Verhuisdagen opnemen: werk en verhuizen in balans

Nederlandse werknemers hebben volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ongeveer 25,6 vakantiedagen per jaar. Dit is over een heel jaar gezien niet heel veel en wij begrijpen het dan ook helemaal wanneer je deze niet voor een verhuizing op wilt nemen.

Bijzonder verlof

Verhuisdagen opnemen. Hoe kan dit dan eigenlijk als je geen gebruik wilt maken van je vakantiedagen? Iets wat veel mensen niet weten is dat je in Nederland weleens recht kan hebben op CAO vrije dagen.

Dit is helaas niet wettelijk geregeld

Helaas zijn deze paar extra vrije dagen niet wettelijk geregeld en mag je baas zelf bepalen of dit mogelijk is. Natuurlijk is het aantal vrije dagen schaars en hierbij hopen we dan ook dat als jij gaat verhuizen je hier gewoon recht op hebt.

Ga je binnenkort verhuizen en wil je zeker weten of je recht hebt op vrije dagen met bijzonder verlof dan kun je dit in je arbeidscontract terugvinden. Je vrije dagen kunnen tijdens een verhuizing aardig inkrimpen en wanneer je gaat verhuizen is het dus toch wel verstandig om dit na te kijken.

Kun je in jouw CAO arbeidsovereenkomst of bedrijfsreglement helemaal geen informatie vinden over bijzonder verlof? Dan kun je het natuurlijk ook altijd bij je collega’s aankloppen of het zelfs aan je werkgever vragen.

Je hebt het gevraagd en de vrije dagen voor de verhuizing vallen onder bijzonder verlof! Nu kun je dus beginnen met alles regelen. Let hierbij wel op dat je niet wacht tot een aantal dagen voor een verhuizing om dit aan je werkgever door te geven.

Twee werkdagen bijzonder verlof is heel wat en je kunt je vast wel voorstellen dat je werkgever hier ruim van tevoren van op de hoogte gesteld wil worden.

Heb je geen recht op bijzonder verlof?

Wilde je verlof opnemen en de twee dagen voor een verhuizing optimaal benutten, maar zag je in je arbeidsovereenkomst dat je hier helemaal geen recht op hebt? Dan is dit natuurlijk heel erg jammer, maar je kunt altijd nog vrije verhuisdagen opnemen.

Een professioneel verhuisbedrijf

Je kunt je verhuizing zelf uitvoeren, maar je verhuizing kan ook nog altijd uit handen genomen worden. Denk hierbij aan het eventuele uitruimen, inpakken en noem het maar op. Je kunt zelfs je nieuwe huis ingericht krijgen zonder ook maar enige vrije dagen op te nemen. Hoe dit kan? Dit kan omdat je voor je verhuizing ook gewoon een professioneel verhuisbedrijf kunt inschakelen.

Wanneer de dag aangebroken is hoeft er verder ook geen familie opgetrommeld te worden. De verhuizers zullen alles bij de oude woning ophalen en al deze spullen zullen ook weer netjes bij jouw voor de deur geleverd worden.

Om je verhuizing makkelijker te maken en die paar vrije dagen niet op te hoeven nemen kun je ook kiezen voor mobiel opslag. Hiervoor heb je niet per se een mobiele opslag bedrijf nodig, maar dit kun je ook eenvoudig bij een verhuisbedrijf regelen. Op deze manier kun jij je spullen staan en hoef je hier niks voor te doen. Je spullen worden veilig en dus waterbestendig opgeslagen. De verhuizers zullen met de benodigde uren de hele onderneming voor je uit handen nemen.

Vraag gratis offertes aan bij Moving

Wil je weten wat zo een professionele verhuizing kost? Dan kun je bij Moving nu gratis gebruikmaken van onze handige verhuisservice. Je kunt nu met één aanvraagformulier namelijk meerdere verhuisoffertes ontvangen.

Zodra wij je aanvraag binnen hebben zullen wij deze naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio sturen. Deze zullen vervolgens allemaal binnen 24 uur contact met je opnemen om de verhuisoffertes te bespreken.


Veelgestelde vragen

Heb je recht op vrije dagen als je gaat verhuizen?

Bijzonder verlof is helaas niet wettelijk geregeld en je werkgever mag dit dus helemaal zelf bepalen.

Hoeveel dagen voor verhuis?

Als je recht hebt op bijzonder verlof dan is dit vaak maximaal 2 dagen per jaar.

Heb je recht op een vrije dag bij sleuteloverdracht?

Jazeker, dit valt ook onder bijzonder verlof. Heb je hier geen recht op? Dan kun je van vakantiedagen of vakantieuren gebruik maken.

Waar krijg je wettelijk vrij voor?

Voor ouderschapsverlof, calamiteitenverlof of zorgverlof krijg je wel wettelijk vrij.

Kun je in 1 dag verhuizen?

Dit ligt aan de verhuizing, maar in 1 dag verhuizen is zeker niet onmogelijk en komt dan ook vaak genoeg voor.