Ladderlift huren: alles wat je moet weten

Tijdens verhuizingen kan een (demontabele) ladderlift noodzakelijk zijn. Soms het niet noodzakelijk, maar kan het je wel helpen om de verhuizing soepel te laten verlopen. Een ladderlift wordt vaak tijdens het verhuizen of plaatsen van zonnepanelen of dakpannen gebruikt.

Zo een (demontabele) ladderlift maakt de verhuizing niet alleen makkelijker, maar het zorgt er natuurlijk ook voor dat de verhuizers of bijvoorbeeld dakdekkers veilig hun werk kunnen doen. Dit is uiteraard wel zo belangrijk

Waarom een ladderlift huren?

Een demontabele ladderlift wordt ook wel een geda ladderlift genoemd. Het is een handige en compacte ladderlift die ook nog eens makkelijk te huren is. De geda ladderlift is een soort verhuislift met losse elementen waardoor het snel te monteren is.

Een GEDA ladderlift

Verschillende verhuurbedrijven hebben een geda ladderlift die klanten kunnen huren. Het handige aan deze verhuislift is dat je meestal geen vergunning nodig hebt terwijl je dit voor de meeste ladderlift wel hebt.

Waar zijn ladderliften eigenlijk goed voor?

Ladderliften worden vooral voor verhuizingen vanaf of naar hogere verdiepingen gebruikt. Ook in de hoogbouw, op een bouwplaats en voor dakdekkers zijn ladderliften erg populair.

Dit natuurlijk vanwege het feit dat zo een lift zich perfect aanpast aan schuine daken waardoor er veilig aan dakpannen en zonnepanelen gewerkt kan worden.

Een ladderlift huren brengt heel veel voordelen met zich mee. Ladderliften besparen je tijd omdat je spullen snel naar boven en beneden kunt vervoeren.

Een verhuislift zorgt voor minder problemen wanneer er bijvoorbeeld geen lift in het appartement aanwezig is. Verder is er met een verhuislift ook veel minder kans op schade omdat je alle spullen tijdens de klus veilig kunt verhuizen.

Al met al kom je met de huur van een verhuislift snel een stuk verder. En voor een verhuislift hoef je ook niet per se aan te kloppen bij een verhuurbedrijf, maar veel verhuisbedrijven verhuren ook liften waar je als klant gebruik van kunt maken.

Aandachtspunten bij (demontabele) ladderlift huren

Wanneer je geen ervaring hebt met verhuisliften dan kan het idee nogal beangstigend zijn want hoe moet je de lift nu eigenlijk verplaatsen, in elkaar zetten en bedienen? Gelukkig hoef jij je als klant geen zorgen te maken over de liften.

Goede positie voor ladderlift

Wil jij een verhuislift huren en heb je geen idee of je woning hier eigenlijk wel geschikt voor is? Dan kun je nog altijd deskundig advies vragen bij het verhuisbedrijf van jouw keuze.

Een ervaren verhuizer zal in dit geval samen met jou kijken naar de mogelijkheden. Een aantal zaken waarnaar gekeken moet worden zijn:

De verhuizers zal kijken naar of er er genoeg plaats in de straat is en of de verhuislift naast de woning geplaatst kan worden. Verder moet de verhuislift vanwege veiligheid op een harde ondergrond staan omdat deze anders in kan zakken.

Er moet naar de hoogte van je woning gekeken worden. Wanneer je heel hoog woont moet er misschien een andere soort verhuislift ingezet. Het is namelijk zo dat hoe hoger de reikhoogte is, hoe hoger de aandrijving moet zijn.

Ladderlift veilig gebruiken

Verhuis veilig met verhuisbedrijven. Verhuisbedrijven zorgen er namelijk altijd voor dat de verhuislift netjes naast je woning geplaatst wordt en hierbij zullen de verhuizers de lift ook op de juiste manier opzetten.

Verder hoef jij je ook geen zorgen te maken om de bediening van de lift want er is altijd een ervaren verhuizers bezig die te allen tijde aanwezig moet zijn om de lift te bedienen. Op deze manier kunnen al jouw meubels veilig verhuist worden.


Veelgestelde vragen

Hoe hoog kan een ladderlift?

Een ladderlift heeft meestal een bereik tot een hoogte van ongeveer 18 meter. Dit is ongeveer de 5e verdieping van een gebouw.

Hoeveel kilo kan een verhuislift dragen?

Het ligt aan de grootte van de lift hoeveel deze kan dragen, maar vaak is dit rond de 150 kilogram.

Wat kost het huren van een ladderlift?

Een ladderlift inclusief bediening huren kost vaak tussen de €70 en €95 per uur.

Waarom verhuislift?

Met een verhuislift kan er niet alleen veiliger, maar ook sneller verhuist worden.

Hoeveel ruimte heeft verhuislift nodig?

Er moet ongeveer 10 meter afstand zijn tussen de verhuislift en je woning. Ook moet er een ruimte zoals een parkeerplaats vrij zijn om de verhuislift te kunnen plaatsen.