Meteen naar de inhoud

Verhuiskosten berekenen; zo doe je dat!

verhuiskosten 1

Heb je dit jaar een verhuizing op de planning staan? Dan is het natuurlijk wel belangrijk om op tijd te beginnen met de voorbereidingen. Ook wanneer je besluit om de verhuizing uit handen te geven is het belangrijk om op tijd te beginnen met het regelen van je zaken. Wanneer men besluit om de verhuizing uit handen te geven zijn de verhuiskosten toch wel het meest belangrijke onderdeel van de voorbereidingen van je verhuizing.

Direct een prijsopgave op maat?

Start verhuisoffertes

Waaruit bestaan de verhuiskosten?

Verhuiskosten hebben met verschillende factoren te maken. Iedere verhuizing is anders en zo zijn ook de verschillende diensten die je als klant inhuurt anders. Vandaar dat de gemiddelde kosten van een verhuizing erg moeilijk in te schatten zijn. Hiervoor is meer informatie nodig.

De verhuiskosten worden op basis van de diensten die je afneemt berekent, maar de verhuiskosten bestaan ook vooral uit de grootte van je inboedel, transportkosten en de afstand tussen de huidige woning en nieuwe woning.

De kosten voor een verhuisbedrijf bestaan uit:

De kosten voor het inschakelen van een verhuisbedrijf bestaan uit drie zaken. Ook verschilt het per verhuizer hoe deze kosten worden doorberekend. De grootste kosten verhuisbedrijf zitten hem in de arbeidsuren en het transport.

  • Arbeid
  • Transport
  • Materiaal

Overige kosten kunnen bestaan uit het gebruik maken van extra verhuisdiensten of verhuismateriaal.

Zelf verhuizen

Een verhuizing kun je natuurlijk ook altijd zelf uitvoeren. Maar heb je bij deze beslissing wel rekening gehouden met alles wat hierbij komt kijken? Alle zaken die je moet regelen met betrekking tot je verhuizing? Dit is niet alleen je spullen met een verhuiswagen van A naar B verhuizen, maar dit zijn ook administratieve zaken. En onderschat ook zeker niet hoeveel uren er in een verhuizing gaan zitten wanneer je deze zelf uitvoert.

Wil je besparen op de verhuiskosten? Denk dan eerst heel goed na, want als je goedkoop wilt verhuizen hoef je niet per se de verhuizing zelf uit te voeren. Een verhuisbedrijf kan je namelijk ook gewoon goedkoop verhuizen. Het is dus vooral belangrijk om eerst goed na te denken over wat er voor de verhuizing nodig is. Een goede voorbereiding is immer het halve werk!

Extra verhuizers inhuren

Je kunt de verhuizing ook uitbesteden aan een professioneel verhuisbedrijf. In dit geval zullen ervaren verhuizers al je spullen op de juiste wijze verhuizen en hoef jij je nergens meer druk om te maken. Wanneer je vakkundige mannen van een verhuisbedrijf inhuurt om je verhuizing uit te voeren zul je het niet alleen jezelf heel makkelijk maken, maar zul je er ook voor zorgen dat de verhuizing sneller achter de rug is.

Extra verhuisdiensten

Een verhuisbedrijf kan je niet alleen te hulp schieten met extra handen die je tijdens het verhuizen kunnen helpen, maar zij bieden hun klanten ook allemaal extra verhuisdiensten aan. Dit brengt uiteraard extra kosten met zich mee, maar het maakt je verhuizing wel een heel stuk makkelijker. Ook kun je de verhuizing natuurlijk net zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Kijk goed naar welke verhuisdiensten jij nodig denkt te hebben en maak hierbij de nodige afwegingen.

Een verhuislift huren

Soms is het huren van een verhuislift noodzakelijk. Wanneer je op een hogere verdieping woont bijvoorbeeld. Dit is natuurlijk logisch, maar wist je dat er soms ook verhuisliften nodig zijn voor mensen die op de begane grond wonen? Dit klinkt misschien heel gek, maar is dit eigenlijk helemaal niet. In veel oude woningen zijn de deurposten of trappenhuizen te klein waardoor sommige meubelstukken niet veilig verhuist kunnen worden. In dit geval kunnen deze objecten dan veilig via het raam of balkon verhuist worden.

Extra opslagruimte

Ga je naar een kleinere woonruimte verhuizen en heb je geen plek meer voor je oude inboedel? Wil je de spullen niet weggooien en kies je liever voor een kleine vergoeding? Dan kun je de spullen natuurlijk altijd verkopen. Helaas komt het vaak voor dat de spullen niet op tijd verkocht kunnen worden en deze kun je natuurlijk niet in de oude woning laten staan. De verhuurder zal hier namelijk niet zo blij mee zijn.

In dit geval kun je kiezen voor het huren van een opslagruimte. Het verhuisbedrijf kan deze spullen in dit geval in de verhuiswagen laden en zal deze vervolgens naar de opslagruimte laden waar de verhuizers alles netjes in de ruimte zullen neerzetten. Bij veel verhuisbedrijven kun je tussentijd nog bij je spullen wanneer je nog andere dingen in de ruimte wilt neerzetten.

Wil je jouw inboedel later terug? Dan zal het verhuisbedrijf deze netjes bij je komen afleveren. Makkelijk toch?

verhuiskosten 3

Geld besparen en de verhuizing zelf uitvoeren

Heb je een verhuiswagen van een bekende kunnen lezen en heb je helemaal geen extra verhuizers nodig? Dan kun je de verhuizing natuurlijk ook zelf uitvoeren. Let erop dat dit niet altijd makkelijk is, maar zeker niet onmogelijk is.

Vraag hulp aan je omgeving

Heb je ervoor gekozen om zelf te verhuizen en wil je geen hulp van een professionele verhuizer inschakelen? Dan kun je natuurlijk altijd hulp aan familie, vrienden en kennissen vragen. Zij kunnen je vast helpen met het verhuizen van een aantal meubelstukken. Dit moet zeker wel goed komen. Veel mensen die niet in zelfstandige woningen wonen verhuizen graag zelf met hulp van omgeving.

Een verhuisbedrijf zorgt niet voor hogere verhuiskosten

Ja, een verhuisbedrijf zal natuurlijk ietsjes meer kosten dan wanneer je de verhuizing zelf uitvoert, maar dit bedrag hoeft niet per sé heel hoog te zijn. Met heel veel hogere kosten zul je niet snel te maken krijgen. Zoals je eerder hebt kunnen lezen kun je een verhuizing namelijk zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. De totale verhuiskosten heb je dus eigenlijk uiteindelijk zelf in de hand.

Wat zijn de kosten wanneer je zelf verhuist?

De gemiddelde verhuizing is een flinke klus. Je hebt niet alleen hulp van je vrienden, familie en/of kennissen nodig, maar je hebt bijvoorbeeld ook een verhuiswagen nodig. Een verhuiswagen huren zal je al ongeveer tussen de €100,- tot €150,- kosten. En dit is vaak maar voor een bepaald aantal uren. Voor een kleinere verhuiswagen zullen de kosten iets lager liggen.

Indien nodig zul je ook een verhuislift moeten huren en als je opslag nodig hebt voor inboedel dat je niet mee kunt verhuizen zul je dit ook nog eens apart moeten regelen. Dit kost allemaal niet alleen veel tijd, maar ook extra geld omdat je de diensten dan vaak bij verschillende bedrijven afneemt.

Kies voor een professioneel verhuisbedrijf

Wanneer je jouw verhuizing uitbesteed aan een verhuisbedrijf hoef je zelf bijna niks meer te doen. Ja, de verhuiskosten betalen, maar dit hoeft zoals we eerder uitgelegd hebben niet heel veel te zijn. Kijk goed naar welke diensten en hoeveel verhuizers je nodig hebt zodat je op de verhuiskosten kunt besparen. Voorrijkosten en transportkosten zijn uiteraard standaardkosten waar je niet op kunt besparen.

verhuiskosten 5

Bespaar op je totale verhuiskosten

Besparen op je verhuiskosten is eigenlijk heel eenvoudig en hier helpen we je dan ook graag bij. Bekijk het onderstaande tabel voor alle informatie en uitleg met betrekking tot het besparen op verhuiskosten.

(Niet) erkende verhuisbedrijven

Erkende verhuisbedrijven zijn meestal een stuk duurder dan niet erkende verhuisbedrijven. Heb je de diensten en garanties van een erkend verhuisbedrijf niet per sé nodig? Dan kun je natuurlijk gewoon altijd voor een niet erkend verhuisbedrijf kiezen. Er zijn bijvoorbeeld ook genoeg budget verhuisbedrijven die met studenten werken en jou daardoor heel goedkoop kunnen verhuizen.

Let op de afstanden

Hoe verder de woningen uit elkaar liggen hoe duurder de voorrijkosten zullen zijn. Kies daarom ook altijd voor verhuisbedrijven uit jouw eigen regio of gemeente zodat je niet teveel voorrijkosten hoeft te betalen.

Hou de hoeveelheid spullen in de gaten

Wanneer je in een klein appartement woont heb je waarschijnlijk al vrij weinig spullen in vergelijking met bijvoorbeeld de grootte van de inboedel van een vrijstaande woning. Het is natuurlijk heel logisch dat wanneer je minder spullen hebt er ook minder verhuizers nodig zijn voor je verhuizing en dit heeft natuurlijk invloed op de totale kosten van je verhuizing.

Denk goed na over de extra verhuisdiensten

Denk goed na over de verhuisdiensten die je echt nodig hebt en welke je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Heb je geen opslag of verhuislift nodig? Heb je geen hulp bij het inpakken nodig? Huur deze diensten dan ook niet in.

Kleine tips voor besparing op verschillende verhuiskosten

Verhuis de kleine spullen uit je woning zelf met bijvoorbeeld je eigen auto. Op deze manier heb je waarschijnlijk genoeg aan een kleine verhuisbus en dit huren is uiteraard een stuk goedkoper.

Verder is het zo dat je natuurlijk niet altijd een heel team van verhuizers nodig hebt en in dit geval kun je ook altijd alleen één extra verhuizer inhuren. Maak geen extra verhuiskosten wanneer dit niet nodig is.

Offertes aanvragen bij verschillende verhuisbedrijven

Om te besparen op de verhuiskosten is het natuurlijk belangrijk om meerdere verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken. Om dit te doen is het noodzakelijk om verhuisoffertes aan te vragen bij de verhuisbedrijven bij jou in de buurt.

Verhuisoffertes en Moving

Wij begrijpen dat je waarschijnlijk helemaal geen tijd hebt om alle goede verhuisbedrijven op te zoeken en dan ook nog eens bij ieder verhuisbedrijf een verhuisofferte te moeten aanvragen. Daarom hebben we bij Moving hier een oplossing voor bedacht.

Gratis offertes bij Moving

Bij Moving kun je nu eenvoudig én gratis verhuisoffertes aanvragen bij meerdere verhuisbedrijven. Hiervoor hoef je maar één aanvraagformulier in te dienen zodat wij deze naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio kunnen sturen. Deze verhuisbedrijven zullen binnen 24 uur contact met je opnemen. Zodra jij alle offertes binnen hebt kun je deze met elkaar vergelijken en de juiste keuze maken.

Gebruik onze gratis verhuiskosten-calculator

Wil je zelf toch een snelle berekening maken van je verhuiskosten? Dan kun je nu gratis gebruik maken van onze verhuiskosten-calculator. Je hoeft alleen een aantal vragen te beantwoorden zodat de calculator je een goede indicatie kan geven van jouw verhuiskosten.

Selecteer een geldig formulier

Voor de exacte kosten kun je bij ons uiteraard gratis offertes aanvragen.

Ontvang gratis 6 verhuisoffertes in jouw mailbox

Start verhuisoffertes

Deze website is veilig

Vertrouwd sinds 2001