Zakelijk verhuizen met een plan

Zakelijk verhuizen? In het algemeen denken we bij het woord verhuizen snel aan particuliere verhuizingen. Eigenlijk heel logisch ook, want dat is in de eerste instantie ook wat de meeste mensen kennen. Echter bestaan er natuurlijk ook andere soorten verhuizingen. Zo heb je dus particuliere verhuizingen, internationale verhuizingen, seniorenverhuizingen, maar bijvoorbeeld ook zakelijke verhuizingen.

Hoe pak je een bedrijfsverhuizing aan?

Zakelijke verhuizingen worden ook wel bedrijfsverhuizingen genoemd. Heeft jouw bedrijf of kantoor binnenkort een zakelijke verhuizing naar een nieuwe locatie op de planning staan? Dan zou het erg verstandig zijn om de complete verhuizing van het pand uit handen te geven aan een professionele verhuizer.

Zo hoef jij je geen zorgen te maken over het verhuizen naar een andere locatie en kan de verhuizer alles goed voor je plannen. Ook voor het personeel dat bij jouw bedrijf werkzaam is kan het verplaatsen naar het nieuwe adres stressvol zijn. Voor hen is het natuurlijk ook prettiger dat de bedrijfsvoering gewoon door kan gaan. Nogmaals, voor soepel zakelijk verhuizen is een goede tijdsplanning voor nodig.

Projectverhuizers

Een ervaren verhuisbedrijf dat gespecialiseerd is in zakelijke verhuizingen heeft vaak jarenlange ervaring in het veld van bedrijfsverhuizingen en weet hierdoor precies hoe een zakelijke verhuizing uitgevoerd moet worden. Zo kun jij én al het personeel genieten van een zorgeloze bedrijfsverhuizing.

Een zakelijke verhuizing binnen Nederland

Een zakelijke verhuizing goed voorbereiden is erg belangrijk. Het verreist een zeer goede planning van begin tot eind zodat alles in goede banen geleidt kan worden. De planning van de verhuizing is van groot belang omdat het verhuisproces van een zakelijke verhuizing nogal ingewikkeld is.

Een bedrijfsverhuizing is namelijk iets gecompliceerder dan een particuliere verhuizing. Bij een particuliere verhuizing heb je vaak al veel hulp aan een handige checklist, maar bij een zakelijke verhuizing werkt dit niet zo.

Zakelijk verhuizen met een plan

Bij zakelijke verhuizingen is het niet alleen belangrijk om de verhuizing goed uit te voeren, maar is het vaak ook van cruciaal belang dat het personeel door moeten kunnen blijven werken. Veel bedrijven moeten natuurlijk gewoon door blijven kunnen draaien terwijl er naar een nieuwe bedrijfsruimte verhuist wordt.

Hiervoor is personeel nodig en het personeel kan natuurlijk niet tussen verhuisdozen en verhuismaterialen zitten. Een zakelijke verhuizing is kostbare tijd en hiermee moet netjes worden omgegaan.

Je zakelijke verhuizing uitbesteden is een goed idee omdat een ervaren verhuisbedrijf ruime ervaring heeft met het vervoeren van speciale meubels, grote spullen en bureau’s die je op kantoren kunt vinden.

Er worden niet zomaar verhuizers ingezet voor een bedrijfsverhuizing, maar je zult merken dat het altijd zeer vakkundige verhuizers zijn. Zo een ervaren verhuizer weet precies wat jouw wensen en eisen als zakelijke klant zijn.

Persoonlijke accountmanager

Professionele verhuisbedrijven hebben ook altijd een persoonlijke accountmanager in dienst. Tijdens zakelijk verhuizen van je onderneming wil je natuurlijk wel dat alles in goede banen geleidt zal worden en hierbij is het fijn om een vaste contactpersoon te hebben.

De persoonlijke accountmanager zal er niet alleen voor zorgen dat de verhuizing van je bedrijfspand soepel verloopt, maar zal te allen tijde voor jou klaarstaan. Heb je vragen? Eisen? Je kunt hiervoor altijd bij je vaste contactpersoon terecht.

Je bedrijf verhuizen met echte vakmannen

Ga je daadwerkelijk verhuizen met het bedrijf en heb je hiervoor het juiste aantal verhuizers nodig die je tijdens de verhuizing vakkundig kunnen helpen? Dan je ben je bij een professioneel verhuisbedrijf aan het juiste adres.

Tijdens zakelijk verhuizen is het belangrijk om goed met elkaar te communiceren. Uiteraard moeten er duidelijke afspraken gemaakt worden tussen de verhuizers en jij als klant. Verder is het tijdens het verhuizen natuurlijk ook belangrijk dat je goed contact hebt met het personeel van het verhuisbedrijf zodat je precies weet wat er allemaal moet gebeuren.

Verschillende soorten verhuisbedrijven

Verhuisbedrijven willen maar al te graag jouw bedrijfsverhuizing uit handen nemen en wij begrijpen het natuurlijk ook helemaal wanneer jij hiervoor al het hele internet hebt afgezocht. Waarschijnlijk is het je tijdens je zoektocht ook al opgevallen dat de prijzen van verhuisbedrijven enorm verschillend zijn. De ene verhuizer is een stuk duurder of goedkoper dan de ander.. maar hoe komt dit dan en kan dit eigenlijk wel zomaar?

Erkende Verhuizers

In de Nederlandse verhuiswereld is er een brancheorganisatie genaamd Erkende Verhuizers. Alle verhuisbedrijven in Nederland kunnen zich bij deze organisatie aansluiten. Verhuisbedrijven die zich aansluiten doen dit vanwege het feit dat zij hun klanten dan extra garanties kunnen bieden. Wat voor garanties zijn dit dat de prijzen daardoor zo verschillend zijn?

Goede voorwaarden en garanties

Erkende verhuisbedrijven hebben allemaal dezelfde voorwaarden en kunnen hun klanten daarom bij boeking een garantiecertificaat afgeven. Zo kun je er te allen tijde zeker van tijd dat je verhuizing door zal gaan.

Waarom zou mijn verhuizing niet door kunnen gaan denk je nu misschien, maar hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een faillissement. Wanneer dit gebeurd zal een van de andere Erkende Verhuizers je verhuizing overnemen zonder dat jij hiervoor extra hoeft te betalen. Ook is een Erkende Verhuizer goed verzekerd want je inboedel is in Nederland all-risk verzekerd tot een bedrag van €100.00o. Het bedrag dat in het geval van schade uitgekeerd wordt is uiteraard gebaseerd op de nieuwwaarde van je spullen.

Het brengt extra kosten met zich mee

Om je zulke garanties te kunnen bieden moet een erkende verhuizer natuurlijk wel kosten afstaan aan de brancheorganisatie. De eerdergenoemde garanties kosten veel geld dus je kunt je vast wel voorstellen dat het bedrag dat aan de organisatie betaald moet worden ook niet laag is. Doordat deze kosten uiteindelijk aan jou als klant worden doorberekent liggen de prijzen voor een verhuizing bij deze bedrijven een stuk hoger.

Zijn niet erkende verhuizers ongeschikt voor de klus?

Alle verhuisbedrijven in Nederland zijn professioneel. Je kunt nu eenmaal niet van de ene op de andere dag zomaar een verhuisbedrijf beginnen. Ja, sommige verhuisbedrijven zijn beter dan andere verhuisbedrijven en sommige hebben betere garanties dan anderen, maar dit betekent niet per se dat een niet erkende verhuizer minder goed is dan een verhuisbedrijf dat zich heeft aangesloten bij de brancheorganisatie.

Online staat er heel veel informatie over verhuisbedrijven en daarom kun je eenvoudig reviews vinden zodat je een beeld kunt krijgen van de verhuizers. Online reviews kunnen je namelijk van enorm veel informatie voorzien!

Waarom sluit een verhuisbedrijf zich niet aan?

Waarom sluiten sommige verhuisbedrijven zich dan niet aan? Een verhuisbedrijf dat ervoor kiest om zich niet aan te sluiten doet dit vaak omdat het gewoonweg niet de extra kosten wilt afdragen. Verder willen zij vaak ook onafhankelijk blijven.

Wanneer een verhuisbedrijf onafhankelijk is kan het alles zelf bepalen. Enkele voorbeeld zijn de voorwaarden, verzekeringen én diensten van het verhuisbedrijf. Zo kun je alles zelf bepalen, hoef je geen extra kosten af te dragen en kun je dus de kosten laag houden. Hierdoor zijn niet Erkende Verhuizers vaak een stuk goedkoper.

Gevolgen van zakelijk verhuizen

Wanneer je gebruikt wilt maken van de diensten van een niet erkend verhuisbedrijf is het wel belangrijk dat je altijd goed de algemene voorwaarden doorleest want al deze bedrijven hebben allemaal hun eigen voorwaarden. Dit betekent ook dat zij ieder hun eigen verzekeringen en garanties hebben. Het is hierbij erg belangrijk om jezelf goed te informeren. Je wilt natuurlijk wel van tevoren weten hoe goed je inboedel tijdens het verhuizen verzekerd is.

Tijdelijke opslag en zakelijke verhuizingen

Tijdens zakelijke verhuizingen zijn er vaak opslagruimtes nodig. Er is veel inboedel dat (nog) niet meeverhuist kan worden waardoor bedrijven er vaak voor kiezen om deze tijdelijk op te slaan. Ook hiervoor kun je bij het verhuisbedrijf terecht. Zij zullen alles netjes ophalen en opslaan. Wanneer je jouw inboedel weer terug wilt zullen zij deze ook weer netjes bij jou afleveren.

Wat kost verhuizen?

De gemiddelde kosten voor een verhuizing zijn erg moeilijk in te schatten. Ja, dit komt zoals je eerder hebt kunnen lezen door certificaten en labels, maar dit heeft natuurlijk ook met andere aspecten te maken. De gemiddelde kosten voor verhuizingen hangen van veel meer verschillende factoren af.

Hierbij kun je denken aan de grootte van de verhuizing en dus wat voor soort verhuiswagen er nodig is, de benodigde materialen en of de verhuizers bijvoorbeeld meubels moeten (de)monteren. Ook spelen jouw persoonlijke wensen een grote rol in de uiteindelijke kosten van je verhuizing. Heb je bijvoorbeeld opslag nodig voor meubels die niet meeverhuist kunnen worden? Of wil je ook een verhuislift huren zodat de verhuizing sneller achter de rug is? Dit soort diensten en nog vele andere brengen natuurlijk extra kosten met zich mee.

Vergelijk offertes

Voor de juiste prijs kun je daarom het beste verhuisoffertes van verschillende verhuisbedrijven met elkaar vergelijken. Zo weet je precies welke verhuisdiensten ieder verhuisbedrijf aanbiedt en tegen welke prijs zij dit doen. Dit kun je allemaal terugvinden op de vrijblijvende offerte die je van ieder bedrijf ontvangt. Echter kan het vrijblijvend contact opnemen met ieder verhuisbedrijf uit jouw regio natuurlijk enorm tijdrovend zijn.

Wij zullen na het ontvangen van je aanvraag alle informatie gratis doorsturen naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio. Deze zullen vervolgens binnen 24 uur contact met je opnemen en wanneer jij alle offertes binnen hebt kun je deze op je gemak bekijken. Zo kun je uiteindelijk kiezen voor het verhuisbedrijf dat het beste bij jouw en je bedrijf past.

Veelgestelde vragen

Wat kost een zakelijke verhuizing?

De gemiddelde kosten voor een bedrijfsverhuizing liggen tussen de €5970 en €7060.

Waar heb je recht op bij het verhuizen van je bedrijf?

Als bedrijf kun je tijdens de verhuizing recht hebben op een verhuiskostenvergoeding wat in dit geval ook wel een compensatieregeling wordt genoemd en zelfs reiskostenvergoeding.

Wat is intern verhuizen?

Intern verhuizen betekent dat het bedrijf binnen hetzelfde pand blijft, maar dat alle meubels bijvoorbeeld naar een ander gedeelte in het pand verhuist moeten worden.

Kan werkgever zomaar verhuizen?

In de meeste contracten staat er een clausule over een wijzigingsbeding of andere regels. Hiermee kunnen bedrijven zonder toestemming van werknemers van locatie veranderen.

Kan je in 1 dag verhuizen?

Bedrijfsverhuizingen duren vaak langer dan particuliere verhuizingen omdat zakelijk verhuizen gewoonweg wat ingewikkelder is. Echter ligt het natuurlijk allemaal vooral aan de situatie en kun je dit het beste met het verhuisbedrijf bespreken. Vaak is dit gelukkig wel gewoon mogelijk.