Stevige verhuisdozen; let op

Iedere verhuizing op de wereld vraagt om verhuisdozen. Ben jij je verhuizing aan het plannen en heb je geen idee wat voor soort verhuisdoos je nodig hebt of hoeveel verhuisdozen je moet aanschaffen? Er zijn tegenwoordig enorm veel verschillende verhuisdozen op de markt en bij Moving vinden we het niet raar dat je door de bomen het bos niet meer zien.

Om jou goed voorbereid op pad te sturen hebben wij alle nodige informatie voor je samengevat. Bij Moving helpen we graag.

Heb je zware spullen of zelfs nóg zwaardere spullen?

Om ongelukken te voorkomen moet je zware objecten en kwetsbare spullen zo veilig mogelijk verhuizen. Hierbij is het dus extra belangrijk om goede verhuisdozen in huis te hebben. Voor zware spullen gebruiken professionele verhuizers stevige dozen. Dit is een doos met een dubbele bodem die extra stevigheid biedt. Voor deze professionele verhuisdozen heb je ook geen tape nodig want deze hebben een autolock systeem.

Verhuisbedrijven willen natuurlijk zo efficiënt mogelijk kunnen werken en daarom weet je dat de items die zij gebruiken altijd de beste opties is.

Goede en stevige verhuisdozen

Een verhuisdoos kopen kan lastig zijn. Zoals je hebt kunnen lezen zijn er zoveel soorten verhuisdozen op de markt en weet je al leek eigenlijk bijna niet meer waar je moet kijken. De verhuizing wil je natuurlijk wel soepel laten verlopen en daar horen de beste verhuisdozen bij. Dus wat nu? Bij het kopen van verhuisdozen is het belangrijk om goed naar de kwaliteit te kijken. Van wat voor karton is het gemaakt en zijn er meerdere lagen? Wanneer een doos uit meerdere lagen karton bestaat is deze geschikt voor zwaardere items. Op deze manier kunnen ze namelijk niet alleen veilig opgetild worden, maar kunnen ze ook veilig gestapeld worden.

Zorg extra goed voor breekbare spullen

Zoals je eerder hebt kunnen lezen vragen breekbare artikelen en kwetsbare voorwerpen om goede verhuisdozen. Echter is het ook belangrijk om deze spullen op de juiste manier in te pakken en op de juiste manier in de verhuisdoos te plaatsen zodat je eventuele beschadigingen kunt voorkomen. Voor het inpakken kun je inpakpapier, wikkelfolie of noppenfolie gebruiken.

Waar moet je nog meer op letten bij het kopen van verhuisdozen?

Wat zijn die professionele verhuisdozen die verhuisbedrijven gebruiken dan precies? We hebben je al verteld dat deze van stevig karton gemaakt zijn, dubbele bodems hebben én een autolock systeem hebben. Maar wat is dit eigenlijk precies? Deze verhuisdozen hoef je niet meer zelf dicht te plakken. Je kunt ze in een simpele beweging opzetten en dichtklikken. Dit systeem is voor verhuizers dus niet alleen veiliger werken, maar het bespaart ze ook enorm veel tijd. Zo kan alles snel ingepakt worden en gestapeld worden.

Een kleine tip die we je ook willen meegeven is dat je verhuisdozen het beste online kunt bestellen. Dit scheelt je niet alleen geld, maar ook een rit naar de bouwmarkt. Een verhuisdoos is groot én ook erg onhandig om te vervoeren. Wanneer je online dozen besteld worden ze vaak ook nog eens dezelfde dag verzonden en heb je ze de volgende werkdag in huis! Waarom zou je moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Vraag hulp aan je omgeving

Je hebt het waarschijnlijk al gezien, maar nieuwe verhuisdozen kunnen best prijzig zijn. Ja, er zijn ook goedkope verhuisdozen, maar deze zijn vaak van mindere kwaliteit. Goedkoop is helaas vaak duurkoop! Kun je online geen enkele verhuisdoos van goede kwaliteit met een scherpe prijs vinden? Dan is het misschien een goed idee om je omgeving om hulp te vragen. Vaak hebben mensen nog oude verhuisdozen, kartonnen verpakkingen of fruitdozen op zolder of in een opslag staan die je mag lenen. Zo ben je niet alleen goedkoper uit, maar ben je ook nog eens milieubewust bezig!

Let op bij het tillen

Let goed op het gewicht van de verhuisdoos en maak deze nooit te zwaar. Dit is ergonomisch gezien niet alleen erg slecht, maar vergeet niet dat de verhuisdoos in dit geval ook nog eens kan uitscheuren. Dit zal niet alleen zorgen voor beschadigde items, maar is ook nog eens gevaarlijk omdat het ongelukken kan veroorzaken. Let dus niet alleen op de maximale draagkracht van de verhuisdozen, maar kijk ook naar je eigen draagvermogen.

De speciale boekendoos

Boeken kun je bijvoorbeeld het beste in meerdere kleine verhuisdozen verhuizen zodat deze niet te zwaar worden en inscheuren. Voor boeken zijn er zelfs speciale boeken verhuisdozen. Wel zo veilig voor de verhuizer!

Hoeveel verhuisdozen heb je nu precies nodig?

Om goed uit te kunnen rekenen hoeveel verhuisdozen je nodig hebt is het belangrijk om de m3 van je inboedel te weten. Op deze manier kun je goed inschatten hoeveel verhuisdozen je nodig hebt. Alleen is het uitrekenen van je m3 nogal lastig en daarom helpt Moving je hier graag bij!

De verhuisdozen-calculator

Je kunt nu gratis gebruik maken van onze verhuisdozen-calculator. Door een aantal vragen te beantwoorden kan de calculator een zo goed mogelijke inschatting maken. Zo kun jij eenvoudig het juiste aantal verhuisdozen aanschaffen om al je spullen naar je nieuwe woning te verhuizen.

Vraag gratis offertes aan bij Moving

Heb je misschien al nagedacht aan het uitbesteden van je verhuizing? Dan is het een goed idee om verhuisbedrijven uit jouw regio met elkaar te vergelijken. Zo weet je de prijzen én verhuisdiensten.

Bij Moova kun je nu eenvoudig met één formulier gratis offertes aanvragen bij 5 verschillende verhuisbedrijven. Deze zullen je binnen 24 uur mailen met een gratis offerte. Op deze manier kun jij alles op je gemak vergelijken en kiezen voor het verhuisbedrijf dat het beste bij jou wensen en budget past. Handig toch?