Hoeveel verhuisdozen nodig zijn voor jouw verhuizing

Verhuizen. Wanneer aan dit wordt gedacht wordt kan het al enorm veel stress veroorzaken bij mensen, dus laat staan wanneer je zelf ook echt daadwerkelijk een verhuizing moet uitvoeren. Het regelen van een verhuizing kan nogal chaotisch zijn omdat er heel veel bij komt kijken.

Het juiste aantal verhuisdozen

Om het juiste aantal verhuisdozen uit te rekenen is het nodig om de m³ van je inboedel uit te rekenen. Echter kan dit enorm lastig zijn en daarom hebben wij hier een oplossing voor bedacht!

De verhuisdozen calculator van Moving.nl

Bij Moving kun je nu gratis gebruik maken van de verhuisdozen-calculator. Je hoeft de calculator alleen van wat informatie te voorzien en deze zal het juiste aantal verhuisdozen voor jouw verhuizing voor je uitrekenen.

Verhuisdozen Calculator Moving
Verhuisdozen calculator

Verhuisdozen Calculator 2022

0m2
0m2250m2
Type huishouden:

Hoeveel verhuisdozen je nodig hebt:

 verhuisdozen

Verhuizen en verhuisdozen

Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk om je spullen veilig van A naar B te verhuizen, maar hiervoor heb je natuurlijk wel verhuisdozen nodig. Hoeveel verhuisdozen nodig zijn? Denk je hier wel ruim op tijd aan wanneer je gaat verhuizen want dit kan nogal verwarrend zijn.

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig?

Je gaat binnenkort verhuizen en daarom is het belangrijk om nu al goed na te denken over de hoeveelheid spullen die je gaat verhuizen want dit leidt je natuurlijk automatisch naar het volgende punt en dat zijn het aantal verhuisdozen dat je nodig hebt.

Hoeveel verhuisdozen je nodig hebt is belangrijk om te weten omdat je straks op de verhuisdag zelf niet met te weinig of teveel verhuisdozen wilt komen te zitten. Verhuisdozen zijn duur en daarom is het verstandig om niet zomaar een bepaald aantal dozen te kopen.

Misschien ben je al netjes op tijd begonnen met het sorteren van je spullen en hoef je niet meer na te denken over de vraag ‘hoeveel verhuisdozen heb ik nodig?’. Heb je dit nog niet gedaan en weet je niet hoeveel dozen nodig zijn voor jouw verhuizing? Dan moet je nu heel goed beginnen met kijken naar hoeveel spullen er meeverhuisd moeten worden. Wij helpen je hier graag bij.

Hoger aantal inkopen

Wanneer je precies weet hoeveel verhuisdozen je nodig hebt is het verstandig om hier standaard 5 verhuisdozen bij op te tellen. Het kan natuurlijk gebeuren dat je op de verhuisdag meer spullen hebt of dat net die ene verhuisdoos inscheurt.

Meer spullen? Ja, want het komt best vaak voor dat je net die ene spullen op zolder of de garage bent vergeten mee te rekenen.

Ben je bang voor het inscheuren van de dozen? Dan kun je misschien kijken voor een kunststof verhuiskrat voor de wat zwaardere spullen.

Verhuisdozen in verschillende maten – zware spullen

Is de doos te zwaar? Maak hem dan wat leger. Ook al heb je met veel moeite alles ingepakt.. je kan het op deze manier niet meer veilig vervoeren want de doos kan scheuren. Hoeveel tape je ook gebruikt. Haal in dit geval daarom alles uit de doos en verdeel het over meerdere dozen.

Heb je echt heel veel zware spullen? Dan is een standaard verhuisdoos hier waarschijnlijk niet geschikt voor. Hier heb je gelukkig speciale verhuisdozen voor. Een te zware verhuisdoos is niet alleen gevaarlijk omdat het tijdens het tillen kan scheuren, maar ook bij het stapelen van de dozen kan dit verkeerd aflopen. De stapel dozen kan inzakken waardoor alles zal beschadigen en dit wilt je natuurlijk niet.

Speciale dozen

Voor zwaardere artikelen heb je het sterkste kwaliteit karton nodig zodat de doos tijdens de verhuizing niet snel scheurt of inzakt. Kies in dit geval daarom altijd voor extra stevige én professionele verhuisdozen. ook voor je keukenspullen zijn deze erg handig.

Er zijn enorm veel verschillende soorten verhuisdozen op de markt. Zo zijn er zoals je eerder hebt kunnen lezen speciale dozen, maar zo zijn er natuurlijk ook dozen met verschillende maten en verschillende groottes. Verder zijn er niet alleen speciale dozen voor boeken, maar izjn er ook dozen voor schilderijen (schilderijdozen) of kleding (garderobedoos).

De gemiddelde verhuizing in Nederland

Verhuisdozen kopen kan ingewikkeld zijn omdat je vaak gewoonweg niet precies weet hoeveel verhuisdozen je nodig hebt. Gelukkig kun je hiervoor naar de algemene richtlijnen kijken. In het algemeen zijn er dus ongeveer 10 tot 15 dozen per ruimte in een woning nodig. Dit zijn ongeveer 1 á 2 verhuisdozen per m².

Het uitrekenen van hoeveel verhuisdozen je tijdens een verhuizing nodig hebt kan op verschillende manieren uitgerekend worden. De volgende zaken leggen wij graag aan je uit.

Het aantal verhuisdozen dat je tijdens een verhuizing nodig hebt kun je op basis van het huishouden berekenen. Als uitgangspunt hiervoor wordt meestal een tweepersoonshuishouden gebruikt.

Het aantal dozen dat je voor je verhuizing zult gebruiken is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je inboedel. En hierbij moet je natuurlijk ook het aantal gezinsleden niet vergeten. Een klein gezin heeft waarschijnlijk minder dozen nodig dan een groot gezin. Echter kun je hier ook niet altijd van het algemeen uitgaan.

Afhankelijk van je spullen

De ene persoon is natuurlijk de andere persoon niet want de een heeft misschien meer verhuisdozen nodig dan de ander. Zo kan iemand een verzamelaar zijn die heel veel spullen heeft en kan een ander een minimalist zijn die amper spullen heeft. Deze mensen verschillen natuurlijk enorm van elkaar en zo dus ook het aantal verhuisdozen dat nodig is.

Heb je speciale objecten? Ben je een verzamelaar?

Kijk goed naar je meubels. Heb je bijvoorbeeld een boekenkast vol boeken? Dan zul je natuurlijk meer dozen nodig hebben én niet zomaar dozen, maar speciale boeken verhuisdozen.

Om wat voor woning gaat het?

Woon je in een vrijstaande woning? Dan heb je waarschijnlijk meer verhuisdozen nodig dan iemand die in een studio woont. Echter is het hierbij, zoals je eerder hebt kunnen lezen ook belangrijk om naar de levensstijl van de persoon te kijken.

Om hoeveel kamers gaat het?

Ja, de hoeveelheid spullen die je moet verhuizen zijn een belangrijk aspect in het berekenen van het aantal dozen dat nodig zult hebben, maar ook het aantal kamers in je woning zijn belangrijk. Zo heb je per kamer rond de 10 tot 15 dozen nodig.

Let tijdens het inpakken goed op

Naar een nieuwe woning verhuizen betekent natuurlijk dat je alles mee wilt verhuizen wat je hartje ook maar begeert. Zo ook de zware spullen. Let hier altijd goed bij op want als je dit niet op de juiste manier doet is er een grote kans dat de doos zal inscheuren. Je kunt tijdens het inpakken bijvoorbeeld de zware spullen over meerder dozen verdelen zodat niet alleen in één doos zit. Op deze manier verdeel je het gewicht.

Het huren van verhuisdozen

Verhuisdozen kopen kan enorm duur zijn. Vooral wanneer je verhuisdozen van goede kwaliteit wilt. Bij een klein gezin heb je niet héél veel dozen nodig en kun je hierbij nog op de kosten letten, maar wanneer het om veel gezinsleden gaat is dit natuurlijk een ander verhaal.

Als je op de kosten wilt besparen is het misschien een goed idee om verhuisdozen te huren in plaats van deze te kopen. Je huurt de verhuisdozen meestal van een verhuisbedrijf, je kunt deze inpakken, stapelen of wat je ook maar wilt. Met andere woorden.. je maakt gebruik van de verhuisdoos. Na gebruik kun je doos netjes weer inleveren.

Uiteindelijk ben je wanneer je verhuisdozen huurt altijd goedkoper uit dan wanneer je deze koopt. En eigenlijk is het ook zonde om deze te kopen, want zo een verhuisdoos zul je waarschijnlijk niet zo snel meer gebruiken.

Extra verhuismaterialen

Een verhuisdoos veilig verpakken is erg belangrijk. Zo wordt eventuele schade namelijk voorkomen. Heb je bijvoorbeeld geen autolock verhuisdoos? Dan heb je extra sterke tape nodig. Verder heb je voor het inpakken van je spullen het juiste inpakmateriaal nodig.

Inpakmateriaal is nodig om je spullen veilig in de verhuisdoos te plaatsen. Zo bescherm je de spullen tegen druk of wrijving. Hiervoor kun je noppenfolie of speciaal inpakpapier gebruiken. Voor servies en ander glaswerk kun je bijvoorbeeld ook handdoeken of kleding gebruiken.

Op deze manier zullen de breekbare spullen veilig in de verhuisdoos zitten. Soms worden er voor zulke verhuisdozen ook verhuisdekens gebruikt. Dan wordt de doos met de breekbare artikelen nog een extra keer stevig ingepakt met een verhuisdeken.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verhuisdozen voor 1 persoon?

Een 1-persoonshuishouden heeft tussen de 20 en 40 verhuisdozen nodig.

Hoeveel dozen heb je nodig?

In het algemeen heb je als gezin ongeveer 15 verhuisdozen per kamer nodig. Het exacte aantal met betrekking tot jouw situatie kun je nu eenvoudig met onze verhuisdozen-calculator berekenen.

Hoeveel verhuisdozen passen in een personenauto?

Het ligt er natuurlijk aan wat voor auto je hebt, maar in een personenauto van gemiddeld formaat passen er misschien 5 á 6 verhuisdozen in de auto.

Wat stop je in verhuisdozen?

Eigenlijk kun je alles in de woning wel in verhuisdozen stoppen. Als het maar past uiteraard.. je koelkast in een verhuisdoos stoppen kan natuurlijk niet.

Wat zijn de sterkste verhuisdozen?

Kraft verhuisdozen, ook wel dubbelgolf verhuisdozen genoemd zijn van de sterkste kwaliteit karton. Kraft verhuisdozen kun je aan de bruine kleur herkennen. Kijk ook naar de lagen van het karton want hoe meer, hoe steviger de verhuisdoos is.