Verhuisbedrijf met opslag? Dat is handig

(Tijdelijke)opslag kan met verschillende omstandigheden te maken hebben. Misschien ga je heb je dit jaar een verhuizing of verbouwing op de planning staan? In beide gevallen kun je een verhuisbedrijf inhuren dat jou kan helpen met je inboedel tijdelijk opslaan in een (tijdelijke)opslag.

Verhuizingen en verbouwingen vragen vaak om (tijdelijke)opslag

Wanneer je aan een verbouwing denkt dan denk je natuurlijk al snel aan (tijdelijke)opslag. Je spullen moeten tijdens de verbouwing natuurlijk wel veilig staan zodat deze geen beschadigingen oplopen. Helaas denken veel mensen bij een verhuizing naar een nieuwe woning niet per sé direct aan (tijdelijke) opslag. Echter is dit wel vaak nodig.

Een verbouwing

Je bent het vast vaak tegengekomen of misschien heb je er zelfs zelf gebruik van gemaakt. Zo een container die tijdens verbouwingen buiten op een parkeerplaats staan. Dit is meestal een afvalcontainer, maar dit is niet de container die wij bedoelen. Bij bedoelen de container die voor mobiele opslag wordt gebruikt. Deze kan tijdens de verbouwingen in de woning buiten voor je deur geplaatst worden waardoor het dus niet nodig is om de spullen naar een opslagruimte op een andere opslaglocatie te rijden.

Een verhuizing

Heb je voor je verhuizing opslag nodig? Dan kun je altijd voor (tijdelijke)opslag kiezen. Je kunt ervoor kiezen om de spullen tijdelijk in een container of andere opslagruimte op te slaan. Misschien heb je zelfs al aan een opslagbedrijf gedacht. Echter is het bij deze opties wel belangrijk om in je achterhoofd te houden dat je alles zelf moet uitvoeren en tijdens een verhuizing kan dit nogal veel van je vragen.

Inboedel opslaan bij een verhuisbedrijf

Waarom zou je tijdens een verhuizing nu eigenlijk (tijdelijke)opslag nodig hebben? Je gaat je inboedel toch meeverhuizen naar de nieuwe woning? Ja, je gaat je spullen vanuit je oude woning naar je nieuwe woning verhuizen, maar helaas kan het ook voorkomen dat je niet al je spullen naar je nieuwe woning kunt verhuizen. Misschien is je nieuwe huis te klein of misschien betreft het een verhuizing naar het buitenland waardoor je niet je gehele inboedel kunt mee verhuizen en ervoor moet kiezen om je inboedel tijdelijk in een opslag op te slaan.

Je inboedel wegdoen

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je inboedel weg te gooien. Dit is natuurlijk erg zonde en eigenlijk moet je dit ook niet doen. Wanneer je van je inboedel af wilt kun je deze misschien doneren aan een goed doel of misschien is er iemand in je eigen omgeving die graag spullen van je over zou willen nemen.

Een zakcentje verdienen

Lijkt het je leuk om een zakcentje te verdienen? Dan kun je de spullen natuurlijk ook altijd verkopen. Heb je hier uiteindelijk niet genoeg tijd voor? Dan kun je kiezen om je inboedel tijdel in een opslag op te slaan. Zo heb je langer de tijd om de spullen te verkopen en kunnen eventuele kopers de spullen bij de opslag ophalen.

Je inboedel tijdelijk opslaan

Heb je nog nooit eerder inboedel opgeslagen en vindt je dit een beetje eng? Dan is dit natuurlijk logisch. Echter is dit natuurlijk helemaal niet nodig. Je gaat je spullen tijdelijk opslaan in een opslag en wanneer je dit bij een professionele verhuizer doet hoef jij je verder ook nergens zorgen over te maken.

Maak duidelijke afspraken

Voordat je inboedel naar de opslag gaat is het belangrijk om alles met het verhuisbedrijf goed te bespreken. Duidelijke communicatie is natuurlijk altijd belangrijk. Het is daarom verstandig om van tevoren duidelijke afspraken te maken en de huurperiode te bespreken. Een verhuisbedrijf heeft vaak niet één loods waar je spullen kunt opslaan, maar heeft vaak diverse opslagplaatsen in het land waar jouw spullen veilig naartoe gebracht kunnen worden.

De beste service

Wanneer je spullen wilt opslaan wil je natuurlijk wel dat dit in de juiste ruimte wordt opgeslagen. Is mobiele opslag bijvoorbeeld wel geschikt voor jouw inboedel? Of heb je ander soort opslag nodig? Professionele verhuizers hebben altijd de beste opslagruimte tot hun beschikking. In deze opslagruimte kun jij je spullen (tijdelijk) én veilig opslaan. Of het nu om een container of box gaat.

De juiste opslagruimte

De ruimte waar jij je spullen kunt opslaan is bijna altijd verwarmd én er wordt ook bijna altijd gebruik gemaakt van airconditioning. Op deze manier kan het temperatuur in de ruimte namelijk geregeld worden waardoor schimmelvorming voorkomen kan worden. Zo kun je er zeker van zijn dat je inboedel en de verhuisdozen tijdens de huurperiode niet beschadigen.

Verwarmd én beveiligd

Je opgeslagen inboedel staat niet alleen in een ruimte waarbij het klimaat goed geregeld wordt, maar deze ruimtes zijn natuurlijk ook altijd goed beveiligd. Hierbij kun je denken aan videobewaking van 24 uur en sommige verhuisbedrijven hebben zelfs beveiligers rondlopen die alles in de gaten houden.

Self storage en tijdelijke opslag

Wil je geen verhuisbedrijf inhuren omdat je zelf bijvoorbeeld al vaker spullen in een opslagruimte hebt opgeslagen? Dan kan dit natuurlijk ook altijd. Dit wordt ook wel self-storage genoemd. Echter betekent zo een opslag ook dat je alles zelf moet uitvoeren.

Zelf alles uitvoeren

Zoals je eerder hebt gelezen moet je in dit geval wel zelf alles uitvoeren. Dit kan wanneer je al naar het nieuwe adres gaat verhuizen best veel van je vragen. Zowel fysiek als mentaal. Je moet je inboedel bijvoorbeeld zelf inladen in de bus en alles naar de opslag rijden. Hier moet je alles zelf lossen en en naar de ruimte tillen. De huurder zal je uiteraard niet helpen met het uitladen. Je kunt je vast wel voorstellen dat dit naast je verhuizing regelen best zwaar kan zijn.

Check je verzekering

Verder is het bij dit soort soort bedrijven erg belangrijk om de Algemene Voorwaarden goed door te lezen. Is je inboedel wel goed verzekerd of heb je een extra inboedelverzekering nodig? Vergoed je verzekeraar brand?

Verboden artikelen

Uiteraard betekent het huren van een opslagruimte wel dat jij je aan bepaalde regels moet houden. Wat er precies verboden is kan per verhuurder verschillen, maar in het algemeen komen de regels wel overeen. Zo mogen er bijvoorbeeld ook nooit toxische, ontvlambare en/of gevaarlijke stoffen, wapens en/of drugs opgeslagen worden.

Wat zijn de kosten voor de huur van een opslagruimte?

Het is erg moeilijk om zonder enige achtergrondinformatie de kosten voor een opslagruimte in te schatten. Dit komt natuurlijk vanwege het feit dat de kosten voor de opslag met heel veel factoren te maken. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om naar het soort opslag te kijken. Gaat het om containers of laad je de objecten zelf in bij een bedrijf. Wat is de grootte van je inboedel en om wat voor opdracht gaat het precies? Een opslagruimte huren hoeft niet duur te zijn.

Vraag offertes aan

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om de gemiddelde kosten voor de huur van een ruimte te berekenen. Echter kun je voor de juiste prijsindicatie natuurlijk ook altijd offertes aanvragen bij verschillende verhuisbedrijven. Met wat informatie kunnen zij alles netjes berekenen en kun jij deze offertes later met elkaar vergelijken. Rekenen de verhuisbedrijven dezelfde prijzen en bieden die zij je hiervoor eigenlijk wel dezelfde diensten aan?

Ook is het vaak zo dat verhuisbedrijven voor een zakelijke klant andere prijzen berekenen dan voor een particulier.

Vraag gratis offertes aan bij Moving

Wil je graag een indicatie van de kosten ontvangen, maar wil je hierbij zo efficiënt mogelijk te werk gaan? Dan kun je bij Moving nu eenvoudig gratis verhuisoffertes ontvangen en het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het invullen van één aanvraagformulier. Deze zullen wij direct naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio sturen en deze verhuisbedrijven zullen vervolgens binnen 24 uur contact met je opnemen.

Hoeveel ruimte heb je nodig?

Hoeveel ruimte je nodig hebt hangt natuurlijk van de M3 van je inboedel af. Dit kun je zelf uitrekenen als je goed bent in rekenen, maar omdat dit voor veel mensen lastig kan zijn kun je nu ook gratis gebruik maken van onze calculator.

Maak gratis gebruik van onze m3-calculator

Door een paar vragen te beantwoorden kan onze m3-calculator de grootte van je inboedel uitrekenen. Zo weet je niet alleen hoe groot de opslagruimte moet zijn, maar weet je ook direct welke verhuiswagen er nodig is voor jouw verhuizing.

Verhuisdozen-calculator

Vond je de calculator handig? Dan kun je misschien ook even naar onze verhuisdozen-calculator kijken. Zo kun je uitrekenen hoeveel verhuisdozen je voor je verhuizing nodig hebt.