Bereken de M3 van je inboedel

Ben jij je verhuizing eindelijk aan het plannen en ben je daarom op zoek naar meer informatie over het m3 berekenen van je inboedel? Heb je heel het internet al afgezocht naar ‘m3 berekenen’ en heb je wat handige links gevonden, maar ben je hier uiteindelijk toch niet veel wijzer van geworden?

Dan ben je niet de enige en daarom proberen we in je in dit artikel zo goed mogelijk te helpen met de m3 berekenen.

M3 Calculator Moving
M3 offerte start

Verhuisvolume

 m³

Woonkamer

Keuken

Slaapkamer

Werkkamer

Wasruimte

Zolder

Schuur

Tuin

De kubieke meters berekenen van je inboedel

Het aantal kubieke meters zijn tijdens een verhuizing enorm belangrijk om te weten. De kubieke meter van je inboedel is eigenlijk wel een van de belangrijkste dingen die je moet weten voordat je begint het plannen van je verhuizing.

Maar hoe zit het nu eigenlijk ook alweer met kubieke meters? En hoe kun je dit voor je inboedel berekenen?

Wat is m3 berekenen voor een verhuizing?

We weten allemaal wel dat een kubieke meter een volumemaat is. Het hoort bij de standaardmaat van 1 meter. Dit hebben we in Nederland ooit op de basisschool geleerd, maar in het dagelijkse leven wordt het vaak gebruikt en is het meer dan logisch dat we het allemaal een beetje vergeten zijn.

Bij Moving worden kubieke meters dagelijks gebruikt en daarom helpen we je graag. Een kubieke meter is eigenlijk gewoon gelijk aan een kubus van 1 meter lang, 1 meter breed en 1 meter hoog. In een kubus van 1 m3 gaat dan ook 1000 liter.

De centimeter maat (cm) wordt hierbij eigenlijk nooit gebruikt. Samengevat is het de hoeveelheid ruimte die een lading spullen inneemt in dus de lengte, breedte én hoogte.

Waarom zijn kubieke meters belangrijk?

Bij het berekenen van de volume van een inboedel zijn kubieke meters nodig. Het is namelijk zo dat wanneer er meer volume is er dus ook meer ruimte in een vrachtwagen nodig is.

Wanneer een verhuisbedrijf dit weet kan die bijvoorbeeld een grotere verhuiswagen inzetten. De standaard vrachtwagen heeft plek voor 91 kubieke meter en in de hoogte 4 meter.

De meest gebruikte pallets in Europa zijn europallets en in standaard vrachtwagens passen daar er daar 33 van in. Deze kunnen echter niet gestapeld worden. Wanneer er goederen stapelbaar zijn dan past er uiteraard veel meer in de vrachtwagen.

Met de juiste berekening weet een verhuisbedrijf precies hoeveel pallets er op transport gezet kunnen worden en welk soort pallet er gebruikt kan worden.

Zoals je kunt zien is de hoogte van je spullen uiteindelijk erg belangrijk en daarom wordt er altijd met kubieke meters gewerkt. Met deze berekening weet je namelijk precies wat voor verhuiswagen er ingezet moet worden voor het transport van zendingen.

Hoe bereken je m3 voor een verhuizing?

Heb je geen tijd om de kuub van je inboedel zelf uit te rekenen? Dan kun je het ook door onze m3-calculator laten uitrekenen. Dit is heel makkelijk en hierbij is het alleen nodig dat je een aantal vragen voor de online tool beantwoord. De rekenmachine zal vervolgens alles voor je uitrekenen.

Bereken dus alles eenvoudig bij Moving, want onze calculator kan je kubieke meters snel voor je berekenen.

Onze online calculator berekent de kuub van je inboedel op basis van standaardmaten. Hierdoor zal de uitkomst van de berekening van de calculator geen precieze indicatie zijn, maar een zeer goede inschatting van het aantal kubieke meters. Zo weet je ongeveer wat er voor jou van toepassing is.

Om de kubieke meter van een object te berekenen is het nodig om alles in meter of centimeters te vermenigvuldigen. Dit betekent dus: lengte x breedte x hoogte. Heb je bijvoorbeeld een kast van 1 meter breed, 60 centimeter diep en 2 meter hoog? Dan vermenigvuldig je 1×0,60×2 en de uitkomst is 1,2 kubieke meter.

Hoe kun je zelf m3 berekenen?

Voor het berekenen van kubieke meters dien je de maten van iedere object op te nemen en dan de lengte x breedte x hoogte te berekenen. Dit kost nogal veel tijd én kan ook nog eens lastig zijn.

Hoeveel kubieke meter is een verhuiswagen?

De meeste verhuisbedrijven gebruiken verhuiswagens van 20 m3.

Hoeveelheid verhuisdozen passen in een verhuiswagen?

Een verhuisdoos met een standaardmaat is 48,5 x32,5 x38 cm en heeft een inhoud van 60 liter. Door deze afmetingen als voorbeeld te nemen is het dus zo dat er 10 van zulke dozen in 1 kubieke meter passen.

Vraag nu gratis offertes aan bij Moving

Verhuizen is erg lastig en daarom proberen we het je bij Moving altijd een stuk makkelijker te maken. Bij ons kun je nu met één offerteaanvraag gratis offeres van 5 verschillende verhuisbedrijven in je mailbox ontvangen. Dit gebeurd binnen 24 uur. Vervolgens kun jij deze vergelijken en de juiste keuze maken.

Veelgestelde vragen

Wat is 1 m3?

M³ is het symbool voor de inhoudsmaat van kubieke meter en wordt ook wel kuub genoemd. 1 m³ is hetzelfde als de inhoud van een kubus van 1 meter lang, 1 meter breed en 1 meter hoog.

Hoe bereken je een m3 uit?

Voor het berekenen van kubieke meters doe je alles in meter en dan doe je de lengte x breedte x hoogte.

Hoe bereken je vierkante meter naar kubieke meter?

Een ruimte dat 2×3 meter is heeft een oppervlakte van 6m2. Als de ruimte 3 meter hoog is dan dien je dus 2x3x3 te berekenen en dat is 18.

Hoe weet ik de inhoud van mijn huis?

De inhoud van een woning wordt buitenmaats gemeten. Dit betekent dat je van buitenmuur tot buitenmuur moet meten en van bovenkant tot onderkant.

Hoeveel is 1 m3 gas?

1 kuub is een kubieke meter, dus is het 1000 liter wat ook weleens als m2 wordt genoteerd.