Kleding verhuizen? Dit moet je doen

Iedereen die een keer verhuisd is weet hoe lastig kleding verhuizen kan zijn. Op het eerste gezicht zou je dit natuurlijk niet denken, want wat is er nu zo moeilijk aan een paar kledingstukken en spullen verhuizen?

Kleren verhuizen kan lastig zijn

Nou, niks is minder waar. Verhuizingen kunnen enorm lastig zijn, ook met weinig kleren. Vooral wanneer de dag van de verhuizing dichterbij komt zal dit voor nog meer stress zorgen waardoor alles nóg chaotischer kan lopen.

Tips bij kleding verhuizen

Wat veel mensen ook niet weten is dat kleding verhuizen voor veel mensen lastig kan zijn want hoe verhuis je dit op de beste manier? Ga jij binnenkort verhuizen? Dan wil je natuurlijk zo min mogelijk stress en wil je waarschijnlijk ook dat je een soepele verhuizing zult hebben.

Met onze gratis verhuistips in dit artikel gaat dit je heel gemakkelijk lukken. Wij vertellen je precies hoe je al je kleding die in de kast hangen op de juiste manier kunt verhuizen.

Slimme inpaktips voor je kleding

Zoals je net hebt kunnen lezen geven wij je graag wat inpaktips voor het snel en goed inpakken van je kleding

Tip 1. Heb jij je spullen ingepakt?

Nog niet beginnen met inpakken! Je kunt beter beginnen nadat je onze slimme tips hebt gelezen! Ten eerste is het voordat je gaat verhuizen erg belangrijk om al je kleding in de was te gooien. Zie het als een extra grote schoonmaak voordat je gaat verhuizen.

Tip 2. Grijp je kans

Een van onze andere slimme inpaktips is om dit verhuismoment te gebruiken om je kleding te doorspitten. Gebruik je alle kleding nog of heb je heel veel wat eigenlijk wel weg kan? Sorteert je kleding daarom op wat je dagelijks draagt, soms draagt en helemaal niet meer draagt. Zo kun je veel kleding alvast weggooien of zelfs weggeven aan een goed doel.

Op deze manier scheelt het niet alleen met inpakken, maar help je ook nog eens je medemens. Mooi meegenomen toch? Een goed doel kan bijvoorbeeld het Leger des Heils zijn, maar bijvoorbeeld ook de lokale kringloopwinkel. Wanneer je nog meer spullen hebt zullen zij deze zelfs gratis ophalen!

Tip 3. Kleding inpakken op zijn best

Oke, je hebt nu waarschijnlijk al je kleding gesorteerd, gewassen en netjes gevouwen. Dan kunnen we nu verder met de rest. Er zijn namelijk een hoop trucjes waarmee je een stuk soepeler kunt inpakken.

Tip 4. Zijn vuilniszakken handig tijdens het verhuizen?

Wanneer je aan een verhuizing denkt denk je al snel aan verhuisdozenen dit is natuurlijk meer dan logisch. Ja, je kunt ook verhuisdozen gebruiken om je kleding te verhuizen, maar waarschijnlijk is het je al opgevallen dat verhuisdozen nogal duur zijn. Slimmer inpakken betekent niet alleen makkelijker inpakken, maar het is natuurlijk ook altijd verstandig om op je budget te letten.

Tip 5. Stevige vuilniszakken zijn een must

Het klinkt misschien raar, maar heb je al een grote vuilniszak bij de hand? Je kunt je kleding namelijk gemakkelijk verhuizen met vuilniszakken. Dit soort zakken bieden extra stevigheid en zullen ook niet snel inscheuren.

Voor je ondergoed en sokken is het een stuk slimmer om kleine zakjes te gebruiken, want dit neemt minder ruimte in beslag en dus kun jij zonder enige zorgen alles in de verhuiswagen laden. De zakken die bij elkaar horen kun je aan elkaar binden wat het uitpakken ook weer een stuk makkelijker maakt.

Tip 6. Kartonnen dozen

Zoals je eerder hebt kunnen lezen kunnen verhuisdozen nogal duur uitvallen. Waarom eigenlijk? Het is toch eigenlijk maar een stuk karton? Om te beginnen moeten we uitleggen dat karton op dit moment erg duur is vanwege de tekorten aan grondstof.

Verder is een verhuisdoos natuurlijk niet zomaar een doos, maar moet het van goede en sterke kwaliteit zijn omdat er spullen in vervoerd moeten worden. Ga je voor goedkoop? Dan is dit in de verhuiswereld vaak helaas duurkoop. Voor een gemiddelde kledingkast heb je ongeveer 3 á 4 dozen. Verhuis je de kledinghangers mee? Dan heb je er ongeveer 2 á 3 extra dozen nodig. Bereken hier hoeveel verhuisdozen nodig zijn voor jouw verhuizing.

Tip 7. Netjes inpakken

Voordat je begint met inpakken is het belangrijk dat je eerst alle kleding netjes sorteert. Waarom sorteren zou je nu misschien denken? Dit is zodat je kleding van het hetzelfde soort bij elkaar houdt. Zo kun je bijvoorbeeld t-shirts bij elkaar houden en truien bij elkaar inpakken etc.

Nadat je dit allemaal gedaan hebt kun je beginnen met het vouwen van de kleding. Bij het verhuizen van kleding is het erg belangrijk om alles netjes te vouwen zodat je het netjes kunt inpakken want anders kan kleding in de knoop raken en wanneer dit gebeurd weten we bijna zeker dat je het niet meer rustig uitgepakt gaat krijgen.

Tip 8. Hangende kleding verhuizen

Helaas kun je sommige kleding niet vouwen. Denk hierbij aan smokings of bijvoorbeeld galajurken die je net bij de stomerij opgehaald hebt. Hoe verhuis je dit nu in godsnaam? Nou, dat is niet heel moeilijk, want om kleding hangend te verhuizen kun je gewoon gebruik maken van speciale dozen.

Deze speciale doos wordt ook wel de garderobedoos genoemd en is eigenlijk één grote verhuisdoos met een metalen hangbeugel. Deze dozen zijn in verschillende grootte verkrijgbaar en hierbij is het dus wel belangrijk om even goed te kijken naar wat jij precies nodig hebt.

Verder is hangertjes laten hangen geen goed idee. Deze zullen voor scheuren in de zak zorgen en dit wil je natuurlijk niet. Verwijder de hangers daarom altijd van je hangende kleding. Als je de hangers per se mee wilt verhuizen kun je deze het beste in verhuisdozen vervoeren.

Wikkel kasten in met folie

Wikkel kasten trouwens ook altijd goed in zodat deze tijdens het transport en het verhuizen zodat de extra bescherming ervoor zorgt dat deze spullen zullen beschadigen.

Laad de verhuisbus slim in

Je wilt natuurlijk niet alleen je kleding verhuizen, maar waarschijnlijk heb je ook kasten, keukenspullen of boeken die je wilt verhuizen. Boeken perfect verhuizen kan, maar dan moet je deze niet op je garderobedoos met mooie kledingstukken stapelen want dit zal geheid in zakken.


Veelgestelde vragen

Hoe kapstokken verhuizen?

Je kunt bepaalde kleding op de kapstok hangen en dit met een vuilniszak eroverheen verhuizen. Zo kun je de kapstok ook rechtop in de verhuiswagen neerzetten. Vergeet de kapstok echter niet met spanbanden vast te zetten.

Hoe schoenen verhuizen?

Je kunt schoenen het beste in de originele doos verhuizen, maar deze heb je waarschijnlijk niet meer. Dan kun je in dit geval wijndozen of verhuisdozen gebruiken. Vul de schoenen altijd met sokken of kranten zodat deze niet in kunnen deuken tijdens het transport.

Hoe lang van te voren inpakken verhuizen?

Kleding wat je niet vaak gebruikt kun je inpakken wanneer je wilt, maar kleding wat je tot het laatste moment nog zult dragen kun je dus beter als laatste inpakken.

Hoe begin je met inpakken verhuizen?

Begin altijd met het inpakken van de spullen die je niet vaak gebruikt. Dit geldt dus ook voor je kledingkast.

Hoeveel dagen heb je nodig om te verhuizen?

Een verhuizing is meestal binnen een dag uitgevoerd. Heb je via je werk recht op bijzondere verlofdagen? Dan is het goed om te weten dat dit er dan maximaal 2 per jaar zijn.