Meteen naar de inhoud

Verhuizen kantoor? Zo pak je dit aan

verhuizen kantoor 1

Bij het woord verhuizing wordt er vaak al snel gedacht aan particuliere verhuizingen. Dit is natuurlijk meer dan logisch want de meeste verhuizingen in Nederland zijn ook particuliere verhuizingen. Echter is dit natuurlijk niet het enige soort verhuizing waar professionele verhuizers mee te maken krijgen. Bij een verhuizing kan het namelijk ook over een bedrijfsverhuizing gaan. In dit artikel vertellen we je meer over een bedrijfsverhuizing of kantoorverhuizingen.

Bedrijfsverhuizingen

Misschien heb je zelf al eerder een bedrijfsverhuizing meegemaakt en weet je precies wat dit betekent, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je helemaal geen ervaring hebt met een bedrijfsverhuizing en je nu afvraagt wat nu eigenlijk het verschil is tussen een bedrijfsverhuizing en een particuliere verhuizing. Wij kunnen je eigenlijk nu direct wel vertellen dat deze verhuizingen nogal van elkaar verschillen.

Een kantoor verhuizen is een zakelijke verhuizing

Als je bij het verhuizen van bedrijven alles soepel wilt laten verlopen is het belangrijk dat je goed nadenkt over hoe je alles aan gaat pakken. Dit is bij een verhuizing van een kantoor of bedrijfspand erg lastig en daarom kiest men bij een kantoorverhuizing bijna altijd voor een professionele verhuizer.

Ervaren verhuizers

Een ervaren verhuizer kan je niet alleen voorzien van praktische tips voor tijdens de verhuizing, maar zij zullen uiteraard ook beginnen met een goede voorbereiding én goede planning zodat de verhuizing netjes uitgevoerd kan worden. Zorg dus dat in het geval van bijvoorbeeld een kantoorverhuizing je op tijd een verhuisbedrijf hebt ingeschakeld dat jouw spullen en verhuisdozen van de oude locatie naar de nieuwe locatie kan verhuizen.

verhuizen kantoor 3

Een realistische planning voor de gehele verhuizing

Heb jij binnenkort een bedrijfsverhuizing op de planning staan en wil je deze zakelijke verhuizing graag uitbesteden aan vakkundige verhuizers? Dan kan een professioneel verhuisbedrijf jou, je werknemers én het bedrijf helpen met het verhuizen naar een nieuwe locatie.

Een kantoor verhuizen en een strakke planning

Een professionele verhuizer heeft vaak jarenlange ervaring met zakelijke verhuizingen en het personeel weet dan ook heel goed dat een goede planning cruciaal is bij het verhuizen van een kantoor. Het is eigenlijk van groot belang.

Het personeel moet ook verhuizen, maar natuurlijk ook werken

Tijdens een zakelijke verhuizing moet niet alleen het kantoor snel verhuisd worden, maar hierbij is het uiteraard ook erg belangrijk dat het personeel door kan blijven werken. Een bedrijf kan deze namelijk niet zomaar vrij geven totdat de verhuizing naar het nieuwe pand achter de rug is.

Verhuisbedrijven weten alles van het verhuisproces af

Het is altijd verstandig om ervaren verhuizers in te huren. Verhuizers kunnen je niet alleen helpen met het sjouwen van dozen en je inboedel, maar zoals je eerder hebt gelezen zullen zij ook de gehele planning op zich nemen. Een zakelijke verhuizing brengt heel veel stress en geregel met zich mee en juist daarom is het dus verstandig om vakkundige heren in te huren.

Lees ook:  Verhuiscontainer huren; een ideale oplossing

Altijd een persoonlijke accountmanager

Op het hoofdkantoor van een verhuisbedrijf dat gespecialiseerd is in het verhuizen van bedrijven is er altijd een speciale afdeling. Deze afdeling is er speciaal voor bedrijven zodat ieder bedrijf met een fijn gevoel verhuist.

Daarom zul je in dit geval ook altijd een persoonlijke accountmanager toegewezen krijgen. Deze is er niet alleen om alles tijdens de verhuizing in goede banen te leiden, maar met deze persoon kun je ook alles bespreken. Heb je bijvoorbeeld vragen over de checklist? Dan kun je contact met hem opnemen. Heb je vragen over andere aandachtspunten? Idem dito.

Door flexibel te werken kan het verhuisbedrijf je op de beste manier helpen om je onderneming veilig en wel te verhuizen.

verhuizen kantoor 5

De juiste verhuisservice

Zoals je eerder in dit artikel hebt kunnen lezen zal het verhuisbedrijf je niet alleen op de verhuisdag zelf van dienst zien, maar zullen zij ook alles netjes voorbereiden. Wanneer je gaat verhuizen is dit soort extra aandacht natuurlijk altijd wel fijn. Ook na de verhuizingen zullen zij je blijven helpen indien je dit wilt. Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van wat voor diensten je inhuurt. Wij leggen de verschillende soorten diensten graag aan je uit.

Het inpakken én eventueel uitpakken

In een kantoor of bedrijfspand zijn er vaak grote objecten die verhuist moeten worden. Denk hierbij bijvoorbeeld alleen al aan de werkplekken met grote bureaus. Deze moeten uiteraard op de juiste manier ingepakt worden zodat het allemaal veilig in de verhuiswagen geladen kan worden. Wanneer dit niet op de juiste manier gebeurd is er een grote kans op beschadigingen en dit wil je natuurlijk niet.

Wil je de werkplekken op de nieuwe locatie direct op de juiste plaats hebben? Dan kunnen de verhuizers dit ook uit handen nemen. Zo wordt alles uitgepakt en netjes op de juiste plaats neergezet. Dit geldt uiteraard ook voor de verhuisdozen. Flexibel toch? Op deze manier heb je hulp bij het inpakken én uitpakken. Zo makkelijk ben je nog nooit verhuisd!

Een kantoorverhuizing en een klusjesman

We weten allemaal dat je tijdens een verhuizing waarschijnlijk een verhuisdoos moet verhuizen, maar bij bedrijfsverhuizing komt nog heel veel meer kijken. Zo moeten er bijvoorbeeld bepaalde meubels voor transport gedemonteerd worden. Dit is dan vaak nodig omdat deze anders niet veilig vervoerd kunnen worden. Uiteraard moeten deze meubels in het nieuwe pand ook weer gemonteerd worden en met de vaak lastige objecten in een kantoor kan dit nogal een hele klus worden.

Een klusjes kan dit voor het bedrijf uit handen nemen. Ook kan een klusjesman alle elektra veilig aan- en afsluiten en deze netjes werken. Zijn er nog andere klussen die uitgevoerd moeten worden? Dan zal de klusjesman hier uiteraard ook mee helpen!

Is er (tijdelijke)opslag nodig?

Een bedrijf heeft niet alleen meubels, maar ook werknemers en deze werknemers hebben vaak ook archieven met documenten waarmee zij werken. Gelukkig kun je tegenwoordig niet alleen meubels in een opslag opslaan, maar zijn er ook speciale ruimtes voor het archief. Op deze manier hoef je niet alles mee te verhuizen en kun je de spullen die niet nodig zijn tijdelijk opslaan in een opslagruimte. Ook belangrijke documenten staan hier veilig.

Lees ook:  Meubeltransport met prof. verhuizers

Is er een verhuislift nodig?

Een verhuislift is tijdens een verhuizing weleens noodzakelijk, maar soms ook niet. Wanneer het niet noodzakelijk is kiezen veel mensen er toch nog vaak voor om een verhuislift in te huren. Dit komt vanwege het feit dat zo een lift de verhuizing een stuk makkelijker kan maken.

De verhuizers kunnen de spullen op deze manier namelijk makkelijk via het raam verhuizen waardoor het niet nodig is om via het trappenhuis te verhuizen. Dit wordt uiteraard allemaal afgestemd met jou als klant. Wil jij dat de verhuizing sneller én soepeler verloopt? Dan is het verstandig om voorhand na te denken over de voordelen van een verhuislift

verhuizen kantoor 7

Gratis offertes aanvragen bij Moving

Wil je weten hoeveel het kost om voor jouw zakelijke verhuizing een verhuisbedrijf in te huren? Dan kun natuurlijk altijd een vrijblijvende offerte aanvragen. Bij Moving hebben we het je allemaal nog makkelijker gemaakt en kun je nu daarom met één aanvraagformulier meerdere offertes ontvangen! En dit is ook nog eens helemaal gratis.

Zodra wij jouw aanvraag binnen hebben zullen wij deze naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio sturen. Deze zullen vervolgens binnen 24 uur contact met je opnemen en kun jij thuis op je gemak alle bedrijven, hun diensten én prijzen met elkaar vergelijken. Zo kun je kiezen voor het verhuisbedrijf dat het beste bij de wensen van het bedrijf past.

Ontvang gratis 6 verhuisoffertes in jouw mailbox

Start verhuisoffertes

Deze website is veilig

Vertrouwd sinds 2001