Meteen naar de inhoud

Verhuisoffertes vergelijken; 6 offertes in 1 minuut

verhuisoffertes 1

Ga je binnenkort verhuizen? Dan heb je vast wel gemerkt dat een verhuizing het een en ander met zich meebrengt en dat dit allemaal enorm veel stress kan veroorzaken. Je moet aan de planning, aan jezelf, eventuele gezinsleden én de verhuizers denken. Het beste wat je daarom kunt doen is op tijd beginnen met het regelen van alle zaken. Hierbij hoort natuurlijk ook het vergelijken van verhuisoffertes.

Verhuizing zelf uitvoeren of uitbesteden?

Heb je ervaring met verhuizen en wil je de verhuizing zelf uitvoeren? Dan is dit natuurlijk heel goed mogelijk. Hou alleen wel rekening met het feit dat dit erg zwaar kan. Zwaarder dan vaak wordt gedacht. Ook bedoelen we met zwaar niet alleen het fysieke aspect, maar ook het mentale. Het kan namelijk allemaal heel erg zwaar vallen. In veel gevallen kiezen mensen er daarom steeds vaker voor om de verhuizing uit de besteken aan een professioneel verhuisbedrijf.

De verhuizing zelf uitvoeren

Wanneer je ervoor kiest om de verhuizing zelf uit te voeren moet je natuurlijk ook alle zaken zelf regelen. Wanneer je hier niet zoveel ervaring mee hebt kan dit enorm veel van je vragen. Wanneer je hier wél enige ervaring mee hebt dan moet het zeker wel goed komen. Zorg ervoor dat je een goede plan van aanpak maakt, denk goed na over het transport zoals de verhuiswagen en denk ook aan extra zaken zoals bijvoorbeeld het huren van een verhuislift.

Verder kun je natuurlijk ook altijd hulp vragen aan vrienden, familie en kennissen. Je omgeving wilt je hier vaak graag een dagje bij helpen, dus maak hier dan ook gebruik van want verhuizen doen we samen!

Verhuisbedrijven willen je graag helpen

Heb je geen ervaring met verhuizingen of wil je de verhuizing gewoonweg niet zelf uitvoeren? Dan kun je natuurlijk altijd voor een professioneel verhuisbedrijf kiezen. Deze ervaren verhuizers nemen je verhuizing graag uit handen en jij wordt volledig ontzorgt.

Betrouwbare verhuisbedrijven bij Moving

Ga jij ook binnenkort verhuizen en ben je hiervoor op zoek naar een verhuisbedrijf? Dan is het misschien goed om te weten dat je bij Moving eenvoudig betrouwbare verhuisbedrijven kunt vinden die je kunnen helpen om je spullen veilig te verhuizen. Bij Moving kun je namelijk genieten van de gratis extra services die wij verhuizend Nederland aanbieden. Bij Moving kun je met één aanvraagformulier meerdere offertes aanvragen. Verhuisoffertes aanvragen is bij ons helemaal gratis en zonder enige verplichtingen.

Wat doet een verhuisbedrijf precies?

Wanneer je een verhuisbedrijf inhuurt mag je als klant helemaal zelf bepalen wat er uitgevoerd moet worden. Sommige mensen voeren bepaalde dingen namelijk liever zelf uit. Andere mensen willen weer op de kosten besparen en proberen op deze manier de kosten laag te houden. Maar wat voor verhuisdiensten bieden verhuisbedrijven met vakkundige verhuizers je nu precies?

verhuisoffertes 3

Extra verhuisdiensten

Bij een verhuisbedrijf kun je professionele verhuizers inhuren die je kunnen helpen met verhuizen. Wat deze verhuizers doen mag jij helemaal zelf bepalen. Wil je dat ze helpen met in- én/of uitpakken? Dan kun je van deze verhuisservice gebruikmaken. Wil je dat ze alleen aanwezig zijn om de verhuiswagen in- en uit te laden? Dan is dit ook heel goed mogelijk. Verder kun je ook kiezen voor verhuisservices zoals het inhuren van een klusjesman voor het (de)monteren van je meubels, het huren van een verhuislift of ontruimingsservice. Oh, heb je trouwens een tijdelijke opslag nodig? Dan kan een verhuisbedrijf dit vaak ook voor je verzorgen. Voor meer informatie over extra verhuisdiensten verwijzen wij je graag door naar het verhuisbedrijf van jouw keuze.

Lees ook:  Met katten verhuizen? De beste tips

Waarom zijn er enorme prijsverschillen in de verhuiswereld?

Tijdens het maken van je planning ben je waarschijnlijk ook onderzoek gaan doen naar de prijzen van verhuizers. Hierbij is het je waarschijnlijk al opgevallen dat er enorme prijsverschillen zijn tussen professionele verhuizers. Maar hoe komt dit nu? Voor een verhuisbedrijf is zo een volgende verhuizing toch zo uitgevoerd?

Ja, iedere verhuisbedrijf hanteert natuurlijk zijn eigen tarieven, maar er is een reden dat er enorme prijsverschillen zijn tussen verhuisbedrijven en wij leggen je graag uit hoe dit komt.

Erkende verhuizers

In de verhuiswereld is er de brancheorganisatie van Erkende Verhuizers. Alle verhuizers in Nederland kunnen zich bij hen aansluiten. Waarom zou een verhuisbedrijf dit doen? Nou, veel verhuisbedrijven willen zich graag aansluiten bij de organisatie omdat ze hun klanten op deze manier bepaalde garanties kunnen bieden. Vaak kan een verhuisbedrijf zulke garanties niet bieden wanneer deze afhankelijk is.

De garanties van Erkende Verhuizers

Bij Erkende verhuizers is je inboedel veilig want het is enorm goed verzekerd. Zij hebben een landelijke dekking van €100.000. Ook geven deze verhuisbedrijven je bij boeking altijd een garantiecertificaat. Hiermee kun je er zeker van zijn dat je verhuizing te allen tijde door zal gaan. Wanneer zou mijn verhuizing niet kunnen doorgaan denk je nu misschien, maar een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een faillissement. Wanneer een verhuisbedrijf failliet gaat en de hele planning voor jouw verhuizing al klaarstond dan kun je er bij een Erkende Verhuizer dus gewoon zeker van zijn dat je verhuizing door zal gaan. Het is namelijk zo dat in dit geval een ander verhuisbedrijf, dat natuurlijk ook een Erkende Verhuizer is je verhuizing zal overnemen zonder enige extra kosten. Verder hebben alle Erkende verhuisbedrijven dezelfde voorwaarden.

Extra kosten verhuisbedrijf

Zoals je net hebt kunnen lezen kan een verhuisbedrijf dat zich heeft aangesloten bij de brancheorganisatie zijn haar klanten heel veel voordelen bieden. Echter komen deze voordelen natuurlijk niet zonder extra kosten. In ruil voor deze garanties moeten zij natuurlijk een groot deel van hun inkomsten afstaan aan de organisatie en deze kosten berekenen deze verhuisbedrijven natuurlijk door aan jou als klant.

Is een niet erkende verhuizer minder goed?

Natuurlijk zijn er ook verhuisbedrijven die ervoor kiezen om zich niet aan te sluiten bij de brancheorganisatie. Dit betekent echter niet dat zij minder goed zijn. Verhuisbedrijven die ervoor kiezen om zich niet aan te sluiten doen dit vooral vanwege het feit dat zij graag onafhankelijk blijven. Op deze manier hoeven zij geen extra kosten af te dragen aan de organisatie en kunnen zij hun kosten altijd laag houden want zo hoef je als verhuisbedrijf natuurlijk ook niks door te berekenen aan de klant. En daarom is het verhuizen met deze verhuisbedrijven een stuk goedkoper.

Lees ook:  Gas, water, licht regelen

Bij niet Erkende Verhuizers is het echter wel erg belangrijk om hun algemene voorwaarden goed te lezen. Zij hebben namelijk allemaal hun eigen voorwaarden én zo dus ook verzekeringen. Lees daarom de voorwaarden altijd goed en vraag ook altijd netjes na hoe alles in elkaar zit. Zo ben je goed geïnformeerd en komt je later niet voor verrassingen te staan.

Prijsopbouw

Zoals je hebt kunnen lezen kan ieder verhuisbedrijf zijn klanten professionele verhuisdiensten bieden, maar doen zij dit allemaal tegen andere prijzen. Nu weet je ook waarom sommige verhuisbedrijven duurder zijn dan andere.

Verder is het natuurlijk ook zo dat de verhuisdiensten die je afneemt de prijs van je verhuizing bepalen. Zo kun je het dus zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt.

verhuisoffertes 5

Verschillende verhuisbedrijven

Vaak denkt men bij verhuizingen aan particuliere verhuizingen binnen Nederland, maar eigenlijk klopt dit niet. Er zijn namelijk verschillende soorten verhuisbedrijven en hierdoor zijn er ook verschillende verhuisbedrijven. Zo kan een verhuisbedrijf de nodige ervaring hebben met seniorenverhuizingen, bedrijfsverhuizingen, maar bijvoorbeeld ook internationale verhuizingen.

Seniorenverhuizingen

Het is natuurlijk voor iedereen belangrijk om een zorgeloze verhuizing te hebben, maar voor senioren is dit eigenlijk nóg belangrijker. Ouderen zijn vrij kwetsbaar, omdat zij vaak niet meer in goede gezondheid verkeren. Zo kunnen zij fysiek de verhuizing niet meer zelf uitvoeren, maar kan het mentaal ook erg zwaar wegen. Een oudere wil vaak niet verhuizen en verandering kan dan ook een enorme last zijn. Bij een seniorenverhuizing is het daarom erg belangrijk dat de oudere goede begeleiding krijgt. Een verhuisbedrijf dat gespecialiseerd is in het verhuizen van senioren zal daarom ook altijd meerdere verhuizers inplannen die niet alleen vakkundig kunnen verhuizen, maar die de oudere ook kunnen begeleiden. Zo heeft een senior uiteindelijk toch nog een zorgeloze verhuizing en zal het allemaal misschien wat minder zwaar zijn.

Bedrijfsverhuizingen

Een bedrijfsverhuizing wordt ook wel een zakelijke verhuizing genoemd. Is een zakelijke verhuizing dan echt zo anders dan een particuliere verhuizing? Jazeker! Een bedrijfsverhuizing is veel ingewikkelder én zwaarder. Ga jij als bedrijf of kantoor binnenkort verhuizen? Dan is het belangrijk om hiervoor te kijken naar verschillende verhuisbedrijven die gespecialiseerd zijn in zakelijke verhuizingen. Vraag hiervoor verhuisoffertes aan zodat je precies weet wat welk verhuisbedrijf doet en tegen welke prijs zij dit doen.

Waarom zijn bedrijfsverhuizingen dan zo moeilijk? Dit komt vanwege het feit dat het allemaal een stuk zwaarder is. Er zijn bijvoorbeeld veel grotere, zwaardere en speciale objecten die verhuist moeten worden. Bij zakelijke verhuizingen worden dan ook altijd meerdere verhuizers ingezet. Het aantal verhuizers is een stuk hoger dan dan bij een particuliere verhuizing. Verder vergt een zakelijke verhuizing ook een strikte planning.

Alles moet tot in de puntjes goed geregeld zijn en voor een bedrijf is het 9 van de 10 keer ook belangrijk dat het personeel gewoon door kan werken. Je kunt je vast wel voorstellen dat dit een moeilijke opgave is. Daarom hebben verhuisbedrijven die gespecialiseerd zijn in dit soort verhuizingen altijd een speciale manager in dienst. Deze manager is tevens ook dé contactpersoon voor het bedrijf. Zo weet iedereen tijdens de verhuizing waar die aan toe is en kan het bedrijf voor alle vragen terecht bij hun eigen persoonlijke manager.

Lees ook:  Spijt van verhuizing? Zo kom je er bovenop

Internationale verhuizingen

Wanneer je naar het buitenland verhuist heb je waarschijnlijk al genoeg stress en wil je eigenlijk niet meer nadenken over een zorgeloze verhuizing. Daarom is het in dit geval enorm belangrijk om het juiste verhuisbedrijf in te schakelen. Dit is vaak een verhuisbedrijf dat al jarenlange ervaring heeft met verhuizingen naar het buitenland. Zij kunnen je namelijk vaak extra diensten aanbieden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld douaneformaliteiten en/of het regelen van vergunningen. Een ervaren verhuizer zal je tijdens een internationale verhuizing goed begeleiden en deskundig advies geven.

Ook bij internationale verhuizingen kun je het beste verhuisoffertes aanvragen bij verschillende verhuisbedrijven zodat je weet welke diensten het verhuisbedrijf aanbiedt en tegen welke prijs zij dit doen.

Een zorgeloze verhuizing met Moving

Wanneer je gaat verhuizen breekt er een hectische periode in jouw leven en in die van eventuele gezinsleden aan. Juist daarom is het zo belangrijk om voor het beste verhuisbedrijf te kiezen. Voor een zorgeloze verhuizing kun je bij Moving kiezen uit enorm veel betrouwbare verhuisbedrijven. Meerdere verhuizers zullen je inboedel veilig naar je nieuwe woning verhuizen.

Gratis verhuisoffertes

Ieder verhuisbedrijf hanteert natuurlijk zijn eigen prijzen en daarom is het belangrijk om jezelf goed in te lichten over de gemiddelde kosten van een verhuizing. Vergelijk offertes met elkaar. Het is namelijk zo dat verschillende factoren de prijs van verhuizingen bepalen, maar hoe weet je nu wat elk verhuisbedrijf doet en tegen welke prijs zij dit doen?

Bij Moving kun je nu eenvoudig gratis offertes aanvragen. Het enige wat je hoeft te doen is het invullen van één aanvraagformulier. Deze aanvraag zullen wij naar de 6 beste verhuizers uit jouw regio sturen zodat zij binnen 24 uur hun verhuisofferte met de juiste verhuiskosten naar e-mail kunnen sturen.

nv-author-image

Alex Vermeer

Ga je verhuizen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Vraag dan gratis verhuisadvies aan en ik help je graag verder met het regelen van je verhuizing.

Ontvang gratis 6 verhuisoffertes in jouw mailbox

Start verhuisoffertes

Deze website is veilig

Vertrouwd sinds 2001