Internationaal verhuizen, een spannend avontuur

Wanneer je het woord verhuizing hoort denk je meestal aan verhuizingen binnen Nederland en dit is natuurlijk meer dan logisch. De meeste mensen hebben namelijk ook alleen verhuizingen binnen Nederland meegemaakt.

Echter zijn dit natuurlijk niet de enige verhuizingen die bestaan. Er zijn bijvoorbeeld ook genoeg verhuizingen naar het buitenland. Het verhuizen naar het buitenland wordt ook wel een internationale verhuizing genoemd.

Verhuizen naar het buitenland is ingewikkeld

Internationaal verhuizen kan een behoorlijke uitdaging zijn. Niet alleen voor jou of eventuele gezinsleden, maar zeker ook voor het verhuisbedrijf. Internationaal verhuizen vraagt dan ook zeker om de nodige kennis en ervaring.

Alles moet goed geregeld worden

Je moet natuurlijk wel precies weten hoe je met al het papierwerk om moet gaan en je wilt je spullen natuurlijk ook schadevrij verhuizen. Het is dan ook niet zomaar dat een internationale verhuizing uit bepaalde stappen bestaat en hierbij is ook nog eens een strakke planning nodig.

Een internationaal verhuisbedrijf

Een internationale verhuizing vraagt om internationale verhuizers. Dit zijn verhuizers die jarenlange ervaring hebben met het verhuizen van klanten naar het buitenland en zij kunnen je hier dan ook het beste bij helpen.

In Nederland zijn er gelukkig genoeg internationale verhuisbedrijven die jouw verhuizing uit handen zouden willen nemen.

Wat voor soort internationale verhuizing?

Wanneer je met een verhuisbedrijf naar het buitenland gaat verhuizen is het belangrijk om aan het verhuisbedrijf door te geven om wat voor soort verhuizing het gaat. Dit zul je niet gauw vergeten, want het verhuisbedrijf zal je dit zeker vragen.

Ben je een student die na een studie in het buitenland nu gaat emigreren? Ben je een expat? Ga je als gezin verhuizen en moeten de verhuizers helpen met huisdieren verhuizen? Zoals je kunt zien zijn er verschillende omstandigheden en is het daarom voor een verhuisbedrijf belangrijk om van tevoren te weten om wat voor soort internationale verhuizing het gaat.

Internationale verhuizingen zijn stressvol

Internationale verhuizingen zijn stressvol. Het is niet alleen voor jou als betrokkene een stressvolle gebeurtenis, maar zeker ook voor een internationaal verhuisbedrijf. Er komt gewoon heel veel meer kijken bij een verhuizing naar het buitenland.

Gelukkig weet een internationaal verhuisbedrijf precies wat het moet doen en is verhuizen naar het buitenland door hun ervaring en kennis uiteindelijk ‘een appel en een eitje’.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Net zoals bij iedere verhuizing is bij internationale verhuizingen een goede voorbereiding ook erg belangrijk. Bij internationale verhuizingen kost dit wel wat meer tijd want er moet toch wat meer geregeld worden. Verder is het voor internationale verhuizers ook belangrijk om de klanten de juiste dienstverlening te bieden zodat het voor de klant allemaal wat minder zwaar zal zijn.

Een (erkend) internationaal verhuisbedrijf

Misschien is het je online tijdens je zoektocht naar een geschikt verhuisbedrijf al opgevallen dat er Erkende Verhuizers en niet Erkende Verhuizers zijn. Dit klopt helemaal. In Nederland hebben we in de verhuiswereld namelijk de brancheorganisatie van Erkende Verhuizers. Sommige verhuisbedrijven zijn hierbij aangesloten en sommige zijn dit niet.

Een erkend verhuisbedrijf

Een erkend verhuisbedrijf kan zijn klanten bepaalde garanties bieden die hij zonder aansluiting waarschijnlijk niet had kunnen bieden.

Zo hebben erkende verhuisbedrijven zeer goede verzekeringen waardoor je spullen goed verzekerd zijn en je deze eigenlijk niet meer extra hoeft te verzekeren. Ook geven zij bij boeking een garantiecertificaat af en hiermee kun jij er zeker van zijn dat je verhuizing te allen tijde door zal gaan. Verder hebben deze verhuisbedrijven ook allemaal dezelfde voorwaarden.

Om jou als klant deze garanties te kunnen bieden moet het verhuisbedrijf natuurlijk wel enige kosten aan de organisatie afstaan en deze kosten worden uiteraard aan de klant doorberekend. Hierdoor zijn erkende verhuisbedrijven altijd een stuk duurder.

Een niet erkend verhuisbedrijf

Een niet erkend verhuisbedrijf is niet per se minder goed. Een niet erkende verhuizer kiest er gewoonweg voor om zich niet aan te sluiten bij een organisatie.

Hierdoor kunnen zij onafhankelijk blijven en hoeven zij een kosten af te staan aan de organisatie. Zo hoeven zij hun klanten geen kosten door te berekenen en kunnen zij op deze manier hun kosten laag houden. Hierdoor zijn niet erkende verhuisbedrijven meestal een stuk goedkoper.

Echter is het bij deze verhuisbedrijven wel belangrijk om de voorwaarden altijd goed door te lezen want zij hebben allemaal zo hun eigen voorwaarden. Verder is het ook belangrijk om goed na te vragen hoe het met hun verzekeringen zit. Je wilt uiteraard wel op de hoogte zijn van de verzekering van je spullen zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Een internationale verhuizing vraagt soms om een compromis

Internationaal verhuizen gaat helaas niet altijd over rozen. Ja, het is heel leuk dat je naar het buitenland gaat verhuizen en je een nieuw avontuur tegemoet gaat, maar helaas betekent internationaal verhuizen vaak ook dat niet alle spullen meeverhuisd kunnen worden.

Spullen achterlaten

Dit komt natuurlijk vanwege het feit dat je in Nederland gewoonweg teveel spullen hebt. Wanneer je deze mee kunt verhuizen is het natuurlijk geen probleem echter kan dit vaak niet. Gelukkig hoef je deze spullen niet per se weg te geven of weg te gooien.

Internationale verhuizingen en opslag

Veel internationaal verhuizers hebben op hun terrein een opslagplaats. Hier kun je tegen betaling je inboedel veilig opslaan. Op deze manier kun jij met minder spullen naar de nieuwe bestemming verhuizen én zal de gehele verhuizing sneller uitgevoerd worden.

Het verhuisbedrijf regelt alles!

Wanneer je een opslagruimte nodig hebt en dit bij het verhuisbedrijf huurt zal deze alles voor je uit handen nemen. Zij zullen alles ophalen, opbergen en later wanneer je deze weer nodig hebt netjes bij je afleveren. Wil je tussentijds nog dingen opslaan?

Heb je vanuit het buitenland online gewinkeld en wil je deze spullen ook in de opslag plaatsen? Dan kan dit uiteraard ook altijd! Je mag namelijk altijd tussentijds bij je spullen. Hoe fijn is dat?

Internationaal verhuizen en douaneformaliteiten

Internationaal verhuizen betekent dat je heel veel moet regelen want internationaal verhuizen betekent héél veel papierwerk. Wij begrijpen het dan ook als geen ander dat je helemaal geen zin hebt in communicatie met de altijd zo stroeve douane van een land.

Ga je internationaal verhuizen en wil je dit allemaal niet zelf regelen? Dan hoef jij je geen zorgen meer te maken want internationale verhuizers helpen je hier graag bij!

Bij een internationaal verhuizing kan het allemaal voor je geregeld worden

Zoals je eerder hebt kunnen lezen kan een internationaal verhuisbedrijf de douaneformaliteiten voor je uit handen nemen. Omdat deze verhuisbedrijven de nodige ervaring hebben met internationaal verhuizen hebben zij ook vaak coördinatoren in dienst met een eigen specialisatie.

Zij weten precies wat er voor ieder land nodig is om te regelen. Zo kunnen zij je begeleiden met bijvoorbeeld een inklarings- of uitklaringsprocedure.

Top 10 internationale verhuisbedrijven

Bij Moving hebben we de beste internationale verhuisbedrijven in één lijst samengevoegd zodat het allemaal wat overzichtelijker is voor klanten die hiernaar op zoek zijn.

Kosten internationaal verhuizen

Wanneer je binnen Nederland verhuist ben je altijd voordeliger uit dan bij internationale verhuizingen. Dit is natuurlijk meer dan logisch. Internationaal verhuizingen binnen de Europese Unie (EU) kunnen nog weleens goedkoop zijn, maar wanneer het om internationale verhuizingen nar een ander continent gaat zul je zien dat dit toch echt een stuk duurder is.

Dit is natuurlijk ook meer dan logisch, want hiervoor moeten er natuurlijk heel veel kilometers afgelegd worden. Ook vragen internationale verhuizingen naar een ander continent om een andere aanpak en komen er heel veel andere dingen bij kijken die door het verhuisbedrijf goed geregeld moeten worden.

Vergelijk offertes

De ene internationaal verhuisbedrijven zijn goedkoper dan andere internationale verhuisbedrijven. Om niet voor onaangename verrassingen te komen staan kun je daarom het beste altijd verhuisoffertes met elkaar vergelijken.

Zo weet je niet alleen precies hoeveel jouw verhuizing gaat kosten, maar op deze manier weet je ook precies welke verhuisdiensten ieder verhuisbedrijf aanbiedt en wat hun tarieven hiervoor zijn.

Het juiste verhuisbedrijf vinden

Welk verhuisbedrijf is de beste optie voor jouw verhuizing? Past het bedrijf zijn verhuisdiensten en kosten aan de wensen van de klant aan? Waar kun je het beste terecht voor een scherper tarief?

Gratis offertes aanvragen bij Moving

Bij Moving kun je nu met één aanvraagformulier meerdere verhuisoffertes ontvangen. Met één gratis aanvraag zul je bij ons namelijk 6 verhuisoffertes ontvangen van de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio!

Deze internationaal verhuizers zullen binnen 24 uur contact met je opnemen en wanneer jij de offertes ontvangen hebt kun je hier op gemak naar kijken en uiteindelijk kiezen voor het verhuisbedrijf dat het beste bij jou en je persoonlijke wensen past.

Veelgestelde vragen

Hoe duur is internationaal verhuizen?

Een internationale verhuizing kost gemiddeld tussen de €5200 en €6020. Echter verschillen de prijzen natuurlijk en is het afhankelijk van de bestemming.

Wat kost ongeveer een verhuizing naar Spanje?

De kosten voor het verhuizen van een inboedel van gemiddelde grootte zijn tussen de €4300 en €7200. Echter ligt het er natuurlijk ook aan waar je in Spanje naartoe verhuist.

Hoe lang mag je overwinteren in Spanje?

Je mag maximaal 6 maanden aaneengesloten in Spanje overwinteren. Verblijf je langer dan 180 dagen in Spanje? Dan wordt je als ingezetene beschouwd.

Kun je zomaar in Spanje gaan wonen?

Als inwoner van een Europees lidstaat kun je heel eenvoudig in een ander lidstaat wonen en zo dus ook in Spanje.

Is het leven in Spanje goedkoper dan Nederland?

De kosten voor levensonderhoud zijn in Spanje circa 30% lager dan Nederland.