Gas, water, licht regelen bij een verhuizing

Bij een verhuizing denken we al snel aan alle inboedel verhuizen, maar eigenlijk draait een verhuizing natuurlijk om heel veel meer dan allen spullen verhuizen. Er is namelijk nog heel veel meer wat je moet regelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld alle administratieve zaken die bij een verhuizing komen kijken. Heb je bijvoorbeeld al over je contracten nagedacht? Denk hierbij aan bijvoorbeeld je gas, water en licht.

Gas, water en licht in je oude woning

Gas, water en licht in je oude woning dien je natuurlijk op tijd op te zeggen. Wanneer je tot het laatste moment nog gas, water en licht nodig hebt kun je bij het opzeggen natuurlijk een datum opzeggen waardoor je tot het laatste moment nog gebruik kunt maken van je gas, water en licht. Dit is tijdens een verhuizing natuurlijk wel fijn want zo kun je alles in de oude woning nog netjes afsluiten. Gas, water en licht zijn hierbij natuurlijk wel noodzakelijk.

Gas, water en licht aansluiten in de nieuwe woning

Wanneer je naar een nieuwe huis verhuist is het natuurlijk essentieel om direct gas, water en licht hebt. Wanneer je dit op tijd regelt kun je direct na de verhuizing hier gebruik van maken. Maar hoe regel je dit nu op de beste manier? Hoe vindt je in deze dure tijden nu een contract met een energieleverancier met de beste deals?

Oh ja, voordat je gaat verhuizen moet je ook eerst weten of je in je nieuwe huis gas of elektrisch gaat koken. Als het bijvoorbeeld zo is dat je nieuwe huis stadsverwarming heeft dan is een gasaansluiting helemaal niet nodig!

Moving helpt je graag

Veel mensen weten niet hoe zij de juiste energieleverancier kunnen vinden en dit begrijpen wij helemaal! Het is natuurlijk allemaal heel verwarrend want is er nu een vaste netbeheerder of kun je overal terecht? Bij Moving helpen we je graag met dit soort vragen zodat je verhuizing een stuk soepeler kan verlopen.

Energieleveranciers

In Nederland kun je bij ieder energieleverancier terecht. Hiervoor kun je online energiecontracten met elkaar vergelijken zodat je je vervolgens op de website van een aanbieder een nieuw contract kunt afsluiten. Dit kan heel eenvoudig online geregeld worden.

Voor het vergelijken van energiecontracten wordt vaak om informatie zoals je postcode, huisnummer en woonplaats gevraagd. Ook wordt er uiteraard naar ieders gemiddeld energieverbruik gevraagd. Zo heb jij binnen no time een nieuwe energieleverancier gevonden.

Je kunt ook altijd contact opnemen met de klantenservice

Vindt je het toch wat fijner om eerst iemand te spreken? Dan kun je natuurlijk ook altijd contact opnemen met de klantenservice van een van de energieleveranciers waarin je geïnteresseerd bent. De klantenservice medewerkers helpen je namelijk graag en zij bieden je hierbij ook nog eens de allerbeste deals aan voor je gas en licht.

Energie vergelijken

Zoals je eerder hebt kunnen lezen kun je in Nederland dus bij ieder willekeurig energieleverancier terecht. Wel wil jij jezelf hierbij natuurlijk aanmelden bij de goedkoopste energieleverancier. Vooral met die torenhoge prijzen van de laatste tijd!

Wanneer je goed onderzoek doet zul je nooit teveel hoeven betalen. Vergelijk daarom altijd verschillende aanbieders zodat je bij de beste terecht kunt voor energie aanvragen.

Gasleveranciers

Gas, water en licht regelen is iets waar jij jezelf goed op moet voorbereiden. Je moet bijvoorbeeld van tevoren wel zeker weten of je nieuwe woning eigenlijk wel gas nodig heeft. Het is tegenwoordig namelijk zo dat niet iedere regio in Nederland nog gas gebruikt. Je gasaansluiting hangt uiteraard af van de regio én buurt waarin je gaat wonen. Wanneer je woning dus geen gas nodig heeft hoef je hiervoor ook geen nieuwe contract voor af te sluiten.

Geen gas

Wanneer je in je oude woning wel gas kon gebruiken en in je nieuwe woning niet meer dan zul je jouw oude contract natuurlijk op tijd moeten opzeggen. In je nieuwe huis zul je in dit geval natuurlijk alleen een contract nodig voor elektriciteit en water. hebben en dus hoef jij niet meer op zoek naar een andere aanbieder voor gas.

Een waterleverancier

Een contract afsluiten bij een willekeurig waterleverancier kan in Nederland helaas niet. Het is in Nederland namelijk zo geregeld dat er in elk regio in het land één waterbedrijf actief is waardoor je als klant gebonden bent aan het waterbedrijf dat dé leverancier in jouw regio is.

Je hoeft niks op te zeggen

Wanneer je binnen je eigen regio verhuist hoef jij je huidige waterbedrijf dan ook niet op te zeggen, maar hoef je alleen je nieuwe adres aan hen door te geven want je hoeft in dit geval natuurlijk niet naar en nieuwe waterleverancier.

Let hierbij op dat dit zoals je eerder hebt kunnen lezen met gas en licht niet het geval is.

Altijd je meterstanden doorgeven

Bij een verhuizing is het belangrijk om altijd de meterstanden van het gas, water en licht door te geven. Dit kun je het beste op de dag van de sleuteloverdracht doen. Dit geldt voor zowel je nieuwe als oude huis. Het is namelijk zo dat de leverancier aan de hand van deze meterstanden de eindafrekening opmaken. Deze kun je ongeveer 2 maanden na je verhuisdag verwachten.

Hoe lang duurt het voordat gas, water en licht zijn aangesloten?

Vanaf je aanvraag bij een andere energieleverancier, gasleverancier of waterbedrijf zal het ongeveer 2 tot 4 weken duren voordat het gas, water en licht zijn aangesloten in je nieuwe huis. Let in het geval van overstappen trouwens altijd op je opzegtermijn. Wanneer je van energieleverancier wisselt is het namelijk vaak zo dat je met een opzegtermijn van minimaal een maand te maken hebt.

Wanneer je bij je oude energieleverancier blijft dien je jouw nieuwe adres uiterlijk 2 weken voor de verhuizing door te geven.

Regel alles op tijd

Dus of je nou overstapt naar een andere leverancier of dat je bij de oude aanbieder blijft.. regel je verhuizing zo vroeg mogelijk zodat je er zeker van kunt zijn dat gas, water en licht in je nieuwe huis op tijd zullen worden aangesloten. Je kunt je nieuwe adres of opzegging meestal al 3 maanden van tevoren doorgeven, dus maak gebruik van deze extra tijd.

Contract afsluiten op twee verschillende adressen

Heb je eindelijk de woning van je dromen gevonden en ga je verhuizen? Dan is het helaas soms zo dat je nog een tijd moet klussen aan de nieuwe droomwoning. Dit betekent dat je dan meestal ook een langere tijd in je oude huis blijft wonen. Hoe moet je dit nu regelen? Gelukkig kun je dit altijd aangeven bij je (nieuwe)energieleverancier.

Geef het door!

Als je bij dezelfde energieleverancier blijft kun je de data van de sleuteloverdracht van zowel het oude huis als het nieuwe huis door te geven. Op deze manier wordt er dan automatisch op beide adressen energie geleverd.

Stap je over naar een nieuwe energieleverancier? Dan kun je het contract van je nieuwe huis eerder laten ingaan. Op deze manier heb je dan een overlap van beide contracten.

Overstappen of je huidige contract meenemen?

Bij een verhuizing kun je er dus voor kiezen om over te stappen naar een andere leverancier, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om bij de oude aanbieder te blijven. Wat is nu wijsheid? Kun je beter overstappen of blijf je toch liever bij het oude én vertrouwde?

Je huidige contract meenemen

Wanneer jij je contract meeneemt zal dit je natuurlijk veel tijd besparen. Omdat overstappen dus nogal veel tijd kan kosten kiezen veel mensen er liever voor om bij de oude aanbieder te blijven. Zo hoef je niks op te zoeken, niks op te zeggen en hoef je uiteindelijk ook niks te regelen. Veel makkelijker toch? Ja, makkelijk is het zeker wel, maar helaas is dit niet altijd de goedkoopte optie want misschien ben je ergens anders veel goedkoper uit.

Uiteindelijk is deze keuze natuurlijk heel persoonlijk en hierbij is het vooral belangrijk om te kijken naar wat bij jouw situatie past. En uiteraard bij je persoonlijke wensen. Online energieleveranciers vergelijken is altijd wel een verstandige keuze, dus sla deze stap in ieder geval nooit over. Zo kun je verschillende aanbieders bekijken en misschien kun je daarom uiteindelijk toch wel kiezen voor de beste deal.

Gas water licht afsluiten bij een nieuwe energieleverancier

Neem je toch liever niet je huidige contract mee? Dan kun je natuurlijk online alle leveranciers met elkaar vergelijken en kiezen voor de aanbieder met de beste deals. Dit kan online via verschillende websites waarop je verschillende aanbieders met elkaar kunt vergelijken.

Stroom heb je altijd nodig

Een ding wat zeker is is dat je in je nieuwe huis zeker wel stroom nodig zult hebben. Ook in dit geval is het zo dat je jouw oude contract mee kunt nemen, maar dat je indien gewenst ook altijd kunt overstappen. Als je nog twijfelt over het feit of je over wilt stappen dan kun je ook hiervoor altijd vrijblijvend online energieleveranciers vergelijken.

Gas, water en licht in een nieuwbouwoning

Bij nieuwbouwwoningen hoef je als nieuwe bewoner vaak geen aansluitingen te regelen omdat de aannemer dit 9 van de 10 keer al geregeld heeft. Vraag daarom van tevoren altijd eerst aan het bouwbedrijf of aannemer hoe dit allemaal geregeld is zodat je weet waar je aan toe bent. Hebben zij dit namelijk niet geregeld? Dan kun je dit zelf nog zo snel mogelijk regelen.

Zonne-energie en zonnepanelen

Tegenwoordig is het natuurlijk heel belangrijk om voor milieuvriendelijke opties te kiezen wanneer je hiertoe de mogelijk hebt. Ben jij iemand bij wie dit geregeld kan worden? Dan kun je er uiteraard voor kiezen om zonnepanelen aan te sluiten. Vooral wanneer je verbruik laag is kan dit een erg verstandige keus zijn.

Je eigen energie opwekken

Wanneer je voor zonnepanelen kiest kun jij je eigen energie opwekken. Hierbij is het ook nog eens fijn dat het vaak voorkomt dat je als klant veel meer energie opwerkt dan je eigenlijk gebruikt en hierbij hebben wij goed nieuws voor je want teveel opgewekte stroom kun je namelijk terugleven aan de energieleverancier!

Terugleververgoeding

Wanneer je veel meer stroom opwekt dan verbruikt kun je dit terug leveren aan de energieleverancier. Dit wordt ook wel de ’terugleververgoeding’ genoemd. De energieleverancier betaald jou dan voor de ingeleverde kWh’s.

In dit geval is het ook verstandig om naar je huidige, maar ook om naar een andere energieleverancier te kijken. Misschien ben je met een nieuw energiecontract namelijk veel goedkoper uit omdat het ene bedrijf je misschien veel meer betaald voor de kWh’s.

Tot slot..

Zoals je hebt kunnen lezen is toch het een ander wat het waard is om naar te kijken voordat je een nieuwe energiecontract afsluit. Je wilt natuurlijk nooit teveel betalen voor diensten die elders goedkoper zijn. Een dief van zijn/haar eigen portemonnee wil natuurlijk niemand zijn.

Bij Moving hopen we dan ook dat je wat aan ons overzichtelijke informatie hebt gehad want wanneer je gaat verhuizen is dit soort informatie toch wel erg handig. Zo weet je als klant precies waar je aan toe bent en kun je op deze manier uitzoeken of het eigenlijk wel een verstandige keuze is wanneer je van energieleverancier wisselt. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan.