Meteen naar de inhoud

Verhuizers inhuren; vakkundig & snel verhuizen

verhuizers inhuren 1

Verhuizers inhuren. Waar is dat nu eigenlijk voor nodig? Een verhuizing kun je toch heel gemakkelijk zelf uitvoeren? Ja, een verhuizing kun je inderdaad zelf uitvoeren, maar of een volledige verhuizing makkelijk uitgevoerd kan worden is een tweede vraag. Verhuizen over het algemeen is erg ingewikkeld en daarom kiezen steeds meer Nederlanders ervoor om hun verhuizing uit handen te geven aan een professioneel verhuisbedrijf.

Denk er goed over na

Bij een verhuizing komt veel kijken. Dit heb je waarschijnlijk tijdens het voorbereiden van de verhuizing al gemerkt. Je dient namelijk heel veel te regelen. Dit geldt voor zowel je oude woning als je nieuwe huis. Wil je makkelijk én snel verhuizen? Dan is het misschien verstandig om eerst goed na te denken over wat je precies wilt. Wil je de complete verhuizing toch echt helemaal zelf uitvoeren of kies je toch liever voor ervaren verhuizers?

De voordelen van ervaren verhuizers

Ten eerste is het nu eenmaal zo dat een professionele verhuisbedrijven gewoonweg meer ervaring heeft met verhuizingen. Hierbij hebben zij ook nog eens goed opgeleide verhuizers in dienst die precies weten wat er tijdens zo een grote verhuizing moet gebeuren. Wanneer je ervoor kiest om professionele verhuizers in te huren kun je er dan ook zeker van zijn dat je inboedel en andere extra spullen veilig en wel op het nieuwe adres afgeleverd worden.

Wat doen de verhuizers precies?

Meerdere verhuizers inhuren betekent makkelijker én sneller naar je nieuwe woning verhuizen. Wat een verhuizer verder precies doet is helemaal aan jou! De klant is koning en als koning mag jij natuurlijk alles bepalen. Wel worden er voor deze diensten natuurlijk mogelijke kosten in rekening gebracht. Wil je deze overige kosten niet? Dan kun je er natuurlijk alleen voor kiezen dat de verhuizers helpen met de verhuisdozen in- en uitladen.

Extra services van een verhuizer

Zoals je eerder hebt gelezen kan een verhuizer dus extra taken uitvoeren. Hierbij kun je denken aan een in- en/of uitpakservice. Hierbij zal een tram van verhuizers een dag of twee voor de verhuizing langskomen om alles in te pakken. Op de verhuisdag zelf zullen zij alles in de verhuiswagen laden en op het nieuwe adres uitladen. Heb je er ook een uitpakservice bij gehuurd? Dan zullen zij in de nieuwe woning alles netjes uitpakken en neerzetten waar dit neergezet moet worden.

Verder kunnen verhuizers helpen met het (de)monteren van meubels en kasten. Deze moeten tijdens een verhuizing vaak gedemonteerd worden zodat de spullen veilig vervoerd kunnen worden. Een klusjesman kan je tijdens de verhuizing helpen met het (de)monteren van de spullen, maar ook met andere klussen zoals bijvoorbeeld het verwijderen van schilderen of aansluiten van witgoed. De verhuizers maken altijd gebruik van de beste gereedschappen zodat ze kunnen helpen om te verhuizing soepel te laten verlopen.

Lees ook:  Verhuisbedrijven vergelijken in een paar minuten

Een verhuisbedrijf biedt naast verhuizingen uitvoeren ook andere diensten aan. Zo kun je bij hen bijvoorbeeld inboedel opslaan, kun je gebruik maken van lift assistentie wanneer je een verhuislift nodig hebt en kun je natuurlijk altijd het aantal verhuiswagens dat nodig is opschalen. Uiteindelijk kost een verhuizing dus eigenlijk net zoveel als je zelf wilt.

verhuizers inhuren 3

De brancheorganisatie van Erkende Verhuizers

In Nederland hebben we in de verhuiswereld een brancheorganisatie van erkende verhuisbedrijven. Alle verhuisbedrijven in Nederland hebben dan ook de mogelijkheid om zich bij hen aan te sluiten. Sommige verhuisbedrijven kiezen ervoor om dit wel te doen en sommige kiezen ervoor om dit niet te doen.

Erkende verhuisbedrijven

Misschien heb je op het internet al gezocht naar wat een verhuizing kost en is het je hierbij opgevallen dat de prijzen nogal uiteen lopen. Dit heeft dan ook te maken met het feit of een bedrijf erkend is of niet.

Een verhuisbedrijf dat ervoor kiest om zich bij de organisatie aan te sluiten doet dit vooral vanwege de voordelen dat het met zich meebrengt. Door erkend te worden kunnen zij hun klanten namelijk bepaalde garanties en voordelen bieden. Alle aangesloten verhuisbedrijven hebben bijvoorbeeld dezelfde voorwaarden en hierdoor kunnen ze je bij boeking een garantiecertificaat meegeven. Dit betekent dat je er te allen tijde zeker van kunt zijn dat je verhuizing doorgaat. Ook zijn hun verzekeringen goed geregeld en is je inboedel in Nederland tot wel €100.000 vergoed. In het geval van schade wordt uiteraard de nieuwwaarde van de spullen uitgekeerd.

Door de eerder genoemde voordelen liggen de kosten van het verhuisbedrijf ook hoger. Om dit soort garanties en verzekeringen aan de klanten te kunnen bieden betekent het natuurlijk wel dat er ook kosten afgedragen moeten worden aan de organisatie en dit wordt uiteindelijk natuurlijk aan jou als klant doorberekent waardoor je dus te maken krijgt met hogere kosten.

Is een niet erkend verhuisbedrijf minder goed?

Wij krijgen vaak de vraag of een niet erkend verhuisbedrijf minder goed is en ons antwoord daarop is altijd nee, dit is zeker niet zo. Alle verhuisbedrijven in Nederland zijn professioneel en kunnen je altijd goed van dienst zijn. Dit heeft niet per sé met certificaten te maken. Het zijn de services die een verhuisbedrijf maken en daarom is het altijd verstandig om online de Google reviews van een verhuisbedrijf goed door te lezen. Zo kun je de ervaringen van voorgaande klanten bekijken en de juiste keuze maken.

Waarom zou een verhuisbedrijf zich niet aansluiten?

Een belangrijke reden voor verhuisbedrijven om zich niet aan te sluiten bij de brancheorganisatie zijn vooral de kosten. Wanneer je nergens bij bent aangesloten hoef je niet alleen de extra kosten niet te betalen, maar blijf je als verhuisbedrijf ook onafhankelijk. Zo kun je gaan en staan waar je wilt en bepaal je de uiteindelijke kosten als verhuisbedrijf ook helemaal zelf omdat je de klanten niets hoeft door te berekenen.

Lees ook:  Transport meubels particulier; nooit meer sjouwen!

Let wel altijd goed op

Echter is het bij niet erkende verhuisbedrijven wel altijd zo dat zij allemaal andere voorwaarden hebben. Daarom is het in dit geval altijd extra belangrijk om hun voorwaarden goed door te nemen. Verder is het ook belangrijk om jezelf goed te informeren met betrekking tot hun verzekeringen want je wilt natuurlijk wel dat je inboedel tijdens de verhuizing goed verzekerd is. Wanneer beide partijen goed op de hoogte zijn van de voorwaarden en diensten zal er later ook niemand voor verrassingen komen te staan.

Regionale en landelijke verhuisbedrijven

In Nederland hebben we verhuisbedrijven die ervoor kiezen om landelijk te werken, maar zo zijn er ook verhuisbedrijven die alleen regionaal werken. Een landelijk verhuisbedrijf is meestal een groot verhuisbedrijf die de juiste middelen heeft om ook landelijk te opereren. Een regionaal verhuisbedrijf is meestal iets kleiner. Verder rekent een landelijk verhuisbedrijf meestal ook hogere tarieven af per verhuizer én voorrijkosten, omdat zij natuurlijk langere afstanden moeten afleggen dan regionale verhuizers. Verder is het natuurlijk ook zo dat de prijzen verschillen per gemeente.

verhuizers inhuren 5

Kosten verhuisbedrijf in 2023

Wanneer je aan het nadenken bent om een verhuizing uit te besteden wil je natuurlijk graag weten wat de verhuizing gaat kosten. Helaas weten veel mensen niet dat verhuizers inhuren én goedkoop verhuizen anno 2023 makkelijk samengaan. Bereken hier je verhuiskosten uit.

De gemiddelde kosten van een verhuizing

Er zijn meerder factoren die de prijs van een verhuizing bepalen en daarom is het erg moeilijk om zomaar een schatting te maken van de gemiddelde kosten van een verhuizing. Enkele voorbeelden van verschillende factoren die de prijs bepalen zijn bijvoorbeeld de grootte van de verhuizing, kosten transport en voorrijkosten. Verder wordt er natuurlijk ook gekeken naar hoeveel verhuizers er nodig zijn en of je wilt dat zij helpen met spullen inpakken.

De kosten hangen dus eigenlijk vooral af van het soort verhuisservice. Je kunt het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.

Gratis meerdere offertes aanvragen bij Moving

Bij Moving begrijpen wij het helemaal. Je wilt binnenkort gaan verhuizen en hierbij wil je natuurlijk wel de exacte kosten weten vóórdat je daadwerkelijk gaat verhuizen. Je wilt natuurlijk niet dat achteraf de kosten hoger uitvallen. Daarom is het in dit geval verstandig om verschillende verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken. De ene verhuisbedrijven zijn namelijk de andere verhuisbedrijven niet met betrekking tot hun verhuisdiensten én kosten.

Bij Moving kun je nu met één aanvraagformulier meerdere gratis verhuisoffertes aanvragen. Dit is verder ook helemaal gratis! Nadat wij je aanvraag ontvangen hebben zullen wij deze naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio sturen. Deze zullen vervolgens binnen 24 uur contact met je opnemen. Nadat jij alle gratis offertes binnen hebt gekregen en deze met elkaar hebt vergeleken kun je op je gemak de juiste keuze maken. Kies je er uiteindelijk toch voor om de verhuizing zelf uit te voeren? Dan is dit ook geen enkel probleem want je zit nergens aan vast!

nv-author-image

Alex Vermeer

Ga je verhuizen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Vraag dan gratis verhuisadvies aan en ik help je graag verder met het regelen van je verhuizing.

Ontvang gratis 6 verhuisoffertes in jouw mailbox

Start verhuisoffertes

Deze website is veilig

Vertrouwd sinds 2001