Opslagruimte huren; een beveiligde opslag

Heb je een verhuizing op de planning staan? Of ga je verbouwen en heb je oude spulletjes die je nog niet hebt kunnen verkopen? Dan je nu waarschijnlijk een (tijdelijke) opslagplaats nodig. In de eerste instantie denk je hier niet aan wanneer je gaat verhuizen of verbouwen, want je hebt de spullen toch nodig? En je neemt ze toch gewoon mee?

Waarom opslagruimte huren?

Opslagruimte kun je huren wanneer je gaat verhuizen en niet alles mee kunt verhuizen, wanneer je gaat verbouwen of wanneer je gewoonweg spullen hebt die je liever niet in je woning opslaat. Denk aan antiek of objecten die je geërfd hebt, maar bijvoorbeeld niet gebruikt.

Hoe kun je een opslagruimte huren?

Het huren van een opslagruimte , opslagbox of mini opslag hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Vooral niet wanneer je al geniet van de services van een verhuisbedrijf. In dit geval hoef je dit alleen nog maar bij het verhuisbedrijf aan te kaarten en zij zullen alles voor je uit handen nemen. Van het inladen, vervoeren tot het uitladen van de spullen in de opslagruimte.

Het vinden van de juiste ruimte als opslagruimte zo gedaan. Veel verhuisbedrijven bieden namelijk zelf een opslagruimte of mini opslag aan. In dit artikel leggen we het je allemaal graag uit.

Soorten opslagruimte en grootte

Opslagruimte huren kan op verschillende manieren omdat er verschillende soorten opslagruimtes zijn. Verhuisbedrijven hebben bijvoorbeeld vaak verschillende vestigingen met extra opslagruimte waarbij de ruimtes allemaal verschillend zijn. Maar zo hebben veel bedrijven die opslagruimte verhuren ook opslagruimtes van diverse formaten. Dit kunnen grote opslagruimtes of een mini opslag zijn.

Welke opslagruimte kiezen

Wanneer je opslag nodig hebt en op zoek bent naar een goede opslag locatie is het wel verstandig om altijd te vragen naar of het een geconditioneerde ruimte is, of je inboedel verzekerd is en de opslag zich in de buurt van jouw locatie begeeft.

Inboedel opslaan bij particulieren

Er zijn ook mensen die extra ruimte overhebben en dit verhuren als opslagruimte. Hierbij kun je denken aan een garage die zij niet gebruiken, omdat zij gebruik maken van de openbare parkeerplaats of een schuur die op de begane grond leegstaat.

Het huren van een goedkope opslagruimte bij particulieren lijkt in de eerste instantie erg aantrekkelijk vanwege de lage prijzen, maar vergis je niet! Je wilt natuurlijk wel dat je inboedel veilig staan en dat het de beste ruimte betreft zodat je inboedel niet beschadigt. Ook zijn de services en voorwaarden bij particulieren helaas niet altijd van hoge kwaliteit.

Natuurlijk kun je altijd vragen of je de ruimte eerst even mag zien aangezien jij misschien je complete inboedel tijdelijk wilt opslaan. Vaak vinden zij dit geen probleem.

(Tijdelijke) opslag bij professionele verhuurders

Professionele verhuurder zijn ervaren, duidelijk en hebben vaak zeer goede voorwaarden en richtlijnen. En hun ruimten voor meubelopslag zijn ook zeer professioneel. Zo zijn deze goed gebouwd, worden deze verwarmd en zijn deze ook geconditioneerd.

Leegstaande garages

Zowel particulieren als woningbouwverenigingen bieden leegstaande garages als opslagplaats aan. Ook bij garages van woningbouwverenigingen is het belangrijk om naar de staat en kwaliteit van de ruimte te kijken omdat er een grote kans is op schimmel.

Een verhuisbedrijf

Voor een scherpe prijs inboedel opslaan kan ook altijd bij een professioneel verhuisbedrijf. Ook dit soort opslagruimtes zijn van zeer goede kwaliteit waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken om je huisraad. Ook hebben verhuisbedrijven professioneel materiaal beschikbaar zoals verhuisdozen en verhuisdekens om jouw spullen te beschermen.

Verhuiscontainer huren als tijdelijke opslagplaats

Veel mensen weten nog niet dat het bestaat maar het is ook mogelijk om een (mobiele) verhuiscontainer te huren die bij jouw op de stoep wordt geplaatst. Zo profiteer je van het gebruiksgemak van een verplaatsbare container en verhuis en klus je nog gemakkelijker als je grote meubels moet verplaatsen.

Self-storage (mini opslag)

Self-storage bedrijven hebben kleine, maar soms ook grote opslagplaatsen waar je spullen kunt opslaan. Heeft een bedrijf meerdere kleine opslagboxen en heb jij meer ruimte nodig? Dan kun je misschien meerdere opslagboxen huren. Ook dit soort bedrijven zijn professioneel en kun je er zeker van zijn dat je spullen veilig staan. Vraag van tevoren wel altijd naar hun prijzen en voorwaarden zodat je later niet met verborgen kosten te maken krijgt.

Verboden zaken

Je mag natuurlijk niet zomaar alles in een opslagruimte opslaan. Wat er verboden is kan per verhuurder verschillen, maar in het algemeen komen deze regels wel overeen. Zo mag je meestal bijvoorbeeld geen toxische, ontvlambare en/of gevaarlijke stoffen, geen wapens en geen drugs opslaan. En wat logisch klinkt, maar meestal ook op de lijst staat zijn levende dieren.

Hoeveel opslagruimte heb je nodig?

Hoeveel opslagruimte je nodig hebt hang natuurlijk van verschillende factoren af. Hiervoor heb je in de eerste instantie altijd de m3 van je inboedel nodig. Dit kun je zelf uitrekenen, maar omdat dit nogal lastig kan zijn kun je nu ook gebruik maken van onze calculator.

Maak gratis gebruik van onze m3-calculator

Door een paar eenvoudige vragen te beantwoorden kan onze m3-calculator de grootte van je inboedel uitrekenen. Zo weet je niet alleen precies hoe groot de opslagruimte moet zijn, maar weet je ook direct welke verhuiswagen er nodig is voor jouw verhuizing.

Goedkoop opslagruimte huren

De prijzen voor de huur van een opslagruimte zijn erg verschillend. Vaak hebben bedrijven wel vaste prijzen, maar kan het ook voorkomen dat zijn bijvoorbeeld zakelijke klanten andere prijzen hebben. Verder hangen de vaste prijzen voor de huur natuurlijk ook af van de vestiging en formaat van de ruimte.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik spullen opslaan?

Je kunt bij een particulier in een garage spullen opslaan, bij een inboedel opslagbedrijf of bij een verhuisbedrijf.

Hoeveel opslagruimte heb je nodig?

Voor een gezin wordt er meestal op rond de 3 m3 gerekend. Wil jij precies weten wat jij nodig hebt? Dan kun je nu gratis gebruikmaken van onze M3-calculator.

Wat kost een loods huren per m2?

Bij een inboedel opslagbedrijf wordt er meestal tussen de €480 en €550 per m2 afgerekend.

Wat kost een opslag box huren?

Een mini opslag is meestal tussen de 1m3 en 5m3 groot en kosten gemiddeld tussen de €7 en €22 per week.

Wat kost opslag bij verhuisbedrijf?

Bij een verhuisbedrijf zal een opslagruimte voor op de korte termijn ongeveer tussen de €130 en €180 per maand kosten en voor de lange termijn tussen de €55 en €95.