Meteen naar de inhoud

Wat kost een verhuisbedrijf in 2023?

wat kost een verhuisbedrijf 1

Wanneer je gaat verhuizen is je verhuizing uitbesteden natuurlijk een fijne optie. Een verhuizing is natuurlijk al stressvol genoeg en wanneer je een verhuizing specialist gevonden hebt die jou kan helpen met spullen inpakken, verhuizen én je spullen uitpakken dan is dit toch mooi meegenomen?

Geef alles uit handen

Je zou het misschien niet verwachten, maar ons kleine kikkerlandje heeft enorm veel (landelijke) verhuisbedrijven die je graag zouden willen helpen verhuizen. En wie zegt eigenlijk dat professioneel én goedkoop verhuizen niet mogelijk is?

Stop met zoeken

Waarschijnlijk heb je al heel het internet afgezocht naar ‘verhuisbedrijf kosten’, maar ben je hier hier niet veel wijzer van geworden. Maak je geen zorgen want je bent echt niet de enige. De ‘kosten verhuisbedrijf‘ zijn namelijk niet zomaar standaard kosten en de kosten hangen uiteraard van verschillende factoren af.

Een ding wat zeker is is dat een professionele verhuizing helemaal niet zo duur hoeft te zijn en hierbij zijn er ook nog eens genoeg verhuizing aanbiedingen.

Moving helpt je graag

Bij Moving willen we graag dat alles zo duidelijk mogelijk is. Daarom proberen we je in dit artikel uit te leggen wat een professionele verhuizing precies inhoudt en proberen we je ook uit te leggen wat een verhuizing kost. Wanneer je gaat verhuizen je verhuizing gaat uitbesteden wil je natuurlijk wel van tevoren weten wat de kosten van een verhuisbedrijf zijn.

Je gaat verhuizen!

Een belangrijk aspect van een verhuizing is een goede voorbereiding. Doe daarom goed onderzoek en kijk hierbij naar (regionale)verhuizers want het komt vaak voor dat de prijzen verschillen per gemeente. Wanneer je goed onderzoek doet kun je kiezen voor verhuizing specialisten die je met extra verhuizers kunnen helpen.

wat kost een verhuisbedrijf 3

De verhuizing zelf uitvoeren

Er wordt door verhuizend Nederland uiteraard ook weleens gekozen om de complete verhuizing zelf uit te voeren. De gedachte hierbij is ‘dan kost verhuizen niet zo veel’. Echter is niets minder waar want ook wanneer je de verhuizing zelf uitvoert kan goedkoop verhuizen nog weleens tegenvallen.

Houdt rekening met onverwachte kosten

Een verhuizing zelf uitvoeren betekent dat je geen kosten aan het verhuisbedrijf moet betalen, maar hierbij heb je zelf nog altijd wel te maken met overige kosten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het huren van een verhuiswagen en andere kosten transport.

Verder kost een verhuizing zelf uitvoeren natuurlijk ook veel tijd en hierbij moet je ook nog eens alles zelf regelen. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan een parkeervergunning? Heb je voor de verhuisbus een parkeervergunning nodig of ga je gewoon per uur bij de automaat betalen? Ook moet je natuurlijk de verhuismaterialen niet vergeten.

Al met al, zoals je kunt zien kunnen de kosten hoger uitvallen dan je misschien in de eerste instantie gedacht had.

Een professioneel verhuisbedrijf is altijd fijn

Een verhuisbedrijf kan zoveel werk uit handen nemen waardoor de verhuizing lekker soepel kan verlopen. Je hoeft ook niet bang te zijn dat jij je nergens mee mag bemoeien want dat mag uiteraard wel. Het is toch je eigen verhuizing en alles wordt van tevoren altijd duidelijk met je besproken.

Lees ook:  Verhuizen zonder geld of zonder veel uit te geven

Een professioneel verhuisbedrijf maakt het allemaal wat makkelijker

De verhuizing uitbesteden zal je leven tijdens een zo al chaotische periode in je leven een stuk makkelijker maken. Ja, de ene verhuisbedrijven zijn de andere verhuisbedrijven niet, maar in Nederland kun je er op zijn minst zeker van zijn dat je bij ieder professioneel verhuisbedrijf goed wordt geholpen.

Extra diensten

Een verhuisbedrijf kan jou op de verhuisdag met meerdere verhuizers helpen, maar wist jij al dat een verhuisbedrijf nog heel veel meer kan? Een verhuisbedrijf biedt namelijk vele verhuisdiensten aan zodat het verhuizen nog sneller en makkelijker kan verlopen. Ja, het aantal verhuizers dat je kunt inhuren is natuurlijk ook fijn, maar met deze extra diensten kan het allemaal nóg makkelijker verlopen.

Ja, de kosten van een verhuizing zullen hierdoor wat oplopen, maar op deze manier zal het verhuizen wel sneller verlopen. Heb je een wat lager budget? Dan kun je natuurlijk ook alleen kiezen voor de opties die je echt nodig hebt. Zo maak je een verhuizing uiteindelijk zo duur of goedkoop als je zelf wilt.

Lift assistentie voor een grote klus

Tijdens een verhuizing kan een verhuislift huren noodzakelijk zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld wanneer je vanuit een appartement verhuist en op een hogere verdieping woont of wanneer het trappenhuis of de deurposten in de (vrijstaande) woning te smal zijn. Zo zie je maar dat een begane grond verhuizing ook om een verhuislift kan vragen.

wat kost een verhuisbedrijf 5

Lift assistentie en snel verhuizen

Het kan ook zo zijn dat een lift huren niet per se noodzakelijk is, maar dat een klant er toch liever kiest om uiteindelijk toch een verhuislift te huren. Dit vanwege het feit dat zo een lift de verhuizing niet alleen makkelijk maakt, maar dat het je verhuizing ook sneller zal laten verlopen. Wanneer je de verhuizing al door een verhuisbedrijf laat uitvoeren bieden zij je hierbij ook nog eens de beste deal voor een lift aan.

(Tijdelijke) opslag)

Ga je verhuizen of misschien alleen verbouwen? Dan kan het nodig zijn om inboedel op te slaan. Inboedel opslaan is voor een verhuisbedrijf vaak geen probleem omdat zij vaak hun eigen opslagruimtes hebben. Zo kun je tijdens een (grote)verhuizing de extra spullen die je niet mee kunt verhuizen veilig opslaan.

Het verhuisbedrijf zal alles uitvoeren

Wanneer je voor extra opslag kiest zullen de verhuizers alle inboedel in de (grotere)verhuiswagen laden en alle spullen naar de opslag rijden. Hier zullen zij de verhuiswagen uitladen en al je spullen in de opslag plaatsen.

Wil je tussentijds bij je spullen of wil je nog extra spullen plaatsen? Dan is dit geen probleem en dit hoef je dan alleen aan het verhuisbedrijf door te geven. Wanneer je later alle inboedel terug wilt zal het verhuisbedrijf alles netjes op het de door jou opgegeven adres afleveren.

Lees ook:  Wat doet een verhuisbedrijf dan precies?

Verschillende soorten verhuisbedrijven

Tijdens je onderzoek naar een verhuizing komt nog heel veel meer kijken. Hierbij gaat het helaas niet alleen om het type verhuiswagen dat je misschien nodig hebt, maar hierbij gaat het natuurlijk ook om de andere mogelijke kosten.

Zoals je eerder hebt kunnen lezen is het zo dat de prijzen verschillen per gemeente en natuurlijk ook per verhuisdienst dat je afneemt, maar wat je misschien nog niet eerder wist is dat je ook een keuze moet maken tot erkende verhuisbedrijven en niet erkende verhuisbedrijven. Wij leggen het verschil graag aan je uit.

wat kost een verhuisbedrijf 7

De brancheorganisatie Erkende Verhuizers

In de verhuiswereld in Nederland hebben we de brancheorganisatie genaamd Erkende Verhuizers. Dit zijn (landelijke)verhuisbedrijven die ervoor hebben gekozen om zich bij de organisatie aan te sluiten. De reden hiervoor is vaak dat zij hun klanten op deze manier verschillende garanties kunt bieden.

De voordelen van een Erkende Verhuizer

Wanneer je een erkende verhuizers inhuurt kan deze je meerdere garanties en goede verzekeringen bieden. Dit is natuurlijk alleen mogelijk door de aansluiting van het verhuisbedrijf bij de brancheorganisatie. Een bekend voorbeeld is dat een erkend verhuisbedrijf je bij boeking een garantiecertificaat meegeeft waardoor jij er zeker van kan zijn dat jouw verhuizing te allen tijde door zal gaan. Ook in bijvoorbeeld het geval van een faillissement.

Verder hebben erkende verhuisbedrijven ook allemaal dezelfde Algemene Voorwaarden en bieden zij je ook nog eens een topverzekering. Binnen Nederland is je verhuizing bijvoorbeeld tot €100.000 verzekerd in het geval van schade!

Extra garanties betekent extra kosten

Ja, erkende verhuizers kunnen je deze garanties en verzekeringen bieden, maar erkende verhuizers moeten hiervoor natuurlijk ook kosten afstaan aan de brancheorganisatie. Deze kosten worden uiteraard weer doorberekend aan de klanten waardoor Erkende Verhuizers vaak wat duurder zijn.

Niet erkende verhuizers

Een niet erkend verhuisbedrijf is niet per se minder goed want iedere professionele verhuisbedrijf binnen Nederland doet natuurlijk netjes zijn werk. De reden dat zo’n verhuisbedrijf ervoor kiest om zich niet aan te sluiten is vaak vanwege de hoge kosten. Verder kan een (regionale)verhuizers op deze manier ook onafhankelijk blijven en alles zelf bepalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lagere tarieven omdat er niks aan de klanten hoeft te worden doorberekend.

Verhuizen met een niet erkend verhuisbedrijf

Zoals je eerder hebt gelezen hoef jij je geen zorgen te maken wanneer je met een niet erkend verhuisbedrijf verhuist. Het enige wat in dit geval erg belangrijk is is dat je de Algemene Voorwaarden van het verhuisbedrijf goed doorleest want niet aangesloten verhuisbedrijven hebben natuurlijk allemaal hun eigen voorwaarden.

Verder is het ook verstandig om jezelf goed te informeren naar de verzekeringen die het verhuisbedrijf aanbiedt want je wilt natuurlijk wel dat je inboedel tijdens de verhuizing goed verzekerd is.

wat kost een verhuisbedrijf 9

Kosten verhuisbedrijf

Zoals je eerder in dit artikel hebt kunnen lezen kun je een verhuizing zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Voor de ene persoon die gaat verhuizen kunnen de verhuiskosten dus een stuk lager of hoger liggen dan bij de ander. Dit komt uiteraard niet alleen door de standaard kosten van een verhuisbedrijf, maar dit hangt natuurlijk ook van de persoonlijke wensen van de klant af. Is er bijvoorbeeld alleen één extra verhuizer nodig of zijn er een aantal verhuizers nodig, is er één verhuiswagen nodig of zijn er een aantal verhuiswagens nodig en is er een klusjesman nodig? Oh, en vergeet de standaard voorrijkosten uiteraard niet.

Lees ook:  Verhuisoffertes vergelijken; 6 offertes in 1 minuut

De extra verhuisdiensten hebben dus veel invloed op de totale verhuiskosten en een verhuizing kost jou daarom misschien wat meer dan voor de ander. Denk hierbij aan de eerdere voorbeelden van bijvoorbeeld hoeveel verhuizers er nodig zijn en de hoeveelheid spullen.

Vraag offertes aan

Omdat de prijzen van bedrijven van meerdere factoren afhangen kun je misschien verschillende offertes aanvragen zodat je deze met elkaar kunt vergelijken. Welke diensten biedt het verhuisbedrijf zijn klanten aan en tegen welke prijzen doen zij dit

Gratis meerdere offertes bij Moving

Bij Moving begrijpen wij dat je waarschijnlijk helemaal geen tijd hebt om ieder verhuisbedrijf bij jou in de buurt te bellen of mailen zodat je een offerte kunt aanvragen voor het verhuizen van je oude woning naar je nieuwe woning. Daarom hebben we het je makkelijker gemaakt en kun je bij Moving nu eenvoudig, gratis én snel meerdere verhuisoffertes ontvangen.

De beste deal vindt je bij Moving

Bij Moving hoef je maar één aanvraagformulier in te vullen om achter de exacte kosten van jouw verhuizing te komen. Wij zullen nadat wij je aanvraag binnen hebben deze gratis naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio sturen. Zij zullen vervolgens binnen 24 uur contact met je opnemen.

Vergelijk de offertes goed

Op de offertes die je ontvangt zul je natuurlijk niet alleen de totaalprijzen vinden, maar natuurlijk ook de prijzen voor de verschillende diensten. De verhuizer legt dit in de offerte tot in de detail uit. Daarom is het verstandig om deze goed met elkaar te vergelijken zodat je uiteindelijk kunt kiezen voor het verhuisbedrijf dat het beste bij jouw budget én wensen past. Zo verhuis je met een fijn gevoel!

Maak gratis gebruik van de Moving verhuiscalculator

Ben je toch wel nieuwsgierig naar de gemiddelde kosten van de verhuizing? Wil je daarom eerst een inschatting van de kosten? Dan kun je nu gratis gebruik maken van onze verhuiskosten-calculator. Hierbij hoef je alleen een aantal vragen te beantwoorden zodat de calculator een zo goed mogelijk inschatting van de gemiddelde kosten verhuizing kan maken.

Zo weet je natuurlijk niet hoeveel de verhuizing exact gaat kosten, maar op deze manier kun jij je wel een beeld vormen van de gemiddelde kosten en weet je wat je later kunt verwachten.

nv-author-image

Alex Vermeer

Ga je verhuizen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Vraag dan gratis verhuisadvies aan en ik help je graag verder met het regelen van je verhuizing.

Ontvang gratis 6 verhuisoffertes in jouw mailbox

Start verhuisoffertes

Deze website is veilig

Vertrouwd sinds 2001