Verhuizers inhuren; vakkundig & snel verhuizen

Verhuizers inhuren. Waar is dat nu eigenlijk voor nodig? Een verhuizing kun je toch heel gemakkelijk zelf uitvoeren? Ja, een verhuizing kun je inderdaad zelf uitvoeren, maar of een volledige verhuizing makkelijk uitgevoerd kan worden is een tweede vraag.

Soort verhuizers

Bij een verhuizing komt veel kijken. Dit heb je waarschijnlijk tijdens het voorbereiden van de verhuizing al gemerkt. Je dient namelijk heel veel te regelen. Dit geldt voor zowel je oude woning als je nieuwe huis. Wil je makkelijk én snel verhuizen? Dan is het misschien verstandig om eerst goed na te denken over wat je precies wilt. Wil je de complete verhuizing toch echt helemaal zelf uitvoeren of kies je toch liever voor ervaren verhuizers?.

Wat doen de verhuizers precies?

Meerdere verhuizers inhuren betekent makkelijker én sneller naar je nieuwe woning verhuizen. Wat een verhuizer verder precies doet is helemaal aan jou! De klant is koning en als koning mag jij natuurlijk alles bepalen. Wel worden er voor deze diensten natuurlijk mogelijke kosten in rekening gebracht. Wil je deze overige kosten niet?

Projectverhuizer

Een projectverhuizer is een verhuisbedrijf dat verhuizingen op de zakelijke markt uitvoert. Denk hierbij aan bedrijven en kantoren.

Handyman

Verder kunnen verhuizers helpen met het (de)monteren van meubels en kasten. Deze moeten tijdens een verhuizing vaak gedemonteerd worden zodat de spullen veilig vervoerd kunnen worden. Een klusjesman kan je tijdens de verhuizing helpen met het (de)monteren van de spullen. De verhuizers maken altijd gebruik van de beste gereedschappen zodat ze kunnen helpen om te verhuizing soepel te laten verlopen.

Voorman

De voorman is een verhuizer die de leiding heeft over de verhuizing. Bij hem kun je ook altijd terecht voor al je vragen.

Sjouwkracht en inpakker

Zoals je eerder hebt gelezen kan een verhuizer dus extra taken uitvoeren. Hierbij kun je denken aan een in- en/of uitpakservice. Hierbij zal een tram van verhuizers een dag of twee voor de verhuizing langskomen om alles in te pakken. Op de verhuisdag zelf zullen zij alles in de verhuiswagen laden en op het nieuwe adres uitladen.

Verhuiswagen huren

Een verhuisbedrijf biedt naast verhuizingen uitvoeren ook andere diensten aan. Zo kun je bij hen bijvoorbeeld inboedel opslaan, kun je gebruik maken van lift assistentie wanneer je een verhuislift nodig hebt en kun je natuurlijk altijd het aantal verhuiswagens dat nodig is opschalen.

De brancheorganisatie van Erkende Verhuizers

In Nederland hebben we in de verhuiswereld een brancheorganisatie van erkende verhuisbedrijven. Alle verhuisbedrijven in Nederland hebben dan ook de mogelijkheid om zich bij hen aan te sluiten. Sommige verhuisbedrijven kiezen ervoor om dit wel te doen en sommige kiezen ervoor om dit niet te doen.

Erkende verhuisbedrijven

Misschien heb je op het internet al gezocht naar wat een verhuizing kost en is het je hierbij opgevallen dat de prijzen nogal uiteen lopen. Dit heeft dan ook te maken met het feit of een bedrijf erkend is of niet. Een verhuisbedrijf dat ervoor kiest om zich bij de organisatie aan te sluiten doet dit vooral vanwege de voordelen dat het met zich meebrengt. Door erkend te worden kunnen zij hun klanten namelijk bepaalde garanties en voordelen bieden. Alle aangesloten verhuisbedrijven hebben bijvoorbeeld dezelfde voorwaarden. Ook zijn hun verzekeringen goed geregeld en is je inboedel in Nederland tot wel €100.000 vergoed.

Is een niet erkend verhuisbedrijf minder goed?

Wij krijgen vaak de vraag of een niet erkend verhuisbedrijf minder goed is en ons antwoord daarop is altijd nee, dit is zeker niet zo. Alle verhuisbedrijven in Nederland zijn professioneel en kunnen je altijd goed van dienst zijn. Dit heeft niet per sé met certificaten te maken. Het zijn de services die een verhuisbedrijf maken en daarom is het altijd verstandig om online de Google reviews van een verhuisbedrijf goed door te lezen. Een belangrijke reden voor verhuisbedrijven om zich niet aan te sluiten bij de brancheorganisatie zijn vooral de kosten. Wanneer je nergens bij bent aangesloten hoef je niet alleen de extra kosten niet te betalen, maar blijf je als verhuisbedrijf ook onafhankelijk. Zo kun je gaan en staan waar je wilt en bepaal je de uiteindelijke kosten als verhuisbedrijf ook helemaal zelf omdat je de klanten niets hoeft door te berekenen.

Echter is het bij niet erkende verhuisbedrijven wel altijd zo dat zij allemaal andere voorwaarden hebben. Daarom is het in dit geval altijd extra belangrijk om hun voorwaarden goed door te nemen. Verder is het ook belangrijk om jezelf goed te informeren met betrekking tot hun verzekeringen want je wilt natuurlijk wel dat je inboedel tijdens de verhuizing goed verzekerd is.

Regionale en landelijke verhuisbedrijven

In Nederland hebben we verhuisbedrijven die ervoor kiezen om landelijk te werken, maar zo zijn er ook verhuisbedrijven die alleen regionaal werken. Een landelijk verhuisbedrijf is meestal een groot verhuisbedrijf die de juiste middelen heeft om ook landelijk te opereren. Een regionaal verhuisbedrijf is meestal iets kleiner. Verder rekent een landelijk verhuisbedrijf meestal ook hogere tarieven af per verhuizer én voorrijkosten, omdat zij natuurlijk langere afstanden moeten afleggen dan regionale verhuizers. Verder is het natuurlijk ook zo dat de prijzen verschillen per gemeente.

Hoeveel verhuizers inhuren?

Hoeveel verhuizers je voor jouw verhuizing nodig hebt hangt natuurlijk van je verhuizing af. In het algemeen zijn er altijd minimaal verhuizers nodig.

Kosten verhuizers inhuren

Wanneer je aan het nadenken bent om een verhuizing uit te besteden wil je natuurlijk graag weten wat de verhuizing gaat kosten. Helaas weten veel mensen niet dat verhuizers inhuren én goedkoop verhuizen anno 2022 makkelijk samengaan.

De gemiddelde kosten verhuisbedrijf

Er zijn meerder factoren die de prijs van een verhuizing bepalen en daarom is het erg moeilijk om zomaar een schatting te maken van de gemiddelde kosten van een verhuizing. Enkele voorbeelden van verschillende factoren die de prijs bepalen zijn bijvoorbeeld de grootte van de verhuizing, kosten transport en voorrijkosten. Verder wordt er natuurlijk ook gekeken naar hoeveel verhuizers er nodig zijn en of je wilt dat zij helpen met spullen inpakken. De kosten hangen dus eigenlijk vooral af van het soort verhuisservice. Je kunt het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.

Weekendtarief

Houdt er rekening mee dat verhuisbedrijven in het weekend én doordeweeks in de avonden vaak een toeslag rekenen waardoor je verhuizing een stuk duurder uit kan komen.

Gratis meerdere offertes aanvragen bij Moving

Bij Moving begrijpen wij het helemaal. Je wilt binnenkort gaan verhuizen en hierbij wil je natuurlijk wel de exacte kosten weten vóórdat je daadwerkelijk gaat verhuizen. Je wilt natuurlijk niet dat achteraf de kosten hoger uitvallen. Daarom is het in dit geval verstandig om verschillende verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken.

Bij Moving kun je nu met één aanvraagformulier meerder offertes aanvragen. Dit is verder ook helemaal gratis! Nadat wij je aanvraag ontvangen hebben zullen wij deze naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio sturen. Deze zullen vervolgens binnen 24 uur contact met je opnemen.

Veelgestelde vragen

Wat kost een verhuizer per uur?

Een verhuisbedrijf rekent meestal tussen de €33 en €39 per verhuizer per uur.

Wat kost een verhuisbedrijf per dag?

Wat een verhuisbedrijf per dag kost heeft natuurlijk vooral met grootte van je verhuizing en ingehuurde verhuisdiensten te maken. In het algemeen zal een verhuisbedrijf je tussen de €550 en €890 per dag kosten.

Wie kan mij helpen met verhuizen?

Je kunt je vrienden, familie en kennissen om hulp vragen tijdens de verhuizing, maar het beste is natuurlijk om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen.

Hoe lang van te voren een verhuizer regelen?

Je kunt een verhuisbedrijf nooit te vroeg inschakelen. Echter kun je als richtlijn minimaal 4 tot 5 weken voor je verhuisdag aanhouden.

Kan je in 1 dag verhuizen?

Dit ligt natuurlijk aan de verhuizing, maar in 1 dag verhuizen is zeker niet onmogelijk. Bespreek je wensen met het verhuisbedrijf en kijk wat de mogelijkheden zijn.