Verhuislift huren? Altijd handig!

Wil je een verhuislift huren? Wanneer een verhuizing, verbouwing of ontruiming op de planning staat wordt het helaas vaak vergeten dat er misschien een verhuislift nodig kan zijn.

Een verhuislift huren is niet alleen vanwege het feit dat het de verhuizing, verbouwing of ontruiming makkelijker maakt handig, maar in veel gevallen is het gewoonweg noodzakelijk.

Waarom een verhuislift huren?

Heb je al weleens eerder een verhuislift gehuurd? Dan ben je waarschijnlijk al bekend met de vele voordelen van het gebruiken van een verhuislift tijdens de verhuisklus.

Op deze manier kun je namelijk niet alleen je spullen schadevrij verhuizen, maar is het ook een stuk veiliger voor de verhuizers. Verhuizen via het trappenhuis is namelijk vaak onveilig.

Soort verhuislift huren

Verhuisliften zijn er in allerlei soorten en maten. Sommige van deze liften gaan bijvoorbeeld maar tot de 3e etage terwijl andere soorten liften makkelijk tot de 9e verdieping kunnen. Welke jij nodig hebt hangt natuurlijk van je woning af. De meest voorkomende soorten zijn:

Opbouwlift of ladderlift huren

Wanneer verhuisbedrijven over ‘onze verhuislift’ praten gaat het vaak om de opbouwlift, ook wel de ladderlift genoemd. Dit is de meest voorkomende verhuislift. Dit komt natuurlijk vanwege het feit dat dit de meest gebruikte verhuislift is.

Elektrolift of elektrische lift

De elektrische verhuislift heeft een kleinere verhuisbak dan de opbouwlift en heeft hierdoor helaas ook een lager laadvermogen. Echter kan deze verhuislift wel weer uitgeschoven worden tot ongeveer 20 meter! Dit betekent dat de verhuislift tot ongeveer de 5e verdieping kan komen.

Motorlift

De motorlift is dé verhuislift voor grote hoogten. Deze verhuislift gaat namelijk tot wel 30 meter! Dit kun je vergelijken met ongeveer de 9e etage. Ook heeft het een draagvermogen van wel 300 kilo!

Vragen kan altijd!

Zoals je ziet zijn er dus verschillende soorten verhuisliften die je kunt huren. Twijfel je over welk type verhuislift je nodig hebt?

Dan kunnen de ervaren verhuizers van het verhuis- of transportbedrijf je hier ook gewoon bij helpen. Bovenstaande verhuisliften worden het vaakst ingezet voor een verhuizing.

Is je woning eigenlijk wel geschikt voor liftverhuur?

Helaas is niet iedere woning geschikt voor een verhuizing met een verhuizing. Net zoals het feit dat een verhuislift huren soms noodzakelijk is kan het net zo goed ook onmogelijk zijn.

Ook is het belangrijk dat er genoeg ruimte rondom de woning is en dat er voldoende afstand gehouden kan worden. Meestal is tussen de 4 á 5 meter voldoende.

Verder is het ook belangrijk dat er een stevige ondergrond is, als het een zachte ondergrond betreft kan de lift inzakken en dit is erg gevaarlijk.

Hoe moet de lift bestuurd worden?

Laten we beginnen met de meest gestelde vraag. Hoe moet de lift bestuurd worden. Bij het huren van een verhuislift verzorgt het verhuisbedrijf alles én is het huren van een verhuislift altijd inclusief een professionele verhuizer.

Heb je een vergunning nodig?

Er zijn meestal vergunningen nodig, maar of je deze zelf moet aanvragen hangt compleet af van de verhuizer waar je de verhuislift gaat huren.

Het aanvragen van een vergunning is eigenlijk niet heel ingewikkeld.

Om je een voorbeeld te geven.. wanneer je op Google zoekt naar ‘verhuislift huren Amsterdam’ zul je zien dat gratis is én dat je dit zelfs nog tot 5 minuten van tevoren kunt aanvragen! Een verhuislift huren Amsterdam komt het vaak voor dat je deze nodig hebt.

Voordelen van een verhuislift huren

Met een verhuislift kan er niet alleen veiliger, maar ook sneller verhuist worden. Zo heb je de verhuizing nóg sneller achter de rug en wie laten we eerlijk zijn.. wie wil dit nu niet?

Een ervaren verhuizer en een extra verhuizer

Bij het huren van een verhuislift is professionele bediening bij verhuisbedrijven vaak verplicht. Er moet natuurlijk altijd een ervaren verhuizer aanwezig zijn die de verhuislift bediend. Wanneer je een verhuislift huurt komt dat ook altijd inclusief een extra verhuizer.

Denk je echter een tweede verhuizer nodig te hebben? Dan kun je dit bij verhuisbedrijven natuurlijk ook altijd aangeven.

Zo kun je tijdens een complete verhuizing niet alleen snel verhuizen, maar ook een stuk makkelijker verhuizen. De verhuizers liften objecten met de verhuislift waardoor je spullen veilig en zonder enige schade verplaatst kunnen worden.

Met spoed een verhuislift huren?

Zoals we eerder al hebben aangegeven wordt een verhuislift huren tijdens een verhuizing helaas vaak vergeten. Het komt dan ook vaak voor dat men hier tijdens de verhuizing, verbouwing of ontruiming pas achter komt.

En wat doe je dan? Je moet de spullen wel vervoeren, want dit kun je natuurlijk niet laten staan. De huur is al opgezegd!

Nogmaals, geen zorgen! Bij de meeste verhuisbedrijven kun je tegenwoordig met spoed een verhuislift huren! Een ervaren verhuizer probeert altijd zo flexibel mogelijk te werken zodat hij op het laatste moment tijd vrij kan maken voor spoedverhuizingen.

Goedkoop verhuizen en kosten verhuislift huren

Ben je tijdens deze dure tijden op zoek naar extra voordelige tarieven voor je verhuizing? En wil je de prijzen voor het huren van verhuisliften weten? Dan kun je nu eenvoudig gebruik maken van de verhuisservice van Moving. Je kunt namelijk gratis offertes aanvragen!

Gratis offertes bij Moving

Bij Moving kun je met één aanvraagformulier offertes ontvangen van de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio. Dit is helemaal vrijblijvend en nadat je aanvraag ingediend is zullen deze bedrijven binnen 24 uur contact met je opnemen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost het om een verhuislift te huren?

Een elektrische verhuislift kun je al voor €95 tot €155 per dag huren. Een ladderlift met bediener kost rond de €70 tot €95 per uur.

Heb je een vergunning nodig voor een verhuislift?

Als de verhuislift geen kenteken heeft dien je een objectmelding te doen bij gemeente. Voor een verhuislift met kenteken dien je een objectvergunning aan te vragen. Soms hebben verhuisbedrijven deze al, dus vraag dit van tevoren altijd eerst even na.

Hoeveel kilo kan een verhuislift dragen?

Dit verschilt per verhuislift. Het laadvermogen van de grootste verhuislift is meestal 250 kilogram. Een verhuislift op een aanhanger heeft meestal een laadvermogen van rond de 200 kilogram en een opbouwlift ongeveer 150 kilogram.

Hoeveel weegt een ladderlift?

Een ladderlift weegt zelf rond de 555 kilogram.

Wie kan mij helpen met verhuizen?

Je kunt familie, vrienden en kennissen om hulp vragen, maar het beste is natuurlijk om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen.