Complete woningontruiming; binnen één dag ontruimd

Een woningontruiming is niet iets wat heel erg bekend is. Niet zoals een verhuizing tenminste. Echter komt een woningontruiming wel veel vaker voor dan je denkt.

Een woningontruiming kan ruim op tijd gepland worden, maar vanwege het feit dat een woningontruiming weleens met bepaalde nare omstandigheden te maken kan hebben kan het voorkomen dat je een woningontruiming ook vaak met spoed in moet plannen.

Wat is een woningontruiming

Woningontruimingen hebben weleens te maken met minder leuke omstandigheden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een uitzetting of een overlijden van een dierbare.

Echter hoeft dit natuurlijk niet altijd zo te zijn en kan een woningontruiming ook te maken hebben met bijvoorbeeld een verbouwing of als je gewoon veel te veel rotzooi in huis hebt liggen en er geen raad meer mee weet. Wat de reden voor een ontruiming ook is, het is en blijft een zware klus. Zowel fysiek als mentaal.

Een professioneel ontruimbedrijf helpt je graag

Een ontruimingsbedrijf je graag met deze zware klus zodat jij je kunt concentreren op andere zaken. Verder hebben deze bedrijven goed contact met de gemeente en makelaars en hierdoor kunnen zij eventueel zelfs de sleuteloverdracht voor je uit handen nemen.

Zo zal de oplevering ook uitgevoerd worden waardoor jij nergens meer aan hoeft te denken. De meeste verhuisbedrijven bieden ook ontruimdiensten aan.

Mag een woning ontruiming zomaar uitgevoerd worden?

Woon jij in een grote woning en moet jij de woning ontruimen omdat je gewoonweg teveel spullen hebt opgespaard waar je vanaf wilt? Wil je het pand voordat je met de verbouwing begint kaal hebben en moeten hierbij bijvoorbeeld de vloeren of vloerbedekking verwijderd worden? In dit geval kun jij je woning snel ontruimen en dit mag dan natuurlijk ook gewoon. Het is jouw woning en jij bepaald of je een ontruiming of geen ontruiming wilt!

Bij een uitzetting is er toestemming nodig

Bij een grote schoonmaak, verhuizing of overlijden mag er in Nederland dus gewoon ontruimd worden. Bij een uitzetting mag echter dit niet.

Moet de woning bijvoorbeeld vanwege een geschil tussen de huurder en verhuurder ontruimd worden of moet er een bedrijfsontruiming gepland worden in verband met een faillissement? Dan mag een woning of bedrijfspand natuurlijk niet zomaar ontruimd worden. In dit soort gevallen is er een ontruimingsvonnis van de rechter nodig.

Een woningontruiming went nooit

Zoals je eerder hebt kunnen lezen is het ontruimen van een woning van de woning van een overledene is een lastige, maar ook een erg zware klus. Ja, voor de familie is dit zeker het geval, maar voor de verhuizers natuurlijk ook. Een woningontruiming is toch iets waar je nooit aan kunt wennen.

Een woning ontruimen na een overlijdensgeval

Een woningontruiming is voor nabestaanden na een overlijdensgeval erg moeilijk. De emotionele betrokkenheid is gewoonweg te groot waardoor er steeds vaker wordt gekozen om de ontruiming uit handen te geven. Dit is natuurlijk veel fijner dan wanneer je als nabestaande alles zelf moet uitvoeren.

Professionele ontruimers weten wat ze doen

Professionele ontruimers zullen het huis snel en op de juiste manier ontruimen. Ook hebben de ontruimers een zeer discrete werkwijze. Zo hoef jij je geen zorgen te maken om waardevolle spullen. Hierover worden van tevoren altijd duidelijke afspraken gemaakt. Komen de mannen later nog belangrijke of persoonlijke spullen tegen? Dan zal er na overleg met de opdrachtgever direct contact met je worden opgenomen.

Zo kun je de huisontruiming met een gerust hart aan de ontruimers overlaten.

Hoe werkt een woningontruiming

Wanneer je gaat verhuizen is het natuurlijk belangrijk om je spullen in te pakken zodat deze veilig vervoerd kunnen worden. Betreft het alleen een woningontruiming dan gaat men natuurlijk anders te werk.

Ja, een woningontruiming gaat om het leeghalen van de woning en dus het verwijderen van alle inboedel, maar na het ontruimen moet de woning zoals je eerder hebt kunnen lezen ook bezemschoon, dus in originele staat opgeleverd worden.

De professionele ontruimingsbedrijven in Nederland zijn gespecialiseerd in het ontruimen van woningen en zij weten daarom ook precies wat er moet gebeuren en hoe zij dit moeten uitvoeren. Na het verwijderen van je inboedel moeten er bijvoorbeeld ook altijd schoonmaak- en herstelwerkzaamheden uitgevoerd worden. Verder moeten de woningen na woningontruimingen altijd conform de eisen van de woningbouwverenigingen of makelaars opgeleverd worden.

De woning bezemschoon opleveren

Na een verhuizing of woningontruiming moet een woning 9 van de 10 keer bezemschoon opgeleverd worden. Het bezemschoon opleveren van een woning moet altijd conform de voorwaarden van de verhuurder of makelaar gebeuren. Ja, een woning ontruiming is fysiek en mentaal erg zwaar, maar het is in veel gevallen ook nog eens lastig.

Wat kost een woning ontruimen?

Wil je een woningontruiming laten uitvoeren en wil je weten hoeveel dit kost? Dan is het verstandig om hier eerst offertes voor aan te vragen. Verhuisbedrijven moeten namelijk rekening houden met heel verschillende factoren wanneer zij de gemiddelde prijs voor je willen uitrekenen.

Wil jij offertes van verschillende ontruimingsbedrijven vergelijken zonder dat je meteen aan verplichtingen komt vast te zitten? Dan kun je bij Moving nu eenvoudig gratis offertes aanvragen. In dit geval hoef je niet alle ontruimingsbedrijven in Nederland op te zoeken want hier heb je toch eigenlijk ook helemaal geen tijd voor?

Bij Moving hoef je maar één aanvraagformulier in te vullen. Deze wordt vervolgens naar de 6 beste bedrijven uit jouw regio gestuurd. Vervolgens zul je binnen 24 uur vrijblijvend woningontruiming offertes in je mailbox ontvangen.

Op deze manier kun je alle diensten en prijzen met elkaar vergelijken en kiezen voor het verhuisbedrijf dat bij jouw wensen past én in dit geval kies je natuurlijk ook voor het bedrijf met een scherpe prijs. Zo heb jij niet één gratis offerte, maar heb je er 6!

Besparen op woningontruiming

Gaat het om een grote of misschien een kleinere woning? Is het een ontruiming na overlijden of gaat het om een ernstig vervuilde woning? En wat zijn jouw persoonlijke wensen eigenlijk? De kosten van een woningontruiming lopen uiteen en dit komt zoals je kunt zien door diverse factoren die de kosten van een woningontruiming bepalen.

Inboedel opkopen

Veel bedrijven kopen je bruikbare inboedel graag op en geven je dan een korting op je offerte. Heb jij nog inboedel dat opgekocht kan worden? Dan kun je dit bij het desbetreffende ontruimingsbedrijf aangeven zodat zij in overleg met jou de inboedel kunnen komen taxeren.

Inboedel aan goede doelen schenken

Wil jij je inboedel helemaal niet verkopen, maar schenk jij je inboedel liever aan goede doelen? Dan kan dit natuurlijk ook. Dit iets wat vaak na een seniorenverhuizing gebeurt. Op deze manier help je niet alleen andere mensen, maar draag je ook je steentje bij aan het verbeteren van onze milieu. Hergebruik is goed voor iedereen.

Veelgestelde vragen

Wat is een ontruiming woning?

Bij een woningontruiming wordt de woning leeggehaald en kaal opgeleverd. Hierbij worden dus ook herstel- en schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd.

Wat kost het om een huis leeg te halen?

Als we een appartement als voorbeeld nemen zullen de kosten voor de ontruiming tussen de €470 á €2200 zijn. De gemiddelde prijs is ongeveer €1150.

Wie betaalt ontruiming?

Wil je de woning zelf ontruimen? Dan betaal je dit uiteraard zelf. Is er een debiteur in het spel? Dan zal ook de huurder van het pand de kosten moeten betalen. Als jij dit niet kan betalen zal de deurwaarder de kosten aan de verhuurder doorberekenen.

Hoe lang mag een huis leeg staan na overlijden?

In het geval van een koophuis hebben nabestaanden 8 maanden de tijd om het huis te verkopen. Na 8 maanden zal er namelijk een belastingaanslag voor de woning in rekening gebracht worden. Deze kun je eventueel met nog 1 jaar uitstellen.
Bij een ontruiming met betrekking tot een huurwoning kan de woning aan het eind van de tweede maand van het overlijden leeg opgeleverd worden.

Wat gebeurt er met je spullen na ontruiming?

Je kunt ervoor kiezen om de spullen op te laten slaan, af te laten voeren of te doneren aan een goed doel.