Meteen naar de inhoud

Verhuizen? Busje huren of uitbesteden

verhuizen busje huren 1

Voordat je gaat verhuizen is het verstandig om eerst goed over een aantal zaken na te denken. Ten eerste moet je natuurlijk eerst beslissen of je de verhuizing zelf gaat uitvoeren of dat je de verhuizing uitbesteed aan een professioneel verhuisbedrijf. Vaak is een verhuisbedrijf inhuren verstandiger omdat de risico op schades erg hoog is als je zelf verhuist.

Een professioneel verhuisbedrijf

Wanneer je besluit om voor de verhuizing een professioneel verhuisbedrijf in te huren dan hoef je zelf bijna niks meer te regelen. In dit geval zal het verhuisbedrijf kijken naar welke spullen jij precies wilt vervoeren zodat zij hiervoor de juiste verhuiswagen voor in kunnen zetten. Een gemiddeld verhuisbedrijf voert zo’n 10-15 klussen per week uit en hebben kennis van soepel verhuizen.

Toch liever zelf alles regelen

Wanneer je de verhuizing zelf uitvoert betekent dit dat je zelf alles moet regelen. Dus zo ook een verhuiswagen huren. Wat voor soort verhuiswagen heb je eigenlijk nodig? Misschien kun je met een klein verhuisbus verhuizen en is een grote verhuiswagen huren onnodig. Dit ligt echter echt aan je inboedel.

Gebruik onze handige m3-calculator om uit te rekenen hoeveel volume aan spullen je moet verhuizen.

Veel verschillende soorten verhuiswagens

Er zijn enorm veel verschillende soorten verhuiswagens die je kunt huren. Je kunt bijvoorbeeld een bestelbus huren, een bakwagen of zelfs een vrachtwagen huren! Wanneer je een erg grote verhuizing op de planning hebt staan is het huren van een vrachtwagen natuurlijk de beste optie omdat je dan meer laadruimte beschikbaar hebt.

verhuizen busje huren 3

Let bij je reservering goed op!

Zelf een verhuisbus huren kan niet alleen veel tijd in beslag nemen, maar bij een verhuiswagen huren is het eerst belangrijk om te kijken naar wat voor soort rijbewijs je nodig hebt. Hiervoor moet je uiteraard altijd minimaal in het bezit van een rijbewijs B zijn, maar sommige grotere wagens vragen om een ander rijbewijs. Let hier dus goed op.

Een kleine verhuisbus huren

Heb je weinig spullen en wil kun je deze spullen snel zelf heen en weer rijden? Dan is je eigen auto waarschijnlijk te klein, maar in dit geval is het misschien handig dat je een kleinere verhuiswagen huurt. Zo kun je een bestelbus of een verhuisbusje huren en de verhuizing tegen een scherpe prijs zelf uitvoeren. Snel, makkelijk én goedkoop verhuizen is natuurlijk wel wat je uiteindelijk wilt toch?

Autoverhuur om een busje te huren

In Nederland kun je in de grote steden eenvoudig autoverhuurbedrijven vinden. Dit zijn verhuurbedrijven die naast autoverhuur vaak ook verhuisbussen of een bestelbus verhuren voor verhuizingen. Wanneer je een van de busjes van een autoverhuurbedrijf huurt moet je wel rekening houden met het feit dat je het busje zelf moet ophalen, besturen en ook zelf weer moet inleveren.

Lees ook:  Aquarium verhuizen: veilig en zonder stress voor de vissen

Heb je hier geen tijd voor? Huur dan een busje bij een verhuisbedrijf.

Een verhuiswagen huren

Heb je heel jouw stad afgezocht en heb je niks kunnen vinden? Heb je nu geen idee waar je verhuiswagens tegen een goede prijs kunt huren? Dan is het misschien fijn om te weten dat je bij een professioneel verhuisbedrijf aan het juiste adres bent.

Bij een verhuisbedrijf een bestelbus huren of een verhuiswagen huren betekent dat zij ook alles voor je regelen. Denk hierbij aan het vervoer, maar ook aan het in- en uitladen van je inboedel en verhuisdozen. Hiervoor gebruikt het personeel uiteraard altijd professionele verhuismaterialen zoals spanbanden, een steekwagen of verhuisdekens.

Een verhuisbedrijf heeft verschillende verhuiswagens

Een verhuisbedrijf heeft vaak een wagenpark waar zij verschillende soorten verhuiswagens hebben staan. Dit kunnen verhuisbussen zoals bestelbusjes zijn, maar dit kunnen ook grote verhuiswagens of een grote bakwagen met laadklep zijn. Naast het huren van een bus kun je bij een verhuisbedrijf vaak ook terecht voor het huren van een verhuislift. Ook heeft een verhuisbedrijf altijd een verhuiswagen inclusief verhuisdekens en ander professioneel verhuismateriaal beschikbaar.

verhuizen busje huren 5

Gaat het om een internationale verhuizing?

Ga je internationaal verhuizen en ga je de verhuizing zelf uitvoeren? Dan vraag jij je natuurlijk af of een verhuiswagen huren eigenlijk wel mogelijk is. Bij autoverhuurbedrijven kan dit soms niet, maar bij professionele verhuisbedrijven kan dit meestal wel. In dit geval kun je een verhuisbusje huren en eenvoudig al je spullen naar het buitenland vervoeren.

De kosten voor het huren van een verhuiswagen

Je gaat verhuizen en je wilt hier natuurlijk wel eerst de gemiddelde kosten voor weten. Vooral wanneer je een bestelbus of verhuiswagen gaat huren. Het is je tijdens je zoektocht misschien al opgevallen dat de prijzen voor de verhuur van een verhuisbus of bestelbus nogal uiteen lopen. Dit komt door verschillende factoren.

Ten eerste ligt het er natuurlijk aan wat voor verhuiswagen je huurt. Gaat het om een grote vrachtwagen of gaat het om een bestelbusje met kleinere afmetingen? Ga je alles zelf vervoeren en verplaatsen of huur je hier verhuizers voor in? Heeft het verhuisbedrijf vestigingen bij jou in de buurt? Er zijn zoveel factoren die de prijs kunnen bepalen en daarom kun je hier het beste verhuisoffertes voor aanvragen.

Goedkoop verhuizen met Moving

Heb je geen tijd om ieder verhuurbedrijf in jouw regio te bellen om een offerte op te vragen? Dan begrijpen wij je volkomen. Daar heeft toch eigenlijk niemand de tijd voor? Daarom hebben we hier bij Moving een oplossing voor bedacht.

Gratis offertes met Moving

Bij Moving kun je nu eenvoudig met één aanvraagformulier meerdere verhuisoffertes ontvangen en deze service is helemaal gratis! Het enige wat je hoeft te doen is het aanvraagformulier op onze website invullen zodat wij deze naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio kunnen sturen.

Lees ook:  Opslagruimte huren; een beveiligde opslag

Hoe werkt het verder precies?

Nadat wij jouw aanvraag naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio hebben gestuurd zullen deze bedrijven binnen 24 uur contact met jou opnemen. Dit kan via de mail, maar vaak ook telefonisch zijn.

Vervolgens kun jij op je gemak alle offertes met elkaar vergelijken en uiteindelijk kiezen voor het verhuisbedrijf dat het beste bij jouw budget én persoonlijke wensen past. Makkelijker kan Moving het je niet maken!

Ontvang gratis 6 verhuisoffertes in jouw mailbox

Start verhuisoffertes

Deze website is veilig

Vertrouwd sinds 2001