Kleine verhuizing ook laten doen door experts?

Ook met kleine verhuizing kun je goedkoop verhuizen. Kleine verhuizingen zijn door professionele verhuisbedrijven namelijk heel eenvoudig uit te voeren. Zij willen maar al te graag een complete verhuizing en in dit geval kleine verhuizing uit handen nemen.

Besparen op kleine verhuizing

Tijdens een verhuizing kun je altijd op de verhuiskosten besparen. Hierbij is het gewoonweg belangrijk om zoveel mogelijk zelf uit te voeren zodat je van zo min mogelijk verhuisdiensten van een verhuisbedrijf gebruik hoeft te maken.

Hoe werkt een kleine verhuizing?

Een kleine verhuizing is eigenlijk niet heel anders dan een wat grotere verhuizing en beide worden dan ook op dezelfde manier uitgevoerd.

Kleine verhuizingen en verschillende soorten verhuizingen

Kleine verhuizingen zijn altijd anders. Zo een kleine verhuizing kan gaan om een studentenkamer in Leiden, een kleine kantoorverhuizing of bijvoorbeeld van een jongere die het ouderlijke huis gaat verlaten. Al deze betrokken hoeven natuurlijk niet zoveel spullen mee te verhuizen naar hun nieuwe woning.

Zoals je eerder hebt kunnen lezen is een complete verhuizing iedere keer anders. Ja, bij elke (kleine) verhuizing zullen alle meubelstukken veilig verhuist worden naar de nieuwe locatie, maar hoe dit het beste gedaan kan worden heeft vooral met het soort (kleine) verhuizing te maken.

Een kleine verhuizing particulier

Kleine verhuizingen zijn er voor particuliere én zakelijke klanten. Een particulier verhuizen is het makkelijkst en dit is dan ook meestal de specialisatie van de professionele verhuizers. Een kleine verhuizing voor een particulier kan gaan om personen die naar een nieuwe woning verhuist moeten worden.

Een kleine verhuizing zakelijk

Een bedrijfsverhuizing is een stuk ingewikkelder omdat de verhuizers in dit geval vaak grote en speciale meubels moeten verhuizen. Hierbij gaat het niet alleen om inboedel, maar vaak ook om andere zware objecten zoals stellingkasten, vergadertafels of brandkasten.

Verhuizers kunnen dit meestal niet zelf tillen en als verhuishulp wordt er dan vaak een verhuislift tijdens zakelijke verhuizingen ingezet. Ook is er tijdens zakelijke verhuizingen vaak wat meer mankracht nodig.

Tips voor een kleine verhuizing

Wil je het zware werk van verhuisdozen inpakken overlaten aan echte verhuizers? Dan kunnen de verhuizers dit voor je uit handen nemen. De verhuizers weten niet alleen hoe zij je spullen op correcte wijze moeten inpakken voor een veilig vervoer, maar het verhuisbedrijf zal in dit geval ook altijd gebruikmaken van professionele verhuismaterialen.

Hulp bij het in- en uitpakken

Heb je na de (kleine) verhuizing waarschijnlijk ook helemaal geen tijd of zin om alles uit te pakken? Dan kunnen de verhuizers je óók hierbij helpen. Zo verhuis je snel én makkelijk!

In dit geval worden de spullen, dozen en meubels trouwens niet alleen uitgepakt, maar wordt alles ook netjes op de juiste plek neergezet. Zo ben je verzekerd van de beste service en voor deze uren hoeft een klant niet eens heel veel te betalen!

De juiste verhuiswagen

Een professioneel verhuisbedrijf heeft niet alleen de beste verhuismaterialen, maar natuurlijk ook de beste verhuiswagens. Zo is er voor iedere wijk of straat wel een verhuiswagen beschikbaar.

In de verhuiswagen kun je allemaal materialen vinden. Dit zijn verhuisdekens om bijvoorbeeld je wasmachine te beschermen, maar ook spanbanden om alle grote objecten vast te zetten zodat alles veilig vervoert kan worden.

Een verhuislift huren

Woon je op een hogere verdieping en/of ga je juist naar een hogere verdieping verhuizen? Dan is een verhuislift huren uiteraard noodzakelijk. Ja, misschien heb je een trappenhuis of lift in het appartement, maar vaak kan er op deze manier niet veilig verhuist worden. Het verhuisbedrijf zal in dit geval altijd kijken naar wat veilig is.

Het kan soms ook voorkomen dat je op de begane grond woont, maar voor de (kleine) verhuizing alsnog een verhuislift nodig hebt.

Dit kan bijvoorbeeld komen doordat de deurposten te smal zijn waardoor meubels het beste via een grote raam of balkon verhuisd kunnen worden. Op deze manier kunnen eventuele beschadigingen aan zowel de woning als meubelstukken voorkomen worden.

Voordelen van een verhuisbedrijf

Of het nu om een grote of kleine verhuizing gaat.. met een professionele (kleine) verhuizer zul je altijd worden voorzien van de beste verhuisservice. Om je zo efficiënt mogelijk naar je nieuwe huis of kantoor te kunnen verplaatsen bieden bedrijven je ook altijd extra verhuisdiensten aan

Wat kost een (kleine) verhuizing?

Ben je op zoek naar een (kleine) verhuizer en wil je hierbij niet alleen op de beste service kunnen reken, maar ook op de beste prijzen? Dan is dit natuurlijk logisch. Je wilt niet zomaar teveel betalen. Vooral niet wanneer dit helemaal niet nodig is.

Je wilt zo voordelig mogelijk verhuizen en daarom is het handig om bij meerdere verhuisbedrijven een offerteaanvraag in te dienen. Op deze manier weten bedrijven namelijk precies wat je nodig hebt en wat zij hiervoor zullen bereken.

Goedkoop verhuizen met Moving

Je kunt natuurlijk niet alle verhuisbedrijven vragen om verhuisoffertes. Dan zul je veel tijd kwijt zijn en op een doordeweekse dag heb je daar waarschijnlijk niet eens de tijd voor! Daarom willen we bij je Moving zo goed mogelijk helpen met goedkoop verhuizen en kun je bij ons heel eenvoudig meerdere én gratis offertes van professionele verhuizers ontvangen.

Wil je weten wat jouw (kleine) verhuizing kost? Dan kun je voor de (kleine) verhuizing nu eenvoudig een gratis offerteaanvraag bij Moving indienen. Het verschil hierbij is dat je offerteaanvraag naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio gestuurd wordt. Deze zullen vervolgens binnen 24 uur (telefonisch) contact met je opnemen om de offerte te bespreken.

Zodra je de offertes binnen hebt gekregen kun je deze met elkaar vergelijken. Hierbij is het wel van belang dat je niet alleen naar de verhuiskosten kijkt, maar ook naar de services die de verhuizers voor de (kleine) verhuizing aanbieden. Zo kun je uiteindelijk kiezen voor het verhuisbedrijf dat het beste bij jouw kleine verhuizing past.

Zelf verhuizen of uitbesteden?

Wanneer je verhuisoffertes aanvraagt hoef je natuurlijk nog helemaal niet zeker te weten of je de verhuizing gaat uitbesteden. Gelukkig is dit geen probleem en kun je dit later nog altijs beslissen. Vraag daarom vooral de gratis verhuisoffertes aan zodat je deze met elkaar kunt vergelijken want je zult nergens aan vastzitten!

Veelgestelde vragen

Wat kost een kleine verhuizing?

Tegenwoordig kost een kleine verhuizing in Nederland iets meer dan voorgaande jaren. Nu betaal je vaak tussen de €450 en €750 voor een kleine verhuizing.

Wie kan mij helpen met verhuizen?

Familie, vrienden en kennissen willen je vaak graag helpen met je verhuizing. Je kunt uiteraard ook nog altijd voor professionele verhuizers kiezen.

Hoelang duurt een gemiddelde verhuizing?

Hoe lang een verhuizing exact duurt hangt natuurlijk van het soort verhuizing af, maar een gemiddelde verhuizing in Nederland duurt ongeveer tussen de 3,5 en 9,5 uur.

Wat gaat er automatisch bij verhuizing?

Zodra jij je verhuizing door hebt gegeven aan de gemeente en deze verwerkt is in Basisregistratie Personen (BRP) dan zal je verhuizing ook automatisch aan overheidsinstanties zoals de Belastingdienst doorgegeven worden.

Welke maand verhuizen de meeste mensen?

De meeste mensen in Nederland verhuizen in april omdat het weer dan lekker aangenaam is waardoor er makkelijker verhuist kan worden.