Kosten verhuisbedrijf

Vergelijk beoordelingen, ervaringen en offertes van onze verhuispartners die door heel Nederland verhuizen.

Start verhuisoffertes

Gratis offertes – Nergens aan vast

1. Vul verhuisformulier in
Vertel ons meer over jouw verhuizing.
2. Direct offertes ontvangen
Vergelijk tot wel 6 verhuisoffertes.
3. Kies de beste verhuizer
Kies het best passende verhuisbedrijf.

Kosten verhuisbedrijf 2023

Via Moving.nl kun je alle reviews en ervaringen van verhuisbedrijven in Nederland vinden. Ons uitgebreide netwerk van grote en kleine verhuisbedrijven wordt beoordeeld door onze gebruikers, dus we werken alleen samen met goede en betrouwbare verhuisbedrijven. Het een vereiste dat onze verhuizers een vergunning hebben en verzekerd zijn. Ook worden je persoonlijke gegevens te alle tijde veilig bewaard. Lees meer >

Waarom Moving.nl gebruiken om verhuizers te vergelijken?

Onze service is altijd gratis te gebruiken, of je nou een verhuizer gebruikt of niet

De verhuizers waarmee we samenwerken, moeten een verificatieproces doorlopen

We selecteren de beste verhuizers voor je en blijven onze selectie verbeteren

Je ontvangt per e-mail de offertes van 6 verhuizers uit jouw regio

Gemiddeld bespaar je 241,- op jouw verhuizing

We verzamelen echte beoordelingen van echte klanten

Al meer dan 200.000+ verhuizingen uitgevoerd

Bekijk alle reviews >

“Snelle service, vriendelijk personeel met een goede prijs kwaliteit vehouding. En gaan goed en voorzichtig met persoonlijke eigendomen om. Mijn verhuizing is snel en soepel verlopen waarbij ik achteraf nog een belletje kreeg of alles goed is verlopen..”

– Milan van Leeuwen

Wat kost een verhuisbedrijf

Een verhuizing is meestal chaotisch. Laten we hier eerlijk over zijn. Het is nu eenmaal zo dat er enorm veel bij een verhuizing komt kijken. Zo heb je administratieve zaken die je moet regelen, maar ook de praktische zaken.

Wat beïnvloedt de kosten verhuisbedrijf

De kosten voor het inhuren van een verhuisbedrijf bestaan uit drie onderdelen. Ook verschilt het per vershuisbedrijf hoe deze kosten worden doorberekend. De grootste kosten zitten hem in de arbeidsuren en het transport.

Kosten transport

Een kleine vrachtwagen kost bij een verhuisbedrijf gemiddeld tussen de €83 en €91 en een wat grotere vrachtwagen tussen de €97 en €107. Echter bieden verhuisbedrijven vaak ook pakketprijzen aan waardoor je een stuk goedkoper uit bent als je een heel pakket afneemt, dus informeer jezelf goed!

Kosten verhuizers

Wanneer je de verhuizing uitbesteed aan een professioneel verhuisbedrijf zal je verhuizing uiteraard een stuk makkelijker verlopen. In dit geval zullen professionele verhuizers al je spullen op de juiste wijze verhuizen . Een verhuisbedrijf rekent per verhuizer meestal tussen de €33 en €39 per uur.

Kosten verhuismateriaal

Voor professioneel verhuismateriaal zul je meestal tussen de €150 á €250 kwijt zijn.

[read more]

Een verhuizing uitbesteden

Je eigen verhuizing uitvoeren kan ingewikkeld zijn en daarom kiezen steeds meer Nederlanders ervoor om hun verhuizing uit te besteden aan een professioneel verhuisbedrijf. Op deze manier kunnen ervaren verhuizers je inboedel veilig naar je nieuwe huis verhuizen en hoef jij je nergens zorgen over te maken. Zo een extra verhuizer zorgt dan ook te allen tijde voor een soepele verhuizing.

Wanneer je als particulier zelf gaat verhuizen is het belangrijk om alles in goede banen te leiden. Hierbij is niet alleen een goede voorbereiding erg belangrijk, maar moet je hier als persoon ook sterk voor in je schoenen staan. Wanneer je verhuist gaat het namelijk niet alleen om inboedel verhuizen, maar ook de betrokkenen moeten verhuizen.

Wanneer je meerdere verhuizers inhuurt kunnen zij je helpen met de verhuizing en kun jij je op andere zaken richten. Dit kan erg fijn zijn wanneer er bijvoorbeeld ook andere gezinsleden bij de verhuizing zijn betrokken.

Wanneer je de verhuizing uit handen geeft hoef jij je nergens meer zorgen over te maken. De verhuizers weten precies hoe zij alles moeten regelen en hoe zij (grote)meubels kunnen inpakken, verhuizen én uitpakken.

Wat kost een verhuizing gemiddeld?

Voor de verhuizing van een flat betaal je bij een professioneel verhuisbedrijf meestal tussen de €850 á €1100. Voor een rijtjeshuis zal dit al gauw oplopen naar tussen de €1200 á €1900. Woon je in een nóg grotere woning? Dan zal je ongeveer tussen de €1850 á €2650 kwijt zijn.

De totale verhuiskosten verschillen per type verhuisbedrijf. Dit is je waarschijnlijk tijdens je zoektocht ook al opgevallen. Veel mensen vragen zich hierna dan ook vaak af hoe dit toch mogelijk is.. dat er zulke verschillen in prijzen zijn. Dit is natuurlijk niet zomaar en dit leggen we je dan ook graag uit.

Erkende verhuisbedrijven

In Nederland is er in de verhuiswereld een brancheorganisatie genaamd Erkende Verhuizers. Alle verhuisbedrijven in Nederland, dus zowel regionale verhuizers als landelijke verhuisbedrijven kunnen ervoor kiezen om zich hierbij aan te sluiten.

Waarom sluiten verhuisbedrijven zich aan?

Een verhuisbedrijf dat ervoor kiest om zich aan te sluiten bij de organisatie doet dit meestal vanwege de voordelen dat het met zich meebrengt. Dit zijn vooral voordelen met betrekking tot garanties en verzekeringen voor de klant.

Zo hebben alle Erkende Verhuizers bijvoorbeeld dezelfde voorwaarden waardoor zij hun klanten tijdens de boeking een garantiecertificaat kunnen meegeven. Hiermee kun je er dan als klant zeker van zijn dat de verhuizing te allen tijde door zal gaan. Ook is je inboedel tijdens de verhuizing erg goed verzekerd. Binnen Nederland is dit tot wel €100.000 en krijg je bij eventuele schade de nieuwwaarde van de spullen uitgekeerd.

Bij een Erkende Verhuizer kost verhuizen iets meer

Een verhuisbedrijf dat zich aansluit bij de organisatie moer hier natuurlijk wel bepaalde kosten voor afdragen aan de organisatie. Ook hebben Erkende Verhuizers hogere kosten aan personeel en hun pand. Deze kosten worden uiteraard doorberekend aan de klant waardoor de tarieven voor erkende verhuisbedrijven altijd een stuk hoger liggen.

Is een niet erkend verhuisbedrijf minder goed?

Veel verhuisbedrijven in Nederland kiezen ervoor om zich niet aan te sluiten bij de brancheorganisatie. Zijn zij dan minder goed? Nee, dit is zeker niet het geval. Een verhuisbedrijf kan goed of slecht zijn vanwege de diensten die zij aanbieden en de manier waarop zij dit doen. Het aansluiten bij een brancheorganisatie heeft hier verder geen effect op.

Waarom sluit een verhuisbedrijf zich liever niet aan?

Een belangrijke reden dat een niet erkend verhuisbedrijf ervoor kiest om zich niet aan te sluiten is vanwege de kosten. Wanneer een verhuisbedrijf onafhankelijk blijft kan het ook de prijzen zelf bepalen en wanneer zij geen hoge kosten hoeven af te dragen aan een organisatie hoeven zij ook een geen hoge kosten door te berekenen aan de klant. Dit is dan ook de reden waarom deze verhuisbedrijven een stuk goedkoper zijn.

Let wel altijd goed op de voorwaarden bij niet Erkende Verhuizers

De kosten van een verhuisbedrijf dat zich niet heeft aangesloten liggen dus lager, maar je moet niet vergeten dat deze verhuisbedrijven je vaak niet de voorwaarden en garanties bieden die erkende verhuisbedrijven je wel kunnen bieden.

Extra verhuisdiensten

Heb je naast het inhuren van een aantal verhuizers nog extra services nodig? Dan kan een verhuisbedrijf je hier altijd goed bij helpen. Deze verhuisdiensten zullen de kosten van een verhuizing uiteraard een beetje opkrikken, maar soms zijn deze diensten noodzakelijk en kun je er niet omheen. Wij bespreken graag de meest populaire diensten met je.

Een verhuislift huren

Woon op je op een hogere verdieping? Dan weet je vaak bij voorbaat al dat het huren van een verhuislift waarschijnlijk noodzakelijk is. Wanneer je op de begane grond woont denk je hier niet zo snel aan. Echter kan het huren van een verhuislift soms ook noodzakelijk zijn wanneer je niet op een hogere verdieping woont.

Zo kun je bij een verhuizing vanuit een vrijstaande woning soms ook een verhuislift nodig hebben omdat je inboedel soms niet door de deurpost of het trappenhuis past. In deze gevallen is de enige optie voor een veilige verhuizing het huren van een verhuislift.

(Tijdelijke) opslag

Heb je een grote verhuizing voor de boeg, maar is het helaas niet mogelijk om al je spullen te laten verhuizen? Dan kun je in dit geval ook kiezen voor het huren van een (tijdelijke)opslag. Tijdens een complete verhuizing wordt er vaak van een opslagruimte gebruik gemaakt omdat men in sommige gevallen bepaalde meubels niet kan meeverhuizen.

De exacte kosten van jouw verhuizing

Wat kost een verhuizing nu precies? Wat een verhuizing gaat kosten is bij voorbaat erg moeilijk te zeggen. De kosten van een verhuisbedrijf hangt niet alleen van het type verhuisbedrijf af, maar de kosten hebben ook met andere verschillende factoren te maken. Hierbij kun je denken aan de voorrijkosten, hoeveelheid spullen of je op een doordeweekse dag verhuist of je eigen persoonlijke wensen zoal het inhuren van extra verhuisdiensten. Verder zijn er nog meerdere factoren die de kosten bepalen. Er wordt natuurlijk er ook gekeken naar de hoeveel verhuizers er nodig zijn, of de verhuizers moeten inpakken en of je ook wilt dat ze uitpakken. Zoals je dus kunt zien is er aanvullende informatie nodig om de kosten van een verhuizing uit te rekenen.

Besparen op de verhuiskosten en offertes aanvragen

Voor de exacte kosten van jouw verhuizing kun je het beste meerdere offertes aanvragen bij verschillende verhuisbedrijven. Zo weet je precies wat een verhuizing kost bij een verhuisbedrijf en kun je ook de aangeboden diensten met elkaar vergelijken. Wij begrijpen dat natuurlijk niet iedereen de tijd heeft om met ieder verhuisbedrijf uit de buurt contact op te nemen om de uiteindelijke kosten te weten te komen en daarom hebben we hier bij Moving een oplossing voor bedacht.

Bij Moving kun je nu met één aanvraagformulier meerdere offertes ontvangen en deze service is helemaal gratis! Zodra wij je aanvraagformulier binnen hebben zullen wij deze doorsturen naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio. Deze zullen vervolgens binnen 24 uur contact met je opnemen en wanneer jij alle offertes binnen hebt en alle diensten en prijzen te zien krijgt kun je uiteindelijk kiezen voor het verhuisbedrijf dat bij jouw wensen én budget past.

Wanneer je bij Moving een offerte aanvraagt zit je nergens aan vast. Besluit je dus later om de verhuizing zelf uit te voeren? Dan kan dit natuurlijk ook gewoon!

Wil je voor jezelf toch liever een overzicht van de gemiddelde kosten van je verhuizing? Dan kun je nu stoppen met het online zoeke naar ‘kosten verhuisbedrijf’, ‘gemiddelde kosten verhuizing’ of ‘verhuisbedrijf kosten’ want hier zul je helaas niet veel wijzer van worden.

Om de gemiddelde kosten voor jezelf uit te rekenen kun je nu gratis gebruik maken van onze verhuiscalculator. Wees goed voorbereid want de calculator heeft wel de nodige informatie nodig met betrekking tot je inboedel. Wanneer je alles op de juiste manier invoert zal de calculator je een goede indicatie van de totale kosten geven. Verhuis makkelijk met Moving!

[/read]

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van een verhuisbedrijf?

De gemiddelde verhuizing kosten voor een flat of appartement liggen tussen de €850 á €1100. Voor een rijtjeshuis wordt er gemiddeld tussen de €1200 á €1900. Voor een twee-onder-een-kapwoning of vrijstaande woning zullen de kosten al snel oplopen naar tussen de €1850 en €2650.

Wat kost een verhuisbedrijf per dag?

Een verhuizing kost voor een flat of appartement gemiddeld tussen de €850 en €1100. Een rijtjeshuis tussen de €1200 en €1900. Voor een twee-onder-een-kapwoning of vrijstaande woning betaal je ongeveer tussen de €1850 en €2650.

Hoe ver van tevoren verhuisbedrijf regelen?

Een verhuisbedrijf wordt het liefst zo vroeg mogelijk op de hoogte gesteld van een verhuizing. Het liefst minimaal 4 tot 5 weken voor de verhuizing.

Kan je in 1 dag verhuizen?

Veel verhuizingen worden in 1 dag uitgevoerd. Of dit ook met jouw verhuizing kan dien je bij ht verhuisbedrijf na te vragen want hierbij wordt er naar verschillende factoren gekeken.

Welke maand verhuizen de meeste mensen?

De lente is in Nederland het populairste seizoen om te verhuizen. Verhuisbedrijven rekenen de maanden april tot september tot hun hoogseizoen.

Meest recente reviews Moving.nl

Gratis offertes van lokale vakmannen in jouw mailbox

Start verhuisoffertes

Gratis offertes – Nergens aan vast