Matras verhuizen doe je op deze manier

Verhuizen kan bij veel mensen paniek veroorzaken. Dit is eigenlijk ook wel logisch want verhuizen is eigenlijk ook best eng. Je moet niet alleen heel veel regelen wat allemaal erg chaotisch kan worden omdat dingen meestal niet lopen zoals je ze gepland had. Echter draait een verhuizing om meer dan alleen spullen verhuizen en dat is dat jij natuurlijk ook moet verhuizen.

Het is dus eigenlijk iets wat zowel fysiek als mentaal erg zwaar kan zijn. Een matras verhuizen is ook een uitdaging omdat het een onhandige vorm heeft. Lees dit artikel voor meer tips over matras verhuizen.

Vragen over een matras verhuizen

Het klinkt misschien heel gek, maar wij krijgen enorm veel vragen van mensen die niet weten hoe zij hun matras moeten verhuizen. We kunnen ons best voorstellen dat wanneer je niet weet hoe dit moet en al gestresst bent van de hele verhuizing je geen idee hebt waar je moet beginnen. We zeggen dit niet alleen om je gerust te stellen, maar een matras verhuizen kan ook erg lastig zijn. Matrassen zijn vaak groot én ook nog eens zwaar.

Een matras moet op de juiste manier vervoerd worden

Ga jij ook verhuizen en wil je jouw matras meeverhuizen? Dan dien je dit wel op de juiste manier te doen. Matrassen zij niet alleen groot en zwaar, maar ook erg duur en je wilt straks natuurlijk niet een nieuw matras kopen omdat de oude tijdens de verhuizing toch beschadigt is. Een foutje is sneller gemaakt dan je denkt..

Bij Moving helpen we je graag

Bij Moving helpen we je graag met goedkoop én makkelijker verhuizen. Daarom geven we je graag tips met betrekking tot het veilig verhuizen van je matras. Zo weet je voor de volgende keer ook precies wat je moet doen en hoef jij je in de toekomst geen zorgen meer te maken over het tillen en het vervoer van je matras.

Je matras goed onderhouden

In het algemeen is het natuurlijk al belangrijk om je matras schoon te houden. Dit is niet alleen hygiënisch verantwoord, maar op deze manier gaat je matras ook veel langer mee. Het ventileren van je matras en beddengoed bijvoorbeeld is eigenlijk toch wel een must. Je verliest iedere nacht namelijk wel tot ongeveer een half liter vocht! Ook het regelmatig draaien van je matras kan helpen om het matras langer in goede conditie te houden. Om geurtjes, stof en huisstofmijt tegen te gaan kun je het matras ook wekelijks stofzuigen.

Je matras schoon en gereinigd verhuizen

Voordat je gaat verhuizen kun je jouw matras het beste nog even goed reinigen. Hiervoor kun je misschien een stoomreiniger gebruiken. Zo is je matras niet alleen schoon en klaar voor vertrek, maar kun je het matras in de nieuwe woning ook direct weer gebruiken.

Met een stevige matrashoes is je matras goed beschermd

Wanneer jij je matras gereinigd heb en eindelijk kunt verhuizen dan wil je deze natuurlijk wel beschermen tegen invloeden van buitenaf. Je wilt je matras immers niet overal over de vloer slepen toch?

Om je matras te beschermen kun je daarom het beste gebruik maken van een plastic matrashoes. Met een matrashoes heb je gelijk ook wat beter grip op je matras. Dit is een professionele matrashoes oftewel stevige plastic matraszak die je kunt gebruikten wanneer je jouw matras gaat verplaatsen en niet wilt dat deze vies wordt of beschadigingen oploopt.

Met deze speciale matrashoezen kan het matras samen met andere spullen op de grond gezet worden zonder dat deze vies of stoffig wordt. Plak hierbij wel de zak goed dicht zodat je matras er niet uit kan glippen.

Je matras optillen

Een zware matras tillen is niet fijn. Het is zwaar en het dient ook nog eens altijd op de juiste wijze te gebeuren. Wanneer je dit niet op correcte wijze doet kan niet alleen je matras beschadigingen oplopen of zelfs scheuren, maar is dit ergonomisch ook niet erg verantwoord. Verder is een matras oprollen of een matras opgevouwen vervoeren natuurlijk bijna onmogelijk, dus dit kun je beter ook niet proberen.

Ook zul je bij een matras oprollen of matras opgevouwen vervoeren het matras kunnen beschadigingen, omdat deze van binnenin kan breken. De beste manier is dus eigenlijk om een matras plat te verhuizen.

Een matras plat naar je nieuwe woning verhuizen

Bij een verhuizing kun je matrassen dus het beste plat vervoeren. Verder lijkt het misschien handig, maar je kunt bovenop de matrassen beter ook geen zware spullen leggen. Je kunt je matras hiermee namelijk beschadigen. Vooral wanneer je geen gebruik maakt van de juiste matrasbeschermers.

Matrassen stapelen

Je kunt wel altijd matrassen op elkaar stapelen. Zo kun je deze makkelijker in de verhuiswagen plaatsen om ze te vervoeren. Je matrassen zijn uiteraard allemaal beschermd met een speciale hoes zoals we je eerder geadviseerd hebben, dus je hoeft je geen zorgen meer te maken om viezigheid. Let bij het stapelen wel op dat je het zwaarste matras onderop legt en het lichtste matras bovenop legt. Net zoals je eigenlijk ook met de dozen doet tijdens het inpakken en verhuizen.

Je kunt een matras eventueel ook op de zijkant vervoeren

Is er in de verhuiswagen te weinig plek of lukt het gewoonweg niet om het matras plat te vervoeren? Dan kun je er ook voor kiezen om het matras op de zijkant te vervoeren. Hierbij is het alleen wel belangrijk om het matras in de verhuiswagen goed vast te maken met spanbanden.

Zorg ervoor dat de spanband niet te slap hangt, want anders kan je matras aan de binnenkant indeuken. En wanneer de binnenvering of pocketveren van je matras breekt heb je er natuurlijk niks meer aan.

Kies voor professionele hulp

Wil jij je tijdens de verhuizing écht nergens meer zorgen over maken? Dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om je verhuizing uit handen te geven aan een professioneel verhuisbedrijf. Verhuisbedrijven hebben niet alleen de nodige kennis en ervaring, maar hebben ook de juiste artikelen en producten in huis om je verhuizing netjes uit te voeren én om je matras veilig te verhuizen. Ervaren verhuizers weten simpelweg goed hoe ze een groot matras moeten verhuizen. Vraag wel even voor de zekerheid na of ze een matrashoes mee kunnen nemen.

Meubeltransport

Wil je niet je hele verhuizing uit handen geven, maar wil je alleen wat hulp met het verhuizen van je matras of andere meubels zoals een tweepersoons- eenpersoonsbed of een klein bed voor kinderen? Dan kun je ook kiezen voor alleen meubeltransport. De verhuizers zullen dan alleen de aangegeven objecten ophalen en deze met de juiste bescherming in de verhuiswagens vervoeren.

Verhuiskosten berekenen

De kosten voor een verhuizing met een professioneel verhuisbedrijf hoeven helemaal niet heel hoog te zijn. Echter is het voor de juiste prijsindicatie wel nodig om een verhuisofferte bij het verhuisbedrijf aan te vragen. Het is namelijk erg moeilijk om zomaar de kosten van een verhuizing of meubeltransport in te schatten zonder enige verdere informatie.

Gratis offertes bij Moving

Voor het vergelijken van de diensten en prijzen van verschillende verhuisbedrijven kun je bij Moving nu eenvoudig met één aanvraagformulier meerdere verhuisoffertes aanvragen. Dit is ook nog eens helemaal gratis!

Hoe werkt Moving?

Moving werkt eigenlijk heel eenvoudig. Wanneer jij je gratis aanvraag hebt ingediend en wij deze hebben ontvangen zullen wij deze direct naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio sturen. Deze verhuisbedrijven zullen vervolgens binnen 24 uur contact met je opnemen. Op deze manier kun jij op je gemak alle verhuisoffertes met elkaar vergelijken. Welke verhuisdiensten biedt ieder bedrijf aan en wat zijn hun tarieven.

Kies het juiste verhuisbedrijf

Nadat je de verhuisbedrijven met elkaar hebt vergelijken kun je uiteindelijk kiezen voor het verhuisbedrijf dat bij jouw persoonlijk wensen én budget past. Kies je er uiteindelijk voor om de verhuizing of meubeltransport zelf uit te voeren? Dan is dit uiteraard ook geen enkel probleem. Je zit namelijk nergens aan vast!