Verhuiscontainer huren; een ideale oplossing

Voor een verhuizing is het belangrijk om het jezelf niet al te moeilijk te maken, maar kan dat eigenlijk wel? Een verhuizing makkelijker maken? Tuurlijk kan dat! Tenminste, met Moving. Denk hierbij aan bijvoorbeeld verhuizers of een verhuiswagen inhuren. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer andere manieren om verhuizingen of verbouwingen wat draaglijker te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het huren van een opslagcontainer. Tijdens een verhuizing kan een verhuiscontainer handig zijn, want vaak is een gehele inboedel ook gewoon in één container in te laden. Dus waarom zou je eigenlijk géén verhuiscontainer huren voor het verhuizen naar je nieuwe adres?

Wat is een verhuiscontainer?

Hoe werkt het verhuizen met opslagcontainers nu precies? Bij Moving leggen we het gehele proces van verhuizen met opslagcontainers graag aan je uit. Je kunt natuurlijk persoonlijk contact opnemen met ieder verhuisbedrijf uit jouw regio, maar dit zal je veel tijd en energie kosten. Ook wil je natuurlijk weten of het een erkende verhuizer is of niet? Is het personeel erg vriendelijk en erg flexibel? Goede communicatie is uiterst belangrijk. Een verhuiscontainer huren betekent dat de container op afgesproken tijd en datum voor jouw deur wordt afgeleverd. Dit is hoogstwaarschijnlijk jouw verhuisdag, maar dit kan natuurlijk ook eerder of later zijn. De container wordt op je oude adres geplaatst, want het moet natuurlijk wel naar de woning waaruit jij gaat verhuizen.

Waarom een verhuiscontainer huren?

Het handige aan een verhuiscontainer is dat deze op zo een manier ontworpen zijn dat ze echt overal in Nederland geplaatst kunnen worden. Dit kan bij jou thuis in de buurt in een parkeervak zijn, maar bijvoorbeeld ook in je tuin. Hierbij is het wel belangrijk om duidelijke afspraken te maken met je buren zodat niemand hinder ondervindt bij het plaatsen van de container en het laden van je spullen. De verhuizers zullen dit netjes en altijd op een veilige manier doen. Wanneer de mobiele verhuiscontainer ingeladen is kan het weer opgehaald worden om je inboedel naar je nieuwe adres of tijdelijke opslag te rijden.

Voordelen verhuiscontainer huren

Een verhuiscontainer huren betekent besparen in je verhuiskosten. Dit is uiteraard het grootste voordeel. Ook brengt het huren van een verhuiscontainer nog andere voordelen met zich mee. Wanneer je een verhuiswagen huurt moet je er vaak nog een extra chauffeur bijhuren. Bij het huren van een opslagcontainer hoeft dit dus niet. Maak alleen goede afspraken met de verhuurder zodat de opslagcontainer netjes en op tijd geleverd zal worden. Een container kan door het verhuisbedrijf voor je deur geplaatst worden. Op deze manier hoef je alleen nog maar je spullen in te laden. Dit kun je uiteraard ook nog eens in je eigen tempo doen. In een verhuiscontainer kun je niet alleen al je kleine spullen kwijt, maar hiermee kun je natuurlijk ook je grote meubels verhuizen. Zo hoef je alleen nog maar na te denken over het in- en uitladen van de spullen bij je nieuwe woning. De container kan op slot en dus kun wordt jouw inboedel altijd veilig opgeslagen.

Nadelen verhuiscontainer huren

Aan ieder voordeel zit helaas meestal ook een nadeel. We hebben je de vele voordelen al uitgelegd, maar hierbij willen we het ook nog even hebben over de nadelen van het verhuizen met een container. In de eerste instantie kan het huren van een verhuiscontainer nogal prijzig zijn. Daarom is het extra belangrijk om offertes aan te vragen bij verschillende verhuisbedrijven. Het is namelijk zo dat de prijzen enorm variëren. Ook met betrekking tot de kosten voor het transport. Wanneer je een verhuiscontainer huurt kun je direct aangeven of je het direct naar je nieuwe woning wilt verplaatsten of dat het bedrijf het voor je naar een opslaglocatie moet rijden. Moet jij je oude huis voor een bepaalde datum opleveren en kun je deze dus niet eerder naar je nieuwe huis verhuizen? Dan is het opslaan van je inboedel in een opslagruimte de juiste keuze. Dan kun de opslag voor een bepaalde huurperiode vastzetten totdat je verhuisd bent. Hieraan zijn natuurlijk wel extra kosten aan verbonden.

Tijdelijke opslag voor je inboedel – spullen (tijdelijk) opslaan

Zoals je hebt kunnen lezen zijn verhuiscontainers de ideale oplossing voor wanneer je (tijdelijk) inboedel uit je oude woning moet opslaan. Door de kuub van je verhuizing uit te rekenen weet je precies hoeveel opslag nodig is en hoe groot je container moet zijn. Bij een verhuiscontainer huren is het belangrijk om naar het type container te kijken. Er zijn namelijk verschillende soorten containers. Om precies te zijn twee. Zo zijn er de mobiele opslagboxen. Deze zijn wat kleiner en handig voor als je bijvoorbeeld binnen Nederland verhuist. De container zal voor je deur afgeleverd worden. De container staat gedurende de gehele verhuizing op een bereikbare plek. De container kan op deze manier makkelijk gevuld worden en deze wordt vervolgens ook weer opgehaald. Indien nodig kan deze in de opslagbox worden opgeslagen. Het handige aan containers is dat ze standaard afmetingen hebben waardoor ze later ook gewoon via de weg of het spoor vervoerd kunnen worden. Zo hoeven de ingeladen goederen ook niet meer verplaatst te worden. Deze container worden niet gebruikt voor opslag, maar eerder voor internationale verhuizingen. Deze containers zijn dus eigenlijk de ideale oplossing voor als je naar het buitenland gaat verhuizen en je hele inboedel wilt meenemen. Een mobiele verhuiscontainer kan hier helaas niet voor worden gebruikt.

Hoe werkt een verhuiscontainer huren?

Je inboedel (tijdelijk) opslaan moet natuurlijk wel in een veilige omgeving gebeuren. Gelukkig wordt een container altijd op een vocht- én vorstvrije plaats opgeslagen. Zo hoeft er geen rekening te worden gehouden met temperatuurverschillen en luchtvochtigheid. Wanneer dit niet het geval zou zijn dan zouden je spullen namelijk kunnen beschadigen.

Verhuiscontainer voor de deur en waardevolle spullen

Wil jij gaan verhuizen en wil je een verhuiscontainer huren? Dan is dit een erg verstandige keuze. In deze (tijdelijke)opslagruimte worden al je kostbaarheden namelijk veilig opgeslagen terwijl jij rustig aan de slag kan in het oude of nieuwe huis.

Wat kost een verhuiscontainer huren?

De prijzen voor het huren van een container kunnen variëren van €7 tot €330 per week. De prijs hiervoor hangt uiteraard van het laadvermogen en grootte van de container af. De goede service van Moving is dat wij je graag helpen met je verhuizing. Dit doen wij helemaal gratis. Je kunt met één aanvraagformulier gratis offertes aanvragen bij 5 verschillende verhuisbedrijven. De offertes van deze bedrijven zul je binnen 24 uur in je mailbox ontvangen.

Veelgestelde vragen

Wat kost een Verhuiscontainer huren?

Er is tegenwoordig een groot aanbod aan verhuiscontainers en hierbij verschillen de containers ook nog eens in type en grootte. De standaardcontainers van tussen de 5m³ en 35m³ kosten €175 á €1150 per maand.

Hoeveel dozen passen er in een container?

Een standaarddoos heeft een inhoud van 0,05m³ en daardoor kunnen er in theorie dus ongeveer 1350 dozen in een standaardcontainer.

Hoe lang mag een opslagcontainer op de openbare weg staan?

Een puinbak of container dat niet groter dan 2,4 meter breed, 4,5 meter lang en 2,75 meter hoog is mag niet langer dan 14 dagen op de openbare weg staan.

Wat is de kleinste container?

Dit is de 10ft container. Dit is de kleinste maat International Convention for Safe Containers (CSC) gekeurde container die ook voldoet aan de International Organization for Standardnization (ISO) normeringen.

Hoe lang gaat een container mee?

Hoelang een container mee gaat hangt af van in welke condities en hoe vaak deze gebruikt wordt. In het algemeen gaan de nieuwste containers tussen de 20 en 25 jaar mee.