Meteen naar de inhoud

Verhuizing voorbereiden; een snelle gids

verhuizing voorbereiden 1

Een verhuizing voorbereiden. Misschien ben je hier al mee bezig, maar misschien ook niet. Wanneer je gaat verhuizen en een soepele verhuizing wilt, is een goede voorbereiding inderdaad het halve werk.

Ga jij binnenkort verhuizen en wil jij je verhuizing zo soepel mogelijk laten verlopen? Dan is jezelf goed voorbereiden dus erg belangrijk. Bij Moving helpen we je graag met een goede voorbereiding, dus lees gauw verder!

Je gaat verhuizen!

Vanaf het moment dat je weet dat je gaat verhuizen en de datum voor de verhuizing vaststaat is het verstandig om direct te beginnen met je verhuizing voorbereiden. Ja, misschien kun je nog helemaal niet beginnen met inpakken voor verhuizing omdat het nog veel te vroeg is, maar je kunt zeker al wel beginnen met het maken van een planning voor je verhuizing. Op deze manier kun je namelijk heel veel chaos en stress voor zijn.

Maak een ‘checklist verhuizen’

Voor je verhuizing is het handig om een checklist te gebruiken. Vooral wanneer het je eerste verhuizing naar je eerste huis is. Uit ervaring is namelijk gebleken dat een verhuizing met een checklist erg fijn verhuizen is. Het is gewoonweg een fijn hulpmiddel en hulp gebruiken kun je zeker tijdens een verhuizing. Zorg er daarom ook voor dat je het daadwerkelijk gaat gebruiken.

Met een checklist is alles zo geregeld

Verhuizen met een checklist zal ervoor zorgen dat je bepaalde zaken minder snel zult vergeten. Denk hierbij aan het inpakken van je spullen zodat je kunt verhuizen, maar bijvoorbeeld ook aan je adreswijziging doorgeven bij de gemeente. En heb je trouwens aan nagedacht over het inhuren van professionele verhuizers? Of het opzeggen van abonnementen in je oude woning? Heb je voor de nieuwe woning al contracten geregeld voor het internet, gas, water en licht? Oh, heb je de verhuisdozen al besteld?

Zoals je ziet zijn er best veel taken die je moet regelen voordat je daadwerkelijk kunt verhuizen en veel van deze taken kunnen niet wachten tot de laatste week. En daarom zijn dit soort handige lijstjes tijdens verhuizingen dus enorm belangrijk!

verhuizing voorbereiden 3

Zorg ervoor dat je op tijd begint

Je kunt een verhuizing zelf uitvoeren en hierbij hulp aan buren, familie en/of vrienden vragen, maar je kunt bijvoorbeeld ook professionele verhuizers inschakelen die je komen helpen met die ene grote, maar ook zware kast verhuizen. Wat je beslissing ook is, zorg er altijd voor dat je op tijd begint. We kunnen dit niet vaak genoeg benadrukken.

Als je geen professionele verhuizers inhuurt dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je hulp zult hebben bij het inpakken van je spullen, maar bijvoorbeeld ook bij het schoonmaken van de woning.

De verhuisdozen

Voor een verhuizing heb je verhuisdozen nodig. Er is bijna geen enkele verhuizing op de wereld die zonder enige verhuisdozen wordt uitgevoerd. Er is altijd wel één doos die nodig is. Met een verhuisdoos kun je eenvoudig je spullen naar je nieuwe woning verhuizen.

Lees ook:  Hoeveel verhuizers heb je nodig? Reken het uit!

Online verkopen

Heb je spullen die je niet kunt meeverhuizen? Dan kun je deze misschien verkopen via Marktplaats. Hiermee verdien je nog eens een klein zakcentje én scheelt het ook nog eens een hoop sjouwwerk. Zo is je verhuizing nog sneller achter de rug.

Een opslagruimte huren

Heb je inboedel die je niet hoeft in te pakken omdat je deze niet meeverhuist? Wil je deze liever niet verkopen en wil je deze nog een langere tijd bewaren? Misschien komen de spullen later nog van pas. In dit geval kun je natuurlijk het inpakken van de spullen overslaan en kun je ervoor kiezen om de spullen in een opslagruimte op te slaan.

Opslagruimte bij een verhuisbedrijf

Bijna iedere verhuizer in Nederland heeft wel een opslagruimte waar je tegen kosten gebruik van kunt maken. In het geval van het inhuren van een professionele verhuizer worden je spullen ook nog eens opgehaald in de opslagruimte geplaatst. Wil je jouw inboedel later terug? Dan zal het ervaren personeel deze naar je woning rijden.

De verhuisdag zelf

Heb je de verhuizing goed voorbereid? Dan kunnen wij je helaas niet garanderen dat de verhuisdag zelf zonder stress en chaos zal verlopen. Ja, een lijstje is handig, maar een verhuizing is nog altijd enorm hectisch. De verhuisdag is dé dag dat jij naar je nieuwe huis gaat verhuizen! Je hebt alles waarschijnlijk al ingepakt en de dozen staan al klaar. Vergeet je trouwens niet op te schrijven wat erin zit? Zo weet iedereen precies in welke ruimte van het nieuwe huis de dozen gezet moeten worden.

verhuizing voorbereiden 5

Verhuiskosten berekenen

Wil je weten hoeveel het kost om je verhuizing uit te besteden aan een professioneel bedrijf? Dan kun je natuurlijk altijd verhuisoffertes aanvragen. Hierbij is het wel belangrijk om offertes bij meerdere verhuisbedrijven aan te vragen zodat je hun diensten én prijzen met elkaar kunt vergelijken.

Moving en verhuisoffertes

Bij Moving kun je met één gratis aanvraag bij verschillende verhuisbedrijven verhuisoffertes aanvragen. Je hoeft namelijk maar een formulier in te vullen waarna je aanvraag naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio wordt gestuurd. Vervolgens zul je binnen 24 uur de vrijblijvende offertes op je opgegeven e-mailadres ontvangen.

Op deze manier kun je de verhuisdiensten en prijzen van de beste verhuisbedrijven uit jouw regio met elkaar vergelijken en kiezen voor het verhuisbedrijf dat het beste bij jouw wensen en/of budget past. Wij hebben alles al gecheckt: kvk nummer, website, online reviews, noem het maar op. Met moving ga je een soepele verhuizing verhuizing tegemoet.

nv-author-image

Alex Vermeer

Ga je verhuizen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Vraag dan gratis verhuisadvies aan en ik help je graag verder met het regelen van je verhuizing.

Ontvang gratis 6 verhuisoffertes in jouw mailbox

Start verhuisoffertes

Deze website is veilig

Vertrouwd sinds 2001