Groupage transport bij internationale verhuizingen

Je kunt je vast wel voorstellen dat het transport van goederen voor kleinere verhuisbedrijven vaak wat moeilijker is dan voor grote verhuisbedrijven. Daarom wordt er door de wat kleine bedrijven in Nederland vaak gekozen voor groupage transport. Op deze manier wordt er zo efficient mogelijk gewerkt en kunnen zij hun lading ook eenvoudig vervoeren.

Het transport van goederen voor kleine verhuizers kan soms dus erg ingewikkeld zijn. Vaak hebben zij er gewoonweg de middelen niet voor om het transport van goederen te regelen. Dit is niet erg, want hier is een eenvoudige oplossing voor en je raadt het al.. dit wordt groupage transport genoemd.

Hoe werkt groupage transport

Met groupage transport krijgt de deelnemende partij de kans verschillende kleine ladingen te combineren en als één grote lading bij een logistieke partner. Hierbij zal de logistieke partner de lading in een volle container als zeevracht of misschien zelfs in één vrachtwagen laten vervoeren.

Groupage transport is de beste oplossing

Voor het transport van de goederen van deze kleine bedrijven is groupage transport een passende oplossing. Met groupage transport kan er namelijk tegen een scherpe prijs altijd efficiënt gewerkt worden.

Voordelen van groupage transport

Groupage transport kan een bedrijf zoals je eerder hebt gelezen ook kiezen voor wegtransport en de goederen met de vrachtwagen laten vervoeren, maar in het geval van groupage transport wordt er eigenlijk vaker voor zeevracht gekozen.

Zeevracht

Waarschijnlijk heb je nog nooit eerder van LCL of ‘less than container load’ gehoord. Dit is eigenlijk ook wel logisch want als je niet veel met zeevracht te maken hebt kan je dit eigenlijk ook helemaal niet weten.

Groupage transport en een container

LCL staat voor ‘less than container load’ en betekent eigenlijk dat de container minder vol zit. Dit komt natuurlijk vanwege het feit dat de lading van zo een container in het geval van groupage transport uit meerdere zendingen bestaat die uiteindelijk vaak minder dan de volledige containerlading zijn.

Transporten worden door bedrijven meestal met een volledige lading uitgevoerd end dit betekent dat er dan uiteraard een volledige container afgehuurd wordt.

Groupage zendingen duren vaak wat langer

Het transport van de goederen met groupage regelen is natuurlijk heel eenvoudig omdat het een enorm flexibel idee is, maar helaas krijg je dan niet te maken met korte transittijden. Het is in dit geval namelijk zo dat het om diverse opdrachtgevers gaat waardoor de route niet altijd rechtstreeks naar de bestemmingen gaat.

In plaats van direct van punt A naar punt B te gaan wordt de route in kortere stukken opgedeeld. Hierdoor kan de levertijd van deze deelladingen natuurlijk wat langer duren.

Een groupage zending is wel altijd handig

Wil jij je groupage zendingen laten verzorgen? Dan is het misschien fijn om te weten dat geen enkele bestemming onmogelijk is. Het maakt hierbij ook niet uit wat voor soort goederen je naar het buitenland moet verzenden.

Er zijn heel veel bedrijven die dagelijks groupage transport in de hele wereld aanbieden. Deze bedrijven zijn niet alleen gespecialiseerd in transport in heel Europa, maar ook ver daarbuiten. Zo kunnen zij je ontzorgen en zullen zij ook de andere ingewikkelde diensten voor je uit handen nemen.

Extra services kunnen bijvoorbeeld formaliteiten bij de douane wat tegenwoordig bijvoorbeeld in het geval van Groot-Brittanië ook erg belangrijk is. Door de Brexit is er namelijk geen vrij verkeer van goederen meer waardoor je niet zomaar spullen het land in kan brengen.

Bedrijven die groupage transport aanbieden zijn handig

Groupage transport betekent dus eigenlijk allerlei soorten transport waarmee groupage zendingen door efficiëntie in meerdere ladingen verzonden kunnen worden. Alles samenvoegen is ook nog eens beter voor de goederenstroom.

Waarschijnlijk ben je tijdens je zoektocht naar groupage transport ook wel ‘stukgoed transport’ tegengekomen. Wat is dit nu eigenlijk? Wij leggen dit graag aan je uit want dit is natuurlijk toch wel fijn om te weten.

Een stukgoed is eigenlijk een zending dat tot één zending verpakt wordt. Hierbij kun je denken aan een doos of bijvoorbeeld meerdere dozen op een pallet. Deze volumes worden tot eenheid verpakt waardoor deze ladingen makkelijker naar de bestemmingen in het buitenland verzonden kunnen worden. Dit wordt met zowel containers als transport met bijvoorbeeld een truck gedaan.

Heb je misschien opslag nodig?

Heb je naast groupage vervoer misschien ook een opslag voor een bepaalde zending nodig? Denk bijvoorbeeld aan een pallet dat nog niet mee kan met de groupage zending of zendingen die nog niet naar de juiste bestemming gestuurd kunnen worden. Dan kun je in dit geval vaak ook voor opslag kiezen.

Zendingen op laten slaan

Je kunt zendingen op verschillende manieren opslaan. Ja, particulieren kunnen natuurlijk altijd voor self-storage kiezen, maar als bedrijf heb je vaak natuurlijk wel wat groters nodig. Gelukkig zijn er in Nederland veel verhuisbedrijven je graag ontzorgen. Zij hebben vaak verschillende vestigingen en kunnen daarom te allen tijde met de juiste efficiëntie te werk gaan.

Je kunt altijd op een verhuisbedrijf rekenen

Veel mensen verwachten niet dat verhuisbedrijven ook andere diensten aan hun klanten bieden naast het helpen met het verhuizen naar andere (internationale)bestemmingen.

Door met een flexibele planning te werken kunnen zij ook export van je goederen verzorgen. Vaak is dit met wegtransport, maar bij sommige bedrijven is dit ook met zeevracht mogelijk.

Transportkosten

Het berekenen van het huren van een opslagruimte of kiezen voor groupage vervoer brengt natuurlijk wel de nodige kosten met zich mee en wij begrijpen dat ook volkomen dat je hier van tevoren graag een indicatie van de prijs voor wilt hebben.

Echter is het inschatten van de kosten voor groupage vervoer zonder verdere informatie nogal moeilijk. Voor de juiste prijsindicatie moet het bedrijven natuurlijk wel zoveel mogelijk informatie over de vracht verzamelen zodat het je uiteindelijk de juiste prijs kan bieden.

Het is altijd anders

Om je een voorbeeld te geven van waarom het moeilijk is om de kosten zomaar in te schatten is bijvoorbeeld de plaats van bestemming.

Wanneer je iets naar Frankrijk stuurt kan dit natuurlijk andere kosten met zich meebrengen dan wanneer het bijvoorbeeld naar Turkije verzonden moet worden. Verder speelt de volume van je lading natuurlijk ook een grote rol.

Vraag offertes aan

Ieder bedrijf heeft een speciale afdeling voor het berekenen van de kosten van bepaalde diensten. In dit geval groupage vervoer. Daarom kun je bij de meeste verhuisbedrijven dan ook offertes aanvragen zodat het verhuisbedrijf de kosten voor de dienst kan uitrekenen.

Probeer om de offertes bij meerdere bedrijven aan te vragen zodat je voor jezelf een overzicht kunt maken van de verschillende diensten en prijzen van deze bedrijven. Dit is natuurlijk wel handig wanneer je voor het beste of voordeligste bedrijf wilt kiezen.

Gratis offertes bij Moving

Als bedrijf dat actief is in de verhuiswereld weten wij als geen ander hoe hectisch de periode rondom je verhuizing kan zijn.

Daarom begrijpen wij het ook volkomen wanneer jij helemaal geen tijd hebt om met ieder bedrijf uit jouw omgeving contact op de nemen om offertes aan te vragen. Wie heeft hier nu tegenwoordig eigenlijk wél de tijd voor?

Daarom hebben we hier bij Moving een oplossing voor bedacht want uiteindelijk moet iedereen natuurlijk wel de kans krijgen om te kiezen voor het verhuisbedrijf dat het beste bij zijn of haar wensen én natuurlijk budget past.

Hoe werkt Moving dan precies?

Bij Moving kun je nu eenvoudig door middel van het invullen van één aanvraagformulier meerdere offertes ontvangen! Dit bespaart je niet alleen heel veel tijd, maar het is ook nog eens veel makkelijker.

Verder is de service ook nog eens helemaal gratis en zit je nergens aan vast. Hoe makkelijk proberen we het te maken? Heel makkelijk.

Wij schakelen de juiste verhuisbedrijven in

Nadat wij je aanvraag hebben ontvangen zullen wij deze naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio sturen. Zij zullen vervolgens binnen 24 uur contact met je opnemen. Dit kan telefonisch zijn, maar ook per e-mail.

Op deze manier hoef jij thuis alleen nog maar de verschillende verhuisoffertes met elkaar vergelijken en uiteindelijk kiezen voor het verhuisbedrijf dat het beste bij jouw wensen én budget past.

In het onderstaande tabel kun je zien hoe makkelijk dit in zijn werk gaat!


Veelgestelde vragen

Wat is groupage vervoer?

Bij groupage vervoer worden meerdere kleine ladingen als één lading verzonden. Dit is vooral voor kleinere bedrijven erg handig.

Wat is een deelvracht?

De zending die wordt vervoerd bestaat in dit geval uit meerdere zendingen die samen minder dan de volledige containerlading zijn.

Wat doet een transport bedrijf?

Een transportbedrijf houdt zich vooral met goederenvervoer bezig.

Welke vormen van transport zijn er?

Wegtransport, railtransport, zeetransport, luchttransport en containervervoer.

Is Transport en logistiek hetzelfde?

Logistiek betekent eigenlijk het algemene beheer van de beweging van goederen. Transport is dus eigenlijk een onderdeel van de logistieke keten.