Hoeveel verhuizers heb je nodig? Reken het uit!

Ga je verhuizen en ben je aan het twijfelen of je professionele verhuizers in moet huren voor jouw verhuizing? Twijfel je omdat je niet heel goed weet of je eigenlijk wel professionele verhuizers nodig hebt? Je kunt de verhuizing toch ook heel eenvoudig zelf uitvoeren?

Ga je binnenkort verhuizen?

Om onze eerdere vraag te beantwoorden.. ja, een verhuizing kun je uiteraard ook zelf uitvoeren. Echter is hierbij wel van belang om de verhuizing niet te onderschatten. Vaak denkt men dat bijvoorbeeld met een kleine hoeveelheid spullen de verhuizing snel uitgevoerd is, maar helaas is in de praktijk niets minder waar.

Je moet enorm veel regelen

Wanneer je aan een verhuizing denkt denk je al snel aan spullen verhuizen. Dat is toch eigenlijk ook waar zo een gehele verhuizing om draait? Ja, dit is waar een verhuizing grotendeels om draait, maar bij een verhuizing komt nog héél veel meer kijken. Je dient namelijk enorm veel zaken goed te regelen en dit is niet alleen met betrekking tot je oude woning, maar ook met betrekking tot je nieuwe huis.

Wanneer je aan het verhuizen bent moet je dus enorm veel regelen en wanneer je ervoor kiest om de verhuizing zelf uit te voeren dan betekent dit dat je dan ook echt daadwerkelijk alles zelf moet doen.

In dit geval dien je dan niet alleen de administratieve zaken van de verhuizing af te ronden, maar in dit geval moet je ook de praktische zaken van de verhuizing regelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het huren van een verhuiswagen, (tijdelijke) opslag, een verhuislift huren of hulp aan familie en vrienden vragen.

Wanneer je met echte verhuizers gaat verhuizen

Wanneer je met ervaren professionele verhuist betekent dit dat jij je nergens meer zorgen over hoeft te maken. Zij hebben de nodige ervaring én kennis om de hele verhuizing uit te voeren. De opgeleide verhuizers kunnen je ook nog eens met verschillende verhuisdiensten helpen. De verhuisdiensten kunnen per verhuisbedrijf verschillen, maar over het algemeen komen deze wel overeen.

Jezelf laten verhuizen door verhuizers is een verstandige keuze. Dit betekent namelijk dat zo een extra verhuizer je sneller én veiliger naar je nieuwe woning kan verhuizen. Het aantal verhuizers dat je nodig zult hebben hangt uiteraard van het feit af of het om een kleine verhuizing of om een grote verhuizing gaat.

Hoeveel verhuizers heb ik nodig?

Bekijk hieronder een tabel en bereken hoeveel verhuizers je nodig zult hebben voor jouw verhuizing. Let op: dit is een indicatie en je hoeveelheid spullen spelen een grote rol in de aantal verhuizers die je nodig hebt.

WoningtypeAlleen inladenAlleen uitladenInladen & uitladen
Studio of klein appartement 2 verhuizers voor 2 uur2 verhuizers voor 3 uur2 verhuizers voor 4 uur
2-3 slaapkamer appartement2 verhuizers voor 3 uur2 verhuizers voor 2 uur2 verhuizers voor 5 uur
2-3 slaapkamer vrijstaande woning3 verhuizers voor 4 uur3 verhuizers voor 3 uur3 verhuizers voor 7 uur
3-4 slaapkamer vrijstaande woning4 verhuizers voor 4 uur4 verhuizers voor 3 uur4 verhuizers voor 8 uur
4+ slaapkamer vrijstaande woning4 verhuizers voor 5 uur4 verhuizers voor 4 uur4 verhuizers voor 9 uur
Grote villa woning4+ verhuizers voor 6+ uur4+ verhuizers voor 4+ uur4+ verhuizers voor 10+ uur

Verhuisdiensten

Een professionele verhuizer biedt altijd extra verhuisdiensten als optie aan de klant. Zo’n verhuisbedrijf doet dat natuurlijk niet zomaar. Verhuisdiensten zijn namelijk niet alleen fijn voor de klant, maar verhuisdiensten maken het voor de verhuizer natuurlijk ook wat fijner. Ja, het zorgt voor extra werk, maar dit extra werk zorgt er wel voor dat de verhuizers jou sneller kunnen verhuizen.

Het in- en uitpakken van je spullen

In Nederland roepen we natuurlijk niet zomaar dat een goede voorbereiding het halve werk is. Dit is echt zo en het is vooral zo wanneer het op een verhuizing aankomt. Daarom is het bijvoorbeeld belangrijk om op tijd te beginnen met het inpakken van je spullen.

Echter is spullen inpakken niet iedereen zijn favoriete hobby en daardoor komt het vaak voor dat mensen dit liever uit handen geven.

Spullen inpakken

De kosten van een verhuisbedrijf zullen in dit geval misschien iets hoger uitvallen, maar deze verhuisservice is toch wel een service dat jouw leven tijdens deze chaotische periode een stuk makkelijker kan maken.

Wanneer je voor een inpakservice kiest zullen verhuizers bij jouw thuis langskomen om alles netjes in te pakken. Zij weten niet alleen precies hoe dit op correcte wijze moet gebeuren, maar zij zullen voor dit proces ook altijd gebruik maken van professionele verhuismaterialen. Zo kun je dus met een gerust hart de verhuizing uit handen geven.

Spullen uitpakken

Heb je erover nagedacht en weet je van jezelf dat je na de verhuizing geen zin zult hebben in het uitpakken van alle items? Dan kun bij een professionele verhuizer ook kiezen voor een uitpakservice. In dit geval zullen de verhuizers in je nieuwe woning ook weer alles netjes uitpakken. Verder zullen zij er ook voor zorgen dat alles netjes op de juiste plaats komt te staan.

De handyman

Wanneer je nog nooit eerder een eigen verhuizing hebt gehad zul je er niet snel aan denken, maar tijdens een verhuizing zijn er vaak klussen die uitgevoerd moeten worden. Je denkt nu misschien dat je het zelf kunt doen of dat je toch al meerdere verhuizers hebt ingehuurd, maar dit is vaak niet voldoende. Voor de klussen in de woningen heb je wel echt vaak een specialist nodig.

(De)montage

De ene woning is groter dan de ander.. een vrijstaande woning heeft bijvoorbeeld vaak meer spullen dan een klein flatje. Oke, dit hoeft niet altijd zo te zijn want iemand kan uiteraard minimalistisch leven in een grote woning, maar juist een verzamelaar van spullen zijn in een klein appartement.

Waar we naartoe wilden met dit verhaal is dat bepaalde objecten en meubels tijdens een verhuizing vaak gedemonteerd moeten worden omdat deze ander niet veilig verhuist kunnen worden. Denk aan bedden, kasten of bepaalde stoelen.

Een handyman kan je helpen met het demonteren van al deze objecten én de handyman zal je uiteraard ook in de nieuwe woning weer helpen door alles netjes te monteren. Hiervoor worden ook nog eens altijd de beste gereedschappen gebruikt.

Een verhuislift huren

Tijdens het verhuizen kan het voorkomen dat je lift assistentie nodig hebt voor bepaalde objecten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verhuizen van een piano of een antieke kast. Hiervoor heb je op de begane grond soms zelfs een verhuislift nodig. Wanneer je een verhuislift nodig hebt kan een verhuisbedrijf je hier gelukkig ook bij helpen.

(Tijdelijke) opslag

Wil je inboedel opslaan omdat je veel dingen niet mee kunt verhuizen? Zijn er misschien spullen die je wilt verkopen, maar heb je hier nog geen tijd voor gehad? Dan kun je ervoor kiezen om deze in een opslagruimte op te slaan. Bijna ieder verhuisbedrijf heeft zijn eigen opslagruimte waar klanten tegen betaling gebruik van kunnen maken.

De juiste verhuiswagen

Bij verhuizen hoort natuurlijk ook een verhuiswagen of soms zelfs een aantal verhuiswagens. als je geen verhuiswagen of iets dergelijks hebt dan kun je natuurlijk ook je inboedel niet naar je nieuwe huis verhuizen. Gelukkig heeft bijna ieder verhuisbedrijf wel een enorm wagenpark waar ze de juiste type verhuiswagen voor jou verhuizing hebben staan.

De brancheorganisatie Erkende Verhuizers

Wat een verhuizing kost kan nogal verschillen. Verhuisbedrijf kosten kunnen enorm uiteen lopen en dit heeft natuurlijk wel zo zijn redenen. Maar waarom zijn bij het ene verhuisbedrijf de verhuiskosten lager terwijl bij het andere verhuisbedrijf de verhuiskosten hoger zijn? Dit leggen wij graag aan je uit.

Erkende verhuisbedrijven

Waarschijnlijk ben je jouw verhuizing al aan het plannen en wil je hierbij heel graag weten wat een verhuizing kost. Echter ben je waarschijnlijk niet heel veel wijzer geworden door op het internet te zoeken naar ‘kosten verhuisbedrijf‘ of ‘verhuisbedrijf kosten’. Om je gerust te stellen.. je bent niet de enige.

De kosten verhuisbedrijf verschillen hebben vooral te maken met of het om een erkend verhuisbedrijf of een niet erkend verhuisbedrijf gaat. In Nederland hebben we namelijk de brancheorganisatie van Erkende Verhuizers en verhuisbedrijven die ervoor kiezen om zich hierbij aan te sluiten kunnen hun klanten heel veel meer bieden met betrekking tot garanties en andere voordelen.

Doordat een verhuisbedrijf is aangesloten bij de brancheorganisatie kan het jou als klant dus veel meer bieden, maar dit betekent uiteraard wel dat zij hiervoor de nodige kosten moeten afdragen aan de organisatie en je raadt het waarschijnlijk al.. deze verhuisbedrijf kosten worden aan de klant doorberekend waardoor hun tarieven wat hoger liggen.

Is een niet erkend verhuisbedrijf matig?

Een niet erkende verhuizer is niet per se minder goed. Alle verhuisbedrijven in Nederland zijn gewoon professioneel en kunnen jou dan ook goed en snel verhuizen. De reden dat deze verhuisbedrijven ervoor kiezen om zich niet bij de brancheorganisatie aan te sluiten is vaak vooral vanwege de kosten dat het met zich meebrengt.

Wanneer zij niks aan de organisatie hoeven te betalen hoeven zij de klanten natuurlijk ook niks door te berekenen. Zo zijn de kosten van een verhuisbedrijf dat zich niet heeft aangesloten lager.

Het verschil tussen regionale en landelijke verhuisbedrijven

De kosten van een verhuisbedrijf kan ook met andere factoren te maken hebben. Zo hebben we in Nederland bijvoorbeeld ook regionale en landelijke verhuisbedrijven. Zo zijn er verhuisbedrijven die ervoor hebben gekozen om alleen regionaal als regionale verhuizers te werken, maar zo zijn er ook verhuisbedrijven die landelijk opereren. Verder is het natuurlijk ook zo dat de prijzen verschillen per gemeente.

Kosten verhuisbedrijf in 2023

De gemiddelde kosten verhuizing zijn voor een verhuisbedrijf erg moeilijk in te schatten. Wanneer je wilt weten wat een verhuizing gaat kosten kun je het beste een verhuisofferte aanvragen bij een verhuisbedrijf.

Een ding wat wel zeker is is dat je anno 2023 zeker wel een aantal verhuizers kunt inhuren én goedkoop verhuizen hierbij ook gewoon mogelijk is.

De gemiddelde verhuiskosten

Wat kost een verhuizing nu precies? Zoals je eerder hebt kunnen lezen zijn er verschillende factoren die de prijs van een verhuizing bepalen. Een verhuisbedrijf heeft gewoonweg de nodige informatie nodig om uit te kunnen rekenenen hoeveel jouw verhuizing zal kosten.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld de grootte van de verhuizing, de kosten transport en bijvoorbeeld de voorrijkosten. Verder moet er natuurlijk ook naar jouw persoonlijke wensen worden gekeken en hoeveel verhuizers er nodig zijn.

Gratis meerdere offertes aanvragen bij Moving

Wat kost verhuizen? Moving kan je hier heel goed bij helpen. Voor de exacte kosten van jouw verhuizing kun je bij Moving nu heel eenvoudig gratis verhuisoffertes aanvragen. De ene verhuisbedrijven zijn natuurlijk de andere verhuisbedrijven niet en op deze manier kun je op je gemak verhuisbedrijven met elkaar vergelijken.

Ontvang vrijblijvend én snel meerdere verhuisoffertes

Bij Moving hoef je alleen één aanvraagformulier in te vullen en zodra wij je aanvraag binnen hebben zullen wij deze naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio sturen. Zij zullen vervolgens binnen 24 uur contact met je opnemen. Zo kun je de verschillende diensten die zij aanbieden vergelijken en kiezen voor het verhuisbedrijf dat het beste bij jou past.

Je zit nergens aan vast

Na je aanvraag zit je nog helemaal nergens aan vast. Besluit je daarom later om de verhuizing zelf uit te voeren? Dan is dit ook gewoon je goed recht.


Veelgestelde vragen

Hoeveel mensen nodig voor verhuizing?

Dit verschilt natuurlijk per verhuizing, maar voor één persoon met een inboedel van bijvoorbeeld 9 m3 heb je genoeg aan 2 verhuizers.

Hoeveel m3 verhuiswagen nodig?

Hiervoor dien je de m3 van je inboedel uit te rekenen. De M3 van jouw inboedel kun je heel eenvoudig én gratis met onze M3-calculator berekenen.

Hoeveel kost het om verhuizers in te huren?

Een verhuisbedrijf reken ongeveer tussen de €33 en €39 per uur per verhuizer.

Hoe zware spullen verhuizen?

Gebruik altijd goede en stevige verhuismaterialen. Gebruik voor zware objecten ook altijd steekwagens of meubelrollers.

Welke spullen eerst verhuizen?

Spullen die je niet vaak gebruikt kun je uiteraard als eerste verhuizen. Op de verhuisdag zelf zullen de verhuizers de verhuiswagen altijd eerst met de zware objecten inladen.