Verhuizing doorgeven Den Haag: de beste tips

Ben je van plan om binnenkort te verhuizen naar Den Haag of verhuis je juist binnen de stad? Dan is het belangrijk om je verhuizing door te geven aan de gemeente Den Haag. In dit artikel zullen we je stap voor stap uitleggen hoe je dit kunt doen en wat je daarvoor nodig hebt. We bespreken onder andere het belang van het doorgeven van je adreswijziging, de rol van DigiD, informatie over parkeervergunningen en het inschrijven bij de gemeente. Ook het vinden van het juiste verhuisbedrijf in Den Haag is met Moving heel eenvoudig. Lees verder om alles te weten te komen over het doorgeven van je verhuizing in Den Haag.

Waarom je verhuizing doorgeven?

Je verhuizing doorgeven aan de gemeente Den Haag is van groot belang. Door je nieuwe adres door te geven, zorg je ervoor dat de gemeente op de hoogte is van jouw verhuizing waarop de gemeente weer andere instanties op de hoogte kan stellen. Dit heeft verschillende voordelen:

Inschrijven bij de gemeente

Door je verhuizing door te geven, kun je je inschrijven bij de nieuwe gemeente. Dit is verplicht wanneer je naar Den Haag verhuist. Verhuis je naar een nieuwe gemeente? En heb je het inschrijven in de gemeente achter de rug? Dan is er een grote kans dat de nieuwe gemeente je verhuizing heeft doorgegeven en jij dit niet meer hoeft te doen. In dit geval ben je dan automatisch uitgeschreven en hoef je bij de oude gemeente zelf niks meer te doen. Je ontvangt trouwens ook altijd een bewijs van uw nieuwe adres

Gemeentelijke belastingen

Door je verhuizing door te geven, worden automatisch je gegevens bij de gemeentelijke belastingen aangepast. Zo voorkom je dat je onnodige aanslagen ontvangt op je oude adres.

Toegang tot gemeentelijke diensten

Door je verhuizing door te geven, krijg je toegang tot verschillende gemeentelijke diensten en voorzieningen in Den Haag.

Verhuizing doorgeven via DigiD

Het doorgeven van je verhuizing kan tegenwoordig eenvoudig online via DigiD, de digitale identiteit van de Nederlandse overheid. Met DigiD kun je veilig inloggen op de website van de gemeente Den Haag en je verhuizing doorgeven. Zorg ervoor dat je jouw DigiD-inloggegevens bij de hand hebt voordat je begint. Dit kun je dan ook vaak niet uitbesteden omdat een DigiD persoonlijk is. Daarom raden wij aan om dit allemaal zelf te regelen. Moet iemand anders het vanwege omstandigheden doen? Dan is hier een toestemmingsformulier voor nodig. Heb je geen DigiD? Dan kun je dit altijd opvragen op hun website. 

Het proces van het doorgeven van je verhuizing via DigiD omvat de volgende stappen:

Stap 1

Ga naar de website van de gemeente Den Haag en log in met je DigiD. Ben je een voogd of verzorger van een minderjarig kind? Dan dien jij dit uiteraard uit te voeren.

Stap 2

Zoek naar de optie “Verhuizing doorgeven” of “Adreswijziging doorgeven” en klik erop.

Stap 3

Vul de gevraagde gegevens in, zoals je oude adres, nieuwe adres en verhuisdatum.

Stap 4

Controleer de ingevulde gegevens en bevestig de verhuizing.

Na het doorgeven van je verhuizing ontvang je een bevestiging van de gemeente Den Haag.

Parkeervergunning bij verhuizing

Als je met een auto naar Den Haag verhuist, is het belangrijk om ook je parkeervergunning aan te passen. Afhankelijk van je nieuwe adres en de parkeerregelingen in jouw buurt, kan het nodig zijn om een nieuwe parkeervergunning aan te vragen. Dit kun je doorgeven bij de gemeente of doen via de website van de gemeente Den Haag. Houd er rekening mee dat er mogelijk kosten verbonden zijn aan het aanvragen van een parkeervergunning. Verhuist u binnen Den Haag of vanuit Den Haag? Dan is het verstandig om direct de ontheffing voor parkeren aan te vragen. 

Afvalpas

In Den Haag heb je een afvalpas nodig zodat je bepaalde afval naar het afvalbrengstation kunt brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tuinafval of grofvuil. Ook moet je in Den Haag afvalstoffenheffing en hondenbelasting betalen. Deze kun je ook allemaal aanvragen via de website van de gemeente Den Haag. Ben jij van plan om naar Den Haag te verhuizen? Vraag dan direct al deze dingen aan als het betrekking tot jouw situatie heeft. 

Inschrijven bij de nieuwe gemeente

Naast het doorgeven van je verhuizing aan de gemeente, moet je je ook inschrijven bij de nieuwe gemeente. In dit geval is dat de gemeente Den Haag. Inschrijven bij de gemeente is verplicht en moet binnen vijf dagen na je verhuizing plaatsvinden. Je kunt hiervoor terecht bij het stadhuis aan het Spui of het stadskantoor aan de Leyweg.

Om je in te schrijven bij de gemeente Den Haag, dien je de volgende documenten mee te nemen:

Geldig legitimatiebewijs

Neem je paspoort, identiteitskaart of verblijfsvergunning mee.

Bewijs van je nieuwe adres

Neem een recent bankafschrift, huurcontract of koopcontract mee als bewijs van je nieuwe adres.

Na inschrijving bij de gemeente ontvang je een bewijs van inschrijving.

Verhuisbedrijf in Den Haag

Als je gaat verhuizen naar of binnen Den Haag, kan het handig zijn om een verhuisbedrijf in te schakelen. Een verhuisbedrijf kan je helpen bij het organiseren en uitvoeren van je verhuizing. Zij hebben de ervaring en expertise om het verhuisproces soepel te laten verlopen.

Er zijn verschillende verhuisbedrijven in Den Haag waaruit je kunt kiezen. Het is raadzaam om gratis offertes bij Moving aan te vragen. Wil je verhuizen? Vraag dan gelijk offertes aan bij Moving.

Tot slot

Het doorgeven van je verhuizing aan de gemeente Den Haag is een belangrijke stap wanneer je verhuist naar of binnen de stad. Door dit op tijd te doen, voorkom je problemen en blijf je op de hoogte van de gemeentelijke diensten en voorzieningen. Verhuizen binnen Nederland is dus eigenlijk vrij eenvoudig. Vergeet ook niet om je in te schrijven bij de nieuwe gemeente en eventueel je parkeervergunning aan te passen. Geef je verhuizing zo snel mogelijk door (maximaal 5 dagen na uw verhuizing) zodat je niet tegen problemen aan zult lopen. In Den Haag vind je snel een verhuisbedrijf met Moving. Het soort verhuizing maakt hierbij niet uit. De verhuiswagen of verhuislift staat waarschijnlijk al klaar! 

Moving helpt je graag met het vinden van verhuizers

Met behulp van een verhuisbedrijf kun je jouw verhuizing soepel laten verlopen. De juiste verhuisservice in Den Haag is met Moving zo gevonden. Je hoeft voor je verhuizing alleen een verhuisformulier in te vullen op onze website. Dit is helemaal gratis én vrijblijvend. Je aanvraag zullen wij naar de 6 beste verhuizers in Den Haag sturen zodat zij binnen 24 uur contact met je kunnen opnemen. Zo kun je met het beste verhuisbedrijf, dat het beste bij jou en je budget past je inboedel en verhuisdozen naar je nieuwe woning verhuizen. Bereid je goed voor en geniet van een zorgeloze verhuizing naar Den Haag! Wij werken hard zodat jij snel en zorgeloos kunt verhuizen. Verhuizen Den Haag is nog nooit zo makkelijk geweest.

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn verhuizing binnen Den Haag doorgeven aan de gemeente?

Ja, het is verplicht om je verhuizing door te geven aan de gemeente, zelfs als je binnen Den Haag verhuist. Zorg er wel voor dat je de verhuizing op tijd doorgeeft. Het liefst 4 weken vóór of uiterlijk 5 dagen na de verhuizing.  Dit kan online met behulp van je DigiD, maar je kunt ook langsgaan op bij het stadhuis Spui of stadskantoor Leyweg.

Kan ik mijn verhuizing online doorgeven zonder DigiD?

Nee, voor het online doorgeven van je verhuizing heb je een DigiD nodig. Een meerderjarig kind op hetzelfde adres heeft dit ook nodig. Wanneer de woning in Den Haag staat wil de gemeente Den Haag gewoonweg het juiste adres van alle bewoners hebben en niet alleen van de hoofdbewoner. Heb je geen DigiD? Dan is het verstandig om deze aan te vragen, want dit is wel de snelste manier om je verhuizing door te geven.

Hoe lang van tevoren moet ik mijn verhuizing doorgeven?

Het is aanbevolen om je verhuizing minimaal vier weken vóór de verhuisdatum door te geven of 5 dagen erna. Doe je het niet maximaal 4 weken van tevoren of maximaal vijf dagen erna? Dan riskeer je een boete van maximaal €325. Gebruik als aangifte datum altijd de datum op het koop- of huurcontract.

Moet ik mijn adreswijziging ook doorgeven aan andere instanties?

Ja, naast de gemeente Den Haag moet je ook je adreswijziging doorgeven aan bijvoorbeeld je bank en energieleverancier. Het is handig om een overzicht van alle bedrijven voor jezelf op te stellen zodat je de verhuizing aan iedereen door kunt geven. 

Kan ik mijn verhuizing telefonisch doorgeven aan de gemeente?

Nee, wanneer je in Den Haag gaat wonen moet het doorgeven van je verhuizing meestal online of persoonlijk bij het stadhuis of stadskantoor gebeuren. Geef je je verhuizing online door? Vergeet dan niet dat je hiervoor een DigiD nodig hebt. Je kunt je verhuizing ook per post doorgeven, maar het proces zal in dit geval wel wat langer duren. datum altijd de datum op het koop- of huurcontract.
Moet ik mijn adreswijziging ook doorgeven aan andere instanties?
Ja, naast de gemeente Den Haag moet je ook je adreswijziging doorgeven aan bijvoorbeeld je bank en energieleverancier. Het is handig om een overzicht van alle bedrijven voor jezelf op te stellen zodat je de verhuizing aan iedereen door kunt geven.