Grote of antieke kast verhuizen?

Heb je online een toffe, maar ook grote kast gekocht? Is het een antieke kast van Marktplaats dat nu ook nog eens opgehaald moet worden?

Misschien ga je verhuizen en wil je de kasten meeverhuizen, maar is het je bij nader inzien opgevallen dat dit toch een hele lastige klus blijkt te zijn. Kasten zijn groot én zwaar en het klinkt misschien als een idee om deze zelf te verhuizen, maar hiervoor is toch wel echt de juiste kennis nodig.

Voorbereiding kast verhuizen

Als je een kast zelf gaat verhuizen dan is het van belang om eerst te kijken of de kast gedemonteerd kan worden. Wanneer dit mogelijk is dan is het demonteren van de kast je beste keus.

Vervolgens is het belangrijk om de kast goed schoon te maken zodat je hem netjes kunt inwikkelen. Zo staat de kast klaar en hoeft deze alleen nog vervoerd te worden.

Zware (antieke) kast verhuizen

Een (antieke) kast verhuizen kan erg lastig zijn. Misschien heb je tijdens een verhuizing al weleens meegemaakt en heb je gezien dat zelfs een kledingkast soms voor obstakels kan zorgen.

Het komt dan ook vaak voor dat verhuizers de meubels moeten demonteren voor transport. Zo kan het object tijdens het vervoer niet beschadigen. Wanneer een object in de verhuiswagen niet op de juiste manier vervoerd wordt kan dit namelijk voor beschadigingen zorgen. Aan zowel de buiten- als binnenkant.

Professionele verhuismaterialen een kast vervoeren

De verhuizers pakken je opdracht om de kast te verhuizen of op te halen graag op. Je kunt er ook zeker van zijn dat alles op de juiste manier gebeurd en dus hoef jij je ook nergens zorgen over te maken.

De verhuizers zullen gebruik maken van professionele verhuismaterialen zoals verhuisdekens, noppenfolie, spanbanden en bijvoorbeeld een steekwagen. Zo kunnen zij de objecten op correcte wijze inpakken en beschermen. Met zulke verhuismaterialen is zelfs met een wasmachine of buffetkast werken geen probleem.

IKEA kast verhuizen

Een IKEA kast kun je heel eenvoudig demonteren. Hierbij is het echter wel belangrijk dat je alle schroefjes en andere onderdelen netjes in een plastic zakje plaatst en labelt zodat je deze niet kwijt raakt. Zo weet je later ook precies welke onderdelen waar horen.

Kies een ervaren verhuizer

Het hoeft helemaal geen probleem te zijn om die ene mooie kast van Marktplaats op te halen of om je antieke kast mee te verhuizen. Veel verhuisbedrijven in Nederland bieden hun klanten namelijk een flexibele bezorgservice aan. Dit houdt in dat zij een ‘bezorgservice combi ritten’ aanbieden waardoor zij je meubels tegen hele scherp tarieven kunnen ophalen/bezorgen.

Een goedkoop verhuisbedrijf

Door het aanbieden van combi ritten kan een verhuisbedrijf tegen een scherpe prijs meubeltransport aanbieden. Een combi rit betekent dat het verhuisbedrijf toevallig een verhuizing in de buurt heeft waardoor zij eenvoudig én daarom tegen lagere tarieven je kast kunnen ophalen.

Omdat er geen langere afstanden gereden moeten worden en omdat het gecombineerd kan worden met een andere transportrit kan dit allemaal zo goedkoop. Zo kunnen zij je kast vervoeren en deze netjes bij jou afleveren op het gewenste adres.

Bij Moving helpen we je niet alleen graag met goedkoop verhuizen, maar ook met andere kleine diensten zoals het inschakelen van een verhuislift. Deze komen goed van pas bij grote kasten die bijvoorbeeld niet door je gangpad of trappen kunnen.

Een gratis verhuisservice

Deze materialen zijn uiteraard gratis en horen bij de verhuisservice van het verhuisbedrijf. Dit is wel fijn om te weten toch? Zo krijg je later namelijk niet te maken met bijkomende kosten.

Heldere communicatie

Bij het vervoeren van meubels is goede communicatie namelijk erg belangrijk. De verhuizers zullen dan ook alles met je bespreken en indien nodig adviseren. Verder zullen de verhuizers natuurlijk ook altijd netjes op afgesproken tijd bij jou voor de deur staan.

Urgente leveringen met een flexibele bezorgservice

Wil je die nieuwe kast die je online hebt gevonden zo snel mogelijk laten bezorgen? Dan is dit geen enkel probleem! Het is namelijk zo dat de meeste verhuisbedrijven ook met spoedboekingen werken.

Kosten kast verhuizen

De kosten voor meubeltransport lopen nogal uiteen. Dit heeft te maken met verschillende factoren. Zo is iedere kast anders, iedere grootte anders en is iedere opdracht anders.

Vraag gratis offertes aan

Verhuizen en/of transport kosten nogal wat. Denk aan bijvoorbeeld de verhuisdozen! Deze kunnen alleen al een hele hap uit je portemonnee nemen. En om maar niet te beginnen over de spullen voor in je nieuwe huis. Bij Moving begrijpen wij het dan ook helemaal wanneer je verschillende bedrijven met elkaar wilt vergelijken.

Verhuisoffertes vergelijken met Moving

Je hoeft alleen de aanvraagformulier op onze website in te vullen en dit is helemaal gratis! Je zult ook nergens aan vastzitten. Nadat wij je aanvraag ontvangen hebben zullen wij deze naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio sturen. Zij zullen binnen 24 uur de gratis offertes naar je mailen.

Ieder verhuisbedrijf zal op de offerte aangeven welke diensten zij aanbieden en wat dit zal kosten. Offeres aanvragen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Veelgestelde vragen

Wat kost het om een kast te verhuizen?

Voor een kast met een gemiddeld formaat kun je het beste een kleine verhuiswagen huren. Deze kost inclusief bestuurder vaak tussen de €35 en €59.


Hoe makkelijk een kast verplaatsen?

Wanneer je een deken of tapijt onder de kast schuift kun je deze heel eenvoudig schuiven. Wil je de kast optillen? Dan kun je hier een steekwagen of meubelroller voor gebruiken.

Hoe een kast vervoeren?

Wanneer je de kast optilt kun je deze het beste een beetje kantelen. Zo kunnen jullie hem samen het makkelijkst dragen en past de kast ook door de deurpost.

Hoe verplaats ik een zware kast?

Om rugklachten te voorkomen kun je hier het beste een steekwagen of meubelroller voor gebruiken.

Hoeveel ruimte nodig om een kast te kantelen?

Als je kast een staander heeft van 3 centimeter dan zou je hier 3 millimeter vanaf moeten halen zodat je tijdens het kantelen voldoende ruimte zult hebben. Heeft de staander een dikte van 7 centimeter dan moet de ruimte 7 millimeter zijn. Uiteraard kun je voor de zekerheid nog altijd met een paar millimeter speling werken.