Meteen naar de inhoud

Studentenverhuizing; verhuizen zonder gedoe

studentenverhuizing 1

Als je binnenkort een verhuizing op de planning hebt staan en hierbij graag op de kosten wilt letten dan is een studentenverhuizing misschien de juiste optie. Als je tijdens een verhuizing op de verhuisservice of andere zaken kunt besparen dan moet je dit natuurlijk vooral doen! Je wilt immers geen dief van je eigen portemonnee zijn toch?

Moving helpt je graag

Bij Moving is een goedkope én professionele verhuizing makkelijk gevonden. In Nederland zijn er namelijk heel veel verhuisbedrijven die graag je verhuizing uit handen willen nemen. Hierbij maakt het ze vaak ook niet uit of het om grote of kleine verhuizingen gaat. Zo kunnen verhuizingen makkelijk uitgevoerd worden en kun jij als klant nog soepeler én sneller verhuizen.

Hebben we het nu over studenten die naar een nieuwe kamer verhuizen?

Veel mensen weten niet wat een studentenverhuizing is en hierbij wordt er nog vaak gedacht aan studenten die vanuit het ouderlijk huis naar een nieuwe studentenkamer verhuizen. Echter is een studentenverhuizing dit helemaal niet en gaat het bij het woord studentenverhuizing eigenlijk om heel wat anders!

Een studentenverhuizing met ervaren verhuizers

Je gaat verhuizen, maar hebt hierbij wel te maken met een strak budget. Kun je in dit geval dan eigenlijk nog wel gebruikmaken van de diensten van een professioneel verhuisbedrijf? Wij kunnen hier volmondig JA op antwoorden!

In Nederland kun je nu namelijk ook naar een studentenverhuizing kijken. Studenten, verhuizingen.. gaat dit eigenlijk wel samen? Ja, dit gaat heel goed samen een studentenverhuizing is misschien wel het beste wat je ooit is overkomen.

Student verhuizers

Student verhuizers zijn zoals de naam al zegt studenten die als verhuizers werken. Dit kunnen gediplomeerde verhuizers zijn die door het verhuisbedrijf opgeleid zijn, maar het kunnen ook studenten zijn die door hun ervaring met bijbaantjes in de verhuiswereld precies weten hoe zij je kunnen helpen met verhuizen.

Scherpe tarieven

Een studentenverhuizing betekent dat je met scherpe tarieven te maken hebt en daarom goedkoop naar je nieuwe bestemming kunt verhuizen. Als je geïnteresseerd bent in een studentenverhuizing dan is het verstandig om jezelf van tevoren altijd eerst naar deze verhuisservice te informeren.

Het komt namelijk weleens voor dat mensen pas later aan een studentenverhuizing denken, maar wanneer je op het laatste moment gaat switchen kan dit uiteindelijk helaas minder voordelig uitpakken dan je in de eerste misschien had gedacht.

studentenverhuizing 3

Zijn studenten gediplomeerde verhuizers?

Ja, studenten in dienst bij een verhuisbedrijf zijn hebben hierbij vaak ook de nodige opleidingen gehad. Daarom is een studentenverhuizing met een student niet alleen erg flexibel en goedkoop, maar hierbij krijg je dus vaak ook nog eens te maken met goed opgeleid personeel. Als je dit nog voor de zekerheid wilt navragen bij het desbetreffende verhuisbedrijf dan kan dit uiteraard ook altijd.

Je verhuizing soepel laten verlopen

Een studentenverhuizing betekent goedkoop verhuizen én je verhuizing soepel laten verlopen. Een studentenverhuizing kan je niet alleen veel verhuiskosten, maar zelfs een hoop gedoe besparen. De studenten zullen je namelijk helpen met verhuizen en tijdens de verhuizing hoef jij je dan ook nergens zorgen om te maken.

Lees ook:  Verhuizers inhuren; vakkundig & snel verhuizen

Tegenwoordig kun je verhuizingen met studenten trouwens niet meer alleen in de grote steden, maar ook buiten de randstad inhuren.

Studenten verhuizingen en internationaal verhuizen

Een studentenverhuizing is er niet alleen voor verhuizingen voor particulieren en/of zakelijke klanten binnen Nederland, maar ook voor wanneer je gaat het buitenland gaat verhuizen. Studenten staan er natuurlijk om bekend om veel vrije tijd te hebben en wanneer zij een bijbaan hebben al verhuizer kunnen zij dus ook voor internationale verhuizingen ingezet worden. Wanneer het ouderlijk huis verlaten is zijn er natuurlijk ook gewoon kosten die betaald moeten worden.

Ervaren verhuizers die de verhuizing in goede banen leiden

Verhuizen moeten altijd op de juiste manier uitgevoerd worden. Verhuizen is natuurlijk al stressvol genoeg, dus het is voor verhuizers erg belangrijk om de klanten hierbij ook een fijn gevoel te geven. Zo hoef je als klant tijdens de verhuizing nergens meer aan te denken en in dit geval hoef je dan ook nergens meer over stressen. Verhuizen is eigenlijk nog nooit zo makkelijk geweest!

Wanneer je een verhuisbedrijf inhuurt kunnen de verhuizers veel meer doen dan alleen de verhuiswagen inladen. Er zijn namelijk ook diverse verhuisdiensten waar je uiteraard tegen betaling gebruik van kunt maken.

Inpakken én uitpakken

Bij verhuizingen denk je natuurlijk al snel aan het in- en uitpakken van je spullen. Zonder het in- en uitpakken kun je namelijk helemaal niet verhuizen. Wanneer je gaat verhuizen dien je niet alleen grote meubels zoals banken, tafels en witgoed te verhuizen, maar hierbij moeten er natuurlijk ook kleinere objecten verhuist worden. Professionele verhuizers kunnen je hier goed bij helpen.

Alles wordt in het nieuwe huis op de juiste plek gezet

Kies je naast het uitpakken ook voor een inpakservice? Dan zullen de verhuizers je na de verhuizing niet alleen helpen met de verhuisdozen uitpakken, maar zij zullen er ook voor zorgen dat de dozen en spullen op de juiste plek in het nieuwe huis komen te staan. Zo zal alles snel op het goede adres afgeleverd worden én op de juiste plek neergezet worden. Op deze manier zul jij je heel snel thuis voelen.

studentenverhuizing 5

Een klusjesman inhuren

Bij een verhuizing komen er natuurlijk ook klussen kijken. Misschien heb je niet veel ervaring met verhuizingen en is dit je eerste verhuizing en zul je nu misschien denken waar heb ik nu eigenlijk een klusjesman voor nodig, maar toch heb je sneller een klusjesman nodig dan je denkt.

Bezemschoon opleveren

Na een verhuizing moet de oude woning vaak in originele staat opgeleverd worden en wanneer een woning kaal opgeleverd moet worden vraagt dit uiteraard ook om de nodige klussen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het verwijderen van de vloeren en lampen, het witten van de muren of de gaten in de muren vullen. Een klusjesman kan dit tijdens de verhuizing voor je uit handen nemen.

Lees ook:  Wat kost een verhuisbedrijf in 2023?

In de nieuwe woning klussen

Heb je in de nieuwe woning nog andere klussen waarbij de klusjesman je kan helpen? Denk hierbij bijvoorbeeld aan het monteren van nieuwe meubels. Dan kun je hem natuurlijk altijd vragen of hij je ook daarmee kan helpen. Hiervoor kun je natuurlijk wel de nodige hulp gebruiken.

(De)montage

Bij verhuizingen is het voor een goede en snelle service soms noodzakelijk om meubels te demonteren. Wanneer je dit niet doet kunnen deze niet veilig vervoerd worden in de vrachtwagen waardoor de meubels beschadigingen op kunnen lopen. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen en daarom kan de klusjesman je helpen met het (de)monteren van deze meubels.

Kan een student eigenlijk wel klussen?

Een student die jou komt helpen bij een verhuizing is door het verhuisbedrijf goed opgeleid en hierbij heeft hij natuurlijk ook nog eens de nodige ervaring doordat hij nog veel meer andere verhuizingen heeft uitgevoerd. Daarom kun je de klussen tijdens de verhuizing best overlaten aan een student die hier verstand van heeft.

Opslagruimte huren

Heb je een verhuizing gepland, maar kun je helaas niet alle spullen meeverhuizen? Is de nieuwe woning te klein of heb je eindelijk je nieuwe droommeubels gekocht? Dan hoef je natuurlijk niet direct alles weg te gooien, maar kun je er ook voor kiezen om alles in een opslagruimte bij een verhuisbedrijf op te slaan. Zo staan je spullen veilig en kun je deze later nog weggeven of zelfs verkopen. Een mooi zakcentje is altijd wel mooi meegenomen toch?

Opslag huren bij een verhuisbedrijf

Merk je tijdens de verhuizing pas dat je niet alles mee kunt verhuizen? Dan kun je dit altijd bij het desbetreffende verhuisbedrijf melden zodat zij je verder kunnen helpen. De meeste bedrijven in Nederland hebben namelijk hun eigen opslagruimte waar je als klant tegen betaling gebruik van kunt maken.

Opslag bij een verhuisbedrijf is erg fijn

Wanneer je opslag bij een verhuisbedrijf huurt zullen de verhuizers alles voor je uit handen nemen. Zij zullen hierbij de verhuiswagen inladen, alles netjes naar de opslag vervoeren én hierbij zullen zij ook nog eens alle spullen in de ruimte plaatsen.

Wil je tussentijds nog bij de spullen omdat je vrienden of familie bepaalde spullen willen hebben of heb je nieuwe banken gekocht die je nog niet kwijt kunt? Dan is dit geen probleem want als klant heb je uiteraard altijd toegang tot de opslag. Besluit je later je spullen terug te willen? Dan zullen de verhuizers alles netjes op het juiste adres bij jou afleveren.

Alles staat veilig

Bij de opslagruimte van een verhuisbedrijf staat alles veilig opgeslagen. Er is beveiliging en vaak zelfs ook 24 uur videobewaking. Zo kun je er als klant zeker van zijn dat al je bezittingen veilig staan.

studentenverhuizing 7

Een ontruiming

Na de meeste verhuizingen is er ook een woningontruiming nodig. Gelukkig voeren de verhuizers niet alleen verhuizingen uit, maar behoort het ontruimen van een woning ook tot hun expertise.

Lees ook:  Meubels verhuizen? Gebruik deze tips

Bezemschoon opleveren

Zoals je eerder hebt kunnen lezen moeten woningen 9 van de 10 keer bezemschoon opgeleverd worden. In dit geval moet alleen heel de woning leeggehaald worden, maar moeten er ook de nodige herstel- en schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd worden. Alleen op deze manier kan de woning namelijk conform de eisen van de verhuurder of makelaar opgeleverd worden.

Verhuislift huren

Verhuizers zijn niet alleen gespecialiseerd in het inladen van een verhuiswagen, maar tijdens een verhuizing willen deze vakmannen natuurlijk ook zo efficiënt mogelijk kunnen werken. Hiervoor wordt dan ook vaak een verhuislift ingezet. Een verhuislift huren was nog nooit zo gemakkelijk.

Is een verhuislift huren noodzakelijk?

Bij sommige verhuizingen kan een verhuislift noodzakelijk zijn. Hierbij kun je denken aan mensen die vanuit een hogere verdieping verhuizen of misschien gaan ze juist naar een hogere verdieping verhuizen. Het kan soms ook voorkomen dat een begane grond woning de smalle deurposten of een te smal trappenhuis heeft en dat er dan daarom via het raam of balkon verhuist moet worden.

Het is niet altijd noodzakelijk

Echter zijn verhuisliften natuurlijk niet bij alle verhuizingen noodzakelijk, maar dit betekent natuurlijk niet dat jij je verhuizing zonder verhuislift moet uitvoeren. Een verhuislift kan je verhuizing namelijk een stuk sneller en makkelijker laten verlopen.

Verhuiskosten voor een studentenverhuizing

Het organiseren van verhuizingen is nogal ingewikkeld en de kosten voor een verhuizing kunnen ook nog eens heel er van elkaar verschillen. Gaat het bijvoorbeeld om een grote verhuizing of gaat het juist om kleine verhuizingen? Gaat iemand vanuit Groningen naar Limburg verhuizen of verhuis je binnen je eigen regio?

Vraag offertes aan

Voor een juiste prijsindicatie kun je daarom het beste een verhuisofferte aanvragen bij een professionele verhuizer. Zo hebben zij meer informatie over de verhuizing en kunnen zij op deze manier de exacte kosten voor je berekenen.

Bij Moving gaat het allemaal nog makkelijker

Bij Moving begrijpen wij dat je waarschijnlijk helemaal geen tijd hebt om met ieder verhuisbedrijf bij jou in de buurt contact op te nemen en daarom hebben wij hier een oplossing voor bedacht.

Meerdere gratis offertes

Bij Moving kun je nu eenvoudig gebruik maken van onze diensten. Dit is helemaal gratis en je zit hierbij ook nog eens nergens aan vast!

Met één aanvraagformulier kun je bij Moving nu meerdere verhuisoffertes ontvangen. Dit zal je niet alleen heel weinig tijd kosten, maar ook enorm veel geld besparen. Wij zullen nadat wij je aanvraag binnen hebben deze naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio sturen en zij zullen binnen 24 uur contact met je opnemen.

Kies voor wat bij jou past

Wanneer je alle gratis verhuisoffertes binnen hebt kun je deze met elkaar vergelijken. Kijk hierbij naar de aangeboden verhuisdiensten en de kosten die zij hiervoor berekenen. Zo kun je uiteindelijk kiezen voor het verhuisbedrijf dat het beste bij jouw budget en je persoonlijk wensen past.

Ontvang gratis 6 verhuisoffertes in jouw mailbox

Start verhuisoffertes

Deze website is veilig

Vertrouwd sinds 2001