Meteen naar de inhoud

Verhuislift huren? Altijd handig!

verhuislift huren 1

Wil je een verhuislift huren? Wanneer een verhuizing, verbouwing of ontruiming op de planning staat wordt het helaas vaak vergeten dat er misschien een verhuislift nodig kan zijn. Een verhuislift huren is niet alleen vanwege het feit dat het de verhuizing, verbouwing of ontruiming makkelijker maakt handig, maar in veel gevallen is het gewoonweg noodzakelijk.

Een verhuislift is altijd handig

Heb je al weleens eerder een verhuislift gehuurd? Dan ben je waarschijnlijk al bekend met de vele voordelen van het gebruiken van een verhuislift tijdens de verhuisklus. Op deze manier kun je namelijk niet alleen je spullen schadevrij verhuizen, maar is het ook een stuk veiliger voor de verhuizers. Verhuizen via het trappenhuis is namelijk moeilijk, vaak onveilig én onwijs zwaar.

Een verhuislift huren

verhuislift huren 3

Wanneer je geen ervaring hebt met het huren van een verhuislift kan het best intimiderend zijn om hier achteraan te gaan want waar kun je eigenlijk een verhuislift huren? Welke soorten verhuisliften zijn er? En is het pand eigenlijk wel geschikt voor het verhuizen met een verhuislift? Oh, en wie moet dit gevaarte nu bedienen?

Wees niet bang

Zie jij ook al beren op de weg? Dan kunnen wij nu alvast geruststellen. Je hoeft hier namelijk echt géén stress over the hebben. Wij zullen in dit artikel alles stap voor stap uitleggen, want het is allemaal echt een stuk makkelijker dan je denkt.

Hoe moet de lift bestuurd worden?

Laten we beginnen met de meest gestelde vraag. Hoe moet de lift bestuurd worden. Hier hoef jij eigenlijk helemaal niet over na te denken, want dit hoef jij helemaal niet te doen! Bij het huren van een verhuislift verzorgt het verhuisbedrijf alles én is het huren van een verhuislift altijd inclusief een professionel verhuizer. Deze werkt dagelijks met de verhuisliften, weet dus ook precies hoe deze werken en kan deze op de correcte wijze bedienen. Zo blijft de kans op schade aan het huis, omgeving, inboedel én betrokken zo klein mogelijk.

Veilig én snel

De verhuizer is niet alleen aanwezig voor de veiligheid, maar op deze manier kan de verhuizing ook een stuk sneller uitgevoerd worden. Een verhuizing van bijvoorbeeld Amsterdam naar Utrecht kan op deze manier al binnen een dagdeel afgerond worden!

Heb je een vergunning nodig?

Gemeenten in Nederland willen graag op de hoogte gesteld worden wanneer er objecten op de openbare weg geplaatst worden. Er zijn dan ook meestal een vergunningen nodig, maar of je deze zelf moet aanvragen hangt compleet af van de verhuizer waar je de verhuislift gaat huren. Sommige verhuisbedrijven hebben de vergunningen al of regelen deze zelf indien dit nodig is. Andere verhuisbedrijven kunnen weer aangeven dat je dit zelf moet aanvragen. Het is daarom verstandig om dit altijd met het desbetreffende verhuisbedrijf te bespreken.

Lees ook:  Wasmachine verhuizen; zo doe je dat!

Het is zo gedaan

Het aanvragen van een vergunning is eigenlijk niet heel ingewikkeld. Wanneer een verhuizer aangeeft dat je dit zelf dient te regelen hoef je dan ook niet in paniek te raken. Wij begrijpen namelijk heel goed dat dit je eerste reactie kan zijn. Om je een voorbeeld te geven.. wanneer je op Google zoekt naar ‘verhuislift huren Amsterdam’ zul je zien dat gratis is én dat je dit zelfs nog tot 5 minuten van tevoren kunt aanvragen! Een verhuislift huren Amsterdam komt het vaak voor dat je deze nodig hebt. Voor meer informatie over vergunningen kun je het beste de websites van desbetreffende gemeenten raadplegen.

Is je woning eigenlijk wel geschikt voor liftverhuur?

Helaas is niet iedere woning geschikt voor een verhuizing met een verhuizing. Net zoals het feit dat een verhuislift huren soms noodzakelijk is kan het net zo goed ook onmogelijk zijn. De redenen hiervoor kunnen bijvoorbeeld zijn dat de ramen of het balkon niet groot genoeg is. Ook is het belangrijk dat er genoeg ruimte rondom de woning is en dat er voldoende afstand gehouden kan worden. Meestal is tussen de 4 á 5 meter voldoende. Verder is het ook belangrijk dat er een stevige ondergrond is, als het een zachte ondergrond betreft kan de lift inzakken en dit is erg gevaarlijk.

Vraag, vraag, vraag!

Twijfel je over de geschiktheid van je woning? Dan kun je hiervoor altijd contact opnemen met het desbetreffende verhuizer. Zij sturen of een medewerker langssturen om alles te inspecteren of zij zullen het allemaal telefonisch via videobellen met je bespreken.

Welke soorten verhuisliften zijn er?

Verhuisliften zijn er in allerlei soorten en maten. Sommige van deze liften gaan bijvoorbeeld maar tot de 3e etage terwijl andere soorten liften makkelijk tot de 9e verdieping kunnen. Welke jij nodig hebt hangt natuurlijk van je woning af. De meest voorkomende soorten zijn:

Opbouwlift of ladderlift

Wanneer verhuisbedrijven over ‘onze verhuislift’ praten gaat het vaak om de opbouwlift, ook wel de ladderlift genoemd. Dit is de meest voorkomende verhuislift. Dit komt natuurlijk vanwege het feit dat dit de meest gebruikte verhuislift is. De lift bestaat uit één grote verhuisbak die gevestigd is aan twee ladder van 2 meter. De verhuislift heeft een reikhoogte tot 12 meter wat je kunt vergelijken met ongeveer de 3e etage. Verder is deze verhuislift elektronisch te bedienen waardoor het dus wel van belang is dat er een stroomaansluiting in de buurt is.

Elektrolift of elektrische lift

De elektrische verhuislift heeft een kleinere verhuisbak dan de opbouwlift en heeft hierdoor helaas ook een lager laadvermogen. Echter kan deze verhuislift wel weer uitgeschoven worden tot ongeveer 20 meter! Dit betekent dat de verhuislift tot ongeveer de 5e verdieping kan komen. De elektrische verhuislift is vanwege zijn kleine formaat perfect voor verhuizingen in drukke centra. Heb je bijvoorbeeld een verhuislift in Amsterdam nodig? Of misschien in het drukke centrum van Den Haag of Utrecht? Dan is deze verhuislift ideaal. Zoals de naam eigenlijk al zegt werkt deze verhuislift net als de opbouwlift op elektriciteit.

Lees ook:  Inboedel opslaan bij verhuisbedrijf, erg handig

Motorlift

De motorlift is dé verhuislift voor grote hoogten. Deze verhuislift gaat namelijk tot wel 30 meter! Dit kun je vergelijken met ongeveer de 9e etage. Ook heeft het een draagvermogen van wel 300 kilo! Dus, heb je grote objecten zoals bijvoorbeeld een piano of antieke kast? Dan is dit de beste verhuislift voor jouw verhuizing. De motorlift is minder geschikt voor een stadsverhuizing, omdat hij erg groot is. Verder wordt deze lift aangedreven door bezine en is er dus een geen stroomaansluiting nodig.

Nogmaals, vragen kan altijd!

Zoals je ziet zijn er dus verschillende soorten verhuisliften die je kunt huren. Twijfel je over welk type verhuislift je nodig hebt? Dan kunnen de ervaren verhuizers van het verhuis- of transportbedrijf je hier ook gewoon bij helpen. Bovenstaande verhuisliften worden het vaakst ingezet voor een verhuizing.

verhuislift huren 5

Een ervaren verhuizer en een extra verhuizer

Bij het huren van een verhuislift is professionele bediening bij verhuisbedrijven vaak verplicht. Er moet natuurlijk altijd een ervaren verhuizer aanwezig zijn die de verhuislift bediend. Wanneer je een verhuislift huurt komt dat ook altijd inclusief een extra verhuizer.

Extra verhuisdiensten

Denk je echter een tweede verhuizer nodig te hebben? Dan kun je dit bij verhuisbedrijven natuurlijk ook altijd aangeven. Zo kun je tijdens een complete verhuizing niet alleen snel verhuizen, maar ook een stuk makkelijker verhuizen. De verhuizers liften objecten met de verhuislift waardoor je spullen veilig en zonder enige schade verplaatst kunnen worden.

Heb je met spoed een verhuislift nodig?

Zoals we eerder al hebben aangegeven wordt een verhuislift huren tijdens een verhuizing helaas vaak vergeten. Het komt dan ook vaak voor dat men hier tijdens de verhuizing, verbouwing of ontruiming pas achter komt. En wat doe je dan? Je moet de spullen wel vervoeren, want dit kun je natuurlijk niet laten staan. De huur is al opgezegd!

Nogmaals, geen zorgen! Bij de meeste verhuisbedrijven kun je tegenwoordig met spoed een verhuislift huren! Een professionele verhuizer probeert altijd zo flexibel mogelijk te werken zodat hij op het laatste moment tijd vrij kan maken voor spoedverhuizingen.

Goedkoop verhuizen

Ben je tijdens deze dure tijden op zoek naar extra voordelige tarieven voor je verhuizing? Dan kun je nu eenvoudig gebruik maken van de verhuisservice van Moving. Je kunt namelijk gratis verhuisoffertes aanvragen!

Gratis offertes bij Moving

Bij Moving kun je met één aanvraagformulier offertes ontvangen van de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio. Dit is helemaal vrijblijvend en nadat je aanvraag ingediend is zullen deze bedrijven binnen 24 uur contact met je opnemen.

nv-author-image

Alex Vermeer

Ga je verhuizen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Vraag dan gratis verhuisadvies aan en ik help je graag verder met het regelen van je verhuizing.

Ontvang gratis 6 verhuisoffertes in jouw mailbox

Start verhuisoffertes

Deze website is veilig

Vertrouwd sinds 2001