Meteen naar de inhoud

Verhuizen met huisdieren; goede voorbereiding

1

Ga jij binnenkort de grote stap maken en verhuizen? (Internationaal) verhuizen kan moeilijk zijn. Je moet van alles regelen, je dient jezelf mentaal voor te bereiden én hierbij moet je ook nog eens rekening houden met andere gezinsleden. Oh, wil je ook je huisdieren verhuizen? Dan is het verhuizen met huisdieren allemaal natuurlijk nog een stuk lastiger.

Verhuizen met huisdieren

(Internationaal) verhuizen met huisdieren kan extra spannend zijn. Een verhuizing an sich brengt al veel stress met zich mee, dus laat staan wanneer je er ook nog eens rekening mee moet houden dat je huisdier ook moet wennen. Ja, het verhuizen met huisdieren is spannend, maar het hoeft helemaal niet moeilijk te zien. Door je goed te bereiden kun je ervoor zorgen dat alles vlekkeloos zal verlopen.

Huisdieren verhuizen

De ene beestjes zijn natuurlijk de andere beestjes niet. Als je in je oude huis bijvoorbeeld visjes of vogels hebt kun je deze makkelijker verhuizen dan wanneer je grotere diertjes hebt. Een kat verhuizen of hond verhuizen is toch echt wel een ander verhaal. Het kan voor honden en katten namelijk enorm pittig zijn om hun oude en vertrouwde omgeving te verlaten. Zo een verandering kan deze beestjes dan ook enorm veel stress geven.

3

Lees een (gratis)e-book voor meer informatie

Wil je meer informatie over het verhuizen van deze lieve beestjes? Dan kun je er misschien ook een e-book over lezen. Online kun je heel eenvoudig een gratis e-book vinden over huisdieren (internationaal)verhuizen.

Je gaat verhuizen

Ben jij er al helemaal klaar voor om naar het nieuwe adres te verhuizen? Dan is het belangrijk om lekker veel aandacht aan de dieren te geven. Zoals je eerder hebt kunnen lezen zijn verhuizingen niet alleen stressvol voor mensen, maar ook dieren. Een huisdier is vaak ook nog eens op zijn baas gericht waardoor zo een hond of kat bijvoorbeeld al je stress voelt. Let hier dus goed op.

De dieren gaan verhuizen!

Als baasje van een hond of kat weet je waarschijnlijk precies welke speeltjes hun lievelingsspullen zijn. Sorteer hun speelgoed en laat de belangrijkste spullen zo lang mogelijk staan. Een van de belangrijkste verhuistips voor de verhuizing is om de spullen niet zomaar ergens neer te zetten. Dit kan namelijk niet alleen verwarrend voor de hond of kat zijn, maar voor de verhuizers is dit ook niet fijn werken.

Een aparte ruimte

Heb je een aparte kamer waar je gebruik van kunt maken? Dan is het verstandig om de spullen in deze kamer te plaatsen. Verder kun je naast de lievelingsspullen van de hond of kat ook de mand, kattenbak of water- en etensbakjes in de kamer plaatsen. Zo blijft tijdens de verhuizing alles vertrouwd.

Een hond verhuizen

Een hond kan heel veel voelen. Zo ook de chaos van de verhuizing. Zorg ervoor dat je hond zo weinig stress ervaart op de verhuisdag zelf want dit deze negatieve energie kan enorm frustrerend zijn voor een hond. Wij adviseren onze klanten dan ook vaak om hun honden tijdelijk bij vrienden om familie onder te brengen zodat het dier zo min mogelijk meekrijgt van de verhuizing.

Lees ook:  Verhuiswagen inladen: hoe je jouw spullen veilig verhuist

Een kat verhuizen

Wanneer je gaat verhuizen met katten is het erg belangrijk om met deze gevoelige diertjes rekening te houden. Een verhuizing en een nieuwe huis kunnen voor katten erg moeilijk zijn. Een kan vindt het namelijk erg moeilijk om zijn territorium en dus vertrouwde omgeving achter te laten. Verder moeten katten bijvoorbeeld 2 tot 6 weken in de nieuwe woning binnen blijven zodat ze de nieuwe omgeving kunnen verkennen en kunnen wennen aan de nieuwe geuren. Hoe lang je de kat binnenhoudt na verhuizing is dus erg belangrijk. Een kat kan tijdens een verhuizing of de eerste dagen in het nieuwe huis ook nog eens erg nerveus en schuw zijn, dus let hier goed op. Vooral wanneer je kleine kinderen hebt.

Lees een e-book over katten

Wanneer je voor het eerst met katten gaat verhuizen is het belangrijk om hier veel informatie over op te zoeken. Dit kan op het internet door bijvoorbeeld een e-book te lezen zodat je precies weet wat je tijdens de verhuizing moet doen en nog belangrijker, niet moet doen.

5

De verhuizing zelf

Wat je het beste kunt doen is ervoor zorgen dat je huisdier rustig kan wennen. Zowel aan de verhuizing als aan het nieuwe huis. Verhuizingen zijn ingrijpende momenten in een mensenleven, maar ook in die van de beestjes. Vergeet het uitlaten van de hond niet en zorg ervoor dat het beestje drinken en eventueel te eten heeft.

Langs de dierenarts

Ga je naar het buitenland verhuizen? Dan is het belangrijk dat je van tevoren langs de dierenarts gaat. Misschien heb je voor jouw bestemming namelijk bepaalde inentingen nodig anders mag je huisdier niet mee op transport en dit wil je natuurlijk niet. Een bezoek aan de dierenarts is met gemak geregeld, dus regel dit goed. Vergeet trouwens ook de registratie van de chip van je huisdier niet te wijzigen. Een huisdier verhuizen betekent natuurlijk ook een nieuw adres en daarom is het verstandig om zo snel mogelijk je nieuwe adresgegevens door te geven.

Krijgt het beestje een nieuwe dierenarts? Dan kun je dit in de nieuwe kliniek regelen.

Wees zorgvuldig

Zoals je eerder hebt kunnen lezen kunnen dieren gevoelens heel erg goed aanvullen. Vooral honden en katten. Probeer hier tijdens de meest stressvolle momenten aan te denken. Zorg er verder voor dat je huisdier echt tot het allerlaatste moment zijn eigen spulletjes heeft zodat het met vertrouwde spullen en geuren aan nieuwe geuren in de nieuwe woning kan wennen.

Een diervriendelijk verhuisbedrijf inhuren

Wil je jouw verhuizing uitbesteden aan een professioneel verhuisbedrijf? Dan kan dit heel handig zijn, want verhuizers die ervaring hebben met het verhuizen van huisdiertjes weten precies wat zij wel en niet kunnen doen tijdens een verhuizing. Zo zullen zij bijvoorbeeld nooit verhuisdozen rond laten slingeren omdat beestjes dit vaak niet fijn vinden. Uiteindelijk is het inhuren van een professioneel verhuisbedrijf toch wel de beste optie!

Lees ook:  Gratis verhuisdozen besparen op verhuiskosten

Gratis verhuisoffertes met Moving

Bij Moving kun je gemakkelijk je huisdieren verhuizen met een professioneel verhuisbedrijf. Om de kosten en diensten van verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken kun je nu eenvoudig in één keer meerdere verhuisoffertes aanvragen. Dit is ook nog eens helemaal gratis. Je hoeft alleen één aanvraagformulier in te vullen en zodra wij deze binnen hebben zullen wij deze naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio sturen. De verhuisbedrijven zullen binnen 24 uur contact met je opnemen en zo kun jij op je gemak de juiste keuze maken. Makkelijker kunnen we het je eigenlijk niet maken!

nv-author-image

Alex Vermeer

Ga je verhuizen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Vraag dan gratis verhuisadvies aan en ik help je graag verder met het regelen van je verhuizing.

Ontvang gratis 6 verhuisoffertes in jouw mailbox

Start verhuisoffertes

Deze website is veilig

Vertrouwd sinds 2001