Studentenverhuizing; verhuizen zonder gedoe

Als je binnenkort een verhuizing op de planning hebt staan en hierbij graag op de kosten wilt letten dan is een studentenverhuizing misschien de juiste optie. Als je tijdens een verhuizing op de verhuisservice of andere zaken kunt besparen dan moet je dit natuurlijk vooral doen! Je wilt immers geen dief van je eigen portemonnee zijn toch?

Direct studenten verhuizers inhuren:
Start verhuisoffertes

Moving helpt je graag wanneer je gaat verhuizen

Bij Moving is een goedkope én professionele verhuizing makkelijk gevonden. In Nederland zijn er namelijk heel veel verhuisbedrijven die graag je verhuizing uit handen willen nemen. Hierbij maakt het ze vaak ook niet uit of het om grote of kleine verhuizingen gaat. Zo kunnen verhuizingen makkelijk uitgevoerd worden en kun jij als klant nog soepeler én sneller verhuizen.

Hebben we het nu over studenten die naar een nieuwe kamer verhuizen?

Veel mensen weten niet wat een studentenverhuizing is en hierbij wordt er nog vaak gedacht aan studenten die vanuit het ouderlijk huis naar een nieuwe studentenkamer verhuizen. Echter is een studentenverhuizing dit helemaal niet en gaat het bij het woord studentenverhuizing eigenlijk om heel wat anders!

Waarom kiezen voor een studenten verhuisservice?

Je gaat verhuizen, maar hebt hierbij wel te maken met een strak budget. Kun je in dit geval dan eigenlijk nog wel gebruikmaken van de diensten van een professioneel verhuisbedrijf? Wij kunnen hier volmondig JA op antwoorden!

In Nederland kun je nu namelijk ook naar een studentenverhuizing kijken. Studenten, verhuizingen.. gaat dit eigenlijk wel samen? Ja, dit gaat heel goed samen een studentenverhuizing is misschien wel het beste wat je ooit is overkomen.

Student verhuizers zijn zoals de naam al zegt studenten die als verhuizers werken. Dit kunnen gediplomeerde verhuizers zijn die door het verhuisbedrijf opgeleid zijn, maar het kunnen ook studenten zijn die door hun ervaring met bijbaantjes in de verhuiswereld precies weten hoe zij je kunnen helpen met verhuizen.

Een studenten verhuisservice inschakelen is heel voordelig

Een studentenverhuizing betekent dat je met scherpe tarieven te maken hebt en daarom goedkoop naar je nieuwe bestemming kunt verhuizen. Als je geïnteresseerd bent in een studentenverhuizing dan is het verstandig om jezelf van tevoren altijd eerst naar deze verhuisservice te informeren.

Het komt namelijk weleens voor dat mensen pas later aan een studentenverhuizing denken, maar wanneer je op het laatste moment gaat switchen kan dit uiteindelijk helaas minder voordelig uitpakken dan je in de eerste misschien had gedacht.

Zijn studenten gediplomeerde verhuizers?

Ja, studenten in dienst bij een verhuisbedrijf zijn hebben hierbij vaak ook de nodige opleidingen gehad. Daarom is een studentenverhuizing met een student niet alleen erg flexibel en goedkoop, maar hierbij krijg je dus vaak ook nog eens te maken met goed opgeleid personeel. Als je dit nog voor de zekerheid wilt navragen bij het desbetreffende verhuisbedrijf dan kan dit uiteraard ook altijd.

De diensten van een student verhuisservice

Een studentenverhuizing betekent goedkoop verhuizen én je verhuizing soepel laten verlopen. Een studentenverhuizing kan je niet alleen veel kosten, maar zelfs een hoop gedoe besparen. De studenten zullen je namelijk helpen met verhuizen en tijdens de verhuizing hoef jij je dan ook nergens zorgen om te maken.

Tegenwoordig kun je verhuizingen met studenten trouwens niet meer alleen in de grote steden, maar ook buiten de randstad inhuren.

Studenten verhuizingen en internationaal verhuizen

Een studentenverhuizing is er niet alleen voor verhuizingen voor particulieren en/of zakelijke klanten binnen Nederland, maar ook voor wanneer je gaat het buitenland gaat verhuizen. Studenten staan er natuurlijk om bekend om veel vrije tijd te hebben en wanneer zij een bijbaan hebben al verhuizer kunnen zij dus ook voor internationale verhuizingen ingezet worden. Wanneer het ouderlijk huis verlaten is zijn er natuurlijk ook gewoon kosten die betaald moeten worden.

Ervaren verhuizers die de verhuizing in goede banen leiden

Verhuizen moeten altijd op de juiste manier uitgevoerd worden. Verhuizen is natuurlijk al stressvol genoeg, dus het is voor verhuizers erg belangrijk om de klanten hierbij ook een fijn gevoel te geven. Zo hoef je als klant tijdens de verhuizing nergens meer aan te denken en in dit geval hoef je dan ook nergens meer over stressen. Verhuizen is eigenlijk nog nooit zo makkelijk geweest!

Wanneer je een verhuisbedrijf inhuurt kunnen de verhuizers veel meer doen dan alleen de verhuiswagen inladen. Er zijn namelijk ook diverse verhuisdiensten waar je uiteraard tegen betaling gebruik van kunt maken.

Inpakken én uitpakken

Bij verhuizingen denk je natuurlijk al snel aan het in- en uitpakken van je spullen. Zonder het in- en uitpakken kun je namelijk helemaal niet verhuizen. Wanneer je gaat verhuizen dien je niet alleen grote meubels zoals banken, tafels en witgoed te verhuizen, maar hierbij moeten er natuurlijk ook kleinere objecten verhuist worden. Professionele verhuizers kunnen je hier goed bij helpen.

Kies je naast het inpakken ook voor een uitpakservice? Dan zullen de verhuizers je na de verhuizing niet alleen helpen met de verhuisdozen uitpakken, maar zij zullen er ook voor zorgen dat de dozen en spullen op de juiste plek in het nieuwe huis komen te staan. Zo zal alles snel op het goede adres afgeleverd worden én op de juiste plek neergezet worden. Op deze manier zul jij je heel snel thuis voelen.

Een klusjesman inhuren

Bij een verhuizing komen er natuurlijk ook klussen kijken. Misschien heb je niet veel ervaring met verhuizingen en is dit je eerste verhuizing en zul je nu misschien denken waar heb ik nu eigenlijk een klusjesman voor nodig, maar toch heb je sneller een klusjesman nodig dan je denkt.

Na een verhuizing moet de oude woning vaak in originele staat opgeleverd worden en wanneer een woning kaal opgeleverd moet worden vraagt dit uiteraard ook om de nodige klussen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het verwijderen van de vloeren en lampen, het witten van de muren of de gaten in de muren vullen. Een klusjesman kan dit tijdens de verhuizing voor je uit handen nemen.

Heb je in de nieuwe woning nog andere klussen waarbij de klusjesman je kan helpen? Denk hierbij bijvoorbeeld aan het monteren van nieuwe meubels. Dan kun je hem natuurlijk altijd vragen of hij je ook daarmee kan helpen. Hiervoor kun je natuurlijk wel de nodige hulp gebruiken.

Bij verhuizingen is het voor een goede en snelle service soms noodzakelijk om meubels te demonteren. Wanneer je dit niet doet kunnen deze niet veilig vervoerd worden in de vrachtwagen waardoor de meubels beschadigingen op kunnen lopen. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen en daarom kan de klusjesman je helpen met het (de)monteren van deze meubels.

Een student die jou komt helpen bij een verhuizing is door het verhuisbedrijf goed opgeleid en hierbij heeft hij natuurlijk ook nog eens de nodige ervaring doordat hij nog veel meer andere verhuizingen heeft uitgevoerd. Daarom kun je de klussen tijdens de verhuizing best overlaten aan een student die hier verstand van heeft.

Opslagruimte huren

Heb je een verhuizing gepland, maar kun je helaas niet alle spullen meeverhuizen? Is de nieuwe woning te klein of heb je eindelijk je nieuwe droommeubels gekocht? Dan hoef je natuurlijk niet direct alles weg te gooien, maar kun je er ook voor kiezen om alles in een opslagruimte bij een verhuisbedrijf op te slaan. Zo staan je spullen veilig en kun je deze later nog weggeven of zelfs verkopen. Een mooi zakcentje is altijd wel mooi meegenomen toch?

Merk je tijdens de verhuizing pas dat je niet alles mee kunt verhuizen? Dan kun je dit altijd bij het desbetreffende verhuisbedrijf melden zodat zij je verder kunnen helpen. De meeste bedrijven in Nederland hebben namelijk hun eigen opslagruimte waar je als klant tegen betaling gebruik van kunt maken.

Wanneer je opslag bij een verhuisbedrijf huurt zullen de verhuizers alles voor je uit handen nemen. Zij zullen hierbij de verhuiswagen inladen, alles netjes naar de opslag vervoeren én hierbij zullen zij ook nog eens alle spullen in de ruimte plaatsen.

Wil je tussentijds nog bij de spullen omdat je vrienden of familie bepaalde spullen willen hebben of heb je nieuwe banken gekocht die je nog niet kwijt kunt? Dan is dit geen probleem want als klant heb je uiteraard altijd toegang tot de opslag. Besluit je later je spullen terug te willen? Dan zullen de verhuizers alles netjes op het juiste adres bij jou afleveren.

Bij de opslagruimte van een verhuisbedrijf staat alles veilig opgeslagen. Er is beveiliging en vaak zelfs ook 24 uur videobewaking. Zo kun je er als klant zeker van zijn dat al je bezittingen veilig staan.

Een ontruiming

Na de meeste verhuizingen is er ook een ontruiming nodig. Gelukkig voeren de verhuizers niet alleen verhuizingen uit, maar behoort het ontruimen van een woning ook tot hun expertise.

Zoals je eerder hebt kunnen lezen moeten woningen 9 van de 10 keer bezemschoon opgeleverd worden. In dit geval moet alleen heel de woning leeggehaald worden, maar moeten er ook de nodige herstel- en schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd worden. Alleen op deze manier kan de woning namelijk conform de eisen van de verhuurder of makelaar opgeleverd worden.

Verhuisliften

Verhuizers zijn niet alleen gespecialiseerd in het inladen van een verhuiswagen, maar tijdens een verhuizing willen deze vakmannen natuurlijk ook zo efficiënt mogelijk kunnen werken. Hiervoor wordt dan ook vaak een verhuislift ingezet.

Bij sommige verhuizingen kan een verhuislift noodzakelijk zijn. Hierbij kun je denken aan mensen die vanuit een hogere verdieping verhuizen of misschien gaan ze juist naar een hogere verdieping verhuizen. Het kan soms ook voorkomen dat een begane grond woning de smalle deurposten of een te smal trappenhuis heeft en dat er dan daarom via het raam of balkon verhuist moet worden.

Echter zijn verhuisliften natuurlijk niet bij alle verhuizingen noodzakelijk, maar dit betekent natuurlijk niet dat jij je verhuizing zonder verhuislift moet uitvoeren. Een verhuislift kan je verhuizing namelijk een stuk sneller en makkelijker laten verlopen.

Verhuiskosten voor een studentenverhuizing

Het organiseren van verhuizingen is nogal ingewikkeld en de kosten voor een verhuizing kunnen ook nog eens heel er van elkaar verschillen. Gaat het bijvoorbeeld om een grote verhuizing of gaat het juist om kleine verhuizingen? Gaat iemand vanuit Groningen naar Limburg verhuizen of verhuis je binnen je eigen regio?

Vraag offertes aan

Voor een juiste prijsindicatie kun je daarom het beste een verhuisofferte aanvragen bij een professionele verhuizer. Zo hebben zij meer informatie over de verhuizing en kunnen zij op deze manier de exacte kosten voor je berekenen.

Bij Moving gaat het allemaal nog makkelijker

Bij Moving begrijpen wij dat je waarschijnlijk helemaal geen tijd hebt om met ieder verhuisbedrijf bij jou in de buurt contact op te nemen en daarom hebben wij hier een oplossing voor bedacht.

Meerdere gratis offertes

Bij Moving kun je nu eenvoudig gebruik maken van onze diensten. Dit is helemaal gratis en je zit hierbij ook nog eens nergens aan vast!

Met één aanvraagformulier kun je bij Moving nu meerdere verhuisoffertes ontvangen. Dit zal je niet alleen heel weinig tijd kosten, maar ook enorm veel geld besparen. Wij zullen nadat wij je aanvraag binnen hebben deze naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio sturen en zij zullen binnen 24 uur contact met je opnemen.

Wanneer je alle gratis verhuisoffertes binnen hebt kun je deze met elkaar vergelijken. Kijk hierbij naar de aangeboden verhuisdiensten en de kosten die zij hiervoor berekenen. Zo kun je uiteindelijk kiezen voor het verhuisbedrijf dat het beste bij jouw budget en je persoonlijk wensen past.

Veelgestelde vragen

Wat kost student verhuisservice?

Voor een studenten verhuisservice betaal je ongeveer tussen de €23 en €33 per studentverhuizer per uur.

Hoe vaak verhuist een student?

Studenten verhuizen niet vaak. Meestal is dit voor hun studie en is dit 1 keer per jaar vanwege stages in het buitenland. Anders verhuist de gemiddelde student een keer voor zijn studie en dan tot na de studie vaak niet meer.

Waar moet een student ingeschreven staan?

Een student moet zich net als andere inwoners van Nederland bij de gemeente inschrijven waarin hij gaat wonen.

Hoeveel procent van de studenten woont nog thuis?

Anno 2023 wonen van de studenten tot 22 jaar ongeveer 61% nog thuis en van de studenten van 23 jaar en ouder is dit 28%. Een leuk weetje is dat 68% van de uitwonende studenten ook in de stad wonen waarin ze studeren.

Wie kan mij helpen met verhuizen?

Je kunt natuurlijk altijd familie en vrienden om hulp vragen, maar je kunt er ook voor kiezen om de verhuizing uit handen te geven aan een professioneel verhuisbedrijf.