Meubels opslaan tijdens een verhuizing of verbouwing?

Heb je een verbouwing of verhuizing op de planning staan? Of misschien heb je heel veel leuke spullen op Marktplaats gekocht, maar heb je hier eigenlijk helemaal nog geen plek voor? Dan hoef jij je hier geen zorgen meer over te maken want meubels opslaan kan tegenwoordig heel gemakkelijk!

Spullen opslaan

Tijdens een verbouwing of verhuizing kan het opslaan van je spullen heel handig zijn. (Tijdelijke)opslag is makkelijk gevonden, maar hierbij is het wel belangrijk dat je weet met wat voor soort (mobiele)opslag je te maken hebt. In dit artikel leggen we je graag uit hoe de wereld van (tijdelijke)opslag in elkaar steekt.

Hoe kun je een opslagruimte huren?

Het huren van een opslagbox kan heel simpel zijn. Het is vooral simpel wanneer je gebruik maakt van de services van een professioneel verhuisbedrijf. Wanneer je kiest voor een verhuisbedrijf hoef je zelf namelijk niets meer te doen. Het inladen, vervoeren en uitladen van je spullen kun je in dit geval overlaten aan professionele vakmannen.

Soorten opslagruimte

(Tijdelijke)opslag kan op diverse manieren. Er zijn veel self-storage bedrijven waar je kunt kiezen voor inboedel opslag in bijvoorbeeld containers of een kleine opslagbox, maar je kunt ook kiezen voor wat grotere opslagruimtes bij bijvoorbeeld verhuisbedrijven.

Wanneer je op zoek gaat naar opslag is het wel verstandig om jezelf altijd eerst te informeren. Vraag bijvoorbeeld goed na of het een geconditioneerde ruimte is, je inboedel verzekerd is en of de opslag dichtbij jouw (nieuwe)woning is.

Inboedel opslaan bij particulieren

Er zijn weleens mensen die ervoor kiezen om een extra ruimte van hun woning te verhuren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een garagebox, schuur of bijvoorbeeld een privé-parkeerplaats waar je een container zou kunnen plaatsen.

Kijk niet alleen naar de prijs

Het huren van opslagruimte bij particulieren is vaak erg goedkoop, maar hierbij is het natuurlijk ook belangrijk om naar de kwaliteit van de opslagbox te kijken. Je wilt natuurlijk wel dat je inboedel veilig staat. Kijk dus altijd eerst goed of je met de beste ruimte te maken hebt zodat je spullen tijdens de opslagperiode niet beschadigt raken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan waterschade of schimmels.

Verder zijn de services en voorwaarden bij particulieren vaak niet van de hoogste kwaliteit. Vraag hier daarom van tevoren naar en vraag ook altijd of je de ruimte eerst even mag zien. Vaak is dit geen probleem.

Opslagruimte huren bij een inboedel opslag

In Nederland zijn er veel self-storage bedrijven. Deze helpen je graag met het opslaan van je waardevolle spullen. Helaas is het in dit geval wel vaak zo dat de opslagboxen niet heel groot zijn waardoor je meerdere boxen zou moeten huren. Hierdoor zullen de kosten natuurlijk wel oplopen.

Je dient wel zelf alles te regelen

Wanneer je kiest voor self-storage betekent dit wel dat je alles zelf dient te regelen. Hierbij moet je bijvoorbeeld een bus huren zodat je de spullen naar de opslagruimte kunt rijden. Ook dien je de bus zelf in te laden en dien je deze ook zelf weer uit te laden. Verder is het in dit geval ook erg belangrijk om altijd de voorwaarden goed door te lezen zodat je later niet met verborgen kosten te maken krijgt. Maak daarom ook altijd duidelijke afspraken.

Een verhuiscontainer huren

Wanneer je gaat verbouwen kan mobiele opslag zoals een verhuiscontainer erg makkelijk zijn. Vaak denkt men dat je voor dit soort opslag een vergunning nodig hebt, maar bij vele gemeenten in Nederland is dit tegenwoordig niet meer nodig. Dan is het maken van een melding al voldoende.

Een container als opslag is erg makkelijk

Containers zijn erg makkelijk te verplaatsen en te gebruiken. Zo wordt de container door het verhuurbedrijf bij jouw voor de deur in een parkeervak geplaatst zodat jij er eenvoudig gebruik van kunt maken. De container kan ’s avonds op slot waardoor je alles met een gerust hart uiteraard in de container kunt laten.

Een verhuisbedrijf

Wil je inboedel opslaan tegen scherpe prijzen, maar wil je hierbij wel een opslag van goede kwaliteit? Dan kun je in dit geval het beste voor een professioneel verhuisbedrijf kiezen. Niet alleen is hun opslag van zeer goede kwaliteit en hebben zij verschillende opslagboxen, maar deze verhuisbedrijven hebben ook nog eens alle professionele materialen om jou goed van dienst te kunnen zijn. Verder worden je spullen in hun opslag ook altijd beveiligd met behulp van cameratoezicht.

Professionele verhuizers

Professionele verhuizers zullen alles voor je uit handen nemen. Je hoeft geen bus meer te regelen en het in- en uitladen van de spullen zal ook allemaal door hen verzorgd worden. Verder zijn hun ruimtes voor meubelopslag van goede kwaliteit waardoor je spullen geen risico lopen beschadigt te raken.

Let op je inboedelverzekering

Wanneer je voor (tijdelijke)opslag kiest is het erg verstandig om je verzekeringen altijd goed te controleren. Je spullen zijn namelijk niet altijd goed verzekerd in een opslag en je wilt deze natuurlijk wel met een gerust hart in de opslag achterlaten. Controleer daarom van tevoren je inboedelverzekering goed zodat je indien nodig aanpassingen in je polis kunt maken.

Is (tijdelijke)opslag echt handig?

Wanneer je nog nooit eerder inboedel hebt opgeslagen kan het idee van een inboedelopslag nogal eng klinken. Je gaat toch niet zomaar ergens je spullen slaan? Maar wij kunnen je vertellen dat jij je bij de meeste aanbieders in Nederland helemaal zorgen hoeft te maken over je kostbare spullen. Zo een opslagbox is meestal goed beveiligd. Verder is een opslagbox erg handig omdat je zelf de grootte én huurperiode van de ruimte bepaald. Dit betekent dat je dus tussentijds nog spullen en/of verhuisdozen kunt inladen of uitladen. Heb je bijvoorbeeld spullen die je bent vergeten en dus niet hebt opgeslagen? Dan kun je misschien een dagje een aanhanger huren en je spullen even heen en weer rijden.

Hoe groot moet je inboedelopslag zijn?

Hoeveel opslagruimte je nodig hebt hang natuurlijk van verschillende factoren af. Heb je veel meubels? Zijn het grote meubels of zijn het kleine meubels? Heb je misschien genoeg aan een kleine opslagbox omdat je weinig meubels hebt of heb je juist een grote opslag nodig omdat je veel én grote meubels hebt?

Je m3 uitrekenen

Om te weten hoe groot de opslagruimte moet zijn is het noodzakelijk om de m3 van je inboedel uit te rekenen. Wanneer je dit weet kun je namelijk precies uitrekenen hoe groot de opslagbox moet zijn. Sommige mensen zijn goed in rekenen en weten nog precies hoe dit moet, maar om heel eerlijk te zijn.. de meeste mensen zijn vergeten hoe dit moet. De m3 van iets uitrekenen doe je ook niet dagelijks toch?

Maak gratis gebruik van onze m3-calculator

Om het je makkelijk te maken hebben we nu onze nieuwe én handige m3 rekentool online gezet. Door een aantal kleine vragen te beantwoorden kan de calculator de grootte van je inboedel uitrekenen. Zo weet je niet alleen precies hoe groot de opslagruimte moet zijn, maar weet je ook direct welke verhuiswagen er nodig is voor jouw verhuizing. Ook kan deze calculator handig zijn tijdens een verbouwing.

Kosten opslagruimte

De uiteindelijke kosten voor de huur van een opslagruimte zijn erg verschillend. Ieders inboedel is natuurlijk anders, maar zo zijn ook ieders wensen anders waardoor de kosten altijd verschillend zijn. Verder is het ook zo dat bedrijven voor zakelijke klanten andere prijzen berekenen dan voor hun particuliere klanten. Ook hangen de prijzen voor de huur van de opslag af van het formaat van de ruimte en uiteraard van de vestiging.

Gratis offertes bij Moving

Ga je verhuizen of verbouwen en heb je spullen die je (tijdelijk) op wilt slaan? Dan kun je hier een opslagruimte voor huren. Voor de exacte prijzen hiervoor kun je nu gratis offertes aanvragen bij Moving.

Hoe werkt Moving?

Bij Moving kun je met het indienen van één aanvraagformulier offertes van 6 verschillende verhuisbedrijven ontvangen! Dit is helemaal gratis en is er allemaal maar om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken. Zodra wij je aanvraag binnen hebben zullen wij deze naar de beste bedrijven uit jouw regio sturen en zij zullen vervolgens binnen 24 uur contact met je opnemen. Dit kan op het door jouw opgegeven telefoonnummer of e-mail zijn


Veelgestelde vragen

Wat kost het om meubels op te slaan?

Opslag kun je zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Zo kun je kleine ruimtes vaak al voor €4 per maand huren terwijl je ook grote ruimtes kunt huren voor €120 per maand.

Hoe meubels opslaan?

Maak de meubels goed schoon, laat deze drogen en wikkel deze daarna pas in. Wanneer je dit niet doet kunnen de objecten gaan schimmelen en dit wil je natuurlijk niet.

Hoe raak ik mijn meubels kwijt?

Je kunt je meubels weggeven, doneren of verkopen. Ook kun je deze door grofvuil laten ophalen.

Is een bank grofvuil?

Ja, grofvuil is afval dat te groot of te zwaar is voor de normale container en dit is je bank natuurlijk ook.

Wie komt er gratis meubels ophalen?

Kringloopwinkels halen graag gratis meubels op. Ook is de grofvuilservice van de gemeente gratis.