Inboedel opslaan bij verhuisbedrijf, erg handig

Een verhuizing of een verbouwing zijn vaak onstuimige periodes in iemands leven. In beide gevallen moeten er spullen uit de woning verplaatst worden. Bij een verhuizing moeten deze naar de nieuwe woning en bij een verbouwing waarschijnlijk naar de zolder of de garage. In beide gevallen kun je ook voor (tijdelijke)opslag kiezen. Op deze manier kun je inboedel opslaan zodat je deze later weer kunt gebruiken.

Verhuizen en opslag door heel Nederland

Tijdens verbouwingen komt het vaker voor, maar soms ook tijdens verhuizingen. Tijdens verbouwen wil je natuurlijk voorkomen dat je spullen beschadigen en in dit geval wordt er vaak voor een mobiele opslag zoals bijvoorbeeld een verhuiscontainer of meerdere containers gekozen.

Bij verhuizingen is het meestal zo dat bepaalde objecten niet mee verhuist kunnen worden. In dit geval kun je de spullen opslaan bij een opslagbedrijf.

Je inboedel (tijdelijk opslaan)

Gelukkig zijn er in Nederland enorm veel verschillende mogelijkheden voor externe opslag en deze leggen wij graag je aan je uit!

Soorten opslagruimte

Een opslagruimte huren kan op verschillende manieren. Zo kun je de spullen bijvoorbeeld zelf opslaan bij de daarvoor bestemde bedrijven, maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een opslagruimte bij een verhuisbedrijf te huren.

Kijk goed naar wat voor type opslag je nodig hebt

De formaten van de ruimtes voor opslag zijn natuurlijk allemaal verschillend. Zo zijn er hele grote ruimtes voor een grote hoeveelheid spullen, maar zijn er ook wat kleinere ruimtes voor wanneer je bijvoorbeeld alleen een aantal objecten wilt opslaan.

Inboedel opslaan bij particulieren

Het komt steeds vaker voor dat mensen hun extra ruimtes verhuren. Vaak zijn dit garages die zij niet gebruiken of een schuur op de begane grond die toevallig leegstaat. Hiermee kun je natuurlijk wel een zakcentje verdienen.

Zo’n tijdelijke opslag is vaak goedkoop maar..

Het huren van een opslag bij een particulier is vaak erg goedkoop, maar naast dat de kosten belangrijk zijn is het uiteraard ook belangrijk dat je inboedel veilig staat. Helaas zijn de ruimtes bij particulieren vaak niet van goede kwaliteit en lopen je spullen het risico te beschadigen door bijvoorbeeld schimmels. Wanneer je inboedel tijdelijk wilt opslaan bij particulieren is het dus erg belangrijk om de ruimte vooraf goed te inspecteren.

Een verhuisbedrijf

Heb je er al voor gekozen om je spullen tijdelijk op te slaan bij een professioneel verhuisbedrijf? Dan is dit een zeer verstandige keuze. Inboedel opslaan bij verhuisbedrijven is brengt namelijk allerlei voordelen met zich mee. Je hoeft je hierbij nergens druk om te maken want de verhuizers zullen alles voor je uit handen nemen.

De verhuizers zorgen ervoor dat je inboedel naar de opslag gaat en zullen deze ook netjes in de ruimte laden. Heb je de spullen alter weer nodig? Dan zullen de verhuizers deze netjes naar jou toe rijden én de vrachtwagen netjes uitladen.

Je kunt er ook zeker van zijn dat je inboedel bij professionele verhuizers veilig staat. Zo zijn er bijna altijd beveiligingscamera’s en heeft de ruimte vaak een speciaal slot. Verder heb je bij professionele verhuizers vaak ook geen extra inboedelverzekering nodig. Zoals je kunt zien staan je spullen bij een verhuizer veilig opgeslagen in de loods.

Self-storage

Self-storage is een prima alternatief wanneer je geen gebruik wilt maken van een mobiele opslag. Deze bedrijven hebben namelijk veel kleine ruimten waar je als particulier gebruik van kunt maken. Vraag bij dit soort bedrijven wel altijd naar hun prijzen en voorwaarden zodat je later niet met verborgen kosten te maken krijgt.

Tips om je inboedel op te slaan

Hoeveel ruimte je nodig hebt hangt natuurlijk van de omstandigheden af. Hierbij kun je denken aan de grootte van je inboedel, maar bijvoorbeeld ook aan de huurperiode. Om het formaat van de ruimte uit te kunnen reken heb je de m³ van je inboedel nodig. Dit kun je zelf uitrekenen, maar dit is een vrij ingewikkelde klus. Rekenen in het algemeen kan nogal lastig zijn toch?

Maak gratis gebruik van onze m3-calculator

Bij Moving hebben we geprobeerd het je allemaal wat makkelijker te maken. Daarom kun je bij ons nu gratis gebruik maken van de m3-calculator. Je hoeft alleen wat vragen te beantwoorden over je inboedel. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het formaat van de kasten die je wilt verhuizen en de rest van je inboedel. Wanneer de calculator genoeg informatie heeft kan het de grootte van je inboedel uitrekenen.

De calculator kun je in het onderstaande tabel vinden.

Kosten opslagruimte

De prijzen voor de huur van een opslag zijn erg verschillend. Vaak hebben bedrijven vaste prijzen, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je extra opties nodig hebt. Of dat je misschien een zakelijke klant bent en diensten voor zakelijke klanten hebben meestal andere prijzen.

Vraag offertes aan voor inboedelopslag

Wil je weten hoeveel het huren van een opslagplaats kost en heb je hiervoor al het gehele internet afgezocht naar ‘kosten opslag inboedel’? Dan heeft dit waarschijnlijk niet veel nut gehad, want helaas is hier weinig informatie over te vinden. Voor de exacte kosten voor het huren van een opslag kun je daarom het beste verhuisoffertes aanvragen bij de opslagbedrijven.

Gratis offertes bij Moving

Wil je weten wat het een opslag huren je zal kosten? Dan kun je in plaats van zelf alle verhuisbedrijven te zoeken nu ook met één aanvraag meerdere gratis offertes ontvangen. Hiervoor hoef je bij Moving namelijk maar één aanvraagformulier voor in te vullen. Deze zullen wij naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio sturen en deze zullen binnen 24 uur contact met je opnemen.


Veelgestelde vragen

Wat kost opslag bij verhuisbedrijf?

Je kunt een kleine opslagruimte al voor €30 per maand huren, maar voor een wat grotere opslagruimte kan de prijs oplopen tot ongeveer €130 per maand.

Hoeveel opslag heb ik nodig voor inboedel?

Om te weten hoeveel opslag je nodig hebt dien je de M3, ook wel kubieke meter genoemd van je inboedel uit te rekenen. Hiervoor kun je nu gratis gebruikmaken van onze M3-calculator.

Waar kan ik mijn spullen opslaan?

Je kunt voor self-storage, garageboxen of verhuisbedrijven kiezen. Ook zijn opslagcontainers tegenwoordig erg populair.

Wie koopt mijn inboedel op?

Je kunt je inboedel op Marktplaats verkopen. Ook kopen sommige ontruimings- en/of verhuisbedrijven inboedel op.

Wat valt niet onder inboedel?

Zaken die aan een woning vastzitten vallen niet onder inboedel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je keuken.