Meteen naar de inhoud

Opslagruimte huren; een beveiligde opslag

opslagruimte huren 1

Heb je een verhuizing op de planning staan? Of ga je verbouwen en heb je oude spulletjes die je nog niet hebt kunnen verkopen? Dan je nu waarschijnlijk een (tijdelijke) opslagplaats nodig. In de eerste instantie denk je hier niet aan wanneer je gaat verhuizen of verbouwen, want je hebt de spullen toch nodig? En je neemt ze toch gewoon mee?

Helaas komt het vaak voor dat de spullen niet meeverhuist kunnen worden of in het geval van een verbouwing in de weg staan. Dan kun je er voor kiezen om een opslagruimte te huren.

Hoe kun je een opslagruimte huren?

Het huren van een opslagruimte , opslagbox of mini opslag hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Vooral niet wanneer je al geniet van de services van een verhuisbedrijf. In dit geval hoef je dit alleen nog maar bij het verhuisbedrijf aan te kaarten en zij zullen alles voor je uit handen nemen. Van het inladen, vervoeren tot het uitladen van de spullen in de opslagruimte.

Ken je geen verhuisbedrijf en heb je hier ook helemaal geen ervaring mee? Dan hoeft het allemaal nog steeds niet zo moeilijk te zijn en is het vinden van de juiste ruimte als opslagruimte ook zo gedaan. Veel verhuisbedrijven bieden namelijk zelf een opslagruimte of mini opslag aan. In dit artikel leggen we het je allemaal graag uit.

Verschillende soorten (tijdelijke)opslag

Een opslagruimte huren kan op verschillende manieren omdat er verschillende soorten opslagruimtes zijn. Verhuisbedrijven hebben bijvoorbeeld vaak verschillende vestigingen met extra opslagruimte waarbij de ruimtes allemaal verschillend zijn. Maar zo hebben veel bedrijven die opslagruimte verhuren ook opslagruimtes van diverse formaten. Dit kunnen grote opslagruimtes of een mini opslag zijn.

Wanneer je opslag nodig hebt en op zoek bent naar een goede opslag locatie is het wel verstandig om altijd te vragen naar of het een geconditioneerde ruimte is, of je inboedel verzekerd is en de opslag zich in de buurt van jouw locatie begeeft.

opslagruimte huren 3

Inboedel opslaan bij particulieren

Er zijn ook mensen die extra ruimte overhebben en dit verhuren als opslagruimte. Hierbij kun je denken aan een garage die zij niet gebruiken, omdat zij gebruik maken van de openbare parkeerplaats of een schuur die op de begane grond leegstaat. Zo is een zakcentje natuurlijk makkelijk verdient.

Het huren van een goedkope opslagruimte bij particulieren lijkt in de eerste instantie erg aantrekkelijk vanwege de lage prijzen, maar vergis je niet! Je wilt natuurlijk wel dat je inboedel veilig staan en dat het de beste ruimte betreft zodat je inboedel niet beschadigt. Ook zijn de services en voorwaarden bij particulieren helaas niet altijd van hoge kwaliteit.

Natuurlijk kun je altijd vragen of je de ruimte eerst even mag zien aangezien jij misschien je complete inboedel tijdelijk wilt opslaan. Vaak vinden zij dit geen probleem.

Lees ook:  Inpakservice verhuizen; bereid je voor

Professionele verhuurders

Professionele verhuurder zijn ervaren, duidelijk en hebben vaak zeer goede voorwaarden en richtlijnen. En hun ruimten voor meubelopslag zijn ook zeer professioneel. Zo zijn deze goed gebouwd, worden deze verwarmd en zijn deze ook geconditioneerd. Zo kan alles veilig opgeslagen worden.

Leegstaande garages

Zowel particulieren als woningbouwverenigingen bieden leegstaande garages als opslagplaats aan. Ook bij garages van woningbouwverenigingen is het belangrijk om naar de staat en kwaliteit van de ruimte te kijken omdat er een grote kans is op schimmel.

Ook bij woningbouwverenigingen kun je een afspraak maken om de garage van tevoren te inspecteren.

Een verhuisbedrijf

Voor een scherpe prijs inboedel opslaan kan ook altijd bij een professioneel verhuisbedrijf. Ook dit soort opslagruimtes zijn van zeer goede kwaliteit waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken om je huisraad. Ook hebben verhuisbedrijven professioneel materiaal beschikbaar zoals verhuisdozen en verhuisdekens om jouw spullen te beschermen. Verhuisbedrijven zorgen er trouwens ook altijd voor dat je spullen beveiligd worden met behulp van cameratoezicht.

Verhuiscontainer huren

Veel mensen weten nog niet dat het bestaat maar het is ook mogelijk om een (mobiele) verhuiscontainer te huren die bij jouw op de stoep wordt geplaatst. Zo profiteer je van het gebruiksgemak van een verplaatsbare container en verhuis en klus je nog gemakkelijker als je grote meubels moet verplaatsen. Bekijk meer informatie over het huren van een verhuiscontainer op onze website.

opslagruimte huren 5

Self-storage (mini opslag)

Self-storage bedrijven hebben kleine, maar soms ook grote opslagplaatsen waar je spullen kunt opslaan. Heeft een bedrijf meerdere kleine opslagboxen en heb jij meer ruimte nodig? Dan kun je misschien meerdere opslagboxen huren. Ook dit soort bedrijven zijn professioneel en kun je er zeker van zijn dat je spullen veilig staan. Vraag van tevoren wel altijd naar hun prijzen en voorwaarden zodat je later niet met verborgen kosten te maken krijgt.

Waarom heb je een geconditoneerde ruimte nodig?

Je zult nu trouwens waarschijnlijk denken waarom heb ik een geconditioneerde ruimte nodig en het is zeker niet raar dat je denkt, maar zo een ruimte is wel erg belangrijk. Je gaat huisraad (tijdelijk) opslaan en vanwege de temperatuur verschillen kunnen in ruimtes zoals bijvoorbeeld garages schimmelvorming ontstaan waardoor je spullen kunnen beschadigen.

Daarom is het zo belangrijk om naar de condities van de ruimte te vragen, want je wilt natuurlijk niet over een paar maanden je spullen ophalen en zien dat deze beschadigt zijn!

Verboden zaken

Je mag natuurlijk niet zomaar alles in een opslagruimte opslaan. Wat er verboden is kan per verhuurder verschillen, maar in het algemeen komen deze regels wel overeen. Zo mag je meestal bijvoorbeeld geen toxische, ontvlambare en/of gevaarlijke stoffen, geen wapens en geen drugs opslaan. En wat logisch klinkt, maar meestal ook op de lijst staat zijn levende dieren.

Lees ook:  Verhuiscontainer huren; een ideale oplossing

Hoeveel opslagruimte heb je nodig?

Hoeveel opslagruimte je nodig hebt hang natuurlijk van verschillende factoren af. Hiervoor heb je in de eerste instantie altijd de m3 van je inboedel nodig. Dit kun je zelf uitrekenen, maar omdat dit nogal lastig kan zijn kun je nu ook gebruik maken van onze calculator.

Maak gratis gebruik van onze m3-calculator

Door een paar eenvoudige vragen te beantwoorden kan onze m3-calculator de grootte van je inboedel uitrekenen. Zo weet je niet alleen precies hoe groot de opslagruimte moet zijn, maar weet je ook direct welke verhuiswagen er nodig is voor jouw verhuizing.

Kosten tijdelijke opslagplaats

De prijzen voor de huur van een opslagruimte zijn erg verschillend. Vaak hebben bedrijven wel vaste prijzen, maar kan het ook voorkomen dat zijn bijvoorbeeld zakelijke klanten andere prijzen hebben. Verder hangen de vaste prijzen voor de huur natuurlijk ook af van de vestiging en formaat van de ruimte.

Tot slot

Zoals je hebt kunnen lezen hoef het een extra opslagruimte huren helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Je kunt de prijs voor de huur van opslag eigenlijk zo duur of voordelig maken als je zelf wilt.

Wil je de grootste en meest luxe ruimte op een nieuwe locatie? Dan betaal je natuurlijk wat meer. Heb je genoeg aan een mini-opslag bij een self-storage? Dan zul je natuurlijk ook een stuk minder huur betalen. Uiteindelijk is het alleen maar belangrijk dat je kiest voor het bedrijf dat het beste bij jouw wensen en budget past.

nv-author-image

Alex Vermeer

Ga je verhuizen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Vraag dan gratis verhuisadvies aan en ik help je graag verder met het regelen van je verhuizing.

Ontvang gratis 6 verhuisoffertes in jouw mailbox

Start verhuisoffertes

Deze website is veilig

Vertrouwd sinds 2001