Elektrische verhuiswagen: duurzame oplossing voor milieubewust verhuizen

Duurzaamheid is nog nooit zo populair geweest en tegenwoordig heeft bijna ieder duurzaam verhuisbedrijf dan ook elektrisch vervoer. Zo is elektrisch verhuizen makkelijker dan ooit!

Duurzaam verhuizen

Helaas is het vaak niet mogelijk om 100% milieuvriendelijk te verhuizen, maar we kunnen samen zeker wel zorgen voor een verhuizing waarbij er zo min mogelijk schade aan het milieu wordt aangericht.

Aan de kleine dingen denken

Tijdens een verhuizing kun je rekening houden met de hoeveelheid én het soort inpakmateriaal dat je gebruikt. Ook kun je zoals je eerder hebt gelezen tegenwoordig kiezen voor elektrische verhuiswagens. Zulke elektrische voertuigen maken je verhuizing al een veel milieuvriendelijker.

Voordelen elektrische verhuiswagen

Een elektrische verhuiswagen heeft niet alleen duurzame voordelen, maar het zorgt er ook nog eens voor dat je verhuizing bijvoorbeeld sneller kan verlopen. Wij leggen enkele voordelen graag aan je uit.

1. Toegang tot de milieuzones van het centrum

De allereerste elektrische verhuiswagen is natuurlijk al een tijd geleden op de markt gekomen, maar sinds de milieuzones in Nederland in 2025 gaan toenemen is elektrische mobiliteit nóg belangrijker geworden voor verhuisbedrijven. Je kunt je dus wel voorstelen dat hun (elektrische) wagenpark enorm is uitgebreid.

Zo een volledig elektrische verhuiswagen is dan bijvoorbeeld erg handig in een grote stad zoals de gemeente Amsterdam.

2. Betere luchtkwaliteit

Elektrische auto’s en zo dus ook elektrische verhuiswagens hebben geen CO2 uitstaat en wanneer men meer gebruikmaakt van deze elektrische wagens dan merk je dit meteen aan de luchtkwaliteit. Zo is er geen smog meer waardoor ook longklachten verminderen.

3. Minder geluidsoverlast

Elektrische verhuiswagens zijn een stuk stiller dan diesel- of benzine verhuiswagens. Zo is er naast minder luchtvervuiling, dus ook minder geluidsoverlast wat erg positief is voor de natuur.

4. Het is beter voor het milieu

Zoals je net hebt kunnen lezen is een een elektrische verhuiswagen dus op diverse vlakken erg goed voor het milieu. Elektrisch verhuizen betekent dus gelijk ook duurzaam verhuizen!

Hoeveel kilometer kan een e-verhuiswagen?

Hoeveel kilometer elektrische verhuiswagens kunnen rijden en wat dus hun actieradius is heeft met verschillende factoren te maken. Dit zijn namelijk het verbruik per kilometer (kWh/km) en de capaciteit van de accu (kWh). In het algemeen wordt er van elektrische verhuiswagens gezegd dat zij een actieradius van 200 km tot 400 km hebben.


Veelgestelde vragen

Wat is een verhuiswagen?

Een verhuiswagen kan een grote vrachtwagen, maar bijvoorbeeld ook een kleine bestelbus zijn. Een ding wat zeker is is dat een verhuiswagen tijdens een verhuizing noodzakelijk is. Zo kan de verhuizing ook sneller én veiliger uitgevoerd worden.

Is elektrisch rijden goed?

Een elektrische verhuiswagen of elektrische auto is veel beter voor het klimaat. Een elektrische auto stoot over zijn hele ‘leven’ namelijk 60% minder CO2 uit dan een niet-elektrische auto. Bij een elektrische auto komt er in totaal ongeveer 19.000 kilo CO2 vrij en bij een brandstofauto is dat 52.000 kilo CO2.

Hoe werkt een elektrische auto?

In een elektrische auto ben je vooral met het gaspedaal bezig. Wanneer je deze intrapt wordt er energie vanuit de accu gebruikt om de elektrische motor te laten draaien. Als je het pedaal loslaat of remt dan wordt de elektrische motor een dynamo. Deze energie neemt hij dan terug en slaat deze dan ook direct op in de accu.

Is een elektrische auto altijd een automaat?

Een elektrische auto heeft geen versnellingen en zijn hierdoor dus altijd automaat.

Hoe vaak moet je een elektrische auto opladen?

Elke keer dat de accu opgeladen wordt, wordt deze ook belast en iedere keer zal dus ook de capaciteit van je accu afnemen. Het wordt daarom afgeraden om de auto iedere dag op te laden. Om de dag of 2 dagen is vaak voldoende.