Verhuisdozen; welke moet je hebben

Kun jij je een verhuizing zonder verhuisdozen voorstellen? Nee, wij ook niet. Iedere verhuizing op de wereld vraagt eigenlijk wel om verhuisdozen. Je moet al je spullen kunnen verhuizen toch? En hoe kan dat beter dan met dozen waarin je bijna al je spullen kunt opbergen. Je hoeft ze alleen nog dicht te vouwen en weg te zetten voor de verhuizing. Maar elke verhuisdoos is weer anders. Lees gauw verder voor meer tips.

Ga jij binnenkort verhuizen?

Heb jij dit jaar ook een verhuizing op de planning staan en wil je hiervoor verhuisdozen aanschaffen? Dan kan het zo zijn dat jij door de bomen het bos niet meer zit. Het is niet alleen zo dat je moet weten hoeveel verhuisdozen je nodig hebt, maar ook wat voor soort verhuisdoos je nodig hebt. Er zijn tegenwoordig namelijk enorm veel verschillende verhuisdozen op de markt en daarom moet je wel goed voorbereid de juiste verhuisdoos kiezen.

Welke verhuisdozen moet ik kopen?

De juiste verhuisdozen kunnen je verhuizing een stuk aangenamer maken en daarom helpen we je bij Moving graag met het kiezen van de juiste verhuisdoos én helpen we je ook met het berekenen van het juiste aantal verhuisdozen die moet aanschaffen.

Stevige verhuisdozen

De juiste verhuisdoos kopen kan nogal lastig zijn. Zoals je eerder hebt kunnen lezen is tegenwoordig gewoon zo dat er enorm veel soorten verhuisdozen op de markt zijn. Wanneer je geen ervaring hebt met verhuizen kan het kiezen van de juiste verhuisdozen moeilijk zijn want welke heb je nu eigenlijk precies nodig? Iedere verhuisdoos is toch eigenlijk wel hetzelfde? Nee, helaas is dit niet waar.

De verhuizing die jij binnenkort op de planning hebt staan wil je natuurlijk wel zo soepel mogelijk laten verlopen. En voor het zo soepel mogelijk laten verlopen van je verhuizing heb je natuurlijk de beste verhuisdozen nodig.

Wat nu? Bij het kopen van verhuisdozen is het ten eerste erg belangrijk om goed naar de kwaliteit van de verhuisdoos te kijken. Ja, misschien heb je net die goedkope verhuisdozen in het gangpad gevonden, maar van wat voor soort karton is het eigenlijk gemaakt en is er gebruik gemaakt van meerdere lagen karton? Wanneer een doos uit meerdere lagen karton bestaat is de doos natuurlijk veel steviger. Stevige verhuisdozen kunnen niet alleen veilig opgetild worden, maar deze kunnen ook veilig gestapeld worden wat tijdens de verhuizing essentieel is.

Heb je zware spullen of zelfs nóg zwaardere spullen?

Verhuisdozen moeten dus van goede kwaliteit zijn zodat je er zeker van kunt zijn dat de verhuisdoos sterk is. Om ongelukken tijdens een verhuizing te voorkomen is het dus belangrijk om goede verhuisdozen in huis te hebben. Voor zware spullen is het daarom het beste om gebruik te maken van een verhuisdoos die extra stevigheid biedt.

Professionele verhuizers gebruiken tijdens een verhuizing bijvoorbeeld altijd verhuisdozen met een dubbele bodem. Deze verhuisdozen zijn trouwens ook erg handig want deze verhuisdozen hebben ook een autolock systeem waardoor je dus geen tape nodig hebt om de doos dicht te maken.

Professionele verhuisdozen

Het is natuurlijk erg handig dat je geen tape nodig heb om professionele verhuisdozen dicht te krijgen, maar deze verhuisdozen bieden je nog een ander groot voordeel en dat is dat er op deze manier veel sneller verhuist kan worden. Dit systeem is voor verhuizers dus niet alleen veiliger werken, maar het bespaart ze ook enorm veel tijd. Zo kan alles snel ingepakt en gestapeld worden.

Hoe werkt zo een professionele verhuisdoos dan precies?

Wat zijn die professionele verhuisdozen die verhuisbedrijven gebruiken dan eigenlijk precies? We hebben je al verteld dat deze van stevig karton gemaakt zijn, dubbele bodems hebben én een autolock systeem hebben.

Goedkope verhuisdozen

Waarschijnlijk is het je al opgevallen dat verhuisdozen enorm prijzig kunnen zijn. Daarom is het verstandig om niet alleen in de bouwmarkt rond te kijken naar de juiste doos, maar ook online. Dit bespaart je uiteindelijk niet alleen een rit naar de bouwmarkt, maar het zal je ook enorm veel geld besparen. De online verhuisdozen websites hebben namelijk geen extra kosten zoals de bouwmarkt.

Verder is een verhuisdoos natuurlijk enorm groot en zo een doos is erg onhandig om te vervoeren. Wanneer je dozen online besteld worden ze vaak dezelfde dag verzonden en heb jij ze meestal de volgende werkdag al in huis! Dit is toch veel handiger?

Voorkom schade aan breekbare spullen

Je hebt niet alleen voor de zware spullen een goede verhuisdoos nodig, maar ook voor je kwetsbare spullen. Je wilt natuurlijk wel dat deze veilig in de nieuwe woning aankomen en daarom heb je dus dozen van goede kwaliteit nodig. Stel je voor dat de doos met kwetsbare voorwerpen inscheurt!

Pak de spullen in de dozen altijd goed in

Ja, een goede verhuisdoos is belangrijk, maar je moet de spullen natuurlijk ook goed inpakken. Het is zelfs erg belangrijk om de spullen op de juiste manier in te pakken zodat deze veilig in de doos zitten. Zo zul je eventuele beschadigingen kunnen voorkomen omdat de artikelen in de doos dan ook goed beschermd zijn tegen druk of stoten.

De juiste verhuismaterialen

Om de spullen in te pakken kun je het beste gebruik maken van speciaal inpakpapier, wikkelfolie of noppenfolie. Heb je al deze materialen niet en wil je deze vanwege de kosten ook liever niet aanschaffen? Dan kun je er ook voor kiezen om alles in te pakken met materialen die je al in huist hebt. Hierbij kun je denken aan handdoeken, theedoeken en zelfs sokken!

De boekendoos

Voor hele zware objecten zoals boeken zijn er weer speciale boekendozen. Deze zijn wat kleiner dan de standaard 50 liter verhuisdozen. Zo een speciale verhuisdoos is kleiner omdat je de dozen niet te zwaar mag maken en je de boeken dus beter in meerdere kleine dozen kunt verhuizen. Zulke verhuisdozen zijn niet alleen veiliger voor je boeken, maar natuurlijk ook voor de verhuizer!

Let goed op

Een van de belangrijkste verhuistips die we je kunnen geven is eigenlijk wel dat je de verhuisdoos nooit te zwaar moet maken. Dit is ergonomisch gezien niet alleen erg onverantwoord maar vergeet niet dat de verhuisdoos in dit geval ook nog eens kan scheuren. Dit zal niet alleen zorgen voor beschadigde items, maar is ook nog eens gevaarlijk omdat het ongelukken kan veroorzaken. Let dus niet alleen op de maximale draagkracht van de verhuisdozen, maar kijk ook naar je eigen draagvermogen en denk hierbij aan je rug én aan de rug van de verhuizers.

Gratis verhuisdozen

Ja, verhuisdozen kunnen best prijzig zijn en daarom is het misschien een goed idee om deze van je omgeving te lenen. Vaak hebben ooms, tante of lieve buren nog wat oude dozen in de garage, in de opslag of op zolder zijn waar je vast wel gebruik van mag maken! Op deze manier ben je niet alleen goedkoper uit, maar ben je ook nog een milieubewust bezig!

Huur verhuisdozen

Heb je uiteindelijk online geen goedkope verhuisdozen kunnen vinden én heeft je omgeving geen verhuisdozen in de aanbieding? Dan kun je misschien ook overwegen om verhuisdozen te huren. Verhuisbedrijven bieden deze verhuisservice vaak tegen een scherpe prijs aan. Je huurt de verhuisdozen, deze worden op de verhuisdag gebruik en deze worden later weer door het verhuisbedrijf opgehaald. Veel makkelijker toch?

Hoeveel verhuisdozen heb je nodig?

Om het juiste aantal verhuisdozen uit te kunnen rekenen is het belangrijk om eerst de m³ van je inboedel te weten. Op deze manier kun je namelijk goed inschatten hoeveel verhuisdozen je nodig hebt. Echter kan het uitrekenen van de m³ van je inboedel nogal ingewikkeld en tijdrovend zijn en daarom hebben we hier bij Moving een oplossing voor bedacht.

De verhuisdozen-calculator

Je kunt bij Moving nu eenvoudig én gratis gebruik maken van onze verhuisdozen-calculator. Je hoeft alleen een aantal vragen te beantwoorden zodat de calculator een zo goed mogelijke inschatting kan maken van het aantal verhuisdozen dat jij nodig hebt. Zo kom je op de verhuisdag niet met teveel of juist te weinig dozen te zitten want je weet nu precies hoeveel verhuisdozen je nodig hebt!

De M3-calculator

Is het voor andere zaken toch nodig om de m³ van je inboedel te weten? Wil je dit weten omdat je dit gewoon interessant vindt of wil je dit weten omdat je zelf een verhuiswagen gaat huren? Dan hoef je dit zeker niet zelf uit te rekenen. Bij Moving hebben we nu namelijk ook de m³-calculator.

Verhuizen met een professioneel verhuisbedrijf

Ben je aan het twijfelen om de verhuizing uit te besteden? Heb je geen tijd of gewoon geen zin om de verhuizing zelf uit te voeren? Dan is het inhuren van een professioneel verhuisbedrijf natuurlijk wel een erg goede optie. Op deze manier hoef jij je natuurlijk geen zorgen meer te maken om de verhuizing of het aanschaffen van de juiste verhuisdoos!

Verhuisoffertes

Wij begrijpen dat wanneer je een professioneel verhuisbedrijf wilt inhuren je hier ook de prijzen van wilt weten. En wat voor diensten bieden zij eigenlijk nog meer aan naast het verhuizen en verhuren van dozen? Daarom kun je in dit geval het beste offertes aanvragen bij verschillende verhuisbedrijven zodat je hun diensten en tarieven met elkaar kunt vergelijken.

Gratis offertes bij Moving

Natuurlijk heb je geen zin om met alle verhuisbedrijven uit de buurt contact op te nemen. Daarom hebben we dit bij Moving óók makkelijker gemaakt.

Bij Moving kun je nu met één aanvraagformulier verschillende offertes ontvangen. En deze service is helemaal gratis! Wij zullen nadat wij je aanvraag hebben ontvangen deze naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio sturen en deze zullen vervolgens binnen 24 uur contact met je opnemen. Zo kun jij thuis in alle rust de offertes met elkaar vergelijken de juiste keuze maken.

Veelgestelde vragen

Waar koop ik de goedkoopste verhuisdozen?

Verhuisdozen zijn online altijd iets goedkoper dan wanneer je deze in de winkel koopt. Echter kan het natuurlijk ook geen kwaad om even bij de Hema en Praxis rond te neuzen.

Waar kan ik gratis verhuisdozen krijgen?

Op Marktplaats worden vaak verhuisdozen aangeboden die je gratis kunt ophalen. Ook hebben familie, vrienden en/of kennissen vaak nog wat dozen op zolder liggen die je zou kunnen lenen.

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig?

Een gezin heeft meestal rond de 15 dozen per kamer nodig. Een klein gezin heeft gemiddeld rond de 70 verhuisdozen nodig. Voor een goede schatting van jouw situatie kun je bij Moving met de verhuisdozen-calculator makkelijk berekenen hoeveel verhuisdozen je nodig hebt voor je verhuizing.

Hoe zwaar mogen verhuisdozen zijn?

Natuurlijk ligt het aan het soort doos hoe zwaar deze mag zijn, maar verhuizers gaan vaak uit van ongeveer 20 kilogram per doos. Zo kan de doos niet alleen veilig getild worden, maar is de kans op inscheuren ook kleiner.

Hoe pak je boeken in voor verhuizing?

Boeken kun je het beste rechtop met de voorkant naar de zijkanten in de doos plaatsen. Eigenlijk precies zoals de boeken in je boekenkast staan. Je kunt de boeken ook plat neerleggen, maar dat neemt altijd wat meer ruimte in beslag.