Wasmachine vervoeren zonder zorgen

Tijdens een verhuizing heb je niet alleen je inboedel dat je moet vervoeren, maar heb je bijvoorbeeld ook al aan witgoed gedacht? Je wasmachine vervoeren is namelijk ook iets wat moet gebeuren. Echter is een wasmachine verhuizen best een lastige taak. Hoe vervoer je de wasmachine zelf eigenlijk?

Een wasmachine verhuizen

Een wasmachine is samen met de koelkast een van de meest gevoelige apparaten in je woning. Dit is dan ook vaak de reden dat men tijdens een verhuizing wasmachine vervoer liever uit handen geeft aan professionele verhuizers.

Je wasmachine laten vervoeren is enorm handig want dit betekent dat je zelf nergens meer over hoeft na te denken. Zo heb jij alle tijd om je over andere spullen te ontfermen.

Zoals je eerder hebt kunnen lezen kun je het verhuizen van de wasmachine het beste aan vakkundige verhuizers overlaten. Zij weten precies hoe zij in dit soort toestanden met de wasmachine om moeten gaan en hoe een wasmachine verhuist moet worden. Op deze manier kan er niks misgaan en kun je later in de nieuwe woning nog lang van je wasmachine genieten.

Nogmaals, wanneer je tijdens het verhuizen de wasmachine laat vervoeren door professionele verhuizers dan hoef jij je nergens zorgen om te maken. Dit is tijdens een hectische verhuizing wel erg fijn nietwaar?

Stappenplan wasmachine vervoeren

Voor het verhuizen van een wasmachine kun je het beste een stappenplan gebruiken. Zo weet je precies wat je allemaal doen om de wasmachine veilig te kunnen verhuizen.

Stap 1. Bereidt je goed voor

Wanneer je een wasmachine gaat verhuizen is een goede voorbereiding erg belangrijk. Wacht daarom niet tot de dag zelf dat de wasmachine verhuist moet worden. Het eerste wat je kunt doen is ervoor zorgen dat je wasmachine ruim op tijd leeg én schoongemaakt wordt.

Stap 2. De binnenkant van de wasmachine

Nadat de wasmachine leeg en schoongemaakt is het belangrijk om goed te controleren of al het water eruit is. Op het eerste gezicht kan het ook lijken alsof al het water eruit is, maar vaak is dit niet zo en zit er nog water in de leidingen.

Misschien kan het zelfs zo zijn dat er nog water in de wasmachine zit. De wasmachine echt goed laten drogen is erg belangrijk. Zorg er daarom voor dat je alles minimaal 24 uur laat drogen. Zo kan de wasmachine droog vervoert worden.

De wasmachine makkelijker vervoeren

Een wasmachine vervoeren vraagt om de nodige kennis. Het is natuurlijk niet zomaar zo dat je de wasmachine gaat tillen. En al helemaal niet in je eentje want dit kan eigenlijk ook helemaal niet. Een wasmachine weegt namelijk vaak tussen de 75 en 90 kilo! In een wasmachine zit enorm veel apparatuur wat de wasmachine natuurlijk extra zwaar maakt.

Stap 3. De wasmachine ontkoppelen, draai de slang los

Waarschijnlijk heb je er al aan gedacht, maar voordat je de wasmachine laat drogen is het natuurlijk belangrijk om de kraan dicht te draaien. Wanneer je de waterkraan goed dicht hebt gedraaid kun je de slang losmaken. Hiervoor heb je wel de nodige kracht nodig omdat deze vaak stevig aan de wasmachine vastzit. Gelukkig kun je hier handige hulpmiddelen voor gebruiken.

Wanneer je de slang los hebt laat deze dan goed uitlekken. Wanneer de slang helemaal droog is kun je de slang met tape vast maken aan je wasmachine. Zo weet je straks in het nieuwe huis precies waar de slang van de wasmachine is.

Stap 4. De bovenkant van de wasmachine eraf halen

De bovenkant van je wasmachine eraf halen is een optie, maar dit hoeft niet per se. Wanneer je dit liever wel hebt dan kun je deze eenvoudig losschroeven zodat je de open ruimte kunt vullen met handdoeken, lakens of kussens. Dit is niet alleen voor de wasmachine veilig, maar zo kunnen de vakmannen ook de wasmachine gemakkelijk verhuizen.

Stap 5. Zet de trommel vast

In een wasmachine zitten enorm veel dingen die wij met het blote ook niet kunnen zien. Een ding wat je wel in de wasmachine vast zit en je wel kunt zien is de trommel. Tijdens het verhuizen van je wasmachine is de trommel vastzetten enorm belangrijk.

De trommel moet tijdens transport namelijk stabiel zijn en deze moet ook niet kunnen bewegen. Gelukkig kun je de wasmachine met speciale beugels vastzetten. Heel misschien heb je die van de wasmachine zelf nog? Dan hoef je hier geen nieuwe beugels voor aan te schaffen!

Stap 6. Pak alles netjes in

Ja, het kan voorkomen dat je de wasmachine via bijvoorbeeld het trappenhuis moeten verplaatsen waardoor de wasmachine licht gekanteld moet worden. Helaas is hier vaak geen alternatieve oplossing voor en dient de wasmachine gewoon gekanteld te worden. Wanneer dit noodzakelijk is dien je de wasmachine goed in te pakken. Gebruik hier professionele verhuisdeken of oude handdoeken voor.

De wasmachine veilig vervoeren

Zoals je eerder hebt kunnen lezen is een wasmachine groot en zwaar en dien je om deze veilig te kunnen verplaatsten. Zo kun je er zeker van zijn dat alles op de juiste manier zal verlopen.

Stap 7. Maak de wasmachine wat lichter

Iedere wasmachine heeft meerdere betonnen gewichten die aan het apparaat vastzitten. Deze kun je voor de verhuizing verwijderen zodat deze niet onnodig vast aan de wasmachine zitten. Zo bescherm je ieders rug want dit scheelt enorm veel gewicht bij het tullen. Het verplaatsen van een wasmachine vraagt uiteraard wel om een correcte lichaamshouding, dus let hier goed op.

Stap 8. Rechtop vervoeren

Wanneer je wasmachine rechtop vervoerd minimaliseer je niet alleen de kans op beschadigingen aan de buitenkant van de wasmachine, maar ook aan de binnenkant. Je kunt een wasmachine dus het beste rechtop vervoeren waardoor het verhuizen van je wasmachine makkelijker én veiliger zal zijn. Zorg er trouwens ook voor dat de wasmachine goed vastgezet wordt in de verhuiswagen.

Goede communicatie

Tijdens het verhuizen met professionele verhuizers wil je natuurlijk niet te maken krijgen met miscommunicatie. Gelukkig is dit ook niet nodig want professionele verhuisbedrijven zullen te allen tijde voor een goede samenwerking zorgen waardoor de verhuizing veilig én soepel kan verlopen. Je wasmachine laten verhuizen is dan ook de beste keus.

Gratis offertes bij Moving

Ben je benieuwd hoeveel het kost om een verhuisbedrijf in te huren zodat de verhuizers kunnen helpen met tillen? Dan kun je eenvoudig gratis verhuisoffertes ontvangen. Dit kun je nu namelijk eenvoudig bij Moving regelen!

Wij zullen je aanvraag naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio sturen en zij zullen binnen 24 uur contact met je opnemen.


Veelgestelde vragen

Is het mogelijk een wasmachine liggend te vervoeren?

In de praktijk is dit wel mogelijk, maar dit wordt sterk afgeraden. Een wasmachine kun je het beste rechtop vervoeren zodat er zo weinig mogelijk kans op beschadigingen is.

Hoe vervoer je een wasmachine zonder transportbouten?

Haal de bovenkant van de wasmachine los en vul de open ruimte met kussens en handdoeken. Zo blijft de trommel tijdens vervoer ook op zijn plek.

Heeft elke wasmachine transportbouten?

Iedere wasmachine wordt met transportbouten geleverd, maar het kan zijn dat je deze natuurlijk al weggegooid hebt.

Hoe wasmachine op steekwagen?

Zet de wasmachine rechtop op de steekwagen en zet hem vervolgens stevig vast met spanbanden. En let er echt op dat je de wasmachine goed vastzet.

Waarom wasmachine rechtop vervoeren?

Wanneer de wasmachine rechtop vervoerd wordt blijft de trommel stabiel en komt er geen druk op de leidingen.