Inpakservice verhuizen; bereid je voor

Een verhuizing regelen kan niet alleen enorm veel tijd vergen, maar een verhuizing kan ook enorm chaotisch zijn. Dit komt vanwege het feit dat een verhuizing om meer draait dan alleen verhuisdozen inpakken. Ja, je spullen inpakken is zeker een belangrijk aspect van een verhuizing, maar wist je dat het hierbij ook nog eens belangrijk is hoe je alle inboedel inpakt?

Zelf inpakken of door verhuizers?

Je kunt je spullen uiteraard zelf inpakken, maar hierbij is het wel van belang om dit op de juiste manier te doen én hierbij is het ook nog eens van belang om de juiste verhuismaterialen te gebruiken. Wanneer je dit niet doet is er namelijk kans op beschadigingen en dit wil je natuurlijk niet.

Daarom kiezen veel mensen ervoor om hun spullen professioneel in te laten pakken. Zij weten precies hoe zij te werk moeten gaan en hierbij gebruiken zij ook nog eens altijd de meest professionele verhuismaterialen.

Inpakservice op maat met een professionele inpakservice

Iedereen kan natuurlijk spullen in pakken en deze verhuizen, maar hierbij is het ook belangrijk om rekening te houden met eventuele schades. Wanneer jij bijvoorbeeld je breekbare spullen niet goed inpakt kunnen deze tijdens het verhuizen beschadigd raken en dit wil je natuurlijk niet.

Wat is een inpakservice?

Omdat veel mensen toch het idee hebben dat zij geen ervaring hebben met het inpakken van alle spullen tijdens een verhuizing wordt er steeds vaker gekozen voor een inpakservice met ervaren verhuizers. Zo kun je alle spullen laten inpakken en hoef jij je verder nergens meer zorgen om te maken.

Je breekbare spullen laten inpakken

Verhuis met en gerust hart en laat ervaren inpakkers van een professioneel verhuisbedrijf je meubels inpakken. Deze ervaren verhuizers weten precies hoe zij alles veilig kunnen verhuizen. Zij zullen alle verhuisdozen en alle spullen zorgvuldig inpakken.

Je gaat uiteraard verhuizen in de nieuwe woning moeten alle spullen natuurlijk ook weer uitgepakt worden en op de juiste plek gezet worden. Indien jij het nodig vindt dat verhuizers je niet alleen met het inpakken helpen, maar ook met het uitpakken van je spullen dan kun je ook een uitpakservice in huren.

Goede voorbereiding is het halve werk

Wil jij je persoonlijke spullen op de verhuisdag laten inpakken? Dan is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. De professionele verhuizer heeft bijvoorbeeld wel een goede verhuisdoos nodig voor al je breekbare servies. Wanneer je hiervoor dozen gebruikt die niet van goede kwaliteit zijn kunnen er ongelukken gebeuren en dit wil je tijdens verhuizingen natuurlijk liever voorkomen.

Je spullen gegarandeerd schadevrij bezorgd

Met een inpakservice zullen de spullen door de professionele verhuizers schadevrij naar je nieuwe woning verhuizen. Ook andere kwetsbare spullen zoals bijvoorbeeld antiek of witgoed zullen vakkundig ingepakt worden zodat deze veilig in de verhuiswagen vervoerd kunnen worden.

Werkwijze bij spullen inpakken

Tijdens verhuizingen is heldere en duidelijke communicatie natuurlijk erg belangrijk en daarom zullen de verhuizers altijd eerst alles met je bespreken voordat zij daadwerkelijk beginnen met hun inpakservice.

  • Welke verhuisdozen heb je gekocht?
  • Hoeveel verhuisdozen heb je gekocht?
  • Wat wil je allemaal verhuizen?
  • Heb je genoeg etiketten voor op de dozen?
  • Zijn er spullen die naar de opslag moeten?

Professionele verhuismaterialen

Er wordt door professionele verhuisbedrijven altijd gebruik gemaakt van transportwaardig inpakmateriaal. Hierbij kun je denken aan verhuisdekens, inpakpapier of bijvoorbeeld noppenfolie. Ook hebben de verhuisbedrijven altijd andere benodigde materiaal waar de vakmannen gebruik van kunnen maken.

Wat kost een inpakservice?

Iedere verhuizing is natuurlijk anders en zo is ook ieders inboedel anders. Daarom is het voor verhuisbedrijven erg moeilijk om zomaar de kosten van verhuizingen uit te rekenen. Hiervoor is verdere informatie nodig en dit is natuurlijk ook het geval met een inpakservice.

Bij Moving hoef je maar één aanvraag in te dienen. Zodra wij deze binnen hebben zullen wij deze naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio sturen en zij zullen vervolgens binnen 24 uur contact met je opnemen.

Veelgestelde vragen

Wat kost een verhuizing met inpakken?

Volgens de website van Erkende Verhuizers berekent een verhuisbedrijf tussen de €950 en €1200 voor het inpakken van de spullen voor een woning van gemiddelde grootte.

Hoe lang van te voren inpakken verhuizen?

Zo vroeg mogelijk beginnen is het beste. Hierbij is het uiteraard wel belangrijk om eerst met de ruimtes te beginnen die je niet gebruikt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de zolder en garage.

Welke spullen eerst verhuizen?

Maak altijd een lijst met de spullen die je wilt verhuizen en begin hierbij ook altijd met de ruimtes die je het minst vaak gebruikt. Dit kan de zolder of garage zijn bijvoorbeeld.

Wat kost een verhuizer per uur?

Een verhuisbedrijf rekent meestal tussen de €33 en €38 per uur per verhuizer. Wanneer je ook andere diensten afneemt zullen deze prijzen uiteraard verschillen.

Hoeveel dozen heb je nodig voor een verhuizing?

Per gezin wordt er ongeveer 15 verhuisdozen per kamer aangehouden. Het exacte aantal kan met betrekking tot jouw situatie uiteraard verschillen.

Hoe breekbare spullen inpakken?

Gebruik altijd inpakpapier of noppenfolie. Heb je dit niet? Dan kun je ook oude theedoeken, handdoeken of zelfs sokken gebruiken.


Waar vind ik de goedkoopste verhuisdozen?

Verhuisdozen van stevige kwaliteit die niet al te duur zijn kun je het het beste op het internet aanschaffen.

Hoe verhuisdozen labelen?

Voor het labelen van de verhuisdozen kun je het beste stickers gebruiken. Schrijf nooit op de doos zelf zodat je deze later weer voor andere dingen kunt gebruiken.