Meteen naar de inhoud

Nieuw huis inrichten na verhuizing, een paar tips

  nieuw huis inrichten 1

  Ga je binnenkort verhuizen of ben je pas naar een nieuwe woning verhuist? Dan ben je waarschijnlijk al een tijdje druk bezig met het huis inrichten. Soms begin je hier direct wanneer je gaat verhuizen al mee en soms wacht je af tot je kunt zien wat er precies in de nieuwe ruimte past.

  Ga je binnenkort verhuizen?

  Heb je eindelijk het nieuwe huis van je dromen gevonden? Dan heb je waarschijnlijk ook nieuwe spullen nodig. Als je niet echt een eigen interieurstijl hebt dan kan het allemaal best moeilijk zijn want voor welke accessoires kies je? En grote meubels? Welke kamerplanten neem je? En welke nieuwe lampen passen er nu eigenlijk bij?

  Tips om je nieuwe huis in te richten

  We willen het liefst roepen ‘ga lekker relaxen!’, maar helaas zit dit er na een verhuizing niet in. Je moet namelijk het hele interieur vaak nog inrichten, maar hoe kun je dit nu het beste doen? Vooral als je voor het eerst op jezelf gaat wonen is dit lastig. We hebben in dit artikel geprobeerd om een handige stappenplan met handige tips voor je samen te stellen en we hopen dan ook dat je er wat aan zult hebben.

  Voordat je met alles begint en in je hoofd al het huis aan het inrichten bent kun je als eerste beter eerst naar alle ruimtes kijken want wat ben je nu precies aan het inrichten? Het is natuurlijk niet alleen zo dat de inrichting van de woonkamer belangrijk is. Je hebt ook mooie meubels voor andere ruimtes nodig.

  Een lichtplan

  Naast het kiezen van nieuwe meubels en decoratie voor in de hoekjes van de woning is het ook belangrijk om aan de sfeer van de woning te denken. Hierbij is lichtinval vooral erg belangrijk. Zodra je weet waar iedere ruimte voor gaat dienen dan kun je beginnen met het creëren van ideeën over bijvoorbeeld de lampen.

  Maak een indeling

  Je zult waarschijnlijk wel een plattegrond van je nieuwe droomhuis hebben en het is dan ook handig om deze vooral te gebruiken. Met een plattegrond kun je namelijk al je nieuwe ideeën voor de nieuwe woning voor jezelf in beeld brengen.

  Heb je bijvoorbeeld een industriële stijl? Dan kun je via het plattegrond zien of de donkere kleur van de ene kamer eigenlijk wel bij de mooie lichte kleuren van de andere ruimte passen. En de meubels, gordijnen en lampen niet te vergeten!

  Schets een plattegrond

  Als je het fijn vindt en creatief bent kun je ook een plattegrond schetsen. Op deze manier kun je met de ruimtes en voorwerpen in de ruimtes spelen en krijg je ook een betere impressie.

  Inspiratie opzoeken

  Als je niet echt een eigen stijl hebt en helemaal niet goed bent in het kiezen van de mooiste kleuren of kleurenpalet dan is het misschien verstandig om vooral woonwinkels te bezoeken. Bezoek woonwinkels en inspireer je zelf.

  Vergeet hierbij vooral niet om voor leuke en hippe woonmagazines te bladeren. Zo kun je inspiratie opdoen over van alles en nog wat. Denk bijvoorbeeld aan een kast, vloeren, vloerkleed of zelfs raambekleding!

  Met een moodboard kun je alles voor jezelf visualiseren. Dan kun jij je vooral ook richten op dingen die bij elkaar passen. Passen de meubels in de woonkamer bijvoorbeeld bij de vloer en gordijnen in het nieuwe huis?

  Met een moodboard kun je ook goed naar de accessoires voor in bijvoorbeeld je woonkamer kijken. Zo weet je ook precies wat er bij de meubels past. Een nieuw huis betekent namelijk vaak ook nieuwe meubels!

  nieuw huis inrichten 3

  Pinterest to the rescue

  Pinterest bijvoorbeeld! Op Pinterest kun je eindeloos scrollen door woonstijlen scrollen, zoeken en samen én je kunt een moodboard voor jezelf maken. Voor het vinden van jouw persoonlijke woonstijl ben je bij Pinterest op de juiste plek.

  Bepaal je budget en ga lekker shoppen!

  Het inrichten van je huis heb je eindelijk achter de rug, iedere muur is geverfd én de vloer is gelegd. Nu. kun je dus lekker gaan shoppen! Kijk vooral naar je moodboard die hebt samengesteld en kies voor de dingetjes die jou het mooiste lijken. Nu de rest van de woning af is kan natuurlijk ook jouw moodboard niet helemaal meer bij de woning passen.

  Wanneer je een woonwinkel bezoekt en foto’s van je woning meeneemt kan het personeel je helpen met het uitkiezen van de juiste spulletjes. Zo kies je niks fouts! Zij helpen je namelijk met plezier met het ontdekken van een stijl én met de inrichting van je woning. Ook kunnen zij je helpen met je budget. Zij weten namelijk precies wat er wel of niet in jouw budget past.

  Het inrichten van je huis blijkt achteraf veel leuker te zijn geweest dan je in de eerste instantie had gedacht!


  Veelgestelde vragen

  Hoe begin je met het inrichten van een huis?

  Doe vooral veel inspiratie op. Je kunt hiervoor woonwinkels bezoeken, maar tegenwoordig kun je online bijvoorbeeld op Pinterest heel veel vinden.

  Wat kost een compleet huis inrichten?

  Dit verschilt natuurlijk want iedereen heeft een andere smaak, maar je kunt een woning vanaf €10.200 tot hoeveel je wilt inrichten.

  Hoe kun je het beste een woonkamer inrichten?

  Denk eerst goed na over de sfeer die je wilt creëren zodat je later de juiste kleur kunt uitkiezen. Hierna kun je beginnen met het uitzoeken van de meubels.

  Hoe maak je een nieuwbouw huis gezellig?

  Een nieuwbouw huis gezellig maken kan door voor felle of juist warme kleuren voor op de muren te kiezen. Dit is wat sfeervoller en maakt je woning wat gezellig. Kijk vooral naar je eigen wensen en kies de kleuren die jij mooi vindt.

  Waar zet je de bank neer?

  Wanneer je een bank in een woning plaatst kun je het beste alle ramen en deuren vrij laten. Dit zorgt voor een wat vrijer gevoel en zo creëer je ook extra ruimte.

  Ontvang gratis 6 verhuisoffertes in jouw mailbox

  Start verhuisoffertes

  Deze website is veilig

  Vertrouwd sinds 2001