Bezemschoon opleveren voor de nieuwe bewoners

Wanneer je het huurcontract hebt opgezegd en gaat verhuizen en hierbij eindelijk de woning gaat verlaten is het bijna altijd een vereiste om de woning bezemschoon op te leveren. In het geval van een koopwoning wordt dit verkoopklaar genoemd. Zo kunnen de kopers direct aan de slag om in te trekken.

Oke, de woning moet je bezemschoon opleveren. Wat is bezemschoon eigenlijk precies?

Woning bezemschoon opleveren, wat is dat?

Het bezemschoon opleveren van de woning moet altijd conform de voorwaarden van de verhuurder of makelaar gebeuren. Wanneer geen rekening houdt met de voorwaarden van de verhuurder of makelaar dan is er een grote kans dat de woning niet geaccepteerd wordt.

Je huis bezemschoon opleveren betekent rekening moet houden met de eisen van de verhuurder of makelaar. De werkzaamheden die hierbij komen kijken zullen wat tijd in beslag nemen en hier heb je tijdens een verhuizing waarschijnlijk helemaal geen tijd voor. Echter komt het met een paar praktische tips van Moving eigenlijk altijd wel goed.

Nieuwe bewoners, oude woning

De oude woning opleveren betekent dat de nieuwe bewoners na de overdracht direct in kunnen trekken. Dit is niet alleen fijn voor de nieuwe bewoner, maar natuurlijk ook voor de verhuurder of makelaar want dan hoeft er door hen minder uitgevoerd te worden.

Wanneer bezemschoon opleveren?

Een huis bezemschoon opleveren is een lastige taak. Gelukkig weet een verhuisbedrijf precies wat de voorwaarden en regels voor het opleveren van een huurwoning zijn. Ook weet een verhuisbedrijf precies wat voor voorwaarden er voor een koophuis gelden. Alles wordt tijdens deze klus uit handen genomen.

Een woning bezemschoon opleveren vraagt vanwege de complexiteit van de klus altijd om de nodige expertise. Een flinke klus dus. Een ontruiming betekent namelijk niet alleen dat de spullen uit de woning verwijderd moeten worden, maar het hele huis dient in dit geval aangepakt te worden.

Zoals je eerder hebt kunnen lezen moet de woning voor de overdacht bezemschoon en kaal opgeleverd worden zodat de verhuurder of makelaar het direct gereed kan maken voor de nieuwe huurder.

Dit betekent allemaal dus dat het huis netjes aan de eisen moet voldoen, want anders kan de oplevering niet doorgaan en dit zal extra kosten met zich meebrengen.

Hoe werkt bezemschoon opleveren?

Als je denkt dat je nieuwe woning flink onder handen moet worden genomen dan wil je waarschijnlijk niet denken aan de klussen die de ontruimers in je oude huis moeten uitvoeren zodat het bezemschoon opleveren van de woning mogelijk is.

Extra herstelwerkzaamheden

Ja, alles moet tijdens een ontruiming uit de woning verwijderd worden, maar hierna ben je dan eigenlijk nog helemaal niet klaar. De vloeren, gordijnen en lamapen moeten bijvoorbeeld ook altijd verwijderd worden. Naast het feit dat de vloer verwijderd moet worden moeten de lijmresten ook netjes verwijderd worden.

Gaten in de muren moeten ook gevuld worden en donkere muren of andere vlekken moeten overal in de woning gewit worden. Alleen zo kan de woning kaal en in originele staat opgeleverd worden.

Vergeet de schoonmaak niet

De schoonmaakwerkzaamheden zijn ook belangrijk want de woning moet bij oplevering ook nog eens helemaal smetteloos zijn. Het wordt dan ook altijd als fatsoenlijk beschouwd om de woning extra schoon te maken zodat de nieuwe bewoner makkelijk kan intrekken.

De woning zal netjes en in oorspronkelijke staat opgeleverd worden. Verder zullen zij altijd duidelijke afspraken maken over de overgebleven inventaris. Je kunt kiezen voor het verkopen, afvoeren of zelfs doneren van alle spullen.

Zelf bezemschoon maken woning of professioneel vakman inhuren

Zoals je hebt kunnen lezen vraagt een bezemschone woningoplevering om de nodige werkzaamheden én hierbij dient de woning ook nog te voldoen aan de eisen van de verhuurder of makelaar. Omdat dit allemaal zo lastig is wordt er vaak voor een professionele ontruiming gekozen,

Wat kost bezemschoon opleveren van je woning?

Wat zijn eigenlijk de gemiddelde kosten om je huis schoon op te leveren? De gemiddelde kosten voor het bezemschoon opleveren van je woning zijn zonder enige informatie over de ontruiming moeilijk uit te rekenen.

Dit betekent dat het verhuisbedrijf natuurlijk wel moet weten hoeveel meubels je hebt, wat je persoonlijke eigendommen zijn en wat er bijvoorbeeld allemaal uitgevoerd moet worden. Dit soort losse zaken hebben nogal invloed op de exacte prijs van je ontruiming.

Vraag offertes aan

Je woning vrijblijvend bezemschoon opleveren en de prijs hiervan weten? Dit is natuurlijk niet onmogelijk. Bij Moving kun je namelijk eenvoudig gratis offertes aanvragen.

Je aanvraag zullen wij deze naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio sturen. Deze zullen binnen 24 uur contact met je opnemen. Zo kun jij op je gemak offertes met elkaar vergelijken en kiezen voor die ene gratis offerte met een scherpe prijs.

Veelgestelde vragen

Wat kost een huis bezemschoon opleveren?

Wat de kosten voor de ontruiming en het bezemschoon opleveren van je woning zijn hangt uiteraard van de grootte en staat van je woning af. Voor een woning met 1 tot 2 slaapkamers betaal je meestal tussen de €170 á €620. Voor een woning met meer slaapkamers kun je rekenen op bedragen tussen de €755 á €1920.

Hoe moet een huis opgeleverd worden?

De woning moet leeg en in originele staat opgeleverd worden. Willen kopers of de nieuwe huurders spullen overnemen? Dan kun je deze uiteraard laten staan.

Wat is normale slijtage huurwoning?

Normale slijtage is slijtage die mettertijd op natuurlijke wijze in optreedt. Dit is ondanks een goede verzorging en correcte onderhoudt niet te voorkomen. Denk hierbij aan verf op de muren of tapijten die verslijten.

Wie moet het huis leeghalen bij overlijden?

In Nederland zijn de erfgenamen verantwoordelijk voor het ontruimen van de woning van de overledene. Willen de nabestaan dit liever niet zelf uitvoeren? Dan kan er een professioneel ontruimingsbedrijf ingehuurd worden.

Hoe lang duurt een oplevering?

De eindinspectie van een woning duurt meestal maar een half uur.