Spoedaanvraag energie bij verhuizing, snel & eenvoudig

Wanneer je gaat verhuizen is het van belang om op tijd naar een nieuwe energieleverancier te kijken. Misschien wil jij je energiecontract meeverhuizen, maar misschien ook niet. En heb je wanneer je plots moet verhuizen eigenlijk een spoedaanvraag nodig?

Je gaat verhuizen? Overstappen bij verhuizing

Bij een ‘gewone’ verhuizing is het niet nodig om een spoedaanvraag voor energie te doen. Dan is een gewone aanvraag voldoende. Echter zijn er wel bepaalde situaties waarin dit wel nodig is.

Geen nieuwe energiecontract afgesloten? Spoedaanvraag bij verhuizing

Een verhuizing gaat helaas niet altijd over rozen en daardoor komt het weleens voor dat iemand in alle chaos vergeten is om de verhuizing aan de energieleverancier door de te geven. Uiteindelijk heb je wel een energieleverancier nodig, dus wat nu?

Met spoed energie nodig?

Over energie hoef jij je geen zorgen te maken op dit moment. Op je nieuwe adres zal er gewoon stroom en dus energie geleverd worden. De stroom in de voor jouw nieuwe woning wordt namelijk door de netbeheerder geleverd, dus of je nu een energiecontract hebt afgesloten of niet.. je zult elektriciteit hebben.

Een dreigende afsluiting.. kom nooit zonder gas en licht te zitten

De netbeheerder zal de gas en licht levering dus niet stopzetten wanneer de vorige bewoner het huis verlaat en daarom kun jij hier in de tussentijd nog gebruik van maken. Na verloop van tijd zul je een brief ontvangen. In deze brief staat dan meestal dat er een nieuwe energieleverancier op het adres moet komen en in deze brief staat ook meteen vermeld voor welke datum dit moet gebeuren.

De energie die je in deze periode in de nieuwe woning hebt gebruikt heb je dus zonder energiecontract gebruikt want je had nog helemaal geen energiecontract lopen. Daarom betaal je de rekening bij de netbeheerder van de woning achteraf. Eigenlijk vanaf het moment dat je een nieuwe energiecontract afsluit.

Wanneer heb je dan een spoedaanvraag voor energie nodig?

Je hebt een spoedaanvraag voor energie nodig wanneer je al een langere tijd energie van de netbeheerder ontvangt. Dit is dus het geval wanneer je nog geen energiecontract afgesloten hebt. Wanneer de datum in de eerdergenoemde brief binnen 5 dagen is dan heb je uiteraard met spoed elektriciteit nodig en dien je een spoedaanvraag te doen.

Het nieuwe huis kan natuurlijk ook al een tijdje leeg hebben gestaan of het kan ook zo zijn dat de oude bewoners een betalingsachterstand hadden. In beide gevallen kan het dan zo zijn dat de energieleverancier alles heeft afgesloten en de netbeheerder dus geen stroom levert. Ook in dit geval heb je een spoedaanvraag energie nodig.

Hoe werkt een spoedaanvraag?

Heb jij vanwege je situatie een spoedaanvraag voor energie nodig? Dan is het belangrijk om contact op te nemen met een nieuwe leverancier. Ook kun je de huidige leverancier van je oude woning hiervoor inschakelen. Je hebt immers snel elektriciteit nodig.

Een waarborgsom

Bij een nieuw energiecontract met spoed wordt er door energieleveranciers altijd op een waarborgsom gevraagd. Dit wordt ook wel waarborg energie genoemd. Energieleveranciers associëren een spoedaanvraag namelijk altijd met een financieel risico en met een waarborgsom kunnen zij zich indekken.

Wettelijke bedenktijd

Een spoedaanvraag betekent natuurlijk dat je zo snel mogelijk stroom in je woning nodig hebt en dit is uiteraard vaak wel binnen 14 dagen. Gelukkig maar! Echter is de wettelijke bedenktijd altijd 14 dagen waardoor je bij een spoedaanvraag bij de meeste energieleveranciers officieel moet aangeven dat je hier vanaf ziet. Dit betekent dat je dan ook niet meer binnen 14 dagen kosteloos de overeenkomst kunt opzeggen.

Een spoedaanvraag kun je het beste telefonisch regelen via de klantenservice van de energieleverancier van jouw keuze. Op deze manier kun jij snel gebruikmaken van alle stroom en gas in je woning.

Groene stroom

Groene stroom is elektriciteit dat op een milieuvriendelijke manier opgewekt wordt. Het wordt namelijk uit hernieuwbare energiebronnen opgewekt.

Met het opwekken van groene stroom komen er geen schadelijke stoffen vrij en wordt het broeikaseffect dus niet versterkt. Het is dus veel beter voor het milieu én je geweten. Oh, in Nederland kun je bij de Nederlandse overheid nu ook genieten van de vele subsidies die zij aanbieden wanneer je bijvoorbeeld zonnepanelen op je woning plaatst.

De energievergelijker

Online kun je nu heel eenvoudig hulp krijgen bij het vinden van de juiste energieleverancier. Met behulp van deze tool kun je niet alleen de beste, maar ook de goedkoopste energieleverancier vinden.

Veelgestelde vragen

Wat kost een spoedaanvraag energie?

Een spoedaanvraag zal je niets extra’s kosten. Wel wordt er in het geval van een spoedaanvraag meestal om een waarborgsom gevraagd.

Wat is spoed energie?

Spoed energie is eigenlijk zoals de naam al zegt een spoedlevering van energie na een verhuizing.

Hoe lang duurt het voordat energie is aangesloten?

Het duur meestal maximaal één dag om energie in de nieuwe woning aan te sluiten.

Hoe lang duurt het om gas, water licht is aangesloten?

Vanaf je aanvraag voor gas, water en licht zal het ongeveer 2 tot 4 weken duren voordat alles is aangesloten. Behalve als het een spoedaanvraag is uiteraard. Dan is dit vaak binnen één dag.

Hoe werkt een spoedaanvraag?

Je dient een spoedaanvraag bij de leverancier in en deze zal je zo snel mogelijk helpen. Door telefonisch contact op te nemen met de energieleverancier zul je trouwens sneller geholpen worden.