Verhuisbedrijven vergelijken in een paar minuten

Verhuizen kan chaotisch zijn. Verhuizen kan hectisch zijn. Je moet de verhuizing plannen, administratieve zaken regelen én je moet ook nog eens voor jezelf en misschien je omgeving zorgen.

Verhuizers kunnen je goed helpen.

Het is dan ook niet zomaar dat steeds meer mensen professionals inschakelen en hun verhuizing uitbesteden aan een professioneel verhuisbedrijf. Ervaren verhuizers kunnen je namelijk veel verhuisstress besparen.

Verhuisbedrijf inhuren of niet?

Voor een zorgeloze verhuizing is het vooral belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. Ook wanneer je ervoor kiest om je verhuizing uit te besteden aan één van de professionele verhuisbedrijven in Nederland.

Denk goed na

Hierbij is het vooral belangrijk om niet alleen naar de praktische zaken van je verhuizing te kijken zoals naar het verplaatsen van je spullen, maar is het ook belangrijk om naar de kosten van de verhuizing te kijken. Je verhuist uiteindelijk niet gratis. Ook niet wanneer je de verhuizing zelf uitvoert.

Hoe vind je een goed verhuisbedrijf?

Waarschijnlijk ben je tijdens je zoektocht naar een verhuisbedrijf op het internet al verschillende verhuisbedrijven tegenkomen. Hierbij is het je hoogstwaarschijnlijk ook al opgevallen dat er enorm veel prijsverschillen zijn tussen deze verhuisbedrijven. Hoe komt dat eigenlijk?

Hoe werkt verhuisbedrijven vergelijken?

Verhuisbedrijven met elkaar vergelijken is tegenwoordig heel eenvoudig. Hier kun je namelijk het internet voor gebruiken. Ook Moving kan je hier een handje helpen, dus lees gauw verder.

Keurmerken van verhuizers

Het is natuurlijk niet zonder reden dat sommige verhuisbedrijven duurder zijn dan andere. De reden hiervoor klinkt misschien raar, maar het prijsverschil komt door bepaalde lidmaatschappen. Wij leggen dit graag aan je uit.

Erkende Verhuizers

In de verhuiswereld is er brancheorganisatie genaamd Erkende Verhuizers. Je kunt je als verhuisbedrijf vrijwillig aansluiten. Sommige verhuisbedrijven willen zich hier graag bij aansluiten en sommigen kiezen er liever voor om onafhankelijk te blijven.

Aansluiten bij de brancheorganisatie

Verhuisbedrijven die ervoor kiezen om zich aan te sluiten doen dit meestal omdat zij hun klanten op deze manier extra service kunnen bieden. Je zult nu misschien denken, maar wat voor extra services zijn dit dan aangezien de verschillen in prijzen nogal uiteenlopen.

Goede voorwaarden, verzekeringen én garanties

Wat erkende verhuisbedrijven hun klanten kunnen bieden zijn goede voorwaarden. Zo hebben alle aangesloten verhuisbedrijven dezelfde voorwaarden en kunnen zij hun klanten daarom bij boeking een garantiecertificaat afgeven.

Met een gerust hart verhuizen

Zo kan de klant er te allen tijde zeker van zijn dat de verhuizing door zal gaan. Ook in het geval van een faillissement bijvoorbeeld. In dit geval zal een ander erkend verhuisbedrijf de verhuizing overnemen voor de door jou eerder afgesproken prijs.

Tot hoge bedragen verzekerd

Verder is een erkend verhuisbedrijf zeer goed verzekerd. Je inboedel is namelijk verzekerd tot een bedrag van €100.00o! Binnen Nederland ben je zelfs all-risk verzekerd. Het bedrag dat in het geval van eventuele schade of diefstal uitgekeerd wordt is gebaseerd op de nieuwwaarde van je spullen.

Extra kosten

Voor deze garanties en diensten moeten de aangesloten verhuisbedrijven natuurlijk wel de nodige kosten afdragen aan de organisatie. Dit soort luxe garanties kosten nogal wat en je kunt je vast wel voorstellen dat dit geen laag bedrag is en deze kosten worden dan ook uiteraard doorberekend aan de klant.

Is een niet erkend verhuisbedrijf minder goed?

Ieder verhuisbedrijf in Nederland is professioneel. Je kunt natuurlijk niet zomaar een verhuisbedrijf beginnen met zomaar een aantal onervaren verhuizers. Ja, het ene verhuisbedrijf is beter dan de ander.

Lees de reviews goed door

En ja, het ene verhuisbedrijf heeft betere voorwaarden dan de ander, maar je kunt hierbij niet zeggen dat een niet erkend verhuisbedrijf minder goed is een erkend verhuisbedrijf. Daarom is het ook een aanrader om de online reviews van verhuizers te lezen. Dit verteld meestal een hoop over het verhuisbedrijf in kwestie.

Afhankelijk zijn brengt minder kosten met zich mee

Verhuisbedrijven die ervoor kiezen om zich niet aan te sluiten doen dit vooral vanwege de hoge kosten. Zij willen en/of kunnen deze kosten niet betalen. Ook willen zij vaak onafhankelijk blijven.

Er wordt niks doorberekend

Wanneer jij je als verhuisbedrijf nergens bij aansluit betekent dit dat jij alles zelf mag bepalen. Hierbij kun je denken aan de voorwaarden, verzekeringen en diensten. De meeste verhuisbedrijven willen geen extra kosten doorberekenen aan de klant. Zo kunnen zij de kosten laag houden en kun jij als klant goedkoop verhuizen.

Lees altijd de voorwaarden goed door

Een ding wat wel belangrijk is en wat je niet moet vergeten is dat wanneer je voor een niet erkend verhuisbedrijf kiest je wel goed naar hun algemene voorwaarden moet kijken. Zij hebben allemaal hun eigen voorwaarden en hierbij is het belangrijk om alles goed door te lezen. Informeer jezelf ook altijd goed.

Vraag naar de verzekeringen en voorwaarden

Vraag bijvoorbeeld altijd van tevoren naar hun verzekeringen. Je wilt natuurlijk wel dat je inboedel tijdens een verhuizing goed verzekerd is. Let ook op dat het verhuisbedrijf niet met nacalculatie werkt want dan zul je later een stuk duurder uit kunnen komen en dit wil je natuurlijk niet.

Extra verhuisdiensten

Een verhuizing draait natuurlijk om veel meer dan alleen het transport van je inboedel. Verhuizingen hebben vaak ook heel veel andere bijzaken. Denk hierbij aan tilwerk, het monteren én demonteren van meubels , het aansluiten van elektra en allerlei andere klussen.

Een verhuisbedrijf kan je met alles helpen

Gelukkig kunnen veel verhuisbedrijven veel van deze klussen uit handen nemen. Hiervoor bieden zij verhuisdiensten aan die jouw verhuizing een stuk makkelijker kunnen maken, maar let op.. het brengt natuurlijk ook extra kosten mee.

Het inpakken én uitpakken van je spullen

Heb jij geen tijd of zin om je spullen zelf in te pakken? Dan kun je bij het verhuisbedrijf kiezen voor een in- en/of uitpakservice. In dit geval zullen de verhuizers een dag voor de verhuisdag alle spullen komen inpakken.

De beste verhuismaterialen

Dit gebeurd uiteraard op professionele wijze en hiervoor worden de beste verhuismaterialen gebruikt. Kies je ook voor een uitpakservice? Dan zullen zij in de nieuwe woning alles ook weer voor je uitpakken.

Een klusjesman

Van een klusjesman kun je natuurlijk verwachten dat hij goed kan klussen. Tijdens een verhuizing heb je soms meubels die voor vervoer uit elkaar gehaald moeten worden. Veel mensen hebben zelf niet zoveel verstand van het (de)monteren van meubels en kiezen er daarom voor om dit uit besteden aan een klusjesman.

Het voorkomen van beschadigingen

Je wilt natuurlijk niet dat je meubels zo vlak voor de verhuizing beschadigt raken omdat je iets fout doet! Verder kan de klusjes man ook helpen met klusjes in huis zoals het verwijderen van schilderijen en/of de tv aan de muur.

Tijdelijke opslag

Zit je met je handen in het haar vanwege de hoeveelheid spullen die je niet mee kunt verhuizen? Deze kun je natuurlijk niet laten staan en misschien wil je deze niet weggooien.. wat doe je dan?

Opslag met verhuizers

Een verhuisbedrijf kan deze zorg namelijk voor je uit handen nemen en je netjes verhuizen. Je kunt er namelijk voor kiezen om je spullen op te slaan in de opslagruimte van het verhuisbedrijf. Zo staat je inboedel veilig op de juiste plek. Je kunt je spullen wanneer je wilt bij jouw thuis laten bezorgen.

Heb je een verhuislift nodig?

Een verhuislift huren. Wanneer je op een hogere verdieping woont zul je er sneller aan denken, maar soms woon je op de begane grond en heb je uiteindelijk ook een verhuislift nodig. Hoe kan dit nu gebeuren?

Vergeet de lift niet!

Wanneer je ervaring hebt met verhuizen is het antwoord heel makkelijk, maar wanneer je hier niet zoveel ervaring mee hebt is het meer dan logisch dat je hier niet direct aan denkt.

Een lift is soms noodzakelijk, maar soms ook gewoon handig

In veel woningen zijn er smalle deurposten of smalle trappenhuizen. Hierdoor passen veel objecten niet door de deur of het trappenhuis en kan er zonder verhuislift niet verhuist worden.

Je kunt een lift ook met spoed huren

Wanneer je dit niet wist en het pas later ziet kun je nog altijd met spoed een verhuislift huren. Echter is het natuurlijk verstandig om dit allemaal van tevoren goed na te kijken en alles op te meten.

Vind de beste verhuisbedrijven.

Professionele verhuisbedrijven zullen je met de beste verhuizers en juiste hulpmiddelen helpen verhuizen. Wanneer je de juiste verhuisservice kiest wordt het vervoeren van je spullen héél makkelijk.

Altijd een betrouwbaar verhuisbedrijf met Moving

Bij Moving kun je nu eenvoudig verhuisbedrijven vergelijken. Zo zijn er meerdere verhuisbedrijven die jou kunnen helpen om je verhuizing soepel te laten verlopen. Hierbij maakt het dan ook niet uit of het om een zakelijke klant of een particulier gaat. Iedereen kan geholpen worden.

Voordelen van verhuisbedrijven vergelijken

Zoals je eerder hebt kunnen lezen kun je op deze manier niet alleen de prijzen, maar ook de diensten van een verhuisbedrijf met elkaar vergelijken. Zo kun je onderhandelen en kiezen voor het verhuisbedrijf dat het beste bij jouw verhuizing én budget past.

Gratis verhuisoffertes bij Moving

Voordat je professionals gaat inhuren wil je natuurlijk wel voor de beste verhuizer kiezen. Hierbij is het erg belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. Een belangrijk ding wat je kunt doen is verhuisbedrijven met elkaar vergelijken.

Vergelijk offertes dus altijd met Moving

Vergelijk offertes bij Moving, want verhuisbedrijven vergelijken is nog nooit zo makkelijk geweest. Heb je alle gratis offertes ontvangen? Dan kun je nu op je gemak de juiste keuze maken. Kies altijd voor het verhuisbedrijf dat het beste bij jouw persoonlijke wensen én budget past.

Hoe werkt het precies?

Bij Moving begrijpen wij dat je waarschijnlijk geen tijd hebt om een hele dag contact op te nemen ver verschillende verhuisbedrijven. Daarom hebben wij hier een oplossing voor gevonden. Bij Moving kun je nu met één aanvraagformulier 6 gratis verhuisoffertes ontvangen!

Vergelijken én onderhandelen maar!

Bij de aanvraag vul je jouw e-mail en postcode in zodat wij je aanvraag naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio kunnen sturen. De verhuisbedrijven zullen binnen 24 uur contact met je opnemen. Je kunt een e-mail ontvangen, maar zij kunnen soms ook telefonisch


Veelgestelde vragen

Wat is een goed verhuisbedrijf?

Een verhuisbedrijf dat in het bezit is van NIWO-certificaat is al een professioneel verhuisbedrijf. Verder heb je natuurlijk ook Erkende Verhuizers die nog veel extra’s zoals goede verzekeringen en garanties bieden.

Wat kost een verhuisbedrijf per uur?

Verhuisbedrijven rekenen meestal vaak de €33 á €39 per verhuizer per uur. Verder ligt het er natuurlijk aan wat voor extra verhuisdiensten je bij het verhuisbedrijf afneemt. Ook spelen voorrijkosten een belangrijke rol in de kosten.

Welke maand verhuizen de meeste mensen?

De lente is de meest populaire maand om te verhuizen. Het hoogseizoen voor verhuisbedrijven begint dan ook in april en loopt tot eind september.

Waarom een Erkende Verhuizer?

Erkende Verhuizers bieden je goede verzekeringen en garanties. Zo kun je de verhuizing met een gerust hart uit handen geven en hoef je ook niet heel veel uit te zoeken over de voorwaarden van het verhuisbedrijf.

Wat kost het om een bank te vervoeren?

Meubels vervoeren begint vaak bij €1 per kilometer. Echter bieden verhuisbedrijven ook voordelige pakketten aan en is het verstandig om jezelf hier goed naar te informeren.