Meteen naar de inhoud

Handig inpakmateriaal voor je verhuizing

  1

  Een verhuizing vraagt niet alleen om het regelen van administratieve zaken of de spullen van A naar B verhuizen, maar het vraag ook om allerlei inpakwerk. Je wilt de spullen tijdens de verhuizing natuurlijk wel veilig en zonder enige beschadigingen kunnen verhuizen toch?

  Let goed op je breekbare spullen wanneer je gaat verhuizen

  Vaak denken mensen niet heel veel breekbare huisraad te hebben en dit kan soms ook zo zijn, maar meestal klopt dit dus helemaal niet. Het is juist tijdens de verhuizing dat al deze breekbare spullen pas opvallen en je met je handen in het haar komt te zitten. Je kunt je vast wel voorstellen dat het inpakken op dat moment erg tegen kan vallen.

  Dierbare spullen

  Spullen waar je niet snel aan denkt, maar tijdens het inpakken tegenkomt zijn vaak dierbare spullen die je niet dagelijks gebruikt. Hierbij kun je denken aan die ene dure wijnglazen of oude serviesset die je van oma geërfd hebt. Voor deze spullen heb je natuurlijk wel extra bescherming nodig en hierbij is bijvoorbeeld noppenfolie onmisbaar en hét ideale hulpmiddel. Voor deze items moet er natuurlijk voor veilig transport gezorgd worden, maar dit betekent ook dat voor de verhuizing goed ingepakt moet worden.

  3

  Inpakmateriaal: een verhuisdeken, inpakpapier, noppenfolie

  Vooral je breekbare huisraad heeft natuurlijk extra bescherming nodig tijdens het verhuizen. Heb je nog andere kostbare spullen die in speciale kartonnen dozen verhuist moeten worden? Zorg er dan voor je deze verhuisdozen op tijd besteld zodat je deze ook op tijd binnen hebt. Zo kun je ook ruim op tijd beginnen met inpakken. Ook ander inpakmateriaal zoals verhuisdekens, inpakpapier en noppenfolie zijn onmisbaar.

  Vergeet matrashoezen en een plastic bankhoes niet

  Tijdens de verhuizing wil je natuurlijk ook je bank en matrassen beschermen. Als je een matras of bank niet goed inpakt met een matrashoes of een plastic bankhoes dan kunnen deze tijdens het vervoer niet alleen ernstige beschadigingen oplopen, maar dan worden ze ook nog eens erg vies.

  Een uitgebreid assortiment inpakmateriaal

  Zoals je eerder hebt kunnen lezen is het belangrijk om ruim op tijd de verhuisdozen te bestellen zodat je deze ook op tijd binnen zult hebben. Dit geldt ook voor de rest van het inpakmateriaal. Wanneer je het bouwcentrum bezoekt of online rondkijkt zal het je ook snel opvallen dat er een ruim assortiment aan inpakmateriaal beschikbaar is. Maar wat heb heb je nu precies nodig?

  Verkrijgbaarheid professioneel verhuismateriaal

  Professionele verhuismaterialen kun je in de bouwmarkt of online kopen. Wanneer je gebruik maakt van de verhuisdiensten van een professioneel verhuisbedrijf dan kunnen zij dit ook allemaal voor je regelen.

  Iedere verhuizing vraag wel om sterke duct tape zoals Tesa duct, afdekfolie (kant en klaar verpakt) en bijvoorbeeld een goede tape dispenser. Met een rol verpakkingstape plakt alles in een handomdraai dicht. Hierbij kun je ook denken aan een rol duct tape. Verder zijn niet alleen matrashoezen onmisbaar, maar sterke bescherm foliehoezen zijn ook erg belangrijk. Ja, matrassen zij natuurlijk niet per se breekbaar, maar deze kunnen wel indeuken, vies worden of beschadigt raken. Tijdens transport geeft extra stevigheid dus uiteindelijk ook extra zekerheid!

  Denk goed na

  Wil je ook extra stevigheid voor je handen? Dan kun je ook dé perfecte werkhandschoen aanschaffen. Hiermee kun je de grootste doos en sterkste verhuisdozen optillen. Optimale bescherming is natuurlijk niet alleen voor je spullen, maar ook voor jezelf erg belangrijk. Kijk verder ook of je nog speciale materialen nodig hebt zoals bijvoorbeeld beschermhoeken, hoekbeschermers, schilderij hoeken of speciale noppenfolie. Deze materialen zijn uitermate geschikt voor het verhuizen van hele objecten zoals schilderijen.

  Een professioneel verhuisbedrijf

  Een verhuizing kan veel stress veroorzaken en daarom kiezen steeds meer Nederland ervoor om de verhuizing uit handen te geven. Een verhuizing uitbesteden aan een professioneel verhuisbedrijf gaat natuurlijk niet alleen om het verhuizen van verhuisdozen, maar een professioneel verhuisbedrijf kan je ook met heel veel andere dingen helpen.

  Een in- en uitpakservice

  Heb je geen ervaring, geen tijd of heb je eigenlijk gewoon helemaal geen zin om alles zelf in te pakken en wil je toch echt al het glaswerk mee? Dan kun je er ook voor kiezen om ervaren verhuizers in te huren die je helpen met het inpakken van je spullen. Zij zullen een dag voordat de verhuizing start langskomen om alles op de juiste wijze in te pakken. Wil je er ook een uitpakservice bij? Dan kun je dit er uiteraard bijhuren. In dit geval zullen zij alles in je nieuwe woning weer uitpakken en alles op de plaatsen neerzetten waar jij deze wilt hebben.

  5

  Scherpe prijzen met verhuisbedrijven

  Wil je weten hoeveel het verhuizen met een professioneel verhuisbedrijf kost? Dan kun je natuurlijk altijd offertes aanvragen bij verschillende verhuisbedrijven zodat je hun diensten en prijzen met elkaar kunt vergelijken.

  Moving helpt je graag

  Bij Moving begrijpen wij dat je natuurlijk de tijd niet hebt om contact op te nemen met alle verhuisbedrijven bij jou uit de buurt. Dit kan namelijk enorm veel tijd kosten en daarom hebben we bij Moving hier een oplossing voor bedacht.

  Gratis offertes bij Moving

  Bij Moving kun je nu met één aanvraagformulier meerdere offertes ontvangen. Deze verhuisservice is trouwens ook nog eens helemaal gratis. Nadat jij je aanvraag bij ons hebt ingediend zullen wij deze naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio sturen. Deze zullen vervolgens binnen 24 uur contact met je opnemen.

  Wij maken het je graag makkelijk

  Op deze manier kost het aanvragen van verschillende offertes jouw niet zoveel tijd én je kunt ook nog een thuis op je gemak alle verhuisoffertes met elkaar vergelijken. Zo kun je uiteindelijk kiezen voor het verhuisbedrijf met de verhuisdiensten die het beste bij jouw wensen én budget passen.

  Veelgestelde vragen

  Hoe breekbare spullen inpakken?

  Gebruik voor breekbare spullen altijd goede verhuismaterialen. Heb je dit niet? Dan kun je ook gebruikmaken van oude lakens, thee- of handdoeken.

  Hoe verhuis je borden?

  Borden kun je met noppenfolie inpakken en verticaal in een doos plaatsen. Heb je geen noppenfolie? Dan kun je de borden ook op elkaar stapelen met tussen ieder bord een theedoek of ander inpakmateriaal.

  Wat zijn stevige verhuisdozen?

  Kraft karton is de sterkste kwaliteit karton die je kunt vinden. Je kunt deze dozen aan de bruine kleur herkennen. Ook bestaan deze dozen uit meerdere lagen (dubbelgolf) en hoe meer lagen, hoe steviger de verhuisdoos natuurlijk.

  Hoe duur is een verhuisdoos?

  Verhuisdozen zijn prijzig en zijn na de coronapandemie zelfs duurder dan ooit. Je betaald tegenwoordig als snel rond de €2,50 á €3,50 voor één verhuisdoos.

  Waar kan ik gratis verhuisdozen krijgen?

  Vraag familie, vrienden en buren om oude verhuisdozen. Hebben zij deze niet? Dan kun je ook nog altijd op Marktplaats kijken want daar worden verhuisdozen vaak gratis of tegen een klein bedrag aangeboden.

  nv-author-image

  Alex Vermeer

  Ga je verhuizen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Vraag dan gratis verhuisadvies aan en ik help je graag verder met het regelen van je verhuizing.

  Ontvang gratis 6 verhuisoffertes in jouw mailbox

  Start verhuisoffertes

  Deze website is veilig

  Vertrouwd sinds 2001