Beste land om te wonen 2023

Ben jij op zoek naar het beste land om te wonen? In het verleden was een emigratie naar het buitenland vooral weggelegd voor internationale studenten, maar dit is de afgelopen jaren enorm veranderd.

Het idee om naar het buitenland te vertrekken om er te gaan wonen en werken is voor steeds meer mensen een aantrekkelijk idee geworden. De afgelopen jaren hebben bijvoorbeeld steeds meer gezinnen ervoor gekozen voor een emigratie naar een ander land. Nederland hebben zij nu wel gezien en de rest van de wereld wacht op hen.

Beste land om te wonen in 2023

Bij het kiezen van een land wordt er daarom veel op het internet naar informatie gezocht over het beste land om in 2023 te wonen. Het is natuurlijk niet zonder reden dat een emigratie de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Er zijn een aantal factoren die hier een grote rol in spelen.

Moving helpt je graag verder

Ben jij ook een van de Nederlanders of Belgen die in het buitenland wilt gaan wonen? Dan willen we je hier graag bij helpen. Bij Moving weten we uit ervaring dat dit niet alleen een leuke, maar ook een lastige stap kan zijn. Daarom hebben we dit artikel voor je samengesteld. We bespreken de beste plekken op de wereld zodat jij hieruit op je gemak een keuze kunt maken.

Mensen hebben nu niet alleen een hoog inkomen om dit te kunnen, maar ook het levensstandaard is hoger en mensen willen gewoonweg steeds meer. Het is dan ook geen wonder dat je vaak tijdens een vakantie al weet wat de volgende bestemming wordt. Er zijn bestemmingen genoeg want de wereld ligt tegenwoordig aan je voeten!

Wat zijn nog meer belangrijke redenen?

Een groot deel van de mensen die naar heen ander land vertrekken doen dit omdat zij al jaren op vakantie gaan naar een vaste bestemming waardoor zij niet alleen het land en de omgeving goed hebben leren kennen, maar zij hebben hierbij natuurlijk ook nieuwe vrienden gemaakt.

Prosperity index lijst

De PIL is een jaarlijkste ranglijst waarin alle landen van de wereld gerangschikt worden op basis van hun welvaart en welzijn van de inwoners. Het wordt uitgegeven door het Londense Legatum Institute en is gebaseerd op honderden variabelen uit verschillende bronnen.

  • Economische kwaliteit
  • Ondernemingsklimaat
  • Bestuur
  • Onderwijs
  • Gezondheidszorg
  • Veilig- en zekerheid
  • Persoonlijke vrijheid
  • Leefklimaat/milieu

Het is een gerenommeerde lijst

Zoals je eerder hebt kunnen lezen wordt de lijst dus jaarlijk uitgebracht en het is een lijst dat voor veel emigrerende mensen erg belangrijk is. In dit rapport kun je namelijk heel veel informatie vinden over de levenskwaliteit, levensverwachting, werkgelegenheid en gezondheidszorg van een land.

10 beste landen om te wonen

Van de top 10 van beste landen om in te wonen hebben wij een lijstje voor je samengesteld.

Zweden

Zweden is al jaren een van de beste plekken om te wonen. Dit komt door een aantal factoren zoals bijvoorbeeld de hoge levensverwachting van 82,3 jaar. Ook de gezondheidszorg is er goed geregeld én onderwijs is er gratis en van superieure kwaliteit.

Singapore

Singapore is een land met een hoge levensverwachting van wel 83 jaar! Het land staat ook bekend als een van de schoonste landen in Azië en is erg populair onder expats.

Duitsland

Het universitair onderwijs is in Duitsland niet alleen voor alle inwoners gratis, maar ook voor de internationale studenten! Onderwijs staat bij hen dus hoog in het vaandel en ook op het gebied van gezondheidszorg scoren zij erg hoog.

Canada

Canada is enorm populair onder gezinnen die willen emigreren. Het heeft een van de beste onderwijs faciliteiten én het land scoort ook hoog op het gebied van bestuur. Verder is de levensverwachting ook hoog met een gemiddelde van 82 jaar!

Denemarken

Denemarken staat ieder jaar in de top 3 van beste landen om in te wonen. Naast het feit dat alles in het land erg goed geregeld is hebben zij ook nog eens de gelukkigste mensen ter wereld.

Australië

Australië heeft er goed onderwijs en uit onderzoek is gebleken dat Australiërs zelf vaak nog tot 20 jaar doorstuderen! Het is verder ook een van de dunbevolkte landen ter wereld, dus je kunt er lekker ruim wonen.

Zwitserland

De Alpen, kaas én chocola zijn natuurlijk erg aantrekkelijk, maar ook de gezondheidszorg in Zwitserland is om ‘u’ tegen te zeggen. Gemiddeld wordt de Zwitser dan ook 83 jaar. Het land heeft verder ook een van de hoogste inkomens voor zijn inwoners ter wereld.

Finland

Finnen zijn erg gelukkig én de kwaliteit van leven in het land is er goed. Daarnaast is het onderwijssysteem uitstekend.

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland scoort erg goed op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs en daarnaast is het land dunbevolkt waardoor je kunt genieten van de ruimte.

Noorwegen

Net als Denemarken en Zweden scoort Noorwegen ook ieder jaar er goed. In dit land is de gezondheidszorg, onderwijs én vrijheid zeer goed geregeld.

Scandinavische landen

Het is al jaren zo dat Scandinavische landen in de lijst staan. Op de eerste plaats vindt je dan ook zoals vaker Zweden.

Zweden, Denemarken en Noorwegen zijn wat duurder om te wonen, maar doordat de inwoners hoge inkomen genieten is het wel wat fijner om te wonen omdat je er toch financieel op vooruit gaat. Je compenseert het duurdere leven met een hoger levensonderhoud gewoonweg met een hoger inkomen.

Sociale zekerheid, verzekeringen, werkgelegenheid en openbaar vervoer

Verder is in deze landen bijna alles wel goed geregeld. Hierbij kun je denken aan het openbaar vervoer in hun steden tot aan de vrijheid van individuen. Ook staan Scandinavische landen erom bekend een goede sociale zekerheid te hebben. Hun verzekeringen zijn fantastisch geregeld, de werkgelegenheid is er goed en hun cultuur is ook nog eens erg toegankelijk.

Denemarken valt vooral op vanwege het feit dat de mensen er zo gelukkig zijn. Dit komt niet alleen vanwege het feit dat het land alles zo goed geregeld heeft, maar dit heeft ook met hun cultuur te maken. Hierbij kun je denken aan de Deense Hygge en wet van Jante.

De Nederlandse droom met betrekking tot emigreren

Wat veel mensen niet weten is dat Nederlandse burgers sinds oudsher al een volk zijn dat altijd is gaan emigreren.

Na de oorlog werd er vooral gekozen voor landen zoals Canada, de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. Later, in de jaren ’70, ’80 en ’90 werd er meer gekozen voor het warme klimaat en gezelligheid van landen in Zuid-Europa. Hierbij kun je denken aan Fransen, Italianen of Spanjaarden.

Emigreren vandaag de dag komt ook door onze high tech economie

Tegenwoordig hebben we door de levenskwaliteit in Nederland niet alleen toegang tot grote en populaire landen, maar hebben we toegang tot alle uithoeken van de wereld. Men kiest niet meer voor een stad in Europa, een dorpje in Ierland, maar er wordt tegenwoordig ook gekozen voor landen zoals IJsland of Japan.

Veelgestelde vragen

Welk Europees land is het beste om te wonen?

In Europa staan in de top 3 beste landen om te wonen Zweden, Finland en Denemarken.

Welk land is het beste om te emigreren?

Als je wereldwijd kijkt naar welk land het beste is om te wonen krijg je ook snel als antwoord Zweden.

Welk land is goedkoop om te wonen?

Als we naar de gehele wereld kijken dan is Pakistan een erg goedkoop land. Kijken we naar Europa? Dan staat Moldavië op nummer 1.

Waar kun je nog rustig wonen?

In Nederland kun je de veiligste gemeenten in Overijssel vinden. In Tubbergen, Dalfsen en Dinkelland hebben we de minste criminaliteit in Nederland.

Waar is het goedkoop wonen in Europa?

In Moldavië ben je het aller-goedkoopst uit, maar ook landen zoals Noord-Macedonië, Montenegro en Albanië zijn vrij goedkoop.

Waar kun je veilig wonen?

In Nederland blijken niet alleen de gemeenten in Overijssel erg veilig, maar ook de Waddeneilanden scoren hoog wat betreft veiligheid. Wereldwijd gezien is dit IJsland.