Vloer verwijderen; een lastige klus

Heb je besloten om je woning te verbouwen, ga je verhuizen of misschien zelfs je woning ontruimen? Dan moet waarschijnlijk je vloer eruit. En een vloer verwijderen is niet iets wat je zomaar 1,2,3 kunt uitvoeren. Het is een lastig project dat om de nodige kennis en ervaring vraagt.

Soort vloer verwijderen

Als de vloeren in je woning verwijderd moeten worden kun je de vloer het beste door ervaren vakmannen laten verwijderen. Het is namelijk een nogal lastig klusje. Wanneer je deze klus uitbesteed kun je er niet alleen zeker van zijn dat de klus op de juiste manier uitgevoerd zal worden, maar zal het je gewoonweg ook enorm veel stress en hoofdpijn besparen.

Door de klus uit te besteden kun je ervan verzekerd zijn dat alles op correcte wijze uitgevoerd zal worden. Zo heb jij voor je het weet je houten planken of oude houten vloer verwijderd!

Zelf doen of uitbesteden?

De reden dat wij je aanraden dat je een vloer verwijderen het beste aan vakmannen kunt overlaten is omdat een vloer verwijderen of een nieuwe vloer plaatsen om een specialistische klus is.

Verlijmde vloer verwijderen

Tapijt, tegels of bijvoorbeeld laminaat verwijderen moet altijd op de juiste wijze gebeuren. Wanneer je dit niet op de juiste wijze uitvoert kan je woning of vloer beschadigd raken. Verder betekent een vloer verwijderen ook dat je goed naar de resten moet kijken.

Wanneer je de vloer weghaalt kunnen er namelijk weleens lijmresten overblijven en deze dien je te allen tijde te verwijderen. Wanneer je dit niet doet kun je namelijk geen nieuwe vloer leggen. Niet op de correcte wijze althans.

Voor het verwijderen van lijmresten kun je een vlijmscherp machinaal mes gebruiken.

Wil je een (pvc)vloer verwijderen?

Bij het verwijderen van je oude vloer moet je rekening houden met verschillende factoren. Weet je niet precies hoe dit in zijn werk gaat? Dan is de vloer laten verwijderen een betere keuze. Wij leggen je graag uit waarom dit is.

Vloerbedekking verwijderen

Vloerbedekking wordt bijna altijd over het gehele oppervlak gelijmd en dit laten verwijderen kan daarom fysiek ook een erg zware klus zijn. Echte professionals zullen hier daarom bijna altijd een tapijtstripper voor gebruiken. Een pvc-vloer verwijderen gebeurt op dezelfde manier als vloedbedekking verwijderen.

Zandcement dekvloer

Wil je een (ongewapend) zandcement dekvloer verwijderen? Dan is er een grote kans dat je hier een elektrische breekhamer voor nodig hebt. Soms wordt er zelfs een dieselcompressor met sloophamer gebruikt voor het verwijderen van een zandcement dekvloer.

Gelijmd parket

Wanneer het gelijmd parket betreft is het belangrijk om te kijken of er met wateroplosbare lijm is gewerkt. In dit geval is de vloer namelijk makkelijk te verwijderen. Er is namelijk geen sterke lijm gebruikt waardoor de vloer eenvoudig losgeweekt kan worden.

Gaat het om extra verlijmd laminaat? Dan is er een grote kans dat je een stripmachine nodig zult hebben. Is er vloerverwarming aanwezig? Dan dien je natuurlijk extra secuur te werk te gaan.

Een (oude) houten vloer verwijderd

Een houten vloer verwijderen betekent dat je eerst ergens in de vloer ruimte moet creëren. Je begint dus met het verwijderen van een plint zodat er ruimte vrijkomt. Je kunt dit doen door een schroef in de plan te draaien zodat je het eruit kunt tillen.

Wanneer je de eerste plank weghaalt hebt kun je beginnen met de houten vloer verwijderen. Hiervoor kun je een koevoet gebruiken. Wil je de vloer hergebruiken of verkopen? Dan moet je natuurlijk wel heel voorzichtig te werk gaan zodat je de vloer niet al teveel beschadigd.

(Pvc) vloeren verwijderen is een erg lastige en tijdrovende klus

Een (pvc)vloer verwijderen is zoals je hebt kunnen lezen een lastige klus. Nu weet je dus ook waarom wij iedereen altijd aanraden om hier mannen voor in te huren die hierin gespecialiseerd zijn.

Zij hebben hier de nodige kennis, maar ook de juiste middelen voor. Met deze combinatie aan krachten kunnen zij alle soorten vloeren verwijderen. Ook een betonnen vloer, zwevend parket of gewapend zandcement is voor hen geen enkel probleem.

Een nieuwe vloer leggen

Wanneer de oude vloer eindelijk verwijderd is kan de nieuwe (houten) vloer gelegd worden. Ook bij het leggen van een vloer is het belangrijk om alles op correcte wijze uit te voeren. Verder is het ook belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden.

Voor de slaapkamer kun je het beste kiezen voor een vloer die makkelijk te onderhouden is. Ook is het belangrijk dat het materiaal geluiddempend en lekker warm onder de voeten is. Enkele populaire vloeren voor in de slaapkamer zijn pvc-vloeren, vinyl of tapijt.

De badkamer is een vochtige ruimte en daarom wordt hout of parket sterk afgeraden. Veel mensen kiezen voor de badkamer voor een stenen vloer, maar wanneer je hier geen budget voor hebt kun je ook altijd voor een pvc-vloer kiezen.

De woonkamer is een van de meest bezochte ruimtes van een woning. De vloer in deze ruimte wordt intensief gebruikt en moet dus veel aankunnen. Populaire vloeren voor in de woonkamer zijn laminaat, parket of pvc.

In de keuken wordt gekookt en dit betekent dat er nog weleens wat op de grond spettert. Hierbij kun je denken aan etensresten, maar bijvoorbeeld ook olie. Daarom moet de vloer in de kleur een vloer zijn die makkelijk schoon te maken is. Populaire vloeren voor in de keuken zijn stenen, tegels, pvc of laminaat.

Heb je eindelijk besloten welke vloeren je in de verschillende ruimtes in je woning wilt plaatsen? Dan moet je niet vergeten dat je ook de juiste ondervloer nodig hebt. Dit is niet alleen belangrijk voor de levensduur van je vloer, maar ook voor de isolatie en geluiddemping.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Het nu zelfs zo dat het in nieuwbouwhuizen vaak standaard gelegd wordt. Wanneer je nog geen vloerverwarming hebt en dit wilt plaatsen dan is het eerst belangrijk om te kijken of de vloeren in jouw woning hier überhaupt wel geschikt voor zijn.

Kosten vloer verwijderen

Uiteraard speelt geld een rol in je beslissing om de vloer professioneel te laten verwijderen. Misschien heb je het internet al afgezocht naar ‘kosten houten vloer verwijderen’ of ‘kosten tegelvloer verwijderen’ en ben je hier niet veel wijzer van geworden. Dit klopt.

Dit komt natuurlijk vanwege het feit dat het verwijderen van vloeren of slopen van muren te maken heeft met diverse factoren. Hierbij kun je denken aan de dikte van de vloer, de wijze waarop de vloer verwijderd moet worden en of er bijvoorbeeld cement gebruikt is.

De juiste prijsindicatie met Moving

Wil je een indicatie van de prijs voor de klus? Dan kun je bij Moving nu eenvoudig met één aanvraagformulier verschillende offertes ontvangen en deze service is helemaal gratis.

Nadat wij je aanvraag binnen hebben gekregen zullen wij deze naar de 6 beste bedrijven uit jouw regio sturen en deze zullen binnen 24 uur contact met je opnemen. Zo kun je uiteindelijk kiezen voor het bedrijf met de juiste service én met een scherpe prijs.

Veelgestelde vragen

Wat kost een vloer verwijderen?

Wat de kosten voor een vloer verwijderen zijn hangt natuurlijk helemaal van het soort vloer af. Een zandcement dekvloer verwijderen kan al gauw €3200 per 100m2 kosten terwijl laminaat bijvoorbeeld tussen de €3 á €5 kan kosten.

Wat kost het om een tegelvloer te verwijderen?

Een tegelvloer verwijderen kost gemiddeld tussen de €35 á €60.

Wat kost een PVC-vloer verwijderen?

Een PVC-vloer verwijderen kost ongeveer tussen de €15 á €25.

Wat kost een houten vloer verwijderen?

Het verwijderen van parket zal je ongeveer tussen de €20 en €30 per m2 kosten.

Hoe lang duurt vloer verwijderen?

Dit hangt natuurlijk van de vloer af. Een vloer kan vaak binnen 1 á 2 dagen verwijderd worden, maar voor bepaalde vloeren kan dit wat langer duren.