Internationaal verhuisbedrijf; tot in de puntjes verzorgd

Een verhuizing naar het buitenland wordt ook wel een internationale verhuizing genoemd. Ga jij binnenkort ook internationaal verhuizen? Dan heb je hier een internationaal verhuisbedrijf voor nodig.

Dit is een verhuisbedrijf met de nodige kennis en ervaring met internationale verhuizingen en internationale verhuizers kunnen jou dan ook het beste helpen met jouw verhuizing naar het buitenland.

Een internationale verhuizingen

Een internationaal verhuisbedrijf is eigenlijk net zoals ieder ander professioneel verhuisbedrijf in Nederland. Het enige verschil is dat internationaal verhuisbedrijf zoals de naam al zegt gespecialiseerd is in internationale verhuizingen.

Verhuizen naar het buitenland kan enorm ingewikkeld zijn en vraagt vaak ook om het nodige papierwerk. Een internationale verhuizer weet precies hoe een internationale verhuizing in elkaar steekt en kan je dan ook niet alleen met de praktische zaken helpen, maar kan je ook met de administratieve zaken bijstaan.

Een internationaal verhuizen

Bij internationale verhuizingen adviseren wij klanten altijd een internationaal verhuisbedrijf in te huren. Gelukkig zijn er in Nederland tal van internationale verhuisbedrijven die gespecialiseerd zijn in internationale verhuizingen en deze verhuisbedrijven nemen jouw internationale verhuizing dan ook graag uit handen.

Wanneer jij een internationale verhuisbedrijf inschakelt kun je er zeker van zijn dat jouw inboedel in goede handen is.

Om wat voor soort internationale verhuizing gaat het?

Verhuizen naar het buitenland is altijd anders. Net zoals iedere verhuizing in Nederland altijd anders is. Wanneer je gaat verhuizen is voor het verhuisbedrijf daarom altijd belangrijk om te weten om wat voor soort internationale verhuizing het gaat.

Ben je een student die een internationale verhuizing aan het plannen is? Ben je een expat en moet jij wel vaker internationaal verhuizen? Ga je als gezin eindelijk die ene stap zetten en gaan jullie verhuizen naar het buitenland? Of gaat het om bedrijfsverhuizingen?

Een verhuizing is stressvol

Internationaal verhuizen kan enorm stressvol zijn. Je bent misschien al vaker binnen Nederland verhuist en weet al hoe hectisch zo een verhuizing kan staan, dus je kunt je vast wel voorstellen wat voor chaos een internationale verhuizing met zich mee kan brengen.

Internationale verhuizers zorgen voor de juiste begeleiding.

Internationaal verhuizen brengt nog méér zaken met zich mee die tijdens of eigenlijk vooral voor de verhuizing geregeld moeten worden.

Daarom is het bij internationaal verhuizen erg belangrijk dat je te allen tijde voorzien wordt van deskundig advies. Dit behoort tot de verhuisservice van het verhuisbedrijf dat ervaren is met internationale verhuizingen.

De juiste verhuisservice

Ja, de ene internationale verhuisbedrijven zij natuurlijk de andere internationale verhuisbedrijven niet, maar wanneer je eerder gebruikt gemaakt hebt van de verhuisservice van een internationale verhuizer weet je dat er een enorme last van je schouders valt tijdens het internationaal verhuizen.

Het verhuizen van je inboedel naar het buitenland

De verhuiswagens staan waarschijnlijk al klaar en je kunt er dan ook zeker van zijn dat het verhuisbedrijf je inboedel veilig op transport naar het buitenland zet.

Tevens kunnen de verhuizers je ook helpen met het inpakken van de spullen en verhuisdozen. Indien je dit wilt kun je misschien ook een uitpakservice inhuren zodat je zelf echt helemaal niks meer hoeft te doen! Zo verhuis je nóg makkelijker.

Douaneformaliteiten

Zoals je eerder hebt kunnen lezen kan internationaal verhuizen om het nodige papierwerk vragen. Deze douaneformaliteiten komen helaas vaker voor dan je denkt.. ook wanneer je binnen Europa blijft wonen. Wanneer je gaat verhuizen is een goede voorbereiding dus enorm belangrijk.

Een (erkend) internationaal verhuisbedrijf

Misschien ken je de Nederlandse brancheorganisatie van Erkende Verhuizers al en misschien ken je deze nog helemaal niet. Zoals je weet kun je in Nederland wanneer je gaat verhuizen een verhuisbedrijf inhuren.

Verhuizen met Erkende Verhuizers

Wanneer een verhuisbedrijf zich aansluit bij de brancheorganisatie kan het zijn klanten vele voordelen en garanties bieden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een garantiecertificaat, zeer goede verzekeringen en bepaalde diensten.

Dit is voor de klanten erg fijn, maar uiteraard brengt dit ook de nodige kosten met zich mee. Het verhuisbedrijf moet namelijk bepaalde kosten aan de organisatie afdragen en deze kosten worden altijd aan de klant doorberekend. Het is dan ook daarom dat deze verhuisbedrijven vaak iets duurder zijn.

Verhuizingen met niet Erkende verhuisbedrijven

Voor verhuizingen in Nederland en voor verhuizingen naar het buitenland kun je ook kiezen voor verhuisbedrijven die zich niet hebben aangesloten bij de brancheorganisatie. Zijn deze verhuisbedrijven dan minder goed? Zijn de diensten anders? Wij leggen het graag aan je uit.

Waarom sluit een verhuisbedrijf zich niet aan?

Een niet Erkende Verhuizer die ervoor kiezen om zich niet aan te sluiten doen dit vaak vanwege van de hoge kosten niet. Zij hebben het geld er niet voor of willen deze extra kosten gewoonweg niet afdragen.

Echter is het bij deze verhuizers wel belangrijk om hun voorwaarden goed door te nemen en om jezelf goed te informeren met betrekking tot hun verzekeringen. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Top 10 internationale verhuisbedrijven

Wij hebben de top 10 van beste internationale verhuisbedrijven in Nederland in een handig overzicht geplaatst.

1. Van der Ent Group

Van der Ent Group is een van de grooste verhuisbedrijven in Nederland. Het is een familiebedrijf dat sinds 1922 actief is in internationale transport, verhuizen én logistiek. Zij zijn ook aangesloten bij FEDEMAC, IAM, Harmony Relocation Network én Erkende Verhuizers.

2. Atlas International Movers

De specialiteit van Atlas International Movers zijn internationale verhuizingen en deze voeren zij dan ook dagelijks uit. Zij staan er vooral bekend om hun persoonlijke aanpak. Atlas International Movers is aangesloten bij IAM, FIDI, FEDEMAC én Erkende Verhuizers.

3. Kuiper de Internationale Verhuizer

Kuiper de Internationale Verhuizer bestaat al sinds 1921 en heeft dus gewoon 100 jaar ervaring met verhuizingen! Zij hebben 1o vestigingen en zijn nu vooral gespecialiseerd in internationale verhuizingen. Kuiper de Internationale Verhuizer is aangesloten bij FEDEMAC en IAM.

4. Unimove

Unimove bestaat sinds 2007 en is naar eigen zeggen actief in 130 landen wereldwijd. Je kunt ze dus wel echt experts op het gebied van internationale verhuizingen noemen. Zij zijn ook aangesloten bij FEDEMAC, IAM én Erkende Verhuizers.

5. AGS KHZ Internationale Verhuizers

Ben je op zoek naar de grootste onafhankelijke verhuisorganisatie van Nederland? Dan ben je bij AGS KHZ Internationale Verhuizers aan het juiste adres. Het bedrijf is verder ook aangesloten bij FIDI, IAM én Erkende Verhuizers.

6. Voerman International

Voerman International heeft al meer dan 30 jaar ervaring met internationale verhuizingen. Zij zijn naast particulieren ook gespecialiseerd in zakelijke verhuizingen naar het buitenland. Zij zijn aangesloten bij IAM, FIDI, Harmony Relocation Network én Erkende Verhuizers.

7. De Haan Verhuizingen

De Haan Verhuizingen bestaat al sinds 1777 en is dus door 9 generaties opgebouwd! Je kunt ze dus echte specialisten noemen. Het verhuisbedrijf is aangesloten bij FAIM en FIDI.

8. Schmidt Global Relocations

Schmidt Global Relocations bestaat sins 2008 en voert sinds de begindagen al internationale verhuizingen uit. Zij hebben hierbij niet alleen betrouwbare partners over de gehele wereld, maar zij staan ook voor een persoonlijke benadering. Het verhuisbedrijf is onderdeel van de Methorst groep en is ook nog eens aangesloten bij IAM, PAIMA én Erkende Verhuizers.

9. Smilda & Zn. Verhuizingen

Smilda & Zn Verhuizingen bestaan al meer dan 80 jaar en zijn dan ook echte vakmannen wanneer het op internationale verhuizingen aankomt. Het verhuisbedrijf is ook lid van de brancheorganisatie Erkende Verhuizers.

10. Mondial Verhuisbedrijf Henneken

Mondial Verhuisbedrijf Henneken bestaat sinds 1870 en is vooral gespecialiseerd in verhuizingen naar Engeland, Ierland, Wales en Schotland. Ja, zij zijn misschien niet wereldwijd actief, maar wanneer het op een internationale verhuizing naar een van deze gebieden aankomt ben je bij hen wel aan het beste adres. Het verhuisbedrijf is aangesloten bij ISP, OHSAS én is ook nog eens lids van Erkende Verhuizers.

Verhuiskosten

Wanneer je binnen Nederland verhuist ben je natuurlijk altijd een voordeliger uit dan wanneer je naar het buitenland verhuist. Binnen de Europese Unie (EU) kunnen de kosten nog weleens meevallen, maar naar een bestemming op een ander continent zal de verhuizing toch echt de nodige kosten met zich meebrengen. Alle verhuizers voeren deze verhuizingen op eigen manier uit en rekenen hierdoor vaak ook hun eigen kosten.

Verhuiskosten internationale verhuisbedrijven

Om niet voor onaangename verrassingen te komen staan adviseren wij je daarom altijd om verschillende internationale verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken. Door offertes aan te vragen weet je namelijk precies wat jouw verhuizing gaat kosten en kom je later niet voor onaangename verrassingen te staan.

Vergelijk de offertes

Welk verhuisbedrijf is de beste optie voor jouw verhuizing? Past het bedrijf zijn verhuisdiensten en kosten aan de wensen van de klant aan? Op deze manier kun je offertes voor internationaal verhuizen thuis op je gemak vergelijken. Zoals je weet zijn de ene internationale verhuisbedrijven de andere internationale verhuisbedrijven niet.

Gratis offertes bij Moving

Bij Moving begrijpen wij dat jij waarschijnlijk helemaal de tijd niet hebt om met ieder verhuisbedrijf contact op te nemen en daarom hebben wij hier een oplossing voor bedacht. Bij Moving kun je nu namelijk met één aanvraagformulier verschillende offertes ontvangen en deze service is helemaal gratis!

Eenvoudig offertes vergelijken

Nadat wij je aanvraag voor een vrijblijvende offerte hebben ontvangen zullen wij deze naar de 6 beste verhuizers uit jouw regio sturen. Deze zullen vervolgens binnen 24 uur contact met je opnemen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een internationale verhuis?

Bij een internationale verhuizing ligt het er natuurlijk aan waar je naartoe gaat verhuizen en hoe groot je inboedel hierbij is. Het gemiddelde is tussen de €6200 en €7100.

Kan je zomaar naar het buitenland verhuizen?

Ja, je kunt je bij de gemeente uitschrijven. In dit geval zul je dan ook uitgeschreven worden van je adres in Nederland.

Hoeveel geld heb je nodig om te verhuizen naar Amerika?

Een verhuizing naar Amerika kost gemiddeld rond de €7100 á €9700. Deze prijzen zijn gebaseerd op basis van een gezin.

Hoeveel maanden per jaar mag je in buitenland wonen?

Wanneer je langer dan 8 maanden buiten Nederland verblijft ben je verplicht om jezelf uit te schrijven. Ook als je jouw woning in Nederland in dit geval behoudt.

Wat gebeurt er met mijn schulden als ik emigreer?

Wanneer je uit Nederland vertrekt zul je niet gecontroleerd worden op openstaande (belasting)schulden. Het is van belang om deze zo goed mogelijk te regelen voordat je verhuist zodat je later niet tegen problemen aan zult lopen.