Verhuizen, waar aan te denken?

Verhuizen is een spannende stap, of je nu gaat verhuizen naar een nieuwe woning binnen dezelfde stad naar een compleet nieuwe gemeente. Het proces kan overweldigend lijken, maar met de juiste voorbereiding en planning kun je een soepele overgang maken naar je nieuwe huis. In dit artikel bespreken we een handige checklist en belangrijke tips om aan te denken tijdens het verhuizen.

De ultieme checklist

Ga je verhuizen en je huis verkopen? Bij een verhuizing is voorbereiding essentieel. Een goed begin is het halve werk, en dat geldt zeker voor een verhuisproces. Hier zijn enkele stappen die je kunnen helpen:

Checklist verhuizen

Een gedetailleerde checklist is je beste vriend bij een verhuizing. Maak een lijst van alle taken die je moet voltooien, zoals het regelen van verhuisdozen, het inschakelen van een verhuisbedrijf en het doorgeven van je adreswijziging aan relevante instanties.

Verhuizing uitbesteden

Overweeg of je je verhuizing wilt uitbesteden aan een verhuisbedrijf. Een professioneel verhuisbedrijf kan de stress verminderen en je helpen bij het efficiënt en veilig verplaatsen van je meubels en bezittingen.

Praktische zaken bij verhuizen

Bij verhuizen komen veel praktische zaken kijken. Hier zijn enkele tips om alles soepel te laten verlopen:

Adreswijziging doorgeven

Zorg ervoor dat je je adreswijziging op tijd doorgeeft aan instanties zoals de gemeente, je werkgever, abonnementen en vrienden en familie.

Meubels en spullen verhuizen

Bedenk hoe je al je meubels en spullen van je oude huis naar je nieuwe huis gaat verplaatsen. Een verhuisbedrijf kan hierbij van onschatbare waarde zijn.

Contact met instanties en bedrijven

Houd in gedachten dat je niet alleen je adreswijziging moet doorgeven. Denk ook aan het overzetten van abonnementen, postdiensten zoals PostNL en eventuele verzekeringen.

Tips voor een soepele verhuisdag

De verhuisdag zelf kan hectisch zijn, maar met de juiste voorbereiding kun je het proces aanzienlijk vergemakkelijken.

De laatste voorbereidingen

Zorg ervoor dat je alle ramen en deuren van je oude huis sluit, de meterstanden noteert en alle meubels uit elkaar haalt voordat de verhuizers arriveren.

Verhuisdag zelf regelen

Bij een verhuisdag komt veel kijken. Zorg ervoor dat je op tijd begint en dat je alle meubels en spullen goed hebt ingepakt.

Aankomen in je nieuwe huis

Eindelijk ben je aangekomen in je nieuwe huis! Neem de tijd om je te settelen en te genieten van de nieuwe omgeving.

Verhuischecklist voor na de verhuizing

Waar moet je allemaal aan denken? Na de verhuizing zijn er nog een aantal belangrijke zaken die je moet regelen:

Administratieve zaken regelen

Regel je inschrijving bij de nieuwe gemeente, verzekeringen en andere overheidsinstanties om ervoor te zorgen dat je goed bent voorbereid op je nieuwe leven in je nieuwe woning. Vergeet je nieuwe huisarts en tandarts ook niet! 

Je nieuwe huis inrichten

Nu je in je nieuwe huis bent, is het tijd om alles in te richten zoals jij dat wilt. Maak er een warme en comfortabele plek van.

Kennismaken met de buurt en buren

Leer je nieuwe buurt en buren kennen. Het kan erg nuttig zijn om te weten wie je buren zijn en waar je belangrijke voorzieningen kunt vinden.

Vraag gratis offertes aan

Verhuis met een gerust hart, verhuis met een professioneel verhuisbedrijf. Wil je de prijzen van verhuisbedrijven 2023 weten? Dan kun je hiervoor gratis offertes aanvragen. Bij Moving hoef je hiervoor maar één aanvraagformulier in te vullen. Deze zullen wij naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio sturen. Deze zullen binnen 24 uur contact met je opnemen om hun prijzen te bespreken. Ook kun je hun diensten zoals bijvoorbeeld een verhuislift huren met elkaar vergelijken. Wij denken met verhuizen mee en helpen je hier dan ook graag bij. 

Conclusie

In dit artikel hebben we besproken waar je aan moet denken tijdens het verhuizen. Met de juiste voorbereiding en planning kun je ervoor zorgen dat je verhuisproces soepel verloopt en dat je snel kunt genieten van je nieuwe huis en omgeving. Vergeet niet om de handige tips en de checklist te volgen om verrassingen te voorkomen en een vlotte overgang te garanderen.

Veelgestelde vragen 

Wanneer moet ik mijn adreswijziging doorgeven?

Je verhuizing doorgeven dien je 4 weken vóór of uiterlijk 5 dagen na je verhuizing te regelen.

Moet ik mijn verhuizing melden bij mijn verzekeringsmaatschappij?

Dit ligt eraan. Als het je zorgverzekering betreft niet, want na je verhuisaangifte bij de gemeente zal dit automatisch gebeuren. Voor je inboedel- of opstalverzekering is het verstandig om dit altijd even te controleren.

Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een verhuisbedrijf?

Je moet enorm veel regelen bij een verhuizing. Wanneer je een verhuisbedrijf inschakelt wordt er enorm veel uit handen genomen en kun jij je concentreren op de leuke kanten van jouw verhuizing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inrichten van de nieuwe woning. 

Hoe kan ik mijn abonnementen en post laten doorsturen naar mijn nieuwe adres?

PostNL heeft een verhuisservice waar je gebruik van kunt maken. In dit geval hoef je de nieuwe bewoners dan ook niet lastig te vallen met de vraag of zij post willen doorsturen. Wanneer je de verhuisservice van PostNL aanvraagt zullen zij dit voor je regelen. 

Welke stappen moet ik nemen om me in te schrijven bij mijn nieuwe gemeente?

Wanneer je de oude woning verlaat en je in een nieuw huis gaat wonen dien je natuurlijk je verhuizing bij de gemeente door te geven. Je adres doorgeven dien je 4 weken voor of binnen vijf dagen na je verhuizing te doen. Dit kun je aan de balie in het gemeentehuis doen of je kunt het online met je DigiG doorgeven.