Huis ontruimen in ruil voor inboedel

Ben jij een woningontruiming aan plannen? Dan kan dit een lastige taak zijn want eigenlijk weten we in Nederland in het algemeen niet heel veel over woningontruimingen. Over verhuizingen meestal wel. Iedereen kan daar wel wel over meepraten en dit komt natuurlijk vanwege het feit dat verhuizingen gewoonweg vaker voorkomen.

Inboedel laten ontruimen?

Je huis leeghalen is zoals je eerder hebt kunnen lezen best een lastige taak. Dit komt niet alleen vanwege het zware werk en intensief werk dat uitgevoerd moet worden, maar bij een huis leeghalen komt nog heel veel meer kijken.

Het gaat in dit geval niet allen om de woning leeghalen en alle meubels verwijderen, maar de woning moet in het geval van een ontruiming ook altijd conform de eisen van de verhuurder opgeleverd worden en dit vraagt uiteraard om extra werkzaamheden.

Minder leuke omstandigheden

Een huis leeghalen voordat je eindelijk gaat verhuizen of voordat je aan een verbouwing gaat beginnen kan natuurlijk ruim op tijd gepland worden. Echter moet een woningontruiming helaas vaak na minder leuke omstandigheden gebeuren waardoor het vaker voorkomt dat een woningontruiming met spoed gepland moet worden dan dat het van tevoren ingepland kan worden.

Over spoedboekingen hoef jij je helemaal geen zorgen te maken. Professionele bedrijven werken namelijk vaak met een flexibele aandacht waardoor zij op het laatste moment nog aanpassingen in hun planning kunnen maken.

Op deze manier kan er met het een en ander geschoven worden waardoor bedrijven en hun personeel jou ook op het allerlaatste moment nog kunnen helpen. Vaak is dit wel tegen een kleine toeslag, maar hoe fijn is het dat klanten door heel Nederland nog op het laatste moment geholpen kunnen worden?

Een professioneel ontruimbedrijf helpt je graag

Moet jij vanwege omstandigheden een woning ontruimen? Dan is het misschien een verstandige keuze om hier een professioneel bedrijf voor in te huren. Zo wordt de klus uit handen genomen en hoef jij je nergens meer zorgen om te maken. Zelfs niet om de oplevering.

Professionele ontruimers weten wat ze doen

Ontruimers hebben de nodige ervaring én kennis waardoor zij precies weten hoe zij een woning moeten ontruimen. Wat ook fijn is dat deze vakkundige heren altijd op een discrete werkwijze te werk zullen gaan. Op deze manier kun je er als klant zeker van zijn dat je spullen in veilige handen zijn.

Hoe werkt huis ontruimen

Je huis zal door de ontruimers binnen no time ontruimd worden. Op deze kun je er ook zeker van zijn dat je spullen veilig afgevoerd of verhuist zullen worden. Dit kan naar je nieuwe woning, verzorgingshuis, pand, garage of inboedelopslag zijn.

De werkzaamheden

Ontruimingen vragen altijd om gekeurd professioneel gereedschap. Dit komt vanwege het feit dat dat er nogal wat lastige werkzaamheden uitgevoerd moeten worden.

Ontruimers zullen naast het leeghalen van de woning ook andere klussen moeten uitvoeren omdat de woning in 9 van de 10 gevallen ook bezemschoon en kaal opgeleverd moet worden. Dit betekent kaal én in originele staat.

Daarom moeten zij wanneer de woning leeg is direct beginnen met de herstelwerkzaamheden. Denk hierbij aan verwijderen vloerbedekking, gordijnen en/of lampen. Verder moeten de muren vaak ook gewit worden en moeten ook alle gaten in de muren gevuld worden.

Na het verwijderen van de vloeren moeten zij ook indien nodig behang verwijderen. Verder zullen zij ook altijd plafonds ontdoen van gaten en vlekken.

Wanneer de herstelwerkzaamheden achter de rug zijn zullen de ontruimers beginnen met de schoonmaakwerkzaamheden. Je kunt je vast wel voorstellen dat de keuken, wc en badkamer na een ontruiming een grondige reining nodig hebben.

Wanneer de ontruimers de herstelwerkzaamheden en schoonmaken achter de rug hebben kunnen zij de woning opleveren. Ontruiming conform de eisen van een verhuurder of makelaar zit bijna altijd bij de service van een professioneel bedrijf inbegrepen.

Huis ontruimen in ruil voor inboedel

Omdat ontruimingen nogal in de kosten kunnen oplopen kun je bij veel bedrijven ervoor kiezen om het huis leeg te laten halen in ruil voor inboedel. Veel bedrijven will je spullen graag opkopen en zullen in dit geval de prijs die zij je voor je spullen betalen in mindering brengen op je factuur.

Inboedel opkopen betekent een tweede kans

Het laten opkopen van je inboedel in ruil voor korting op een woningontruiming is niet alleen fijn voor je portemonnee, maar een huis ontruimen in ruil voor inboedel is ook heel goed voor het milieu. Het gaat hierbij namelijk vaak om spullen die nog van erg goede kwaliteit zijn en dus daarom nog jaren hergebruikt kunnen worden.

Ontruimen in ruil voor inboedel

Heb jij nog gebruikte meubelen die in goede staat verkeren? Dan is het verstandig om dit bij het bedrijf aan te geven.

Zo kunnen zij voordat zij beginnen met ontruimen alle spullen taxeren en de woning vervolgens met flinke korting leeghalen. Zoals je eerder hebt gelezen wordt de prijs die zij voor je spullen betalen namelijk in mindering gebracht op je offerte.

Inboedel verkopen tips

Na een woningontruiming in ruil voor inboedel zullen je spullen een tweede leven krijgen. Bruikbare goederen zullen via marken of kringloopwinkels verkocht worden. Bedrijven verkopen gebruikte meubelen vaak door.

De exportmogelijkheden maken doorverkoop eenvoudig, dus waarom ook niet? Het bedrijf zorg er dus voor dat je spullen uiteindelijk een goede bestemming krijgen.

Goede doelen

Een bedrijf kan er ook voor kiezen om de spullen aan particuliere initiatieven of diverse doelen te schenken. Hierbij kun je denken aan lokale kringloopwinkel, maar bijvoorbeeld ook aan het Leger des Heils.

Gebruikte meubels en kleding zijn toch vaak dingen die mensen die het minder breed hebben heel blij kunnen maken. Zo krijgen de spullen dus niet alleen een tweede leven, maar maak je er andere mensen ook heel blij mee!

De ontruimers en je waardevolle spullen

Heb je veel waardevolle spullen waar je nogal gehecht aan bent? Dan hoef jij je hier tijdens het ontruimen helemaal geen zorgen om te maken.

Professionele bedrijven hebben namelijk altijd goed opgeleid personeel in dienst die jij als klant heel goed kunt vertrouwen. Zij zullen de ontruiming altijd in goede banen leiden en hierbij zullen zij ook altijd zo discreet mogelijk te werk gaan.

Komen ontruimers tijdens de woningontruiming nog andere belangrijke spullen of vertrouwelijke documenten tegen waarover geen afspraken zijn gemaakt? Dan zullen zij dit direct aan de manager melden zodat deze direct contact met jou op kan nemen.

Verkoop van bruikbare spullen

Heb jij een woningontruiming nodig, maar vindt je de kosten voor een woningontruiming nogal hoog? Dan kun je wanneer je jouw inboedel niet meer nodig hebt dus altijd nog kiezen voor een woningontruiming in ruil voor je inboedel. Zo heb je een goedkopere huisontruiming én zal je huis bezemschoon opgeleverd worden.

Je hoeft verder nergens meer over na te denken. Heb je bijvoorbeeld een verhuizing voor de boeg? Dan kun je al je aandacht op de verhuizing richten.

Kosten huis ontruimen

Wil jij ook een leeg huis en wil je weten wat de gemiddelde kosten zijn voor het leeghalen van de woning zijn? Dan is het erg moeilijk om hier de gemiddelde prijs voor te vinden. Dit komt omdat de prijs op basis van verschillende factoren uitgerekend wordt.

Zonder enige achtergrondinformatie zijn de exacte kosten voor het leeghalen van je woning dus moeilijk in te schatten.

Verschillende factoren

De prijs voor het ontruimen van een woning heeft met verschillende factoren te maken. Hierbij kun je denken aan of het om een ernstig vervuilde woning gaat, wat jouw persoonlijke wensen zijn en of het om een huurwoning of koopwoning gaat. Heb je een spoedboeking nodig of wil je graag een snelle service?

Zoals je kunt zien zijn er veel factoren die invloed hebben op de prijs van een ontruiming. Een ding wat zeker is, is dat een ontruiming vaak niet heel goedkoop is. Wil je de exacte prijs weten? Dan kun je hiervoor het beste een gratis offerte aanvragen.

Vraag offertes aan

Wil je weten wat je woningontruiming je ongeveer zal kosten? Dan kun je natuurlijk altijd een vrijblijvende offerte aanvragen voor een woning ontruiming. Bij Moving hebben we geprobeerd om dit voor jou een stuk makkelijker te maken.

Gratis offertes bij Moving

Bij Moving kun je nu namelijk gratis offertes aanvragen. Nadat wij je aanvraag binnen hebben zullen wij deze naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio sturen zodat zij binnen 24 uur contact met je kunnen opnemen.

Ontruimen zoals jij dat wilt

Wanneer je alle offertes binnen hebt kun je deze met elkaar vergelijken. Kijk goed naar wat voor diensten ieder bedrijf zijn klanten aanbiedt en tegen welke prijs zij dit doen. Vraag ook altijd of zij meubels opkopen en of jij daarom korting kunt krijgen op je inboedel.

Heb je nog andere vragen?

Bij moving houden we van een eerlijke aanpak. Heb je misschien nog vragen? Dan zijn wij op alle dagen telefonisch bereikbaar en hierbij staan onze medewerkers je ook nog eens graag te woord!

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er met je spullen na ontruiming?

Als je een ontruiming in ruil voor inboedel kunt regelen dan zal het ontruimingsbedrijf je inboedel verkopen aan bijvoorbeeld kringloopwinkels.

Wat kost het om een huis leeg te laten halen?

Als je een appartement als voorbeeld neemt zullen de kosten voor het leeghalen van de woning tussen de €470 á €2200 zijn. De gemiddelde prijs hiervoor is ongeveer €1150.

Wie maakt huizen leeg?

Dit doen professionele ontruimingsbedrijven. Verhuisbedrijven zijn hier meestal ook in gespecialiseerd.

Hoe lang duurt een huisuitzetting procedure?

De procedure bij de rechtbank duurt meestal een maand, maar de werkelijke uitzetting kan soms wel tot 6 maanden duren. De verhuurder mag de woning tijdens deze procedure niet ontruimen.

Hoe lang is een ontruimingsvonnis geldig?

Het verjaringstermijn van een vonnis is in Nederland 20 jaar. Dit betekent dat een ontruimingsvonnis ook 20 jaar geldig is.

Wie betaald de uithuiszetting?

De verliezende partij zal de kosten van de procedure bij de rechtbank én de kosten voor de ontruiming moeten betalen.