Verhuiswagen huren; de verschillen

Hoera! Je gaat eindelijk verhuizen. Dit klinkt allemaal heel leuk, maar je moet natuurlijk ook wel beseffen dat hier heel veel bij komt kijken. Een van de belangrijkste zaken tijdens een verhuizing is natuurlijk je inboedel van A naar B verhuizen. Ben je van plan een verhuiswagen te huren? Lees dan gauw verder!

Waarom een verhuiswagen huren?

Wanneer je gaat verhuizen zul je al snel aan een grote verhuiswagen huren denken. Dit is natuurlijk ook heel logisch, want een verhuiswagen huren klikt ook gewoon heel groot. Echter zijn er natuurlijk ook kleinere bussen die je kunt huren.

Echter kan het natuurlijk ook zo zijn dat je een kleinere verhuizing op de planning hebt staan en in dit geval is een grote verhuiswagen huren natuurlijk niet nodig. Gelukkig bestaan er ook kleinere verhuisbussen die voor kleinere verhuizingen gebruikt kunnen worden.

Verhuisbussen of je eigen auto gebruiken?

Heb je echt héél weinig spullen? Is het zo weinig dat je hier eigenlijk een personenauto voor kunt gebruiken? Dan is het uiteraard niet nodig om een bestelbusje te huren en kun je hier natuurlijk gewoon je auto voor gebruiken. Heb je geen auto? Dan kun je eventueel naar een huurauto kijken.

Heb je een aantal grote objecten die je moet verhuizen? Dan heb je waarschijnlijk toch wel een verhuiswagen nodig. In dit geval is een kleine verhuisbus huren natuurlijk een betere optie.

Een kleine verhuisbus huren

Wil je een kleinere wagen huren omdat je inboedel niet heel groot is, maar is je auto te klein? Dan kun je kiezen uit verschillende soorten bussen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de populaire bestelwagen Volkswagen Transporter of de welbekende bestelauto Renault Master.

De Volkswagen Transporter

Wanneer je een kleinere verhuiswagen huurt heb je hier geen speciale rijbewijs voor nodig. Dit is natuurlijk wel altijd handig om te weten bij autoverhuur.

De Volkswagen Transporter is een erg populaire bus omdat de grootte van de bus precies goed is voor een kleinere verhuizing. Zo is de laadruimte en zijn de afmetingen hier perfect voor. Kijk uiteraard wel altijd naar je meubels en zorg ervoor dat de afmetingen overeenkomen met de bus zodat het straks niet voorkomt dat een object niet in de bus past.

Hoe werkt een verhuiswagen huren?

Autoverhuur, een verhuiswagen huren of een verhuisbusje huren kan enorm tijdrovend en ingewikkeld zijn. Verhuurbedrijven staan hier helaas bekend om en dit kan bij kleinere verhuizingen nogal vervelend zijn.

Professionele verhuisbedrijven

Je doet er verstandig aan om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen waarbij een verhuiswagen huren ook enorm eenvoudig is. Je hoeft je in dit geval nergens druk om te maken.

Huur het busje dat je nodig hebt en je hoeft het alleen nog op te halen, te verhuizen en de bus vervolgens weer op het afgesproken tijdstip weer inleveren.

Goedkoop verhuiswagen huren én goedkoop verhuizen

Vaak denken mensen ten onrechte dat een verhuiswagen huren en goedkoop verhuizen niet samengaan. Dit komt waarschijnlijk omdat men bij een verhuiswagen huren vaak aan een grote vrachtwagen denkt.

Kijk naar de wagenpark wanneer je een verhuiswagen huurt

Een verhuisbedrijf heeft bijna altijd verschillende soorten verhuiswagens staan. Zo zijn er grote verhuiswagen die je kunt huren, maar zo kun je bijvoorbeeld vaak ook een kleine verhuisbus zoals een Renault Master huren.

Ook zijn er soms speciale bestelbusjes met een hydraulische laadklep en kun je de paar spullen die je hebt makkelijk met de kleine bus vervoeren. Heb je een veel grotere verhuiswagen nodig? Dan kan dit uiteraard ook geregeld worden.

Kosten verhuiswagen huren

Waarschijnlijk is het je online al opgevallen dat de prijzen voor de verhuur verhuiswagens nogal uiteen lopen. De prijs voor een kleinere verhuiswagen varieert van €35,- tot €59,- per dag.

Kosten verhuiswagen huren per uur

Verhuisbedrijven rekenen vaak dagprijzen, maar wanneer je bij een autoverhuurbedrijf een bus huurt dan is dit meestal wel per uur. In dit geval zal een verhuiswagen afhankelijk van de grootte tussen de €55 en €75 per uur kosten.

Vraag gratis offerte aan bij Moving

Bij Moving kun je nu heel eenvoudig met één aanvraagformulier gratis meerdere offertes aanvragen. Je aanvraag wordt naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio gestuurd en deze zullen vervolgens binnen 24 uur contact met je opnemen.

Veelgestelde vragen

Wat kost het huren van een verhuiswagen?

Een verhuisauto kost je tussen de €25 en €30. Een kleine verhuisbus tussen de €38 en €45 en een grote verhuisbus tussen de €55 en €63. Een kleine vrachtwagen kost gemiddeld tussen de €83 en €91 en een grote vrachtwagen tussen de €97 en €107.

Wat kost een verhuiswagen met chauffeur?

Een kleine verhuiswagen kost tussen de €35 en €59 en dit is de prijs inclusief bestuurder. De bestuurder helpt meestal ook mee met de verhuizing.

Hoe groot busje nodig voor verhuizing?

Voor de juiste verhuiswagen dien je eerst de kubieke meter van je inboedel uit te rekenen. Hiervoor kun je gratis gebruikmaken van onze M3-calculator.

Wat kost een verhuisbedrijf voor 1 dag?

Een verhuisbedrijf voor 1 dag kost gemiddeld tussen de €850 en €1100. Voor een groter inboedel kunnen deze kosten oplopen tot €1200 of zelfs €2650.

Wat kost een verhuisfirma per uur?

Een verhuisfirma rekent meestal tussen de €33 en €38 per uur per verhuizer. Wanneer je een verhuiswagen én verhuizers inhuurt (2 verhuizers) dan zal dit je ongeveer €133 per uur kosten.