Verhuizen en opslag combineren

Heb je binnenkort een verhuizing op de planning staan? Dan is verhuizen en opslag regelen een handige combinatie. Misschien ga je verbouwen en zijn er spullen die je niet wilt beschadigen? Dan is bijvoorbeeld een loods huren een goede optie. Veel mensen denken er tijdens het verhuizen of verbouwen niet aan, maar voor je eigen gemak kun je dus altijd het beste kiezen voor een opslagruimte.

Verbouwingen, verhuizingen én opslag

Verbouwen en/of verhuizen en opslag hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Vooral niet wanneer je kiest voor (mobiele)opslag bij een verhuisbedrijf. Wanneer je jouw verhuizing door een verhuisbedrijf laat uitvoeren zullen zij je te allen tijde voorzien van deskundig advies en weten zij precies wat voor soort opslagruimte jij voor je verhuizing nodig hebt. Verhuizen en opslag is eigenlijk nog nooit zo makkelijk geweest.

Er zijn nog veel meer manieren

Wil je voor je verhuizing spullen uit de oude woning op laten slaan omdat deze niet in de nieuwe woning passen? Dan zijn er verschillende manieren om je inboedel op te slaan. Zoals je eerder hebt kunnen lezen.. verhuizen en opslag is nog nooit zo makkelijk geweest. En Moving probeert het je allemaal nóg makkelijker te maken. Waarom zou je moeilijk doen als het allemaal ook makkelijk kan?

Inboedel opslagbedrijven

Je inboedel kun je dus op verschillende manieren (tijdelijk) laten opslaan. Zo zijn er verhuisbedrijven die niet alleen je verhuizing uit handen kunnen nemen, maar ook voor opslag kunnen zorgen. Maar zo zijn er ook bedrijven die opslagruimtes verhuren waarvan je al particulier eenvoudig gebruik kunt maken.

Soorten opslagruimte

Heb jij (tijdelijke) opslag nodig en heb jij geen idee waar je moet beginnen met zoeken? Dan heb je Moving goed gevonden want wij leggen je graag uit hoe (tijdelijke) opslag precies werkt. Er zijn namelijk niet alleen opslagruimtes van verschillende formaten, maar er zijn ook verschillende soorten opslagruimtes waaruit je kunt kiezen.

Je inboedel opslaan bij een particulier

Voor (tijdelijke) opslag hoef je niet ver te zoeken. Er zijn tegenwoordig namelijk heel veel mensen die extra ruimte over hebben en deze verhuren als opslagruimte voor jouw inboedel. Dit kan een garage, zolder of loods zijn die zij niet gebruiken. Ook worden er vaak schuren of parkeerplaatsen met mobiele opslag verhuurd. Op deze manier hebben de mensen natuurlijk snel hun zakcentje verdient.

Opslagruimtes bij particulieren zijn vaak erg goedkoop en deze prijzen zijn natuurlijk erg aantrekkelijk, maar let altijd goed op. Je wilt natuurlijk niet dat je inboedel in een ruimte staat waar deze kans lopen om te beschadigen door bijvoorbeeld schimmels. En helaas zijn de ruimtes bij particulieren vaak niet goed geconditioneerd of worden deze niet verwarmd of gelucht waardoor er een kans bestaat dat je inboedel kan beschadigen.

Verder zijn vaak ook de voorwaarden en servies bij particulieren van mindere kwaliteit. Uiteraard kun je de verhuurder altijd vragen of je de ruimte eerst mag bezichtigen aangezien jij je inboedel (tijdelijk) wilt opslaan. Vaak is dit geen probleem.

Je inboedel tijdelijk opslaan bij self-storage

Voer jij je verhuizing helemaal zelf uit en heb je inboedel dat niet in de nieuwe woning past? Wil je dat jouw inboedel naar en opslag gaat? Dan kun je natuurlijk ook altijd kiezen voor (tijdelijke)opslag bij een van de vele professionele opslagplaatsen in Nederland. Dit wordt ook wel self-storage genoemd.

Wanneer je voor (tijdelijke)opslag kiest wil je natuurlijk wel dat alle inboedel veilig staat. Gelukkig zijn de opslagplaatsen bij professionele bedrijven altijd goed beveiligd. Er wordt vaak gebruik gemaakt van beveiligers, maar meestal is er ook 24 uur videobewaking. Zo kun jij je focussen op de verhuizing en hoef jij je geen zorgen te maken om de spullen in de opslag.

De aangeboden containers, opslagboxen of loodsen zijn bij deze bedrijven altijd van goede kwaliteit. Dit is als je inboedel wilt opslaan natuurlijk wel altijd fijn om te weten. Vooral wanneer je nog nooit eerder spullen hebt opgeslagen. De ruimtes worden verwarmd en gelucht waardoor je spullen niet beschimmeld kunnen raken.

Kies je voor (tijdelijke)opslag bij een professioneel bedrijf? Dan is het wel zo dat je alles omtrent de opslag zelf moet regelen. Dit betekent dat je zelf alle spullen naar de opslag moet rijden en hiervoor dien je meestal wel een busje te huren. Ook het laden en lossen van al je spullen zul je zelf uit moeten voeren.

In dit geval is het verder ook belangrijk om goed naar je inboedelverzekering te kijken zodat je er zeker van kunt zijn dat je inboedel ook goed verzekerd is in het geval van eventuele schade. Ook is het hierbij verstandig om het bedrijf naar hun voorwaarden en verzekeringen te vragen.

Een professioneel verhuisbedrijf en (tijdelijke) opslag

Bij een verhuizing denk je gauw aan een verhuisbedrijf, maar wanneer je aan een verbouwing of (tijdelijke)opslag denkt wordt een verhuisbedrijf helaas vaak vergeten. Echter kun je bij een verhuisbedrijf ook inboedel opslaan. Zo kunnen de verhuizers je niet alleen helpen met de verhuizing naar je nieuwe woning, maar kunnen zij je ook voorzien van deskundig advies.

Wanneer je bij een verhuisbedrijf voor (tijdelijke)opslag kiest hoef jij je nergens meer zorgen om te maken. Je spullen worden onder zeer goede omstandigheden opgeslagen. Zo is de opslag van een verhuisbedrijf van zeer goede kwaliteit. Je spullen zullen daarom amper kans lopen op beschadigingen.

Een verhuisbedrijf zal je bij jouw verhuizing met (tijdelijke)opslag niet alleen helpen met het verhuizen van je spullen, maar hierbij zullen zij de verhuisservice van opslag voor je uit handen nemen. Dit bekent dat zij de verhuiswagen zullen inladen met alle inboedel dat moet worden opgeslagen en deze zullen zij naar de opslag rijden. Hier zullen zij alles netjes uitladen en in de opslag plaatsen. Zo hoef jij niks meer te doen!

Je spullen (tijdelijk) opslaan bij een verhuisbedrijf betekent alles veilig zal staan. Zo hebben verhuisbedrijven altijd 24 uur videobewaking en daarom hoef jij je nergens zorgen over te maken. Wat trouwens misschien ook goed is om te weten is dat een verhuizer altijd gebruik zal maken van professionele materialen wanneer zij de verhuiswagen in én uitladen. Hierbij kun je denken aan verhuisdozen van goede kwaliteit en verhuisdekens.

Verder bepaal je de huurperiode natuurlijk altijd zelf en de verhuizers zullen van tevoren altijd duidelijke afspraken hierover met je maken.

Een container huren

Wist je dat je spullen ook in een container kunnen worden opgeslagen? Een container vinden mensen tijdens verbouwingen vaak fijn omdat de container makkelijk voor de deur geplaatst kan worden. Op deze manier kun je eenvoudig alle meubels en andere spullen in de container plaatsen en deze in de avonden op slot zetten.

De container zal door het bedrijf netjes bij jou voor de deur geplaatst worden en wanneer het nodig is zullen zij deze ook weer ophalen. Een volle container wordt meestal voor verhuizingen opgehaald omdat een container erg populair is wanneer mensen naar het buitenland verhuizen. Meestal past je hele inboedel namelijk is zo een container en daarom worden containers meestal ook voor internationale verhuizingen gebruikt.

Hoeveel opslagruimte is voldoende?

Ben jij druk bezig met het zoeken naar de juiste (tijdelijke) opslag? Dan wil je natuurlijk wel eerst weten hoeveel opslagruimte je eigenlijk nodig hebt. Hoe groot de ruimte moet zijn dat jij nodig hebt hangt van de grootte van je inboedel af. Hiervoor dien je de m3 van je inboedel uit te rekenen. Dit kun je zelf proberen uit te rekenen, maar dit kan uiteindelijk toch erg lastig zijn.

Gebruik onze M3-calculator

Omdat het zelf uitrekenen van de m3 van je inboedel nogal lastig kan zijn hebben we hier bij Moving een oplossing voor bedacht. Hiervoor hebben we nu namelijk de online m3-calculator online gezet. Je hoeft maar en paar vragen te beantwoorden zodat de calculator de grootte van je inboedel kan uitrekenen. Zo kom je niet alleen te weten hoe de groot de opslag moet zijn, maar weet je ook precies hoe groot de verhuiswagen is die je voor de verhuizing nodig hebt.

Kosten opslagruimte

Ieder bedrijf hanteert uiteraard zijn eigen prijzen, maar ook iedere klant is anders. Zo kan jouw inboedel heel anders zijn dan die van een anders en zo kan jouw inboedel ook een stuk groter zijn dan die van een ander. Ook moet er natuurlijk naar de periode dat je wilt huren kijken en zo wordt er nog naar heel veel gekeken. Dit betekent dus dat de gemiddelde kosten voor opslag zonder verdere informatie moeilijk te berekenen zijn. Dit geldt niet alleen voor opslag, maar uiteraard ook voor verhuizingen.

Vraag offertes aan

Wanneer je een exacte prijsindicatie wilt ontvangen kun je hiervoor verhuisoffertes aanvragen. Het is echter wel verstandig om dit bij meerdere bedrijven te doen zodat je hun services en prijzen met elkaar kunt vergelijken.

De goede service van Moving

Bij Moving hoef je maar één aanvraagformulier in te dienen zodat wij deze direct naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio kunnen sturen. Deze zullen vervolgens binnen 24 uur contact met je opnemen. Dit doen zij op het door jou opgegeven e-mail of telefoonnummer.


Veelgestelde vragen

Wat kost het om je huisraad op te slaan?

Dit hangt niet alleen van de hoeveelheid inboedel dat je kwijt wilt af, maar dit heeft ook met het soort opslagruimte te maken. Je kunt al een opslagruimte huren vanaf €4 per maand, maar ook voor €30 of zelfs €120 per maand.

Hoeveel opslag heb ik nodig voor inboedel?

Het gemiddelde huishouden in Nederland heeft ongeveer 30 m3 nodig. Echter kun je dit het beste voor jezelf uitrekenen. Gebruik hier gratis onze M3-calculator voor.

Wie kan mij helpen met verhuizen?

Je kunt je omgeving om hulp vragen. Zij zijn vaak bereidt om je tijdens een verhuizing te helpen, maar je kunt natuurlijk ook altijd verhuizers bij een professioneel verhuisbedrijf inhuren.

Hoe raak ik mijn meubels kwijt?

Je kunt je meubels doneren aan een goed doel, door de kringloop op laten halen of deze verkopen op bijvoorbeeld Marktplaats. Heb je hier allemaal geen tijd voor? Dan kun je bij de gemeente ook een afspraak maken voor grofvuil zodat de spullen netjes opgehaald en afgevoerd zullen worden.

Hoeveel verhuisdozen gaan er in een kuub?

Een gemiddelde grote verhuisdoos is vaak 48,5 x 32,5 x 38 cm en heeft hierbij een inhoudt van 60 liter. Dit betekent dat er van verhuisdozen van dit formaat 10 verhuisdozen in 1 M3 passen.