Duurzaam verhuisbedrijf: dat maakt het verschil

Milieuvriendelijk verhuizen sluit heel goed aan bij de trend van afgelopen jaren om de planeet minder te belasten. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de dingen die zij doen en weten nu ook dat er met bepaalde handelingen schadelijke stoffen vrijkomen.

Het is dan ook niet zomaar dat duurzame verhuizingen anno 2023 enorm populair zijn. Waarom zou je niet met minder plastic afval en CO2-uitstoot verhuizen?

Waarom moet moet ik duurzaam verhuizen?

Ga je binnenkort verhuizen en ben je aan het nadenken over een duurzame verhuizing? Dan ben bij Moving aan het goede adres.

Duurzaam verhuizen hoort er tegenwoordig gewoon bij. Uiteraard is het niet he-le-maal mogelijk om 100% milieuvriendelijk te zijn, maar je kunt het natuurlijk wel altijd proberen!

Verantwoord en duurzaam verhuizen

Een verhuizing betekent niet alleen uitstoot van de verhuiswagen, maar helaas betekent dit ook veel afval. Zo zijn er bijvoorbeeld professionele verhuismaterialen én diverse schoonmaakmiddelen nodig.

Gelukkig kun je tegenwoordig wanneer je gaat verhuizen niet alleen voor een milieuvriendelijke verhuizing kiezen, maar ook voor een duurzame schoonmaak.

Tips om duurzaam te verhuizen

Bij Moving kiezen we ook altijd voor de planeet en daarom willen we je graag helpen met tips om duurzamer te verhuizen.

Tip 1. Plastic verhuisboxen

Online kun je nu heel eenvoudig plastic verhuisdozen huren. Verschillende bedrijven bieden je de optie om de dozen bij je oude woning af te leveren en bij de nieuwe woning weer op te halen.

Deze kunststof verhuisdozen kunnen tot wel 450 verhuizingen gebruikt worden én het materiaal is vaak ook nog eens volledig recyclebaar. Verhuisbedrijven zullen deze na verloop van tijd bij schade naar het recycle centrum sturen.

Tip 2. Huur kartonnen verhuisdozen

Kies je toch liever voor de ouderwetse kartonnen verhuisdozen? Dan is het een betere optie om deze te huren. Dit kan namelijk heel eenvoudig bij een duurzaam verhuisbedrijf.

Deze professionele kartonnen dozen zijn van goede en stevige kwaliteit waardoor ze lang meegaan. Deze duurzame verhuisdozen worden bij meerdere verhuizingen gebruikt waardoor je dus voor minder afval zorgt.

Tip 3. Koop tweedehands verhuisdozen

Wil je toch echt verhuisdozen aanschaffen om je breekbare spullen te verhuizen? Dan kun je er misschien voor kiezen om tweedehands verhuisdozen aan te schaffen. Op Marktplaats kun je hier veel aanbiedingen voor vinden.

Tip 4. Vraag je omgeving om hulp

Vaak hebben familie, vrienden of kennissen nog wat oude dozen in de garage staan die je misschien zou kunnen lenen. Je kunt het ze altijd vragen want wie niet waagt wie niet wint!

Tip 5. Let op de inpakmaterialen

Helaas zijn de meeste inpakmaterialen van plastic, maar als je goed zoekt kun je tegenwoordig milieuvriendelijke materialen vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan biologisch afbreekbaar papier.

Ook kun je oude sokken, lakens, oude kranten of kleding gebruiken om spullen in te pakken. Dit is natuurlijk ook gewoon duurzaam verhuismateriaal.

Tip 6. Doneer je spullen

Heb je veel meubels die nog bruikbaar zijn? Gooi deze dan niet weg en doe er wat leuks mee! Je kunt deze bijvoorbeeld aan een goed doel doneren of je kunt ervoor kiezen dat de lokale kringloop alles gratis ophaalt.

Kringloopwinkels houden namelijk erg van huishoudelijke apparaten en wanneer jij deze op laat halen zorg je niet alleen voor het milieu, maar maak je er ook andere mensen blij mee.

Duurzaam verhuizen met een verhuisbedrijf

Helaas is buiten de randstad duurzaam verhuizen nog een beetje lastig. Daardoor is het organiseren van duurzame verhuizingen op deze plekken dan ook iets moeilijker.

Gelukkig zijn er wel genoeg verhuisbedrijven uit de Randstad die ook buiten de Randstad werken waardoor je gebruik kunt maken van hun duurzame services.

Een duurzaam verhuisbedrijf met elektrische verhuiswagens

De meeste verhuisbedrijven in Nederland zijn al overgestapt naar elektrische verhuiswagens. Zo kun jij je spullen met elektrisch transport laten verhuizen wat natuurlijk ook weer beter is voor het milieu.

Een duurzame verhuizing en schoon opleveren

Bij een verhuizing hoort een grote schoonmaak. Dit geldt voor zowel het oude huis als je nieuwe huis. Beide hebben een goede poetsbeurt nodig. De huidige woning moet natuurlijk bezemschoon opgeleverd worden en de nieuwe woning moet natuurlijk schoon zijn voordat je erin gaat.

100% biologisch afbreekbaar

Geconcentreerde schoonmaakmiddelen zijn iets beter voor het milieu, maar je kunt natuurlijk ook altijd gebruikmaken van 100% natuurlijke schoonmaakmiddelen.

De meest verantwoorde manier van schoonmaken is natuurlijk om soda, azijn of groene zeep te gebruiken, maar tegenwoordig zijn er ook andere nieuwe schoonmaakmiddelen en merken op de markt die ook geen schade aan milieu aanbrengen.

Veelgestelde vragen

Wat kun je doen om duurzaam te wonen?

Kies voor een kleine woonruimte zodat je ook minder energie verbruikt. Isoleer je woning goed en kies voor duurzame bouwmaterialen.

Hoe bouw je een duurzaam huis?

Kies voor milieuvriendelijke bouwwijzen en materialen. Houdt ook rekening met hergebruik van materialen en kies dus niet te snel voor nieuwe materialen of voor sloop.

Hoe maak ik mijn huis groener?

Vervang alle gloeilampen in de woning door spaarlampen. Zet apparaten altijd uit en zet je koelkast lager. Ook kun je ervoor kiezen om jouw woning goed te isoleren.

Hoe leven zonder gas?

In dit geval kun je voor duurzame energie kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zonnepanelen waar je vaak ook nog eens een subsidie voor kunt krijgen.

Hoe wordt ik energie neutraal?

Je kunt zonnepanelen op het dak plaatsen, zorgen voor betere isolatie door bijvoorbeeld driedubbel glas te plaatsen. Ook is het misschien een idee om een warmtepomp te plaatsen.