Meteen naar de inhoud

Bereken de M3 van je inboedel

m3 berekenen 1

Ben jij je verhuizing eindelijk aan het plannen en ben je daarom op zoek naar meer informatie over het m3 berekenen van je inboedel? Heb je heel het internet al afgezocht naar ‘m3 berekenen’ en heb je wat handige links gevonden, maar ben je hier uiteindelijk toch niet veel wijzer van geworden?

Dan ben je niet de enige en daarom proberen we in je in dit artikel zo goed mogelijk te helpen met de m3 berekenen.

Geen tijd om de kuub van je inboedel te berekenen? Start onze m3 calculator hieronder en het aantal m3 is supersnel voor je uitgerekent. De m3 waarde is handig voor bij het aanvragen van op maat gemaakte verhuisoffertes.

M3 offerte start

Verhuisvolume

 m³

Woonkamer

Keuken

Slaapkamer

Werkkamer

Wasruimte

Zolder

Schuur

Tuin


De kubieke meters berekenen van je inboedel

Het aantal kubieke meters zijn tijdens een verhuizing enorm belangrijk om te weten. De kubieke meter van je inboedel is eigenlijk wel een van de belangrijkste dingen die je moet weten voordat je begint het plannen van je verhuizing.

Maar hoe zit het nu eigenlijk ook alweer met kubieke meters? En hoe kun je dit voor je inboedel berekenen?

Wat zijn kubieke meters ook alweer?

We weten allemaal wel dat een kubieke meter een volumemaat is. Het hoort bij de standaardmaat van 1 meter. Dit hebben we in Nederland ooit op de basisschool geleerd, maar in het dagelijkse leven wordt het vaak gebruikt en is het meer dan logisch dat we het allemaal een beetje vergeten zijn.

Moving helpt je graag

Bij Moving worden kubieke meters dagelijks gebruikt en daarom helpen we je graag. Een kubieke meter is eigenlijk gewoon gelijk aan een kubus van 1 meter lang, 1 meter breed en 1 meter hoog. In een kubus van 1 m3 gaat dan ook 1000 liter.

De centimeter maat (cm) wordt hierbij eigenlijk nooit gebruikt. Samengevat is het de hoeveelheid ruimte die een lading spullen inneemt in dus de lengte, breedte én hoogte.

Waarom zijn kubieke meters belangrijk?

Bij het berekenen van de volume van een inboedel zijn kubieke meters nodig. Het is namelijk zo dat wanneer er meer volume is er dus ook meer ruimte in een vrachtwagen nodig is. Wanneer een verhuisbedrijf dit weet kan die bijvoorbeeld een grotere verhuiswagen inzetten. De standaard vrachtwagen heeft plek voor 91 kubieke meter en in de hoogte 4 meter.

Een pallet in Europa

De meest gebruikte pallets in Europa zijn europallets en in standaard vrachtwagens passen daar er daar 33 van in. Deze kunnen echter niet gestapeld worden. Wanneer er goederen stapelbaar zijn dan past er uiteraard veel meer in de vrachtwagen.

Met de juiste berekening weet een verhuisbedrijf precies hoeveel pallets er op transport gezet kunnen worden.

Het is voor verhuizers erg belangrijk

Zoals je kunt zien is de hoogte van je spullen uiteindelijk erg belangrijk en daarom wordt er altijd met kubieke meters gewerkt. Met deze berekening weet je namelijk precies wat voor verhuiswagen er ingezet moet worden voor het transport van zendingen.

m3 berekenen 3

De m3 calculator van Moving

Heb je geen tijd om de kuub van je inboedel zelf uit te rekenen? Dan kun je het ook door onze m3-calculator laten uitrekenen. Dit is heel makkelijk en hierbij is het alleen nodig dat je een aantal vragen voor de online tool beantwoord. De rekenmachine zal vervolgens alles voor je uitrekenen.

Bereken dus alles eenvoudig bij Moving, want onze calculator kan je kubieke meters snel voor je berekenen.

Per kubieke meter verhuiskosten berekenen

Onze online verhuiskosten calculator berekent de kuub van je inboedel op basis van standaardmaten. Hierdoor zal de uitkomst van de berekening van de calculator geen precieze indicatie zijn, maar een zeer goede inschatting van het aantal kubieke meters. Zo weet je ongeveer wat er voor jou van toepassing is.

Dit komt vanwege het feit dat er wel standaardmaten voor meubels zijn, maar de ene kast kan natuurlijk iets groter zijn dan de andere kast etc. Het is dan ook daarom dat het niet mogelijk is om de kosten van een verhuizing per kubieke meter te berekenen.

Zelf de kubieke meters berekenen berekenen

Wil je proberen om het toch zelf te rekenen? Dan kun je dit natuurlijk gewoon proberen. Wij helpen je graag een handje met de m3 berekenen.

Bereken het zelf

Om de kubieke meter van een object te berekenen is het nodig om alles in meter of centimeters te vermenigvuldigen. Dit betekent dus: lengte x breedte x hoogte. Heb je bijvoorbeeld een kast van 1 meter breed, 60 centimeter diep en 2 meter hoog? Dan vermenigvuldig je 1×0,60×2 en de uitkomst is 1,2 kubieke meter.

Hoeveelheid verhuisdozen passen in een verhuiswagen?

Een verhuisdoos met een standaardmaat is 48,5x32m5x38cm en heeft een inhoud van 60 liter. Door deze afmetingen als voorbeeld te nemen is het dus zo dat er 10 van zulke dozen in 1 kubieke meter passen. Verhuis je met een kleine bakwagen? Dan passen daar rond de 200 verhuisdozen in.

Bereken hier ook direct uit hoeveel verhuisdozen nodig zijn bij jouw verhuizing.

Vraag nu gratis offertes aan bij Moving

Verhuizen is erg lastig en daarom proberen we het je bij Moving altijd een stuk makkelijker te maken. Bij ons kun je nu met één offerteaanvraag gratis offertes van 6 verschillende verhuisbedrijven in je mailbox ontvangen. Dit gebeurd binnen 24 uur. Vervolgens kun jij deze vergelijken en de juiste keuze maken.

Ontvang gratis 6 verhuisoffertes in jouw mailbox

Start verhuisoffertes

Deze website is veilig

Vertrouwd sinds 2001