Meteen naar de inhoud

Kosten verhuisbedrijf; alles uitgelegd

1

Een verhuizing is meestal chaotisch. Laten we hier eerlijk over zijn. Het is nu eenmaal zo dat er enorm veel bij een verhuizing komt kijken. Zo heb je administratieve zaken die je moet regelen, maar ook de praktische zaken. Vooral bij het aspect van de praktische zaken is het belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurd want je wilt natuurlijk wel dat al je inboedel onbeschadigd in je nieuwe woning aankomt.

De kosten voor een verhuisbedrijf bestaan uit:

De kosten voor het inhuren van een verhuisbedrijf bestaan uit drie onderdelen. Ook verschilt het per vershuisbedrijf hoe deze kosten worden doorberekend. De grootste kosten zitten hem in de arbeidsuren en het transport.

  • Arbeid
  • Transport
  • Materiaal

Overige kosten kunnen bestaan uit het gebruik maken van extra verhuisdiensten of verhuismateriaal.

Verhuizing zelf doen? Kijk mee met de Consumentenbond

YouTube video

Een verhuizing uitbesteden

Je eigen verhuizing uitvoeren kan ingewikkeld zijn en daarom kiezen steeds meer Nederlanders ervoor om hun verhuizing uit te besteden aan een professioneel verhuisbedrijf. Op deze manier kunnen ervaren verhuizers inhuren die je inboedel veilig naar je nieuwe huis verhuizen en hoef jij je nergens zorgen over te maken. Zo een extra verhuizer zorgt dan ook te allen tijde voor een soepele verhuizing.

Goedkoop verhuizen met een professioneel verhuisbedrijf

Vaak denken mensen dat goedkoop verhuizen met een professioneel verhuisbedrijf niet mogelijk is. Echter is niks minder waar. Tegenwoordig is dit heel goed mogelijk dus waarom zou je dit eigenlijk niet doen? Een professioneel verhuisbedrijf brengt namelijk alleen maar voordelen met zich mee.

Onderschat een verhuizing niet

Wanneer je als particulier zelf gaat verhuizen is het belangrijk om alles in goede banen te leiden. Hierbij is niet alleen een goede voorbereiding erg belangrijk, maar moet je hier als persoon ook sterk voor in je schoenen staan. Wanneer je verhuist gaat het namelijk niet alleen om inboedel verhuizen, maar ook de betrokkenen moeten verhuizen. Hierbij moet je niet alleen naar het fysieke aspect kijken, maar ook het mentale. Helaas kan dit gedeelte juist voor problemen zorgen omdat men een verhuizing ten onrechte vaak onderschat. Hierdoor kan het allemaal zwaarder uitpakken waardoor het allemaal nog chaotischer kan zijn.

Ervaren verhuizers maken het verschil

Wanneer je meerdere verhuizers inhuurt kunnen zij je helpen met de verhuizing en kun jij je op andere zaken richten. Dit kan erg fijn zijn wanneer er bijvoorbeeld ook andere gezinsleden bij de verhuizing zijn betrokken. Wanneer je de verhuizing uit handen geeft hoef jij je nergens meer zorgen over te maken. De verhuizers weten precies hoe zij alles moeten regelen en hoe zij (grote)meubels kunnen inpakken, verhuizen én uitpakken.

3

Kosten verhuisbedrijf: de verschillen

De totale verhuiskosten verschillen per type verhuisbedrijf. Dit is je waarschijnlijk tijdens je zoektocht ook al opgevallen. Veel mensen vragen zich hierna dan ook vaak af hoe dit toch mogelijk is.. dat er zulke verschillen in prijzen zijn. Dit is natuurlijk niet zomaar en dit leggen we je dan ook graag uit.

Lees ook:  Verhuisoffertes vergelijken; 6 offertes in 1 minuut

Erkende verhuisbedrijven

In Nederland is er in de verhuiswereld een brancheorganisatie genaamd Erkende Verhuizers. Alle verhuisbedrijven in Nederland, dus zowel regionale verhuizers als landelijke verhuisbedrijven kunnen ervoor kiezen om zich hierbij aan te sluiten. Hierbij moet je natuurlijk wel voldoen aan bepaalde criteria.

Waarom sluiten verhuisbedrijven zich aan?

Een verhuisbedrijf dat ervoor kiest om zich aan te sluiten bij de organisatie doet dit meestal vanwege de voordelen dat het met zich meebrengt. Dit zijn vooral voordelen met betrekking tot garanties en verzekeringen voor de klant. Zo hebben alle Erkende Verhuizers bijvoorbeeld dezelfde voorwaarden waardoor zij hun klanten tijdens de boeking een garantiecertificaat kunnen meegeven. Hiermee kun je er dan als klant zeker van zijn dat de verhuizing te allen tijde door zal gaan. Ook is je inboedel tijdens de verhuizing erg goed verzekerd. Binnen Nederland is dit tot wel €100.000 en krijg je bij eventuele schade de nieuwwaarde van de spullen uitgekeerd.

Bij een Erkende Verhuizer kost verhuizen iets meer

Een verhuisbedrijf dat zich aansluit bij de organisatie moer hier natuurlijk wel bepaalde kosten voor afdragen aan de organisatie. Ook hebben Erkende Verhuizers hogere kosten aan personeel en hun pand. Deze kosten worden uiteraard doorberekend aan de klant waardoor de tarieven voor erkende verhuisbedrijven altijd een stuk hoger liggen.

Is een niet erkend verhuisbedrijf minder goed?

Veel verhuisbedrijven in Nederland kiezen ervoor om zich niet aan te sluiten bij de brancheorganisatie. Zijn zij dan minder goed? Nee, dit is zeker niet het geval. Een verhuisbedrijf kan goed of slecht zijn vanwege de diensten die zij aanbieden en de manier waarop zij dit doen. Het aansluiten bij een brancheorganisatie heeft hier verder geen effect op.

Waarom sluit een verhuisbedrijf zich liever niet aan?

Een belangrijke reden dat een niet erkend verhuisbedrijf ervoor kiest om zich niet aan te sluiten is vanwege de kosten. Wanneer een verhuisbedrijf onafhankelijk blijft kan het ook de prijzen zelf bepalen en wanneer zij geen hoge kosten hoeven af te dragen aan een organisatie hoeven zij ook een geen hoge kosten door te berekenen aan de klant. Dit is dan ook de reden waarom deze verhuisbedrijven een stuk goedkoper zijn.

Let wel altijd goed op de voorwaarden bij niet Erkende Verhuizers

De kosten van een verhuisbedrijf dat zich niet heeft aangesloten liggen dus lager, maar je moet niet vergeten dat deze verhuisbedrijven je vaak niet de voorwaarden en garanties bieden die erkende verhuisbedrijven je wel kunnen bieden. Deze onafhankelijke verhuisbedrijven hebben ook allemaal hun zelfde voorwaarden en hierbij is het dus extra belangrijk om de voorwaarden van het verhuisbedrijf goed door te lezen. Je wilt bijvoorbeeld wel weten hoe goed je inboedel tijdens de verhuizing verzekerd is en wat de voorwaarden zijn.

Zorg ervoor dat je jezelf bij een niet erkend verhuisbedrijf altijd goed informeert zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Lees ook:  Internationaal verhuisbedrijf; tot in de puntjes verzorgd

Extra verhuisdiensten

Heb je naast het inhuren van een aantal verhuizers nog extra services nodig? Dan kan een verhuisbedrijf je hier altijd goed bij helpen. Deze verhuisdiensten zullen de kosten van een verhuizing uiteraard een beetje opkrikken, maar soms zijn deze diensten noodzakelijk en kun je er niet omheen. Wij bespreken graag de meest populaire diensten met je.

5

Een verhuislift huren

Woon op je op een hogere verdieping? Dan weet je vaak bij voorbaat al dat het huren van een verhuislift waarschijnlijk noodzakelijk is. Wanneer je op de begane grond woont denk je hier niet zo snel aan. Echter kan het huren van een verhuislift soms ook noodzakelijk zijn wanneer je niet op een hogere verdieping woont. Zo kun je bij een verhuizing vanuit een vrijstaande woning soms ook een verhuislift nodig hebben omdat je inboedel soms niet door de deurpost of het trappenhuis past. In deze gevallen is de enige optie voor een veilige verhuizing het huren van een verhuislift.

Een verhuislift huren kan vaak ook met spoed alleen worden hier natuurlijk wel extra kosten voor in rekening gebracht.

(Tijdelijke) opslag

Heb je een grote verhuizing voor de boeg, maar is het helaas niet mogelijk om al je spullen te laten verhuizen? Dan kun je in dit geval ook kiezen voor het huren van een (tijdelijke)opslag. Tijdens een complete verhuizing wordt er vaak van een opslagruimte gebruik gemaakt omdat men in sommige gevallen bepaalde meubels niet kan meeverhuizen. Hierbij kun je denken aan meubels die nog verkocht moeten worden of meubels die niet mee verhuist kunnen worden naar het buitenland.

Het type verhuiswagen

Heb je tijdens je verhuizing een grotere verhuiswagen of misschien een aantal verhuiswagens nodig? Dan kun je dit bij het verhuisbedrijf aangeven. Het verhuisbedrijf zal alles met je doornemen zodat je precies weet wat voor verhuiswagen of hoeveel je er nodig hebt.

De kosten van een verhuisbedrijf

Wat kost een verhuizing nu precies? Wat een verhuizing gaat kosten is bij voorbaat erg moeilijk te zeggen. De kosten van een verhuisbedrijf hangt niet alleen van het type verhuisbedrijf af, maar de kosten hebben ook met andere verschillende factoren te maken. Hierbij kun je denken aan de voorrijkosten, hoeveelheid spullen of je op een doordeweekse dag verhuist of je eigen persoonlijke wensen zoal het inhuren van extra verhuisdiensten. Verder zijn er nog meerdere factoren die de kosten bepalen. Er wordt natuurlijk er ook gekeken naar de hoeveel verhuizers er nodig zijn, of de verhuizers moeten inpakken en of je ook wilt dat ze uitpakken. Zoals je dus kunt zien is er aanvullende informatie nodig om de kosten van een verhuizing uit te rekenen.

Offertes aanvragen

Voor de exacte kosten van jouw verhuizing kun je het beste meerdere offertes aanvragen bij verschillende verhuisbedrijven. Zo weet je precies wat een verhuizing kost bij een verhuisbedrijf en kun je ook de aangeboden diensten met elkaar vergelijken. Wij begrijpen dat natuurlijk niet iedereen de tijd heeft om met ieder verhuisbedrijf uit de buurt contact op te nemen om de uiteindelijke kosten te weten te komen en daarom hebben we hier bij Moving een oplossing voor bedacht.

Lees ook:  Hoeveel verhuizers heb je nodig? Reken het uit!

Gratis meerdere offertes met Moving

Bij Moving kun je nu met één aanvraagformulier meerdere verhuisoffertes ontvangen en deze service is helemaal gratis! Zodra wij je aanvraagformulier binnen hebben zullen wij deze doorsturen naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio. Deze zullen vervolgens binnen 24 uur contact met je opnemen en wanneer jij alle offertes binnen hebt en alle diensten en prijzen te zien krijgt kun je uiteindelijk kiezen voor het verhuisbedrijf dat bij jouw wensen én budget past.

Wanneer je bij Moving een offerte aanvraagt zit je nergens aan vast. Besluit je dus later om de verhuizing zelf uit te voeren? Dan kan dit natuurlijk ook gewoon!

Stop met zoeken

Wil je voor jezelf toch liever een overzicht van de gemiddelde kosten van je verhuizing? Dan kun je nu stoppen met het online zoeke naar ‘kosten verhuisbedrijf’, ‘gemiddelde kosten verhuizing’ of ‘verhuisbedrijf kosten’ want hier zul je helaas niet veel wijzer van worden.

Gebruik onze verhuiscalculator

Om de gemiddelde kosten voor jezelf uit te rekenen kun je nu gratis gebruik maken van onze verhuiscalculator. Wees goed voorbereid want de calculator heeft wel de nodige informatie nodig met betrekking tot je inboedel. Wanneer je alles op de juiste manier invoert zal de calculator je een goede indicatie van de totale kosten geven. Verhuis makkelijk met Moving!

nv-author-image

Alex Vermeer

Ga je verhuizen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Vraag dan gratis verhuisadvies aan en ik help je graag verder met het regelen van je verhuizing.

Ontvang gratis 6 verhuisoffertes in jouw mailbox

Start verhuisoffertes

Deze website is veilig

Vertrouwd sinds 2001