Meteen naar de inhoud

Hoeveel verhuisdozen heb je nodig?

waar verhuisdozen kopen.jpeg 930x620 1

Ga je binnenkort verhuizen en ben je al aan het nadenken over je hoeveelheid spullen en verhuisdozen? Bereken direct online hoeveel verhuisdozen je nodig hebt!

Verhuisdozen calculator

Verhuisdozen Calculator 2022

0m2
0m2250m2
Type huishouden:

Hoeveel verhuisdozen je nodig hebt:

 verhuisdozen

Hoeveel verhuisdozen nodig?

Ga je binnenkort verhuizen en ben je al aan het nadenken over je hoeveelheid spullen en verhuisdozen? Het is ook erg belangrijk om goed onderzoek te doen naar hoeveel verhuisdozen je nodig zult hebben voor de verhuizing. Je wilt straks op de verhuisdag niet met teveel of net te weinig zitten. Daarom is een goede voorbereiding erg verstandig en hoef jij niet meer continu na te denken over ‘hoeveel verhuisdozen heb ik nodig’? Kijk goed naar wat voor spullen en hoeveel spullen je hebt zodat je precies weet wat je allemaal mee gaat verhuizen.

Gelukkig zijn er in Nederland genoeg professionele verhuizers die je graag helpen verhuizen.

De gemiddelde verhuizing

Wanneer we naar de algemene richtlijnen kijken wordt er aangegeven dat er ongeveer 10 tot 15 verhuisdozen per ruimte in de woning nodig zijn. Dit zijn ongeveer 1 á 2 verhuisdozen per m2.

 • Het huishouden
  Het aantal verhuisdozen dat je nodig hebt kun je ook op basis van je huishouden uitrekenen. Hierbij wordt er meestal een tweepersoonshuishouden gebruikt.
 • Inboedel
  Het aantal dozen dat er voor een verhuizing nodig zijn is natuurlijk afhankelijk van de inboedel. Dit in combinatie met het aantal gezinsleden. Hierbij is het ook belangrijk om naar de personen te kijken want de een heeft natuurlijk meer spullen dan de ander. Dit betekent dus dat de een meer verhuisdozen nodig heeft dan de ander. Een verzamelaar en minimalist verschillen in dit geval natuurlijk enorm van elkaar.
 • Speciale objecten
  Kijk naar de meubels. Is er bijvoorbeeld een boekenkast vol boeken? Dan zul je speciale dozen nodig hebben. Niet elk verhuisdoos is hier geschikt voor.
 • De woning
  Voor een vrijstaande woning heb je waarschijnlijk meer verhuisdozen nodig dan een studio. Echter is het hierbij ook belangrijk om naar de levensstijl te kijken, want iemand in een studio kan dus een fervente verzamelaar zijn terwijl degene in de grote woning misschien zo minimalistisch mogelijk leeft.
 • Aantal kamers
  De hoeveelheid spullen zijn dus belangrijk om te weten zodat je weet hoeveel verhuisdozen je nodig hebt, maar ook de ruimtes in de woning zijn belangrijk. Zoals je eerder hebt kunnen lezen heb je in het algemeen rond de 10 tot 15 dozen per kamer nodig.

Extra verhuisdozen

Wanneer je hebt uitgerekend hoeveel verhuisdozen je nodig hebt is het verstandig om hier altijd 5 verhuisdozen bij op te tellen. Het kan natuurlijk zomaar gebeuren dat je op de verhuisdag zelf meer spullen blijkt te hebben. Ook kan het gebeuren dat sommige items de verhuisdozen tijdens het inpakken te zwaar maken en je deze dus beter over meerdere dozen kunt verdelen. Met een paar extra dozen ben je hier dus goed op voorbereid.

Let op de zware spullen

Heb je veel zware spullen? Dan zal een standaard verhuisdoos hier niet geschikt voor zijn. Niet voor bij het dragen van de doos, maar ook niet bij het stapelen van de dozen. Daarom kun je in dit geval het idee van standaard verhuisdozen opzij schuiven. Deze dozen zijn namelijk niet van het sterkste kwaliteit karton en het komt dan ook vaak voor dat zo een doos tijdens een verhuizing snel scheurt omdat hier geen rekening mee is gehouden. Om je zwaardere spullen veilig te verhuizen kun je daarom het beste gebruik maken van de extra stevige professionele verhuisdozen.

Er zijn genoeg dozen op de markt

Er zijn enorm veel verschillende soorten verhuiszoden op de markt. Zo zijn er speciale dozen met verschillende maten en verschillende groottes. Denk aan garderobe- of schilderijdozen. Ook zijn er de wat kleinere dozen voor bijvoorbeeld boeken.

Een kleine tip

Je kunt verhuisdozen kopen, maar wanneer je verhuisdozen huurt ben je nog veel goedkoper uit. Bij het huren van verhuisdozen kun je deze gebruiken en later netjes weer inleveren. Veel verhuisbedrijven bieden deze dienst aan dus vraag een verhuisbedrijf zeker naar de mogelijkheden!

Extra verhuismaterialen

Je spullen veilig verpakken is erg belangrijk. Zo wordt eventuele schade namelijk voorkomen. Gebruik hier het juiste inpakmateriaal voor. Hierbij kun je denken aan noppenfolie of speciale inpakpapier. Zo kun je kostbare spullen zoals bijvoorbeeld servies veilig verhuizen. Ook worden er hiervoor vaak verhuisdekens gebruikt zodat de breekbare spullen veilig in de doos zitten.

De juiste aantal verhuisdozen

Het zelf berekenen van de m3 van je inboedel kan nogal lastig zijn. Daarom hebben we bij Moving onze verhuisdozen-calculator online gezet. Hier kun je gratis gebruik van maken. Je hoeft alleen een aantal vragen te beantwoorden en de calculator rekent alles voor je uit.

nv-author-image

Alex Vermeer

Ga je verhuizen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Vraag dan gratis verhuisadvies aan en ik help je graag verder met het regelen van je verhuizing.